Rodinný konflikt kvôli Vianociam a nemanželskému dieťaťu
Je tu veľa podobných tém, no aj tak napíšem. Sme klasická rodina. Môj muž má nemanželské dieťa z predošlého "vzťahu" nebol to vzťah. Žena, ktorá chcela chlapa ako zdroj financií preto to dieťa, chlapec má už 13. Skúšali sme spolu žiť - striedavo. Chalan robil zle mne aj našim deťom. Skúšali sme psychológa, rozhovory, nefungovalo to. Už asi 2 roky k nám nechce chodiť. S mužom sa stretáva každý druhý víkend. Chodia k starým rodičom, na výlety. On a môj muž bez nás, lebo ja a naše deti sme pôvod všetkého zla (podľa chalana) on nás nenávidí a podobne reči. Ja som už rezignovala kašlem na to. Blížia sa Vianoce. Chalan chce, aby bol jeho otec na štedrý deň iba s nim u starej mamy. Ja s tým nesúhlasím, lebo náš syn má v štedrý deň narodeniny a su Vianoce chcem aby sme boli spolu ako rodina. Tak som navrhla nech príde chalan k nám a sme spolu všetci, lenže on nesúhlasí a vyhráža sa môjmu mužovi, že ak nebude iba s nim na Vianoce už sa s ním nebude stretávať. Som s toho nešťastná. Lenže ustúpiť nechcem, no nechcem sa ani hádať.
@anonym_autor nechce s vami byt, lebo sa s vami neciti dobre.mam 1 semester psychologie a po precitani toho co pises sa tomu chlapcovi nedivim. ani ja by som s tebou nechcela byt.
@matkahelka keď 13 ročný nechce byť s autorkou na Vianoce tak je to jeho problém, nech nie je, ale jej manžel / otec toho 13 ročného by mal ostať so svojou ženou a so svojou novou rodinou, hádam si nenechá rozvracať rodinu kvôli nemu, veď ten chalan šíri negativitu. Ja na mieste autorky by som s tým chalanom nechcela byť lebo on je úplne mimo, robí problémy. Autorka nemôže v kľude žiť život so svojím mužom či čo ? Ach. Ona a aj jej deti majú mať prednosť pred tým 13 ročným.
@anonym_autor ja sa ani nečudujem, ze mužom prvý syn s vami nechce tráviť Vianoce. Už len z čítania cítiť ako ho nemáš rada. Načo si si robila deti s niekym, kto už dieťa ma? Cele zle.
A este.... chce byt ten chalan na vianoce aj so svojou mamou? Ci ozaj len truc len aby nebol so synom ktory ma aj narodky?
Je to ozaj neprijemna situacia ale... istotne sa da poriesit ku spokojnosti vsetkych. Nech sa o to pokusi kazdy.
@matkahelka keď 13 ročný nechce byť s autorkou na Vianoce tak je to jeho problém, nech nie je, ale jej manžel / otec toho 13 ročného by mal ostať so svojou ženou a so svojou novou rodinou, hádam si nenechá rozvracať rodinu kvôli nemu, veď ten chalan šíri negativitu. Ja na mieste autorky by som s tým chalanom nechcela byť lebo on je úplne mimo, robí problémy. Autorka nemôže v kľude žiť život so svojím mužom či čo ? Ach. Ona a aj jej deti majú mať prednosť pred tým 13 ročným.
@anonym_a2a031 A v čom sú deti autorky iné ako ten chlapec, že majú mať prednosť. Vedela do čoho ide. Načo sa ulakomila na muža s ročným dieťaťom. Otec má byť s deťmi rovnako. Takže aj starší má na neho nárok.
Prečítala som tak 85% diskusie, lebo niektoré tie drísty sa nedajú čítať a reálne by som rozmýšľala, či exka muža ťa tu nevyňuchala a neprská tu jed, lebo teda, autorka za mňa nepôsobí ako tá zlá. Skôr bude problém v exke - nabáda syna na krádeže, hucká ho proti otcovej novej rodine, používa ho ako prostriedok na vydieranie muža a možno aj tieto celé Vianoce sú jej robota. To akože ona nechce mať na Vianoce chlapca doma? Bude ich tráviť sama?
Chalan je v zlom veku. Keď si spomeniem na seba v 13tich, tak amen tma, bol to najhorší vek, kedy som nevedela čo so sebou od dobroty a mladý to zrejme nevie tiež. Ak mu muž ustúpi, nebude to mať konca, lebo chlapcovi ukáže, že si s ním môže robiť čo chce.
Prajem pevné nervy, autorka. Pri tom chlapcovi a jeho mame ich ešte budeš potrebovať.
@weleda123 ja by som pochybovala o tom, ci on prave nechce tie vianoce stravit nie ze sam s otcom u starych rodicov, ale aj spolu s mamou…
A navyse, mne by strasne vadilo, keby kazdy druhy vikend je muz odomna a od mojich 3 deti prec, len preto, ze mlady muz nieco nechce a pritom je u nich doma vitany. Nepoviem samostatny vylet niekedy ok, urcite ano. Ale takto.. obdivujem autorku ze je s tym ok.
"Sme klasická rodina. Môj muž má nemanželské dieťa z predošlého "vzťahu" nebol to vzťah. Žena, ktorá chcela chlapa ako zdroj financií preto to dieťa"...To co ma znamenat tento uvod??Takze ten tvoj pri tom nebol hej???Cize on ma dieta s byvalou,lebo ona od neho chcela prostretnictvom dietata tahat od neho prachy a to este pri fakte,ze ani s nou nebol vo vztahu.Tak ja neviem,asi do nej omylom spadol ten tvoj a bum,dieta.Chudacik vyuzity,snad nemal traumu z toho ze to do nej NAPLNO napumpoval🤣🤣🤣🤣🤣
Akože ja tu len pozerám…neviem kde žijete, ale nikto z nás nepozná v tomto príbehu ani dospelých ani deti. Ale stačí sa pozrieť okolo seba, niektorým ženám stačí, že chlap sa vozí na starom passate/audi/bmw a už majú veľké oci, takze motivácia ex, o ktorej píše autorka mi nepríde až tak nereálna.. a na druhej strane, do 5rokov im toho malého ani nechcela dať, čo take sa zmenilo? Žeby zrazu zaevidovala, že chlap už býva v dome, ma ďalšie deti alebo? A na mieste autorky by som neustúpila. Nikto ho nevyháňa a nemyslím si, že by mu práve autorka nejako znepríjemňovala pobyt u nich, ale po tom správaní ktoré opísala - arogancia, zmiznutie veci a podobne by každému došla trpezlivosť, a ona sla ešte k psychologovi sa poradiť a z nej spraví blázna… deti vedia byt zákerne, a ešte keď to ma z domu…treba jasne určiť hranice, lebo bude horšie. Som za spoločnú večeru ak ma mladý záujem, ak nie 25.12. môžu byt spolu. Dokedy by sa malo podľa vás ustupovať? Mladý môže byt frustrovaný aj v vlastnej matky a vôbec to nemusí cítiť tak ako sa chová. Chcela by som vedieť ako by sa pani ex tvárila keby prišiel domov od otca a povedal že bolo dobre ako sa zabavil so súrodencami a podobne. Toto býva väčšinou výsledok prístupu dospelých…
Príde mi normálne, že chlapec chce byt so svojim otcom
A len so svojím otcom
Bohužiaľ dospelí i ked sa snazili ,tak ste s nim nevybudovali vzťah
I kedy za tie roky je to také zvláštne
Keďže s otcom netravi toľko času je prirodzené, že chce ho mať pre seba v ten deň
Takže myslím si ,ze by bolo fajn ten deň rozdeliť
Polku s vami
Polku s ním
Vybavené
A hlavne toľké roky aj v striedavke bol a žiadny vzťah ste s ním nevybudovali ako s dieťaťom
@anonym_a2a031 A v čom sú deti autorky iné ako ten chlapec, že majú mať prednosť. Vedela do čoho ide. Načo sa ulakomila na muža s ročným dieťaťom. Otec má byť s deťmi rovnako. Takže aj starší má na neho nárok.
@anonym_25f22a poviem ti to takto a mysli si čo chceš, je mi to fuk. Keď má otec dve rodiny, z toho logicky jedna je prvá ( staršia ) a druhá je tá nová, aktuálna, tak z toho plynie, že tá prvá rodina s nejakou konkrétnou ženou, s ktorou už nie je, bola chyba. Chyba z minulosti, ktorá sa ale nedá samozrejme už vymazať. Zatiaľčo nová rodina má mať pre toho muža väčšiu hodnotu, lebo je aktuálna, muž je už spokojný s výberom danej ženy a s tou láskou k nej sa aj spája väčšia láska k tým novým deťom. Je tam láska, prepojenie, ale s tou starou rodinou, tam už je len pokrvne puto, možno ešte stále láska k synovi ( aj keď neviem lebo je problémový ), ale k tej jeho matke nie, tá je úplne odpísaná, tak to je.
@anonym_25f22a poviem ti to takto a mysli si čo chceš, je mi to fuk. Keď má otec dve rodiny, z toho logicky jedna je prvá ( staršia ) a druhá je tá nová, aktuálna, tak z toho plynie, že tá prvá rodina s nejakou konkrétnou ženou, s ktorou už nie je, bola chyba. Chyba z minulosti, ktorá sa ale nedá samozrejme už vymazať. Zatiaľčo nová rodina má mať pre toho muža väčšiu hodnotu, lebo je aktuálna, muž je už spokojný s výberom danej ženy a s tou láskou k nej sa aj spája väčšia láska k tým novým deťom. Je tam láska, prepojenie, ale s tou starou rodinou, tam už je len pokrvne puto, možno ešte stále láska k synovi ( aj keď neviem lebo je problémový ), ale k tej jeho matke nie, tá je úplne odpísaná, tak to je.
@anonym_a2a031 Tu nejde o ženy. Ide o det tie, tie sú rovnocenné. To by si mala uvedomiť aj autorka, tá je úplne bezvýznamná. A to, čo si napísala, je jeden veľký hnus.
A tiež mi nejde do hlavy výchova tvojho muža za celé tie roky
Dieťa je poznačené vašimi vzťahmi ,treba mu pomôcť a nie na neho kydať
A hlavne ked to nieje len teraz v puberte ale trpí tým dávno
@anonym_a2a031 Tu nejde o ženy. Ide o det tie, tie sú rovnocenné. To by si mala uvedomiť aj autorka, tá je úplne bezvýznamná. A to, čo si napísala, je jeden veľký hnus.
@anonym_25f22a prečo by napísala hnus? Autorka mu žiadnu rodinu nerozbila, nakoľko on žiadnu nemal. Takže byd bude akceptovať, ze jeho otec novú rodinu a keď chce do nej patriť, tak sa bude aj patrične chovat a keď nie, tak nech jednoducho neotravuje a nedáva si ultimátum. Za mna ide len o premyslene manipulativne konanie nakoľko veľmi dobre vie, že druhé dieťa má narodeniny, a teda je viac ako iste, ze autorka bude na muža naštvaná a presne o to mu ide. Ale jasne, on je v tomto celom chudacik
@anonym_a2a031 ty píšeš len o ženách. Deti sú jeho všetky úplne rovnako! Ak je normálny, ma ich všetky rad. Ak je chlapec problémový, predovšetkým tuno otecko ma vedieť prečo.
Hmmm necitala som komentare. Ale.... vychadza mi z toho ze mlady citovo vydiera otca. A dava si podmienky... on alebo jeho matka?
Urcite sa da spravit kompromis. Ak uz nechce k vam. Co tak sa stretnut u starych rodicov? Na "neutralnej" pode?
Uvedomuje si chalan ze ok ty mu mozes byt ukradnuta. Ale ze ma "nevlastnych surodencov" ci chce vyrastat ako jedinacik a surodenci su mu ukradnuti?
Jeho mama ma aj ine deti? Partnera?
Je to smutne o to viac ze aj to vase dieta chce mat vianoce so svojim otcom. A tiez je to den jeho narodenin. O to viac je tato poziadavka "prveho syna" pre mna az necitliva a zakerna ☹
@maryetta som rada, že som tu neni jediná, čo ma tento názor. Lebo čo tu sa píše to je neskutočne.
@anonym_25f22a prečo by napísala hnus? Autorka mu žiadnu rodinu nerozbila, nakoľko on žiadnu nemal. Takže byd bude akceptovať, ze jeho otec novú rodinu a keď chce do nej patriť, tak sa bude aj patrične chovat a keď nie, tak nech jednoducho neotravuje a nedáva si ultimátum. Za mna ide len o premyslene manipulativne konanie nakoľko veľmi dobre vie, že druhé dieťa má narodeniny, a teda je viac ako iste, ze autorka bude na muža naštvaná a presne o to mu ide. Ale jasne, on je v tomto celom chudacik
@anonym_b82903 Škoda vôbec reagovať na tieto bludy, hlúposti. Žien môže mať koľko chce, deti ostávajú a majú si byť rovnocenné. Nie že druhé si užívajú a prvé stráda a nemôže mať ani Vianoce s otcom. Ak ich nebude mať prvorodený, tak ani tí traja nech s ním nie sú.
@anonym_b82903 Škoda vôbec reagovať na tieto bludy, hlúposti. Žien môže mať koľko chce, deti ostávajú a majú si byť rovnocenné. Nie že druhé si užívajú a prvé stráda a nemôže mať ani Vianoce s otcom. Ak ich nebude mať prvorodený, tak ani tí traja nech s ním nie sú.
@anonym_25f22a ty riadne trepeš
@anonym_25f22a ty si to stale nepochopila. On s nim byt moze, ale nechce. Preco by mali trpiet tie 3 deti pre vystrelky pubertaka? Navyse logika maleho decka, ked ja nemozem ani ty nebudes mat 🤦♀️
@anonym_25f22a ty riadne trepeš
@liv1 On s ním chce byť sám ako hentí traja bývajú s ním sami.
@anonym_a2a031 Ty trepoceš.
@anonym_25f22a ty si to stale nepochopila. On s nim byt moze, ale nechce. Preco by mali trpiet tie 3 deti pre vystrelky pubertaka? Navyse logika maleho decka, ked ja nemozem ani ty nebudes mat 🤦♀️
@liv1 lenže oni majú problémy už dávno ked nebol ešte v puberte ked bol len ,, dieťa,,
@liv1 On s ním chce byť sám ako hentí traja bývajú s ním sami.
@anonym_a2a031 Ty trepoceš.
@anonym_25f22a ale veď s ním býva sám každý druhý víkend, keďže odmieta chodiť k nim domov. Otec sa mu prispôsobuje až-až, povedala by som. A na Vianoce je predsa tiež pozvaný. Ak nepríde, tak je to jeho problém.
Ja som tiež z rozvedenej rodiny, ale keby ja môjmu otcovi takto v 13tich diktujem tempo, tak by som skrátka veru neobišla. Chorá doba, že toto správanie dieťaťa tu je ženami obhajované.
@anonym_25f22a Vianoce s otcom mat môže. Bol volany. To ze nechce resp.si dáva nezmyselné podmienky, je len jeho vec. Ci len za to, ze on je prvý, ma byt s oteckom prave on? A ešte hnusne vydierať? No hneď by som normalne vysvetlila, co a ako. Už to nie je male decko.
@anonym_autor aj chlapec chce byt na Vianoce so svojim otcom, tak mu to dovol.
@liv1 Máš otca psychológa? Ten by Ti vysvetlil, prečo ten chalan takto reaguje. Úplne mu detstvo zničili a pohadzujú si ho 3 ľudia. Aj tu dospelé ženy vidia chybu v ňom. Halóóó, on žije celý život s tým, že je NECHCENÝ a prečo jeho súrodenci majú otca vždy, svoje izby, jeho lásku-vychádzu mu z toho, že on nie je dosť dobrý. Tieto jeho reakcie sú iba vnútorným volaním po tom,byť rovnako chcený,milovaný a do toho puberta. Vinní su tu 3 ľudia, matka,otec a nová partnerka. A nie nejaké decko.
Mne nejde do hlavy cele tie dlhé roky co ste s nim robili keď nemá vôbec k vám vzťah
A to už si pisala, ze cca od 5 rokov ste boli sním viac v kontakte
@anonym_16023c ty o čom točíš? Vyjadrujem sa o oboch rodičoch chlapca rovnako. Bez rozmyslu a kúska zodpovednosti stvorili človeka a ani za vzťah im nestal. Ak si nepochopila, píšem o tuno manželovi, že je asi dobre sprostý, keď si robí dieťa s takou…. Ibaže by pravda bola ina, ale to nám autorka nenapíše. Že napríklad otecko vôbec nebol zneužitý na splodenie dieťaťa a odkopnutý. Keď napíše, že on nie je taky sprostý aby si robil dieťa s nejakou onou, tak z toho vychádza, že to bola možno normálna baba čo stala o vzťah a rodinu, ale mužovi sa zrazu priplietla do cesty lepšia partia aj s domom. Tu sa to nedozvieme.
@mamutka o com tocim? O tom, ze prva tvoja veta bola - mozno si nosi chlapov aj domov. Dalsia veta - taka zena co vytahuje penis z nohavic, alebo nieco v tom zmysle. Pises o cloveku ktoreho si v zivote nevidela, nepocula, na to som reagovala.
@liv1 Máš otca psychológa? Ten by Ti vysvetlil, prečo ten chalan takto reaguje. Úplne mu detstvo zničili a pohadzujú si ho 3 ľudia. Aj tu dospelé ženy vidia chybu v ňom. Halóóó, on žije celý život s tým, že je NECHCENÝ a prečo jeho súrodenci majú otca vždy, svoje izby, jeho lásku-vychádzu mu z toho, že on nie je dosť dobrý. Tieto jeho reakcie sú iba vnútorným volaním po tom,byť rovnako chcený,milovaný a do toho puberta. Vinní su tu 3 ľudia, matka,otec a nová partnerka. A nie nejaké decko.
@enmery presne
A ešte aj matka ho ževraj nabádala kradnúť
Tak mali bojovať nech ide do ich starostlivosti a nie ze nakoniec iba par víkendov
A aké to ma byť pre dieťa?
No hrozné chudák chlapec
A toto je len dôsledok po tých rokoch a ešte aj z toho ho budú obviňovať
A pritom je to len dieťa 😭
Pfuuuu, došla som po štvrtú stranu a nemám chuť ďalej čítať, ako niektoré skacete do autorky. Za zlatokopku je pomaly ona, keď napísala, čo všetko stíha a robí a svoj približný príjem (väčší od muža), tak zas boli poznámky, že nech nekeca... Potom to výživné (mimochodom, 400 nás jedno dieťa mesačne NEstoji, a keď chcete do toho silou mocou natlačiť aj energie a nájom a hypo a neviem čo, len pripomínam, že to dieťa má aj matku, ktorá sa podieľa rovnako, nie že otecko potiahne všetko).
Autorka navrhla spravodlivé riešenie, môžu byť u nich doma. Ja by som ešte ustúpila, a povedala, nech sa ten deň rozdelí, s deťmi by som urobila program doobeda, oni nech sú spolu, ale tiež by som trvala na druhej časti dňa, najmä ak naše spoločné dieťa má v ten deň narodeniny. Spýtam sa takto: ma trpieť to druhé dieťa na Vianoce, ktoré má vtedy navyse narodeniny a byť bez otca, lebo je súrodenec s nimi odmieta byť?
Nech sa durdí, nech sa hnevá, ale vydierať a ešte tak nechutne?
Čo mala autorka ešte spraviť ináč? Ona sa môže aj roztrhať, ak na druhej strane je matka, ktorá bude do dieťaťa hučať a huckať - aj také ženy sú a je ich teda celkom dosť.
Čo také urobila matka dieťaťa, aby tie vzťahy boli medzi jej bývalým a ich dieťaťom a jeho novou rodinou korektne a v poriadku?

@liv1 Omyl, madam s tromi deťmi to má sveta žiť v tomto prípade, na rozdiel od samoživiteľky so zlomeným a odmietaným puberťákom. Za čo môže práve madam s tromi deťmi.
@anonym_25f22a to tvoje “madam” na autorku je velmi utocne, tam zacneme aj skoncime