Rovnaké meno so švagrovým synom
Ahojte maminky. Mam necele 3tyzdne do pôrodu a len teraz sme sa konecne s manzelom zhodli na mene pre nasho druheho drobca. Prvy sa vola po manzelovi a Ziadne dalsie meno sa nam nepacilo tak sme si nakoniec vybrali. Problem je vsak v tom ze rovnako sa vola aj svagrov syn. Myslite ze by im to vadilo keby si dame rovnake meno?
@ewell13
Tak u nas v rodine :
Moja sestra MARIANNA. Máme dve sesternice MARIANNY narodené viac menej v ten istý rok, čiže vekovo rovnaké a dokonca jedna má aj rovnaké priezvisko (dcéra otcovho brata čiže nášho strýka) .
A ďalšia sesternica v ten istý rok narodená je MARIENA (ta je z maminej strany). Takže vtedy sa im všetkým páčilo meno Marianna tak nemali s tým žiaden problém, aj keď moja mama chcela dať sestre pôvodne meno Lubica, ale jej svokra (moja babka) s tým nesúhlasila.
No a čo je pre mňa ale fest pikoska a ešte som sa s tým nestretla je, že môj bratranec má dve dcéry Zuzky. Najstaršiu s 1. manželkou a najmladšiu už s 2. manželkou.
Mne toto príde cez. A teda majú aj rovnaké priezviska len jedna má 23rokov a druhá 2,5rocka. Asi chcel mať dcérku po tej druhej manželke,tá sa volá tiež Zuzana...
Takže takto je to s menami u nas.
@silvike tak ani u nás se kvuli tem stejným jménum nikdo nebije ani nehádá, ale proste pri používání je to nepraktické, 40 letému bratranci ríkat Pétá, protože jeho otec je Petr, nebo u tety je strýko Pavel, bratranec Pavlík a nejmladší je Pavlíček 🙂 a takto se u nás tech jmen opakuje víc a nekdy mi opravdu chvíli trvá než pochopím o kom se vlastne bavíme 🙂 prijde mi to proste nepraktické a treba bratr si vloni našel prítelkyni s dcerou která se jmenuje Nikola a mne se už dávno líbilo pro syna Nikolas, no nedala jsem ho, našla jsem jiné jméno
@eeffka ale ved sa neopicia po nich... to meno sa im paci a je to ich vec ake meno si vyberu... to sa ma matka a otec dietata ppzrrat len na to, aby sa nebodaj nebolalo ich dieta po niekom kto v rodine uz take meno pouziva? To je chore... tak radsej dam dietatu meno ktore sa mi nepaci?
@ewell13 ak by vadilo je to ich problem... dajte si meno ake vy chcete... skor by bolo cudne aby ste dali meno ktlre sa vam nepaci a to len preto, lebo to jedine pre vas pekne uz niekto v rodine pouzil... a co? Ich problem...keby mam hladiet len na to, ze aby sa moje dieta nevolalo podla niekoho z rodiny, alebo ako deti kamosiek ci susedov, tak uz nemam svoje dieta ani ako pomenovat... my sme si s chlapom sadli ku kalendaru, vypisali kazdy po 10mien a skratli...az zostal len Martin a neriesila som a ani sa nezamyslala, ci niekto v okli ci v rodine take ma alebo nie ;)
Ja som babka a mne by vadilo, keby som mala rozprávať o vnúčatách a rozlišovať, že Miško dcéry Aničky a Miško dcéry Marienky. Rovnako je to s menom po otcovi, že Janko veľký a Janko malý. Je to zbytočne zložité, hlavne ak je dostatok pekných mien. V našej rodine, ak idem až po moju babku, neboli mená po rodičoch.
no ako toto skoncilo? dieta je na svete a vola sa....? 🙂
Nedavala by som ho tiez
Radsej ine😉
Ani ja by som nedala rovnake meno
Ja toto nechapem. Kazdy at si da meno ake chce. Me ked sa nejake paci a chcem ho tak ho dam. Preco by som nemohla dat meno ktore chcem kvoli tomu ze uz ho niekto ma? Ja som Hana, moja teta - mamina sestra je tiez Hana a ona tiez dala svojej dcere( moja sesternica) Hana. Vobec ale vobec nikdy mi to neprislo divne ze sme dve vnucky Hany.

ono je taky rozdíl, že drív bývalo více detí, takže když mela moje babička 18 vnoučat a z toho 3 meli stejné jméno tak se to stratilo, navíc jsem nekteré videla parkrát do roka na chvíli, no ale ted je tech detí mene a když má moje mama 2 vnučky a obe by se jmenovaly stejne a tráví spolu hodne času, tak to by opravdu bylo na hlavu