Rovnaké meno so švagrovým synom
Ahojte maminky. Mam necele 3tyzdne do pôrodu a len teraz sme sa konecne s manzelom zhodli na mene pre nasho druheho drobca. Prvy sa vola po manzelovi a Ziadne dalsie meno sa nam nepacilo tak sme si nakoniec vybrali. Problem je vsak v tom ze rovnako sa vola aj svagrov syn. Myslite ze by im to vadilo keby si dame rovnake meno?
Mne je jedno ake ma kto meno v rodine,ked sa mi paci a chcem ho dat mojmu dietatku tak ho dam a basta.Ked sme cakali babatko a este sme nevedeli co bude tak som vybrala meno pre dievcatko Karolinka,nakoniec to je Matias.Muzovmu synovi sa narodila dcerka a dali jej meno Karolinka.Teraz zase cakame babatko a ked to bude dievca tak urcite jej dam meno Karolinka a je mi jedno ci sa jeho syn urazi,ja som to meno mala vybrate este skor ako pocali babo.Navyse je to velmi podobne menu mojej zosnulej dcerky Karinky a preto trvam na tom mene.
Ja mam Tobiaska... a mam brata Tobiasa 😂 ziadne ine meno nechcel tatino 🙂
@danielak84 takže tvoj muž bude mať dcéru aj vnučku s tým istým menom, obe zhruba v rovnakom veku? To je už celkom sila...
@alaguema presne tak a nevidim v tom ziadny problem a kto ano tak je to jeho problem.
@danielak84 no ja v tom problém určite nevidím, je mi to srdečne jedno, ako nazvete svoje deti a vnučky...
Sestra mojej mamy je Hana, ja som Hana a sesternica mimochodom dcéra maminej sestry je tiež Hana. 😀
Nikdy by som nedbala na to ze meno ktoré chcem dať už niekto blízky má. každý nech si dá aké chce.
@ewell13 Ahoj, ja by som určite nedala rovnaké meno a myslím, že by mi vadilo, keby niekto z rodiny chcel dať svojmu synovi, ak by bol bratrancom môjho syna, rovnaké meno. Švagrovci Ti možno povedia, že im to nevadí, ale úplne jedno im to asi nebude. A aj starí rodičia budú mať 2 vnúčatá s tým istým menom... Za mňa určite nie, veď je toooľko mien na výber.
Ináč, mnohé tu písali, že poznajú sesternice, alebo bratrancov, kde sú tie mená rovnaké a že to nie je problém, no jasné, že nie je, svet sa kvôli tomu nezrúti, ale aj tak si myslím, že to nie je dobré riešenie. (Ja som dokonca počula o rodine, kde sa vdova vydala za vdovca a každý z nič mal z prvého manželstva syna, ktorý sa volal Ján, tak potom boli vlastne bratia a volali sa rovnako. Ale s tým sa už nedalo nič robiť. 🙂 )
Ja som jana,mamka je jana,teta je jana,sesternica je jana a mame rovnake priezviska a sme v pohode ☺ maly je dominik stryko je dominik.
je to tvoje dieta,preco sa pytas cudzich ci mozes dat dietatu nejake meno.je to vase rozhodnutie.ak chces mat kubka daj kubko nie jozko len preto ze sa to niekomu nepaci.dali by oni ine meno lebo vam sa to nepaci?
daj meno podla vas,ake citis ze bude prenho 🙂
Ja by som nedala rovnake meno, dokonca nedam ani rovnake meno ako niekto z blizkych priatelov. Pride mi to zvlastne, mien je plny kalendar, urcite sa da najst aj ine pekne.
@ewell13 tak aj Boris Kollar ma dve dcery Sary a 2 synov Alexandrov... Neviem podla mna je to hlupe, davat meno po sebe alebo po hocikom z rodiny. Ako beriem pripady kedy je uz xxxx generacii najstarsi syn Jan ale inac by som sa snazila dat nieco ine alebo aspon to trochu zmenit... Namiesto Marek MARKO, namiesto Matej dat Matias atd..
Kamarátka má dvoch bratov, ktorým sa s odstupom jedného roka narodili synovia, obaja sa volajú Tomáš. Chvíľu to bolo čudné pre všetkých v rodine, ale už si zvykli. Jedného volajú Tomáško, a druhého Tom. 🙂
@lujza123 To fakt? To som nevedela a to sa vobec dá, ked majú rovnakého otca? Ja napr. nechápem ani tých ľudí, ktorí prídu o dieťa a potom dajú rovnaké meno svojmu dalšiemu dieťaťu, podľa mna by sa to nemalo robiť, je to také divné.
Ja a moja sestra mame deti s rovnakym menom, len oni si dali anglicku verziu mena. Byvaju v Rakusku. Ja som meno pre dceru mala vybrate uż 10 rokov čo som čakala prve dieťa a im sa ine nepačilo tak ja mam Alžbetku a segra Elisabth v podstate to iste a predsa ine jedna je Abe druha Eli
Ja by som sa asi najskôr spýtala švagra ale neviem prečo by im to malo vadiť. Mne by sa skôr nepáčilo, že keď budú spolu vyrastať tak budú zmätený, na ktorého voláte
Nuz je to na tebe, ale ako keby poznas na svete len dve pekne chlapcenske mena, manzelovo a to, co dali svagrovci. Toto patri do kategorie poklepkame si na celo v style "preco toto robia???" u svagrovcov, a aj u starkych a aj sirokeho okolia... vacsina ludi je prilis slusna, aby ti to povedala napriamo, ale pomyslia si svoje. A nie - dieta s tym menom bude vyrastat uplne v pohode - len vy teda vzdy budete na rodinnych oslavach vysvetlovat, preco sa dieta A a aj dieta B vola tak ako sa vola. Zbytocne taketo problemy vobec vytvarat. Uz to, ze otec a syn sa vola rovnako je dost zbytocne, kludne stacilo dat dve mena a druhe po otcovi, ale no dajme tomu... toto je uz moc... napriklad viem, ze sestra by chcela este dievcatko, ano este ho nema ale keby nahodou v buducnosti mala a viem, ake meno chce dcerke dat - no mojej ho na "truc" nedam, lebo sa mi "paci", proste to sa nerobi... a ty to chces postavit este na vyssi level... zober kalendar a listuj, ked ine nenajdes - tak napriklad Benjamin je uzasne meno 🙏
ja by som chcela vediet ake je to najkrajsie meno :D
bude to čudné pre všetkých...nájdite iné, aby kauza "meno" nezatienila drobca..podla mna by sa o tom hovorilo vsade a vela....zbytocne...
😂 jaj..
Tak ale ak je starší syn pocaty čo ja viem v 20tke a mladší po 40...všeličo sa stáva..a muž má v tomto "výhodu" oproti žene..oplodni aj vo vysokom veku
U nas v rodine su 4 jozovia a 2palovia a nikomu nic nevadi... ale pytala by som sa ich
no pro me by nebyla otázka jestli to vadí švagrovi, ale hlavne by to vadilo me, u nás v rodine se jména opakují často a asi proto se mi to nelíbí, treba moje babička mela 3 vnuky se stejným jménem a když o nich mluvíme tak musíme používat i príjmení, no to bude ve vašem prípade taky stejné 🙂
já jsem dala detem jméno, které v rodine ješte není a jsem ráda, protože je jenom jejich osobní, nedokážu si predstavit dát stejné jméno jako sestra, však by se nám to motalo dohromady
@puklica13 ale šak nech oplodňuje...O to nejde. Ide o to, že bude na svoju vnučku aj na dcéru hovoriť rovnakým menom. Neviem, či len ja som divná, nepríde mi to celkom ok, hlavne z pohľadu tých detí a hlavne teda tej dcéry, keď podrastie. No ale ozaj sa dejú na svete aj horšie veci, než toto...
Ja by som take meno nedávala, ale zasa keby sa nám s partnerom silou mocou páčilo, tak by som si isto povolenie nepýtala. A čo je koho do toho aké dám meno pre svoje dieťa ? Moja mama sa volá tak isto ako jej sesternica, a čo?
@ewell13 ahoj. Ja a môj brat sme mali tiež rovnaké mena vybraté pre synov. Našťastie sa mne syn podaril skôr ako bratovi. Teda ho dostal môj syn a aj napriek tomu že sa bratovi moc páčilo tak dal iné meno svojmu. A ak by to bolo naopak tak by som určite nedávala rovnaké ale vybrala by som iné.

Mne sa vseobecne pacia unikatne originalne mena....
A ono mam dojem ze ak sa jedna o bezne caste meno ako samko jakub martin atd... je to ok.
Ale napr ak oni dali originalne malo sa vyskytujuce meno napr ferdinand mojmir vlastimil a vy sicdate take meno nuz tak to by ma mozno nasralo