Royvod a obnovenie vzťahu s bývalým?

ja1519
30. jún 2019

Ahojte,
mám mám zmenený nick a viem, že ma mnohé odsúdite, tak ako som sa na takéto ženy pozerala ja.
Pred manželom som mala priateľa, obrovská láska. Rozchod nastal, kvôli hlúposti- mojej a jeho urazeného ega - právom.
Obaja máme rodiny.
U nás to neklape dlhšiu dobu. Ak by nebolo detí bol by rozvod obojstranný dávno.
V kontakte s ex sme dlho. Teraz sme sa stretli po 20 rokoch. Ja som si uvedomila, že s manželom žiť nechcem, každý sme niekde inde. Rozchod chcem bez ohľadu na to, čo bude ďalej s ex. Neodsudzujte ma, cítila som to takto dlho. Chcem len názor tých, čo boli v tejto situácii.

erickatt
30. jún 2019

@ja1519 ked to uz neklape načo to umelo držať? Len s ex opatrne. Najskôr ukončiť a dostať sa z jedného a potom načat nové. Držím palce

ja1519
autor
30. jún 2019

@erickatt ďakujem, žijem vo vzťahu, ktorý mi zväzuje ruky, nohy. Teraz konečne stojím pevne na nohách. Bez pomoci iných som dokončila VŠ, našla prácu v obore, napriek tomu, že mi nikto neveril - ani manžel. Ja viem, že to s ex, možno nevyjde, ale chcem jednoducho žiť, aj keď sama bez partnera.

majcika
30. jún 2019

Upratovať iba vo vlastnom vzťahu a rodine. Po upratanie môže prísť ex. Véd čakal 20 rokov. Trpezlivý je tak vydrží. Prvoradé je dať deti do pohody co sa týka rozvodu

julka828
30. jún 2019

@ja1519 jeho manzelstvo tiez nefunguje ? Ked pises ze obaja mate rodiny ?

ja1519
autor
30. jún 2019

@julka828 neviem, tu ide skôr o mňa a moje manželstvo, jednoducho si nedokážem predstaviť takýto vzťah ďalších 20 rokov. Má druhý mobil, aby manželka o ňom nevedela. Mne len ex pomohol otvoriť oči. Manžel nie je zlý človek, len je sebecký 20 rokov som domácnosť ťahala sama, nie finančne, ale fyzicky a pristihla som sa, že sa mu vyhýbam a som radšej sama.

pininka1
30. jún 2019

20 rokov je strašne veľa, aj keď sa občas kontaktujete, to neznamená že spolu žijete a budete vedieť spolu žiť. Nezabúdaj na takú maličkosť že už ani ty a ani on mieste sami. Budú tma deti a to vie byť dosť problém v nových vzťahoch, zďaleka na seba nebudete mať toľko času ako pred rokmi. Navyše ak jeho manželstvo nieje na tom tak zle, aby si za chvíľu nezakladala tému,že si sa rozviedla,odišla od muža a on od ženy neodišiel. Aj môj švagor takto sestre povedal že on miluje stále svoju spolužiačku zo strednej, a že aj ona jeho a chcú byť spolu. Tak mu sestra povedala,že nech ide, keď odišiel išla za jej mužom a tam zistila,že on vôbec netušil že jeho žena má úmysel niekam odísť. Samozrejme že švagor bol za dva týždne späť, lebo tá jeho láska vôbec nečakala že on ozaj odíde. Boli to len také romantické bludy. Ak vám to nefunguje, rozved sa, ale nerob si zbytočne nádeje a hlavne nerozbijaj iný vzťah s deťmi, na nešťastí druhého svoje šťastie nevybudujes.

ja1519
autor
30. jún 2019

@pininka1 ja som si vedomá, že vzťah s ex nemusí pokračovať, len som si uvedomila, že nechcem žiť s človekom, ktorý si ma neváži. To je celé. A od ex neočakávam, že odíde od manželky. Nie som mladá a ani naivná.

pininka1
30. jún 2019

@ja1519 tak to je fajn, pokiaľ si to takto uvedomujes. Držím ti palce aby to prebehlo rýchlo a ok, hlavne kvôli detom

ja1519
autor
30. jún 2019

@pininka1 keď si spomeniem ako som deťom od narodenia bola mamou i otcom, a teraz keď maju 17-14-11 a žijeme vedľa seba ako dvaja cudzinci nie je to dobré. Ex mi dopomohol uvedomiť si, že mám ešte city a chuť žiť a ísť ďalej aj sama, bez chlapa.

nini1010
30. jún 2019

Kludne sa rozved,ale na byvaleho zabudni.Ak ma rodinu ako pises budes maximalne tak len bokovka.Chlapi to tak neprezivaju,on sa sotva rozvedie.

ja1519
autor
30. jún 2019

@nini1010 tak ďaleko by som nikdy nezašla. Viem, že jeho manželka o nás vie. A rátam s tým, že on to pre rodinu medzi nami utne. Som nohami pevne na zemi.

sintra
30. jún 2019

Ja celkom nerozumiem, co teraz vlastne hladas touto temou - nejake povolenie, ze robis dobre? Ved si dospela zena, z tvojho prispevku usudzujem, ze mozno aj po 40, takze snad vies, co robis. Nemusis si od nikoho pytat suhlas. Druha zucastnena strana je tiez dospela a svojpravna, to, ako dopadne vas vztah s ex ukaze cas.

ja1519
autor
30. jún 2019

@sintra viem, že všetko ukáže čas. A áno mám po 40. A viem čo chcem.

horalka1986
30. jún 2019

Moj nazor..... Mam exa. Stara laska. Rozisli sme sa lebo sme si chceli uzivat ale z mojej strany to bola laska. Ja som sa vydala,mala 2 deti, on priatelku, chystal svadbu. Obcas sme si napisali, nahodou sa stretli a prehidili par slov. Nebudem rozpisovat ako sa to cele zvrtlo, lebo je to dlhy pribeh ale aktualne sme uz 3ti rok spolu. Vychovava moje dve deti a mame aj spolocnu dceru. Po dlhych rokoch som konecne stastna. Asi tak. 😉

moonlight1210
30. jún 2019

@ja1519 ak necakas, ze pre tvoje stastie si niekto musi rozbit rodinu + chces odist z manzelstva, kde to dlhodobo neklape a ste ako dvaja spolubyvajuci = za co ta maju ludia sudit?
Skor ti drzim palce.

Len nezabudni, ze tak uplne si vsetko nedala sama bez podpory. Myslim, ze vela odvahy ti na zmeny dodal fakt, ze si s ex v kontakte a myslim, ze on ta podporoval. Mozno nie priamo slovami a cinmi, ale ten pocit, ze je tu niekto, kto sa zaujima, pre koho si stale dolezita. A kto sa potesil s tebou z uspechov.
Ak toto raz padne (napr. on kvoli udrzaniu vlastnej rodiny kontakt s tebou utne), ustojis to sama?
Lebo vies, sice ti manzelstvo nefunguje a si v nom ako sama, ale stale si v takom aktivnom kvazi-vztahu s exom. Takze co je realna dusevna osamelost a “sila vlka samotara” - to este naozaj nepoznas.
Niekedy si to neuvedomujeme, kym sa nam to nestane, co je skutocna osamelost. Ze sa rozvedieme, padne aj vztah s niekym platonicky blizkym a zrazu sme na vsetko sami, aj tu utechu a podporu si musime dat sami.

whatever1
30. jún 2019

Je mi luto jeho manzelky a deti...

ja1519
autor
30. jún 2019

@whatever1 pre mňa sú deti najväčšou brzdou. Nedufam, že opustí on rodinu. Len ako deti odrastaju, viac si uvedomujem, že oni boli to prečo sme spolu. A pred pol rokom sám manžel spomenul rozchod. Takže ....je to len otázka casu.

lindusss2016
30. jún 2019

@ja1519 tak u vas ocividne nie je co dalej riesit. Rozvedte sa a ulavi sa vam. Ale preco mam pocit, ze tvoj kontakt s ex nie je len platonicky? Ak s tebou podvadza zenu (fyzicky ci psychicky) a pritom od nej nechce odist, je to chudak a ty by si mala mat tiez viac chsrakteru v sebe

ja1519
autor
30. jún 2019

@moonlight1210 ja si kladiem otázku či je lepšie žiť so strachom v klietke alebo byť sama. A osamelosť poznám. Práve vďaka nej som popri všetkom urobila VŠ a aj zamestnala v obore a zrazu som zistila, že nie som taká neschopná a tupa ako to tvrdí mamzel.

ja1519
autor
30. jún 2019

@lindusss2016 je platonický, a aj ostane, na to si seba ešte toľko vážim.

mravvcek
30. jún 2019

Ex ma tiez problemy v manzelstve? Kolko ma deti? Stretavate sa? Co k tebe citi,ako on vnima vas cztah?

ja1519
autor
30. jún 2019

Má, problém. Jednu dcéru už veľkú. Ja ani neplanujem s nim vzťah. Beriem už život taký aký bude len som si uvedomila, že nepotrebujem k tomu chlapa. Nedokážem sa však pretvarovať. Ani v manželstve.

miadi
30. jún 2019

Tak sa rozved stym ze ti bude lepsie aj samej neries dopredu ci budes s exom to je vo hviezdach ukaze sa az Po rozvode ci sa aj on rozvedie. Ukonci jeden vztah nez zacnes druhy. A ludi sa nepytaj na nazor je to tvoj zivot ži ho najlepsie podla svojho svedomia. Nepotrebujes povolenie od druhych.

ja1519
autor
30. jún 2019

Kočky, ďakujem každej za názor.. Čakala som, že ma odsúdite. Viem, že ma čaká dlhá cesta s nejasným koncom........, ale rozhodla som sa.

mogaa
30. jún 2019

@ja1519 niekde bude chyba ak ti otvoriť oči musel práve ex....ak by si na to prišla sama ok, rovnako ok ak by ti k tomu dopomohlo okolie, ale je zvláštne že ti oči otvoril práve ex....ak si si istá že v takomto vzťahu už ostávať nechceš, tak ho ukonči.....netvrdím že tvoj ex je manipulatívny človek, ale aké pohnútky viedli práve jeho k tomu aby ti otváral oči🙂 na tvojom mieste pokiaľ by som si nebola istá čo ďalej, skúsim dať poslednú šancu manželstvu - otvorený rozhovor s manželom čo k sebe cítite a prípadne manželskú poradňu....s ďaľším vzťahom ale počkaj, aby si nešla z blata do kaluže....

mogaa
30. jún 2019

@ja1519 len ty sama vieš ako žijete...ale premysli si či ti bude lepšie samej, nerozhoduj sa len za seba ale aj za deti....rozvod deti určite ovplyvní, rovnako ale môže ovplyvniť aj ich vzťah k tebe....veľa ľudí časom žije v manželstve bez lásky, niektorí žijú vedľa seba, iní ostali priatelia a sú pári čo spolu ostanú zo zvyku...nepál mosty, pokiaľ nie si si tým uplne istá...určitým spôsobom je sebecký každý z nás...ako rozvedená to nebudeš mať ľahké - hlavne finančne, bude treba riešiť vysporiadanie majetku, ostane ti na deti len jeden príjem a alimenty....si na to pripravená? dokážeš to ustáť finančne aj psychicky? Ak by ťa manžel bil, týral tak jasne že vždy je lepšie človeku samotnému, ale sama píšeš že tvoj manžel nie je zlý človek....možno by naozaj pomohlo skúsiť spolu opraviť čo sa pokazilo, opäť nájsť to pekné čo vás spájalo...

mirkava
30. jún 2019

@ja1519 mne sa ozval ex po 10tich rokoch. Obaja mame svoje rodiny. Vnutorne ma potesilo, ze sa o mna zaujima. Prisla som na to, ze by vobec nemal problem podviest svoju partnerku s kotorou ma dve tedi a vtedy som dakovaka Bohu ze som si ho pred 10timi rokmi nevzala 😉 a neskutocne sa mi zhnusil. Moju rodinu by som nevymenila za nic...

lilitela
30. jún 2019

@ja1519 Preco by sme ta odsudili? Vela nepises, ale asi ten vztah nebol idealny, tak mozno je aj obdivuhodne, ak si to vydrzala tak dlho. Ci predsa vas okrem deti drzalo spolu aj nieco ine?

ja1519
autor
1. júl 2019

@lilitela od začiatku, nebol ideálny. Teraz vidím ako ma obmedzoval, ako mi zakazoval kamarátky, ako som nemohla robiť určité veci. Vlastne celá starostlivosť o dom je od začiatku na mne, on doma nerobí nič. Brala som to, že keď som na MD musím to robiť. Teraz je 1/2 roka na PN so štítnou žľazou a nechá sa obskakovať, bola som trpezlivá, už je O.K. a nič sa nezmenilo. Rovnako sedí pred TV alebo PC a je behám okolo domu, detí, nerátam prácu.....Fakt sa čudujem, že som to tak dlho vydržala. A to je len zlomok všetkého, to najhoršie si nechám pre seba.
@mogaa ja som to v sebe držala dlho a ex nie je dôvod prečo som sa tak rozhodla. U nás to neklape niekoľko rokov, len som nejako nemala odvahu. A poradňa už bola. Všetko som skúsila a pre 1/2 rokom rozvod navrhol on, tak je to obojstranné.

lilitela
1. júl 2019

@ja1519 A ako vnima situaciu on, ked sam suhlasil s rozvodom. Ze ho snad malo obskakujes? Ako to prebiehalo na tej poradni. Napises samozrejme iba co chces, niekedy pomaha sa zdoverit, zda sa, ze si bola do urcitej miery tyrana.