Royvod a obnovenie vzťahu s bývalým?
Ahojte,
mám mám zmenený nick a viem, že ma mnohé odsúdite, tak ako som sa na takéto ženy pozerala ja.
Pred manželom som mala priateľa, obrovská láska. Rozchod nastal, kvôli hlúposti- mojej a jeho urazeného ega - právom.
Obaja máme rodiny.
U nás to neklape dlhšiu dobu. Ak by nebolo detí bol by rozvod obojstranný dávno.
V kontakte s ex sme dlho. Teraz sme sa stretli po 20 rokoch. Ja som si uvedomila, že s manželom žiť nechcem, každý sme niekde inde. Rozchod chcem bez ohľadu na to, čo bude ďalej s ex. Neodsudzujte ma, cítila som to takto dlho. Chcem len názor tých, čo boli v tejto situácii.
@janickacrazy to nebolo obskakovanie len počas PN, to je celý život a áno bola hlúpa, možno naivná, že sa zmení. A deti, čo to pomôžu, ale musím im chodiť za pätami. Lebo veď keď tato nemusí, nemusia ani oni.
@ja1519 ja na taketo reci deti mam jednoduchu vetu: ked budes mat tolko rokov odpracovanych ako tato tak sa prihlas😉 Potom to preberieme😁Ano nejdem im prave prikladom, ale oni sa nemaju co vyhovarat. Ziju s vami v jednej domacnosti tak sa maju podielat na jej chode. Alebo fyzicky alebo financne, nie ze vsetko na tvojej hlave. To akoby si si ty povedala ze hen maruska od susedov pride domov z roboty a vylozi nohy tak aj ty. Urob tak zo tri dni alebo tyzden, ked sa vedia oni porovnavat s horsim prikladom, tak aj im nazorne ukaz kam by to viedlo. 😉
@ja1519 tak len opakovat detom ako verklik ze,sa nemaju co porovnavat s otcom ani s tebou, ani navzajom. Nemas im chodit za patami. Poziadas ich a skontrolujes. A ak nepomoze okamzite prestavas so staranim a pride obmedzenie nejake. Aj ty v praci ak neodrobis co mas si sankcionovana. Asi tie dva tyzdne boli malo alebo by bolo potrebne zopakovat. Alebo pritvrdit. Nebude vreckove, kredit na mobil lebo nestihas a ked to neurobia oni, zaplatis z tych penazi pani na upratovanie. Bodka. Ziadny krik a vycitky. Iba pricina a dosledok.
@ja1519 Hmm, tak to je uz fakt zle.
@janickacrazy Asi preto, ze taky chlap dokaze zenu slovne uterorizovat, je "jednoduchsie" ho obskakovat a mat klud, aj ked to nie je spravne. Ale mas "pokoj". Vyberas si mensie zlo.
@lilitela No ja by som sa uterorizovať nenechala, človek musí mať nejaké svoje limity, nie som nikoho slúžka, treba si nastaviť pravidlá na začiatku vzťahu, ked je chlap ešte zamilovaný a ochotný spolupracovať. No ale hádam nikdy nie je neskoro a dobre, že si to autorka uvedomuje a može s tým niečo robiť.
@janickacrazy Suhlasim s limitmi. Myslim, ze je to individualne, aj dobre spolupracujuci chlap vo faze zamilovanosti sa moze casom zmenit na leniveho jedinca, ktory trpi pocitom, ze ho niekto buzeruje, lebo od neho nieco chce, najmä ak od neho rodicia nikdy nic nechceli a nenaucili ho to, resp. pripadne aj matka nikdy nic nechcela od otca. A ked sa este aj vytrati ta zamilovanost, je to vybavene.
Myslim, ze s nim uz autorka nic nespravi, akurat so sebou, co je rozhodnuta.
@lilitela No tak ono je to veľmi individuálne, každý chlap je iný, napr. otec môjho muža je úplne nepoužiteľný celý život, pil, doma neurobil nič, matka od neho ani nič nechcela, lebo ked chcela, tak aj tak to neurobil, ale moj mm je úplne iný a aj od začiatku som vyžadovala, aby sa podieľal doma na domácich prácach. Veľa záleží aj od samotného vzťahu, u nás to našťastie vydržalo aj po fáze zamilovanosti. Ale mám kamošku, čo tiež takto všetko ťahala sama s 3 deťmi celé roky, teraz má nového priateľa a ten jej pomáha, už nie je taká blbá, proste sa poučila, že slúžku už robiť chlapovi nebude.
@janickacrazy To je super. A tvoj manzel ako sam seba vidi? Teda myslim, ze ci je schopny vidiet, ako to bolo u nich doma, a ze nechce byt taky, alebo ako to ma?
....neviem či je môj názor správny....ale ak by som ja svojho muža prestala zaujímať a kaslal by na mňa nedokázala by som žiť v takom vzťahu....mňa psychicky vyčerpá už len to ak sa náhodou za dačo pohadame a on nemá dva dni náladu...už som z toho na dne...takže ja keby mám žiť v takom manželstve tak manželstvo nemanzelstbo adios amigos...pre mňa by to bola smrť.
@lilitela Ano, nechcel byť taký ako jeho otec a ani nie je, nepije, do krčmy nechodí vôbec ani na kofolu, neznáša to prostredie, doma upratuje, je taký kutil, takže aj okolo domu porobí kadečo, možem sa nanho vo všetkom spoľahnúť, jeho otec total nespoľahlivý, flákač celý život.
@janickacrazy toto je fajn, ked si chlap povie, ze nechce taky byt a pouci sa z chyb svojich rodicov, alebo teda otca, len neni to tak bohuzial vzdy, v kazdom pripade :/
@janickacrazy A aky ma aktualne vztah s otcom, este ked sa mozem spytat? Asi k nemu nevzhliada. Respektuje ho? Ci ho iba toleruje? Ako si rozumeju?
@lilitela No má ho rád napriek všetkému, pretože svokor momentálne je onkologický pacient, jeho životný štýl sa podpísal na jeho zdraví, svokor sa snaží liečiť, nepije, prestal fajčiť, tak dúfam, že sa z toho dostane.
@ja1519 samozrejme...máj rada seba...neboj sa uvidíš ako ti bude dobre,keď sa slobodne nadýchnes....a zbavia sa toho bremena v bodové jeho...a toho pocitu dusenia ktorý ti spôsobuje....zažila som viem,čo to je oslobodiť sa z hcoreho vzťahu....a bolo to moje najlepsie rozhodnutie v živote....!on je magorov doteraz ja som už úplne niekde inde...vdakabohu šťastná s kráľom svojho života 😉ženy dementov sa treba striasť rýchlo....čím skôr tým lepšie😁či už boli dementovinu od začiatku alebo sa zmenili na dementov...ja som veriaca verím v boha a v posvatne manželstvo...ale keby mne muž ubližoval v takom manželstve neostanem....NIKDY!moje pravidlo znie nezostala by som s alkoholikom alebo tyranom....nikdy....
@ja1519 Ja si tiez neviem predstavit iny vztah. Myslim, ze ak sa raz s manzelom rozidem, uz nepojdem do vazneho vztahu. Myslim, ze to urobim tak, ze si kazdy budeme byvat vo svojom a mozme si spolu randit dovolenkovat a tak. Asi som neprisposobiva. Viem, ze vztah je o kompromisoch, ale robit kompromisy, ktore su mi proti srsti, to neviem. Jedna pani mi raz povedala, ze vo vztahu sa odporuca robit kompromisy, no tie podla nej vedu akurat k tomu, ze su obe strany nespokojne. Ze malokedy sa najde taky kompromis, ktory vyhovuje obom. Asi treba potom radsej celu situaciu, ak sa da, uplne zmenit.
A mate aj take, ze tym, ze tahas celu domacnost, tak pochopitelne veskeru cinnost organizujes ty, a panko sa potom citi opomenuty, ak si ho s niecim neoboznamila, resp. nieco si zorganizovala bez jeho vedomia, resp. povolenia?
Načo žiť v manželstve, kde si nešťastná. Ale ex nechaj na pokoji, keďže je ženatý. Keď aj on bude rozvedený, tak hoďte reč a potom uvidíš. Nekomplikuj život aj ostatným, ktorí nemôžu za tvoje nefungujúce manželstvo.
K ex mas romanticke spomienky,to je vsetko. Obaja ste sa za 20 rokov zmenili a uz to nikdy nebude take ako v minulosti.
@lilitela ja sa teraz cítim ako keď som ešte nepoznala manžela. Vtedy som nemala problém s ničím, všetko som vybavovala sama, dokonca aj svadbu - celú. Počas manželstva nenápadne som mnou začal manipulovať. Keď som niekam išla, náhodou sa tam objavil. Postupne som prestala mať vlastný názor. Všetko vyberal on aj veci do domácnosti, ktoré nikdy nepoužil. Keď som nastúpila do práce, bolo to lepšie, ale k domácnosti, deťom pribudli aj pracovné povinnosti. Potom VŠ, ale to mi pomohlo. Do školy som si chodila oddýchnuť, ale vždy som si musela najprv urobiť domáce práce, deti a až potom škola, takže som sa učila v noci. Nikdy mi nepomohol neporadil. Raz som ho požiadala o pomoc, naposledy. Lebo som sa cítila neschopná a blbá. Tak som sa sama naučila pracovať s PC, všetky programy, ktoré som potrebovala. Po škole som sa zamestnala v obore, len ani to nebolo dobré - lebo málo platili, našla som si druhú. To začal mať zdravotné problémy, ktoré ako teraz vidím neuveriteľne preháňal, zbytočne si volal sanitku.....tak som ostala doma. Jemu to vyslovene vyhovovalo. Mne to otvorilo oči. Zobrala som prvú prácu, ktorá sa naskytla. V práci bolo toho veľa a zrazu som zistila, že viem telefonovať, zasa nemám problém niečo vybaviť a dokážem sa mu postaviť a povedať NIE a to je zrazu problém. Prišli mu výsledky a nič mu nie je. Nachytala som ho ako simuluje. To bola posledná kvapka prečo som sa rozhodla ukončiť to. A minulosť tiež vidím inak, ale na alkohol, stavy jeho opitosti aj pred deťmi, na pocit strachu ísť domov zabudnúť nedokážem.

@ja1519 No nikto ti nekáže, aby si ho obskakovala, ked je doma na PN a je už relatívne zdravý, tak ho proste neobskakuj, nevar mu, neper mu, ved načo, ked on pre teba nič nerobí a deti máš už veľké, tak dúfam, že aspon tie ti pomožu v domácnosti.