Rozchod

vanessakaterina
17. dec 2016

Ahojte baby 🙂 Cítala som mnozstvo prispevkov a musim sa priznat ze je tu vela super rad ako dalej..Ako by som zacala potrebovala by som radu viem ze vela z vas si bude mysliet ze som uplne blba a mala by som sa pohnut dalej..ale ako inak je tu laska ten city co mi neda spavat a fungovat normalne este zatial. S priatelom som sa zoznamila v zahranici kde momentale zijem. Boli sme spolu rok a pol po troch mesiacoch sme spolu zacali byvat..Vsetko bolo super az teraz v lete sa nas vztah nejako zacal rucat mali sme take mensie nezhody on sa dost vytoci za uplne hluposti rozisiel sa so mnou asi dva tyzdne dozadu a prakticky ani vlastne neviem preco raz ze chce byt sam potom ze nemam buducnost v zahranici potom ze som az moc dobra..ja ako som prisla na sk tak uplny ignor nekontaktujem ho ani nic vcera mi na facebooku daval like komentoval instagram a dneska vecer som nasla samu seba bloknutu bez jedineho slova ked ma bral na letisko vravel ze ma lubi..ja si myslim ze problem je v tom ze sme travili spolu strasne vela casu aj v robote aj doma a ono nam to zacalo liezt na nervy obetovala som strasne vela pre ten vztah a mam u neho este vela svojich osobnych veci aj psa..mi povedal ze kludne aj rok ked ich tam budem mat mu to nevadi..Jeho mamina mi vravela ze mam ho nechat tak ze on sa ozve ked si uvedomi ako hlupost spravil jeho brat mi pise kazdy den ked som mu vravela dneska co spravil mi povedal ze je ako 10rocne decko a ze mam mu dat cas..a ze ho to boli ked ma vidi na socialnych sietach lenze ja som nebola aktivna vcera po 10dnoch som pridala jednu fotku to je vsetko..Ja fakt neviem co sa stalo a nechcem ten vztah zahodit lubim ho ako este nikoho a fakt uz neviem co mam robit proste mi je to cele luto a nechapem ako jedneho dna clovek ma vsetko je stastny a zrazu je to vsetko prec..Myslite si ze uvedomi co za hlupost spravil? este je to strasne cerstve podla mna si to este ani on sam neuvedomuje myslite si ze je tam este nadej?

tyelde
17. dec 2016

Ty jo, fakt jak deti... No ja neviem, treba ti takého?

timea7
17. dec 2016

@vanessakaterina ja dúfam, že si uvedomí nie on, ale ty, akú službu ti urobil, keď ťa vyčiarkol zo svojho života. Po pár rokoch sa budeš sama na sebe baviť, že akí si bola naivná, keď si ho chcela späť.

n0mi
17. dec 2016

Nevie, co chce. A ty takehoto chces? 👌🏻

jana_eyre
17. dec 2016

A ak sa uvedomi a zas bude všetko v starých kolajach, co myslis, koľko krát mu ešte takto prepne a rozide sa s tebou bez priciny?

Ale pamatam si, aj ja som také zazivala v prvých vzťahoch.. Nikam to neviedlo, po par kratoch búrlivých rozchodov a prichodov to prestalo baviť obe strany..

sibalka21
17. dec 2016

Ak ste sa rozisli pred dvoma tyzdnami a nijak sa nekontaktujete, tak si urcite uvedomuje co sa deje a ze uz nieste spolu... On sa rozisiel s tebou, a neozyva sa ti, cize asi s tebou nechce byt.... Mrzi ma, ze tak naostro ti to pisem, ale ked spolu nemate byt, tak spolu nebudete.... Nech je akykolvek k tebe, ja ho odsudzovat nebudem, mozno niesi ta prava pre neho, tak isto ako on nieje ten pravy pre teba.... K tebe sa chova takto, k inej sa bude chovat uplne inak.... Nechaj to tak, daj mu cas, uvidis ci sa ozve, ale z toho co pises, si myslim, ze aj ked sa date znovu dokopy, casom to dopadne uplne rovnako....

vanessakaterina
autor
17. dec 2016

Nie sme deti on bude mat buduci rok 30 a ja 28 preco hned deti? ja som pred nim mala 5rokov vztah a potom som bola dlho sama a zrazu ked som necakla prisiel on takze by som sa mala na to vykaslat? nevravim ani sa ho nezastavam ale vsetci mozu urobit chybu a olutovat co spravili preto sa pytam lebo absolutne neviem co bude dalej nie som na nom zavisla vsetko co mam som si vybudovala sama a nemam problem sa pohnut dalej ked raz s niekym skoncim tak niet cesty spat ja len potrebujem vediet ci fakt to uz je stratene a teda sa pohnut dalej.

emilia25
17. dec 2016

S muzom som zacala chodit a asi po 2 tyzdnov raz ma cakal po poobednej cely smutny tak sa pytam co sa stalo tak po dlhej chvile mi povedal ze mu viacery ludia hovorili ze ho v robote podvadzam co samozrejme nebola pravda tak som mu to tak povedala ze on nevie ze si to musi premysliet.v robote som bola hotova a tak sa kolega pytal co sa stalo a on mi hovori.neboj ja mu poviem a bude ta tak milovat ako nikdy predtym.vecer sme sa stretli a uz lutoval ze mi neveril 2 roky som sa pytala kdo mu take blbosti hovoril az po 2 rokoch sa priznal ze len ten moj kolega.tak ak mu to dojde dala by som poslednu sancu ale ak by ste sa mali zchadzat a rozchadzat to nema vyznam nahodou pridu deti a este aj s nimi ta bude vyhadzovat.

jana_eyre
17. dec 2016

@vanessakaterina to ci je niečo stratene alebo nie ti tu nikto nepovie.. Do vášho vzťahu nevidime, jeho nepozname ani teba, tak ako sa dá odpovedať na takú otázku? Možno si on ani nemysli ze chybu spravil a možno ano.. Jedine co mozes robiť je čakať ako sa to vyvinie, ak teda chceš..

vanessakaterina
autor
17. dec 2016

@sibalka21 No aj co mal pred tym vztah 3roky tak toto iste spravil kocke ona ho potom nechcela uz nazad bol z toho na tom tak zle ze musel ist byvat k rodicom a ked sa ona chcela vratit po par mesiacoch on uz nechcel.

mircalla
17. dec 2016

@vanessakaterina No priatel vypada ako "stabilny typ", co "vie", co chce - sudiac aj podla posledneho prispevku s jeho ex. Naco ti to je treba?

majcika
17. dec 2016

Až tak moc neverím vzťahom -typu však ku to dôjde že spravil chybu. Rozchadzat sa hlavne vo veku kol 30nie je len tak. Samotný rozchod hlavne, ak už spolu bývate nie je taký jednoduchý ak na to nie je padny dôvod. A utesovat sa tým, že je decko a riešiť bloknuta, komenty na soc smetiach...sietiach je trošku detinske

risiacikmoj
17. dec 2016

Zazila som presne to iste.. po takej krize sme sa dali dokopy..s tym ze sa vezmeme..otehotnela som, on sa zlakol a nechcel "zodpovednost".. opustil ma potom mesiac pred svadbou.v 3 mesiaci tehu..vyhodil ma z nasho bytu.. spraval sa ako ztelesnene zlo.. neprajem nikomu.. dalsie 2 roky ma mucil svojimi hikhak ano nie ano.. az kym som sa s malym v naruci neocitla na samom dne svojej existencie.. a neuvedomila si aka fraska bola ta jeho udajna laska.. moja rada: bud stastna ze nie si tehotna, so ctou sa zbal a preboli to, aj ak to bude chvilu trvat.. lutujem (hoci mam krasneho syna) ze som to nedokazala spravit a dovolila som nestabilnemu egocentrikovi aby m znicil !!!!!

vanessakaterina
autor
17. dec 2016

@risiacikmoj Kkks to ma strasne mrzi :( my zeny sme strasne silne stvorenia zvladneme vsetko a ano asi bude lepsie sa na to vykaslat. Mna to len mrzi lebo som do toho vzathu dala vsetko a takto to dopadlo.

miriell
17. dec 2016

@vanessakaterina Podla mna je duchovne nezrely. Je jedno, ze ma 30 rokov. Su muzi, ktori nedozreju ani v 50tke a maju syndrom Petra Pana, co nemusi byt hned pripad Vasho priatela, ale faktom je, ze teraz JE NEZRELY. Inak by sa spraval inak: povedal by Vam dovod, PRECO sa tak rozhodol a stal by si za svojim rozhodnutim, nemenil by nazor a hlavne by nerobil nieco, co neciti (rozisiel sa, ale zaroven hovorite, ze Vam povedal, ze Vas lubi).
Su len dve moznosti: bud sa budete snazit dat dokopy opat s nezrelym muzom (teraz nezrelym), ale kym dospeje, tak to bude boliet (a je mozne, ze potrebuje dospiet cez rozchod s Vami) alebo pojdete dalej Vy a zivot Vam prinesie niekoho ineho,kto si bude vazit Vasu pritomnost a bude Vas vyhladavat a nie posielat od seba prec. Osobne by som volila tu druhu moznost.

cammille
17. dec 2016

@vanessakaterina poriadny chlap vie co chce. Tento to zial nevie. Ak sa aj opat date dokopy, je vysoko pravdepodobne, ze sa to bude opakovat...

risiacikmoj
17. dec 2016

@vanessakaterina ja tiez..bol moj prvy jediny,cakala dlho..verila mu oddane... znicil ma citovo, moralne, profesijne.. moc sa vratit do tej doby odidem so ctou a vedomim ze ked si ma nevazi a skutocne "mu nestojim za to" nie je ma hoden.. tiez mam s jeho mamou dobry vztah ale to nestaci !!!

simculllka
17. dec 2016

@vanessakaterina vieš čo ti poviem? Že napríklad ja osobne neznášam takéto vzťahy "raz sme spolu a raz nie" a rozchádzajú sa dvestokrat ročne, lebo je to asi zaujímavé alebo co. Osobne by som takýto vzťah nechcela, kde sa budeme vkuse dotahovat, jeden deň sa budeme milovať a druhý deň nenávidieť. Ale ja som ja a ty si ty a musíš si uvedomiť, že či je toto naozaj to, po čom túžis. Byt sam má aj svoje výhody, nemusíš byť nevyhnutne systém niekým, kto sám nevie, čo vlastne chce. Držím palce

vanessakaterina
autor
17. dec 2016

Dakujem Vám velmi pekne každej jednej ze ste si našli cas a ochotu vyjadrit svoj názor vazim si to🙏🏻mna to proste len mrzí lebo som túžila mat uz rodinku vsade kam idem mi je vyhadzované na oči ze vraj uz som "stará"možno mi to nie je súdené vzťahy su fakt velmi komplikovane a ked uz si človek mysli ze je vsetko Ok a začne tomu veriť zrazu sa to otočí..moja babaka a dedko maju 74 a 71rokov cely život su spolu štastný fakt nepoznam žiadneho iného chlapa ako môj dedo ten spravil ci uz pre moju maminku alebo mna a bratrancov strasne vela nehovoriac o babke a tu lásku co oni k sebe cítia aj po toľkých rokoch je fakt nieco prenadherne.. inak aj ten vzťah co som mala 5rokov sa ukončil takto pred Vianocami december fakt nie je môj mesiac😁🙈 budem sa musieť cez to nejako preniesť aj ked to velmi boli no nechcem nikdy viac takto dopadnút keby mi niekto povedal ze toto sa mi stane tak tomu neuverim plus človek kt.skutocne Lubi toto neurobí..je mi to fakt ľúto no co som mohla urobiť som spravila..a máte pravdu.

lana11
17. dec 2016

@vanessakaterina ja by som ti iba toľko napísala, že ty určite sama vieš čo chceš a hoc čo ti tu budeme písať, aj tak si spravíš po svojom. Proste je ťažko dávať rady, ak nepoznáme ani teba ani jeho a nevieme čo sa dialo vo vašom vzťahu. Ja mám tiež vzťah a stále som chcela aby mi niekto poradil a ak mi ľudia radili aj tak som to spravila tak ako som chcela ja 😒 Musíš sa sama rozhodnúť. Ale viem jedno ak máte byť spolu tak spolu budete 🙂

janinah
17. dec 2016

posledné čo by žena mala robiť je-natískať sa tam,kde o ňu nestoja....

vanessakaterina
autor
17. dec 2016

@janinah ja sa nikam netiskam ani som sa neprosila ani nic podobne a ked sa to ma takto skončiť zoberiem si svoje veci a viac o mne počuť nebude nemam potrebu sa niekde tiskat.

ukulela
17. dec 2016

@vanessakaterina ako prve - nie si stara. teraz si daj oddych, sustred sa na ine .. ja viem, idu vianoce, blbe ... ale teda si budes s vasimy, tak sa venuj rodine, kukni v telke dake dobre filmy, ale nie romanticke 🙂 po novom roku sa zamysli, ci ti chyba viac,alebo menej ... ale cjalp ako pride, moze aj odist (myslim zo srdca. moje rozchody boli vzdy masaker, ale nevratila by som sa uz do tych vztahov. s tym mojim sme mali 2 vazne krizy, ale nerozisli sme sa, ustali sme to.
na tvojom mieste by som si dala par tyzdnov oddych, no a podla toho, ako by som sa citila potom, by som sa zariadila ... a teda vzala od neho veci, psa, lebo to su zbytocne spojiva, od ktorych si mozes daco zbytocne slubovat. skratka po case treba ten vztah uzavriet, nie nechavat zadne vratka a zbytocne nadeje v tom, ze ved este mame spolocne veci, psa atd ...

vanessakaterina
autor
17. dec 2016

Hahah ale nie romantické to by bolo ako chytiť guľku 🙈 určite mu psíka nenechám velmi ho ľúbim a tých veci je tam cez mixer po vysvac plazmu topánky šatstvo strasne vela takze ked si to vsetko poberiem moc mu tam toho neostane len som sa este na to necítila vsetko zabaliť by som i tak nestihla a letenku som mala kúpenú este pred rozchodom..presne to teraz spravim budem oddychovať dakujem za radu uz Som sa myslim natrapila dosť.

ukulela
17. dec 2016

@vanessakaterina ja sa napr ozaj tesom v telke na noveho winetoua 🙂🙂🙂 ja som na tych filmoch vyrastala. a trailer vyzera celkom dobre.az na to, ze nacelnika apacov nemusel hrat dlhovlasy metrosexual s tehlickami ... keby mal apson krivsi nos ako nacelnik z orlieh pierka, ale tak traba chytit zeny pri telkach za srdce 🙂 a sherlocka, ta detektivka je perfektna. snaz sa doma vyplnit si cas dakymi stretnutniami s rodinou a kamosmi, prevetras hlavu, pomoze ti t o velmi. drzim palce, neumaraj sa, hlavu hore, povedz si, ze ked jemu nestojis o trapenie, on tebe uz duplom!

vanessakaterina
autor
17. dec 2016

@ukulela ty si strasne zlatenko dakujem pekne a winetou s žehličkami blah 😰 sherlocka mozem vždy si ho rada pozriem🙂ano snažím sa velmi nechcem sa opúšťať ved nejak uz len bude..moja teta je tiez taka frajerka ako si ty tiez ma podobný názor a v podstate asi všetci..dakujem velmi pekne ❤️

lilianna1xs
17. dec 2016

@vanessakaterina on nevie čo chce ale musí vedieť predsa vo cíti v srdci k tebe,za rok si človek Zvikne na PSA a mu chyba ten pes keď ho zrazu nemá ,a nie to ešte človek.Ty ho ignoruj a uvidis čas je najlepšii liek a nech on pochopí či pocítil že tá potrebuje.Ked chlap miluje ženu sadne do autá a ide nič ho nezastaví.ja si myslím že počkaj niekedy muž dokáže viac po niejakom čase čo ho trápi čo mu chyba.😉

sissy27
18. dec 2016

@vanessakaterina aké milé od neho, že veci si tam môžeš nechať, že mu to nevadí - hlavne ak sa jedná o telku a vybavenie bytu!! 😂 😂 😂 dvakrát nepoviem, že mu s tebou bolo tak dobre, lebo mal zrazu nižšie náklady na život...
Trošku sa ťa dotklo, keď vás niekto nazval deťmi... Oveľa smutnejšie ale je, že máte obaja plus mínus 30 rokov, on nevie čo chce a ty sa z toho trasieš a oplakávaš ho... Keď on "nevie", tak aspoň ty by si mala... Zariaď sa podľa seba - buď za ním urob hrubú čiaru a ži si svoj život bez neho, nech máš možnosť stretnúť niekoho, kto za to stojí, alebo čakaj na zázrak s týmto tu... Len aby sa o 10 rokov nevymáčkol definitívne, že teda ty jeho šťastím nie si, a kopa rokov v prdeli... Ale úprimne si myslím, že svoju "chybu" oľutuje v momente, keď si z bytu odnesieš telku, zvyšok zariadenia a ktovie, možno aj nájom bude musieť zaplatiť celý sám...

mandala77
18. dec 2016

@vanessakaterina ber to z tej pozitívnej stránky, že ako ste spolu začali žiť, vznikli problémy. Lepšie je to zistiť skôr a vycúvať ako sa trápiť veľa rokov v takom vzťahu.

Ty ho po rozchode ako si odišla na Slovensko ignoruješ (možno je na zváženie druhú stranu informovať o tom, že nebudeš komunikovať, lebo potrebuješ odstup), tak nechápem, prečo sa cítiš dotknutá ak on Ťa dal zablokovať na nejakej soc. sieti. Či Ty môžeš ho ignorovať a ak on sa k tomu nejako postaví, máš s tým problém?

Osobne by som sa pri takom chlapovi cítila neisto, že nevie čo chce a nie je rázny a jasný vo svojich postojoch, názoroch či činoch. Mňa by jednoducho taký muž znervózňoval a u veľmi by narušilo moju dôveru keby sa takto choval. Aj keby sa to utriaslo a znova by som sa k nemu vrátila, veľkú dôveru by som k nemu nemala. A časom by ten vzťah skončil tak či tak. Niekedy je lepšie odísť z kratšej cesty.

Ohľadom rozchodov sú výborné videá na youtube od českého psychológa Jeronýma Klimeša.

vanessakaterina
autor
18. dec 2016

@sissy27 ja sa netrasiem mne je len ľúto zahodiť to vsetko ked si s niekym rok aj pol a 24/7tak to neni ľahké kazdy ti povie kašli na neho urob hrubú čiaru ľudom je velmi ľahké nieco take povedat kym nie su v takej situácii..nedotklo sa ma to ze sme deti ja som len spomenula ze od deti mame ďaleko..a byt je jeho rodičov oni bývajú inde takze nájom sme neplatili..ja som aj pred tym byvala sama a nemam problem sa o seba postarať

vanessakaterina
autor
18. dec 2016

@mandala77 ano lebo on sa rozišiel so mnou a nie ja s nim..a to mu mala este aj vypisovať ? A po tom všetkom jediná vec kt som si zaslúžila je bloknutie? Tak samozrejme ze sa ta to dotkne.