icon

Rozdielne názory manželov

11. máj 2022

Ahojte..
Myslite,ze dokaze manzelstvo normalne fungovat,ak maju manzelia rozdielne nazory-politicke,ekologicke..?Sme spolu v stastnom manzelstve s tromi detmi uz 15rokov,ale ako prisla korona,mojmu muzovi preplo.Stal sa typickym konspiratorom a celkovo antisystemovo zmyslajuci clovek.To sme este vedeli nejak fungovat,aj ked sa nedal ockovat a odmietal nosit rusko.Ale teraz,ako je vojna na ukrajine,je to s nim coraz horsie.Je prorusky,cita iba a len media ktore podporuju proruske zmyslanie,ak mam pustene trebars co i len Expres radio,vypina ho,vsade podla neho klamu.Neveri nicomu co ide proti Rusku,nadava na nasu vladu,prezidentku,EU,USA..A najnovsie uz spochybnuje aj to,co doteraz povazoval za pravdu-klimaticke zmeny su tiez podla neho vysledkom len nejakej skupiny ludi ktora chce vyhubit ludstvo..Dokonca zacina verit chemtrails 😞 Mam strach..co s nasim vztahom bude..Je to sikovny chlap,vela toho vie urobit,v robote je uspesny a je to naozaj dobry otec aj manzel..Ale ja nedokazem otocit svoj nazor len kvoli zachovaniu kludu v rodine…Snazim sa tymto temam vyhybat,ale mam pocit ze coraz viac tem musime ignorovat,lebo stupnuju napatie medzi nami 😕 Neviem,co s nami,s nasim vztahom..Ako ho zachovat?

luccija
11. máj 2022

Ja sa teším, že je jar a mama toľko nesedí nad fB myslím, že je viac závislá od elektroniky ako moja pubertacka.Tiez všetko sledovala počty nakazených, embolie, vojnu...myslím, že starším ľuďom to nerobí dobre tiež sme sa pár x pochytili, keď riešila prečo u muža nenosia ruska a dlho sme k nim nemohli ísť.Otec má problémy s pľúcami dlhodobé ..koronu nemali ani sa nedali očkovať, lebo sused lekár dostal emboliu a určite z toho, že je ockovany....som rada, že je teraz kľud.

tayla
11. máj 2022

@belllinka ľudskosť je len jedna, či? Mrzí ma tvoja strata, ako aj všetky vyhasnuté životy, ale nemôžeme stavať jednu vec nad ostatné...

danyelia
11. máj 2022

Mňa ešte dosť prekvapuje, že ak niekto povie niečo v tom zmysle, napríklad, že: Nič na svete nie je čiernobiele (vojna, covid, hocičo), naša pomoc Ukrajine má byť rozumná, vláda by mala uvažovať logicky s odpojením od ruských surovín, malo by sa pomáhať hlavne Slovákom, jednoducho, že vo všetkom by mal prevládať rozum, aby sme SR nezruinovali, hneď mu niekto vynadá, ako môže byť taký bezcitný, že: (automaticky) podporuje vojnu, podporuje zabíjanie ľudí, podporuje znásilňovanie žien a bábätiek (tomu neverím), podporuje Rusko a Putina, podporuje vyvražďovanie krajiny, podporuje všetky tie najväčšie zverstvá. Ja si myslím, že naša vláda má jednať rozumnejšie, no určite preto nie som hneď ,,ruský troll,, ktorý podporuje vraždenie ľudí. 🤦🏻‍♀️ To by sa dalo povedať v prípade, ak by autorkin muž (alebo niekto s iným názorom) tvrdil: ,,Tá vojna je super, teším sa zo zabíjania ľudí, joj a to znásilňovanie žien je tiež v pohode, bodaj by tá vojna trvala ešte dlho, nech sa vraždia, hurá...,, - toto by bolo určite cez čiaru, no ja osobne človeka s takýmto tvrdým a neľudským názorom nepoznám myslím, že ani vy ostatné...

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
h2
11. máj 2022

@danyelia Tu nejde o názor, že vraždenie a znásilňovanie je super. To si hádam nemyslí nikto. Ide o to, že tí ľudia si nemyslia, že je to super, ale že sa to nedeje, že je to vymyslené a celé zinscenované, že mŕtvoly na uliciach sú platení herci...
Ešte k tomu, čo si písala v úvode, že treba pomáhať hlavne Slovákom. To mňa teda vytočí, keď sa rieši pomoc Ukrajine a niekto začne s týmto. Lebo my na Slovensku nie sme vo vojne. Oni áno.

danyelia
11. máj 2022

@h2 Ahoj, no o tom všetkom by sa dalo polemizovať tiež, videla som zopár videí, kde (údajne - nebudem sa tu hádať, či je to pravda alebo nie, môže byť, nemusí, ako aj všetko, čo nám ponúknu média...) ukrajinskí vojaci sami presúvali mŕtvoly z chodníka na cestu, aby to vyzeralo dramatickejšie pred zahraničnými médiami 🤔 A my, ,,bohaté,, Slovensko sme podľa najnovších info 4 krajina na svete, ktorá Ukrajine pomáha najviac. Ak si to môžme dovoliť, ok- buďme aj prvá na svete...ale fakt si to môžme dovoliť? Ako ešte viac im máme pomáhať? Čo im ešte máme poslať? Nemôžu im viac pomáhať bohatšie krajiny? Ja sa len modlím, aby si nežiadali aj našich mužov a synov, aby šli za nich bojovať, lebo naša vláda je mimoriadne ,,štedrá a ochotná,, vo všetkom 🙄. Konajme, pomáhajme, ale s rozumom, prosím...

kvetinka75
11. máj 2022

@danyelia veď toto, kto nejde tým ,,správnym smerom,, tak podporuje Putina a vojnu. Na hlavu celé. Akoby nebolo nič medzi tým.

danyelia
11. máj 2022

@kvetinka75 Presne tak, ale ťažko sa to dá niekomu vysvetliť, že to niečo medzi tým existuje 🤷‍♀️

h2
11. máj 2022

@danyelia Sme ich susedia, sme jednou z mála krajín, kam títo ľudia utekajú. Tak logicky im budeme pomáhať viac, ako krajina z opačného konca sveta, ktorej sa to až tak netýka.
A z môjho pohľadu vyzerá mŕtvola na ceste rovnako hrozne, ako mŕtvola na chodníku. Neviem si predstaviť, že by niekto manipuloval s mŕtvymi z tohto dôvodu.

blunka
11. máj 2022

@martinmmartin si dobrý !!!!!! Vau. Fakt som sa zbežne zamýšĺala prečo sa ZRAZU z ĺudí stali IDIOTI. Ved predtým boli normalni.
Nič ma nenapadalo prečo zrazu osprosteli.
Tvoje vysvetlenie je top, má logiku a aj mi to sedí že v mojom okolí to boli presne tí všední slabí ĺudia krorích si nik nikdy nevšimol. Zrazu oni VEDIA 😂😂😂. Fakt dik za vysvetlenie.
Moja zlosť voči ich debilite sa týmto zistením mení na ĺútosť.

larisalarisa
11. máj 2022

My s partnerom sme tiež v názore sem tam na opačných stranách, ale akosi to zvládam. Sprvoti som sa hádala za svoju pravdu ako drak, ale nikam to neviedlo. Nechala som to tak , a dostalo sa to do normálu. Už ma vášnivo nepresviedča , akosi sa to utriaslo. Ktohovie, možno má pravdu on, možno ja. Keď budeme mať osemdesiat, tak na Tom už záležať nebude.

autor
11. máj 2022

Dakujem za Vase nazory,vsetky som si precitala…

Mate pravdu,v tom respektovani nazorov druheho..Ako ja jeho,aj on bude musiet respektovat moj nazor..Skusim este raz hodit rec s muzom nejak opatrne,aby to nepreslo do hadky o pravdu…

Vela z vas pisalo o rozvode,pre mna to momentalne nie je stav,ktory by ma viedol k rozbitiu rodiny.Len mi je z toho smutno,z tych nazorov.Velmi to je neprijemne,ked niekto koho si roky vazite,lubite,sa s vami tak velmi nazorovo nezhodne 😕 A naozaj sa zmenil az s prichodom korony,predtym ledva chodil volit co ho politika nezaujimala vobec,nikdy nijako neznevazoval doktorov ci povinne ockovanie deti…Mali sme spolocne zaujmy,konicky,vychovavali deti a prerabali postupne dom…az posledne dva roky sa nase nazory zacali rozchadzat.Nie sme spolu tak kratko,nemyslim ze by som takmer 15 rokov mala ruzove okuliare nahodene…

Pacil sa mi napad zamestnat mu ruky i hlavu niecim inym 🙂 musim vymysliet nejaky novy projekt na dome ci zarade…to by mohla byt cesta…

A co sa tyka deti,zatial im nijak nevnucujeme myslim svoj nazor ani jeden,vedia samozrejme co sa deje vo svete,snazila som sa im predostriet fakty nezaujato,aby si vytvorili nazor sami..kedze televizne vysielanie nemame uz par rokov (vdaka bohu),noviny necitaju,som v podstate so skolou jediny ich zdroj informacii k tejto teme ja..Muz si k tejto teme vybera starsie publikum…

Mozno naivne,ale stale dufam,ze svet sa vrati do starych kolaji..ze bude dobre 🙂 A zase budeme mat spolocnu rec,ze sa na to vsetko nejak zabudne..Do prichodu korony to bol clovek s ktorym som chcela ako stara babka sediet na lavicke pred domom a tesit sa z vnucat,nechcem si to dat pokazit nejakym Putinom…

kvetinka75
11. máj 2022

autorka - píšeš, ako keby on mal tie nesprávne názory a ako keby on mohol za vzniknutú situáciu , a za to, že si nerozumiete (netýka sa to tých prejavov, ktoré si opisovala, že je nervozny, vypína TV a pod.) To, čo si teraz napísala, môže aj on tak cítiť, že človek - ty, s ktorým žije 15 rokov, zrazu má iné názory ako on. Nemusel sa vôbec zmeniť. Zmenila sa situácia. Nastalo niečo, čo tu ešte nebolo a každý reaguje inak.

stanulienkat
11. máj 2022

@danyelia bohatsie krajiny uz pomahaju viac. Neviem, preco si myslis, ze pomahame len my. Okrem toho ide to z Eu. A ked sa Ua neochrani (aj s nasou pomocou) hadaj, ktory stat je na rade? Putin s Lavrovom uz delili Sk. Takze je mozne, ze budu chciet aj nasich chlapov. Hlavne PRETO treba pomahat Ua. A ano, nasa vlada je stedra. Hlavne k mamickam. Dochodcovia tiez nemaju iny kalendar ako ostatni, tiez maju len 12 mesiacov, nie 13. Ani vlaky zadarmo nie su ok, ani kruzky, ani dalsich 1000 idiotin pre jednobunkoveho volica.

denithestrange1993
11. máj 2022

Ja by som nebola v takom vztahu. Pre mna su to velmi dolezite veci,nakolko sa to prierezovo tyka skoro vsetkych tem a oblasti zivota. Neverim,ze az teraz sa vyfarbil a predtym veril v demokraticky svet a struktury v ktorych zijeme-eu,nato,osn. Mozno toto nie je pre niektore zeny dolezite,ale ja to povazujem za jadro osobnosti-to ako clovek vnima svet okolo seba.

danyelia
11. máj 2022

@stanulienkat Bohatšie krajiny majú zrejme z čoho pomáhať, tak nech v tom pokračujú. Pomáhajme, ale s rozumom - tak, aby sme SR nezruinovali nejakým zbrklým rozhodnutím. A nemyslím si, že nám hrozí nejaká vojna, pokiaľ ju naša vláda svojimi neuváženými činmi nevyprovokuje...A je zaujímavé, že volič iných strán, ako takej, ktorú si Volila Ty, je automaticky ,,jednobunkovec,, Ale tak chápem, sú ľudia, ktorí musia vždy a za každých okolností niekoho uraziť, však? 🙂

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
katkati
11. máj 2022

@yoo_saerom Ona @danyelia by si rozumela s autorkiným mužom.

danyelia
11. máj 2022

@yoo_saerom S čím, prosím Ťa?

danyelia
11. máj 2022

@katkati Áno, myslím, že v niektorých veciach by sme si zrejme rozumeli. A?

katkati
11. máj 2022

@danyelia Už nič.

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
danyelia
11. máj 2022

@yoo_saerom Reagovala som na príspevok od @stanulienkat ,ktorá napísala svoj názor, čo je samozrejme v poriadku, no nerozumiem prečo mala na konci príspevku potrebu rypnúť si/uraziť/dotknúť sa? človeka, že je ,,jednobunkový volič,,. Veď stačilo napísať ,,voličov iných strán...,, Pre mňa neexistuje jednobunkový človek, iba človek s iným názorom. Len sa mi nepáči, ak sa niekto povyšuje nad iných ľudí a silou mocou si musí kopnúť do niekoho - a toto mi tak pripadalo, to je všetko 🤷‍♀️

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená
dreamss
Autor odpoveď zmazal
dreamss
Odpoveď bola odstránená
danyelia
11. máj 2022

@yoo_saerom Myslím to presne tak, ako som to napísala, trochu Ti síce nerozumiem, čo som urobila zle, ale nevadí 😁

terezka1947
11. máj 2022

Nejako sa tá téma zavrhla.
Je úplne jedno,kto v čo verí
Ide o to,že ťažko žiť s niekým,kto má iný svetonázor. Nie,že by človek nechcel rešpektovať,ale je iné mať kamoša s inými názormi na život a iné manžela.
Dokonca by som si vedela predstaviť mať deti s iným pohľadom na svet,či svojich rodičov. No manžela?človeka,s kt.mam žiť celý život a riešiť všetko dôležité v rodine,atď?no,neviem.

yoo_saerom
Odpoveď bola odstránená