icon

Rozdielne politické názory v domácnosti

11. sep 2025

Ahojte, naozaj neviem ako sa s tým vysporiadať. Doma máme rozdielne názory na politiku. Ja som volila KDH, som taký stredný prúd, s kresťanskými hodnotami a zmyslom pre rodinu. Som pravoslávna, Vianoce oslavujeme s rodinou 6.1. Môj partner je Smerák. Aj jeho mama. Neviem sa cez to preniesť. Jednoducho volili toto, čo sa tu deje. Po ohlásení tohto konsolidačného balíčka mám chuť odísť. Už predtým som bola na nich nahnevaná , ale teraz ešte viac. Naozaj sa nedokážem pozrieť na svojho muža a na svokru. Je mi z toho zle. Ak by som mohla, zdvihnem sa a odídem. Máme deti, malé deti, hypo, ja som SZČO. Manžel odísť nechce a neplánuje. On keby mohol, tak sa presťahuje do Ruska. Je mi z toho celého zle. Ako sa cez to preniesť?

simca06022011
11. sep 2025
@anonym_cd0bd5

Ja len drobný postreh z tejto a podobných diskusii...prečo len voliči PS.maju potrebu izolovať sa od ľudí s iným názorom? 😉😁 U voličov iných strán toto nesledujem.hm.

@anonym_cd0bd5 ale inak vážne.. aj na fb od par známych som posledný rok casto.videla výkriky ze nech si ich voliči smeru alebo rusofily atd výrazu z priateľov.. dohadaju sa na smrť a každým.. nie všetci samozrjeme ale od iných som to nečítala nikdy 😂

sss777
11. sep 2025

@anonym_autor
Pre mňa by toto bol v manželstve väčší prúser ako nevera a vidím to aj ako dôvod na rozvod.
Nie kvôli politickým preferenciám, ale kvôli tomu, čo s tým prichádza. Chemtrails a americká k...a je pre mňa strop primitivizmu a nikdy by som s takým mužom nebola schopná zdieľať posteľ/život.
Ale zdá sa, že si rozhodnutá, tak držím palce do nového života!

basska_b
11. sep 2025

Urcite sa ludia pocas manzelstva, ktore potencialne trva desatrocia, dokazu politicky a nazorovo rozist. Ja som sa vlastne s dvoma chalanmi (moj byvaly frajer a este jeden kamos z gymnazia) rozisla nazorovo a proste zo dna na den som im napisala, ze uz staci. Ja by som este bola schopna ist to, ze "zi a nechaj zit", oni mi vsak nonstop tlacili tu "svoju pravdu"... Nastastie s muzom mame rovnake nazory. Takze neviem, ci som uplne poradila.

anonym_cd0bd5
11. sep 2025
@simca06022011

@anonym_cd0bd5 ale inak vážne.. aj na fb od par známych som posledný rok casto.videla výkriky ze nech si ich voliči smeru alebo rusofily atd výrazu z priateľov.. dohadaju sa na smrť a každým.. nie všetci samozrjeme ale od iných som to nečítala nikdy 😂

@simca06022011 mňa dnes zabilo že kto nejde na protest není dobrý človek, je hlupák, nezaslúži si žiť v tejto krajine a podobne výlevy zo všetkých facebookových strán..

anonym_c17ad5
11. sep 2025
@anonym_autor

@gribka1 nie je to vobec ten clovek, co som ho spoznala. My sme doma politiku nikdy neriesili. Kym neprisiel covid. Ten nas velmi rozdelil. Ja a moja rodina ockovana, on a jeho rodina neockovani. Cele toto obdobie pocuvam, ako vsetci zomrieme, lebo sme ockovani. On si neda rusko ani za svet, ja som ho nosila v pohode. On nemohol ist nikde kvoli tomu, ze nebol ockovany, ja zase ano. Boli to denno denne boje. A potom bola zvolena Caputova, ktoru som volila a denno denne som pocuvala doma nadavky na nu, ako je zapredana apd. Boli to aj nadavky nahrubsieho zrna, dokonca od jeho mamy. Potom prisli volby a oni volili obaja smer. A vo mne sa nieco zlomilo. A lame sa kazdy den. Uz naozaj neviem s tymto celym dalej.

@anonym_autor chapem ta. uprimne, ja by som to nedala. toto nie je o inom politickom nazore, ze jeden je liberal a druhy konzervativec ale o elementarnych hodnotach a rozmyslani. Orientacia na rusko? na agresora, co kludme hadze bomby na nemocnice, deti... ? Volit tychto zlodejov, co sa staraju len o svoje renty, provizie a svoju beztrestnost a dostali nasu krajinu az sem po rokoch vladnutia? neviem ako by som si takeho cloveka mohla vazit a nemysliet si o nom, ze je hlupak. mrzi ma tvoja situacia. fakt neviem, ako by sa dalo toto vyriesit

anonym_0321e2
11. sep 2025

@anonym_autor mňa politika absolutne nezaujíma, nechodím voliť, nechce sa mi citat ich program, nechce sa mi pozerať tlačovky a správy a je mi jedno kto koho voli, každý verí niečomu inému resp každý je ovplyvneny niekým iným, nemôžeme mať všetci rovnaký názor.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
gribka1
12. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub Prepáč, ale konsolidácie robia ako amatéry, výsledok prvej 0, tej druhej bude tiež 0. Dlh neznížili, ale zvýšili. Tie hlúpe mantry o Matovičových dlhoch pre tých, ktorí nechcú vidieť ekonomiku slovenska od jej vzniku. Čo ten Fico dokázal počas svojich vlád? Netvrdím, že sa je koho zastávať, povedala by som, že nikoho. Na vine sú všetky vlády, vrátane Fica. Zastávať sa niekoho a obhajovať ktoréhokoľvek, je ako by som to povedala, slepota.

777januska777
12. sep 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub nekradnut žeby? Pustíme zlodejov vládnuť, pre ktorých prvá zmena co urobili bola zmena trestného zákona a zvýšenie platu a ty sa čuduješ, že nemame peniaze. Odor znížil slovenský dlh a nemal žiadne opatrenia a to sme mali vyššie prídavky, nižšiu DPH a aj ceny boli nižšie. Odkedy je fico vo vláde len vsetko zvyšuje a dlh rastie neskutočne. Ale ano moze za to zas niekto iny ako jeho kradnutie.

lucky_k
12. sep 2025

@anonym_autor KDH, kresťanske hodnoty a toľko zloby?

gribka1
12. sep 2025
@lucky_k

@lucky_k Ale no, odkedy je KDH o láske?

anonym_010ada
12. sep 2025

Ja nechápem, že pri dvoch malých deťoch, ich starostlivosti, vareni, upratovaní atď. máš čas sa venovať takýmto veciam. Veď už keď si sa s mužom spoznala, si musela vedieť k akej politickej strane inklinuje, či?
A teda, ak sa cez to nevieš preniesť, rozved sa, daj dôvod iny politický názor, presvedčenie a buď sama s deťmi, jednoduché. Potom si budeš žiť v kľude.
Ja sa absolútne už s nikým nebavím o politike, načo. Nenavisti vo svete je dosť a nikto nevie na politické debaty reagovať normálne, bez agresie, presviedčania, preferovania svojho názoru. To je otrasné.

autor
12. sep 2025
@lucky_k

@lucky_k KDH bola strana, ktora mala hodnotovo najblizsie k mojim hodnotam. Nestretavame sa vo vsetkych bodoch, ale nehanbim sa za nich a za ich konanie, a to je podstatne. Siom zivnostnik, som pravoslavna. Momentalne sa citim velmi zle. Siahli na nas najvacsi sviatok v roku, na nase Vianoce a urobili z toho bezny den. Chod do prace a vecer si daj veceru a bud rada a suchaj nozkami. S konsolidacnym balickom prichadza kopec opatreni v neprospech podnikatelov a drobnych zivnostnikov. Necitim zlost a zlobu. Citim sklamanie, ponizenie, strach, neistotu a bolest.

autor
12. sep 2025
@anonym_010ada

Ja nechápem, že pri dvoch malých deťoch, ich starostlivosti, vareni, upratovaní atď. máš čas sa venovať takýmto veciam. Veď už keď si sa s mužom spoznala, si musela vedieť k akej politickej strane inklinuje, či?
A teda, ak sa cez to nevieš preniesť, rozved sa, daj dôvod iny politický názor, presvedčenie a buď sama s deťmi, jednoduché. Potom si budeš žiť v kľude.
Ja sa absolútne už s nikým nebavím o politike, načo. Nenavisti vo svete je dosť a nikto nevie na politické debaty reagovať normálne, bez agresie, presviedčania, preferovania svojho názoru. To je otrasné.

@anonym_010ada este raz, moj muz od roku 2006 co sa pozname neriesil politiku, a volil vo volbach, ked musel, a dotlacili ho rodicia - vzdy madarov. Respektujem jeho narodnost, vsetko, co s tym suvisi. Nikdy toto pre nas doma nebola tema. Vsetko zmenil covid a jeho nastavenie sa uplne zmenilo. Ja som mu aj povedala, ze ak by som bola vedela, co v nom drieme, nikdy s nim ani nezacnem chodit, nieto si ho este zobrat. Covid v nom prebudil snad vsetko zle. A napokon potom prisli volby a on a jeho rodina sa hrdlo prihlasila k smeru. A hlasia sa doteraz. Nadavaju, su nespokojni, ale smer je pre nich svate pismo. Ja nepozeram TV noviny, nepozeram diskusne relacie, precitam si raz za tyzden informacie na internete. Na konsolidacny balicek som cakala. Zrusili nam najvacsi sviatok v roku, urobili z toho bezny den. Posliapali vsetko v nas. Toto sa nerobi.

anonym_327ec4
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_010ada este raz, moj muz od roku 2006 co sa pozname neriesil politiku, a volil vo volbach, ked musel, a dotlacili ho rodicia - vzdy madarov. Respektujem jeho narodnost, vsetko, co s tym suvisi. Nikdy toto pre nas doma nebola tema. Vsetko zmenil covid a jeho nastavenie sa uplne zmenilo. Ja som mu aj povedala, ze ak by som bola vedela, co v nom drieme, nikdy s nim ani nezacnem chodit, nieto si ho este zobrat. Covid v nom prebudil snad vsetko zle. A napokon potom prisli volby a on a jeho rodina sa hrdlo prihlasila k smeru. A hlasia sa doteraz. Nadavaju, su nespokojni, ale smer je pre nich svate pismo. Ja nepozeram TV noviny, nepozeram diskusne relacie, precitam si raz za tyzden informacie na internete. Na konsolidacny balicek som cakala. Zrusili nam najvacsi sviatok v roku, urobili z toho bezny den. Posliapali vsetko v nas. Toto sa nerobi.

@anonym_autor Rodicia ho donutili volit??? To ako sa da? Stali pri nom so zbranou v ruke?

ahhola
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a aky je inak tvoj chlap, smerak, covidpopierac a? Myslis, ze ked ho kopnes do riti, najdes obratom pskara zo spravnymi nazormi a 3 davkami, co ked sa ti z toho nieco stane, ako pise ta sestra par prispevkou dozadu... Strasne hrotis, dievca nestastne.

autor
12. sep 2025
@anonym_327ec4

@anonym_autor Rodicia ho donutili volit??? To ako sa da? Stali pri nom so zbranou v ruke?

@anonym_327ec4 on nikdy neriesil predtym politiku. Ked sme sa spoznali, tak ani Smer neexistoval. Rodicia boli velmi silni madari. Jemu to bol uplne jedno, keby bolo po nom, tak ani volit by nesiel. Absolutne isla politika mimo neho a mimo nas. Ja som v tom case bola myslim si viac politicky vyhranena ako on. Ano, kym byval doma, chodil volit spolu s rodicmi pre pokoj v rodine, lebo by mu to dali vyzrat. Vekom, po 40tke sa u neho nieco zmenilo. A zrazu sa z toho chalana, co mal v pazi politiku a maximalne fandil bugarovi apd, stal antivaxer, hoaxer, fanusik blahu, kotlara, simkovicovej, putina, iranu. Je fascinovany severnou koreou. Sleduje noviny, sleduje diskusne relacie, cita tie rozne svoje weby. A Fico je Boh. Toto som si nezobrala, do tohto cloveka som sa nezalubila.

autor
12. sep 2025
@ahhola

@anonym_autor a aky je inak tvoj chlap, smerak, covidpopierac a? Myslis, ze ked ho kopnes do riti, najdes obratom pskara zo spravnymi nazormi a 3 davkami, co ked sa ti z toho nieco stane, ako pise ta sestra par prispevkou dozadu... Strasne hrotis, dievca nestastne.

@ahhola nehladam PSkara. Hladam normalneho cloveka, s normalnymi hodnotami, zmyslanim, nastavenim. Co neuveri kazdej blbosti na konspiracnych weboch. Ja sama som za rodinu s matkou a otcom a nie som privrzencom LGBT komunity. Respektujem ich, mam kamaratov z tejto casti spektra, ale nie som zastancom boja za ich prava. Kludne mi bude stacit, ak je bud apoliticky, alebo nech nevoli smer a kotlebu. Pre mna je dolezite mat spolocne nastavenie a zivotne hodnoty. A takto vychovavat aj svoje deti.

anonym_327ec4
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_327ec4 on nikdy neriesil predtym politiku. Ked sme sa spoznali, tak ani Smer neexistoval. Rodicia boli velmi silni madari. Jemu to bol uplne jedno, keby bolo po nom, tak ani volit by nesiel. Absolutne isla politika mimo neho a mimo nas. Ja som v tom case bola myslim si viac politicky vyhranena ako on. Ano, kym byval doma, chodil volit spolu s rodicmi pre pokoj v rodine, lebo by mu to dali vyzrat. Vekom, po 40tke sa u neho nieco zmenilo. A zrazu sa z toho chalana, co mal v pazi politiku a maximalne fandil bugarovi apd, stal antivaxer, hoaxer, fanusik blahu, kotlara, simkovicovej, putina, iranu. Je fascinovany severnou koreou. Sleduje noviny, sleduje diskusne relacie, cita tie rozne svoje weby. A Fico je Boh. Toto som si nezobrala, do tohto cloveka som sa nezalubila.

@anonym_autor To vsetko chapem, mna na tom zarazilo to "rodicia ho donutili". Akoze co ma, 15 rokov? Mna by teda rodicia mohli nutit aj tyzden. Ked nechcem volit, nejdem. Mozno aj to je jeden z jeho problemov. Nezrely a lahko ovplyvnitelny.

autor
12. sep 2025
@anonym_327ec4

@anonym_autor To vsetko chapem, mna na tom zarazilo to "rodicia ho donutili". Akoze co ma, 15 rokov? Mna by teda rodicia mohli nutit aj tyzden. Ked nechcem volit, nejdem. Mozno aj to je jeden z jeho problemov. Nezrely a lahko ovplyvnitelny.

@anonym_327ec4 nie, jednoducho musel ist volit. Co bude volit je a bolo iba na nom. Ale ak by to nechali iba na nom, nesiel by nikde. Aktualne sa poslednych 10 rokov zmenil a uz by nevynechal volby ani nahodou. V mladosti to mal absolutne v pazi. A chcem spat toho cloveka... co nic neriesil.

anonym_327ec4
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_327ec4 nie, jednoducho musel ist volit. Co bude volit je a bolo iba na nom. Ale ak by to nechali iba na nom, nesiel by nikde. Aktualne sa poslednych 10 rokov zmenil a uz by nevynechal volby ani nahodou. V mladosti to mal absolutne v pazi. A chcem spat toho cloveka... co nic neriesil.

@anonym_autor Nie, nemusel😃 ale to je jedno. Podstata je inde.

gribka1
12. sep 2025
@ahhola

@ahhola Ty si riadne mišuge🤣🤣

vladuska20
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aj si mu to takto povedala???Ci vlastne sa ani nebavite??

ahhola
12. sep 2025
@anonym_autor

@ahhola nehladam PSkara. Hladam normalneho cloveka, s normalnymi hodnotami, zmyslanim, nastavenim. Co neuveri kazdej blbosti na konspiracnych weboch. Ja sama som za rodinu s matkou a otcom a nie som privrzencom LGBT komunity. Respektujem ich, mam kamaratov z tejto casti spektra, ale nie som zastancom boja za ich prava. Kludne mi bude stacit, ak je bud apoliticky, alebo nech nevoli smer a kotlebu. Pre mna je dolezite mat spolocne nastavenie a zivotne hodnoty. A takto vychovavat aj svoje deti.

@anonym_autor no vidis a co keby jemu preplo nie v prospech smeru, ale lgbt a teba oznacil za spiatocnicku homofobku, co s nim nechce ist na 🌈pride, vtedy co❓tvoje domace zabomysie vojny, uplne zbytocne... Ale ved rozbi si manzelstvo, polepsis si🤣PS a Zomr👽i, miesto smeraka....

ahhola
12. sep 2025
@gribka1

@ahhola Ty si riadne mišuge🤣🤣

@gribka1 niie je nad dobry argument, hlavne zober ten xanax zo stolika💥

autor
12. sep 2025
@ahhola

@anonym_autor no vidis a co keby jemu preplo nie v prospech smeru, ale lgbt a teba oznacil za spiatocnicku homofobku, co s nim nechce ist na 🌈pride, vtedy co❓tvoje domace zabomysie vojny, uplne zbytocne... Ale ved rozbi si manzelstvo, polepsis si🤣PS a Zomr👽i, miesto smeraka....

@ahhola vies co? Asi by mi to nevadilo? V zasade, ak by nevolil smer/hlas, kotlebu a tuto odnoz, som s tym ok. On nie je typ na protesty a pochody, paradoxne som to skor ja a ak bude nieco v nasom meste proti tejto vlade, urcite tam pojdem.

anonym_2da46f
12. sep 2025

Veď sa rozveď a uvidíš, že na politiku ani nepomysliš lebo budeš mať úplne iné problémy 😀😀😀

gribka1
12. sep 2025
@ahhola

@gribka1 niie je nad dobry argument, hlavne zober ten xanax zo stolika💥

@ahhola Ty si robíš výsmech, urážaš, si sa zbesnela, prečo si ho ty nevezmeš? Ja som v pohode, smiešno je mi z vás😄😄.

anonym_7d10ef
12. sep 2025
@anonym_cd0bd5

Ja len drobný postreh z tejto a podobných diskusii...prečo len voliči PS.maju potrebu izolovať sa od ľudí s iným názorom? 😉😁 U voličov iných strán toto nesledujem.hm.

@anonym_cd0bd5 pretože voliči smeru hlasu a SNS sa síce neizoluju ale vulgárne ta dourazaju za tvoj názor a budu ti vravieť somariny kym sa od nich neodizolujes. Tie ich reči sa nedajú pocuvat

ahhola
12. sep 2025
@gribka1

@ahhola Ty si robíš výsmech, urážaš, si sa zbesnela, prečo si ho ty nevezmeš? Ja som v pohode, smiešno je mi z vás😄😄.

@gribka1 monohomuzstvo asi nie je na 🇸🇰povolene, inak by sa u nas uplatnil🤣takze autorky chlapa prenechavam zbesnelej gribke😅