Rozhodla som sa odísť od manžela: Čo teraz?
Dobrý večer, potrebujem asi takú podporu od vás, vaše názory atď...
S manželom sme spolu cca 4roky. Máme po 25. Bývame v meste. Rozmýšľam, že od neho s dieťaťom odídem. Problémy máme až až, on pracuje celý deň (±14dní do mesiaca, pracovný čas sa zmeniť nedá), takže s dieťaťom som počas dňa sama.. Od prípravy raňajok, cez prechádzkynejaký malý nákup až po spánok. Medzitým ešte prať, poskladať veci ako mala zaspí atd(svokrovci žiadne prechádzky nič, moji rodičia bývajú ďaleko)..
Počas toho ako je muž doma, tak sám od seba keď sa zobudí,malú neoblečie, sám od seba nenakrmí alebo nepovie počas dňa, že nechaj ja to spravím.. nič, a keď mu poviem, že prečo to nespraviš sám od seba tak na mňa vybehne, začne byť drzí a potom celý deň na ho*no.. ja nám vždy ráno spravím kávu/ raňajky (aj do práce+obed o všetko má postarane, len sa zobudí,umyje vezme tašku a kráča si do práce...) keď chcem aby vzal zrána malú na prechádzku aby som navarila, tak ma reči typu, že a "čo budeš robiť ty?, ležať? Upratovať?" a opäť je drzí..poviem mu svoje ale ešte horšie.. poobede s ními chcem ísť vonku tak povie že on nejde lebo bol ráno.. v posteli nám to po pôrode, že vôbec neklape (nemám chuť, som stále unavená) keď poviem že nie, tak zas je zle a hnusné správanie opäť schytam ja... Proste s ničím doma nepomáha.. A vzťah s dieťaťom? Do izby sa hrať nechodí, na Ihrisko tiež nie lebo on tam s ňou nemá čo robiť alebo nejakú takú odpoveď som naposledy dostala 🤷🏼♀️.. tak ju vezme na 2hodiny na bike alebo nejakú inú aktivitu kde s ňou nemusí veľa komunikovať/dohliadať (aspoň som si to tak všimla)... Keď sme pohadaní, tak ju štve proti mne, že "no, mama sa s tebou ani nerozluci"-na prechádzku, "no mama sa s tebou nechce hrať" "mama si ťa nevšíma" atď..).. takže neviem, chodím aj ja do práce (4-6h) pár mesiacov, aby sme mali peniažky bokom, muž je s ňou doma ale keď sa vrátim, tak mi ju hneď hadže a pri Tom nemusí počas mojej neprítomnosti variť ani nič, lebo varím večer aby mali na druhý deň 😞.. som z toho veľmi sklamaná, nešťastná.
Padnú aj nadávky a sprosté reči, ešte má zvykne "kontrolovať" a vypytovať sa kto bol pri tebe v práci, s kým o čom si rozprávala atď. Bývame so svokrovcami (každý má svoje bývanie, kúpeľne, kuchyne ,izby..) ale návštevy máme pravidelne, čo mi dosť už prekáža keďže potom dieťa od návštevy neviem "odtrhnúť " a mala som s ňou iné plány.
Ospravedlňujem sa, že tento príspevok nemá asi hlavu ani pätu, ale píšem to pod návalom emócii... Prispieva k tomu aj fakt, že jeho dalsia sestra má syna, manžela ktory sa príkladne stará o dieťa počas toho ako si ona spinká, nič nevarí, a stále len "plače" rodičom akeho má zlého syna, je unavená.. kým jej matka s otcom nedonesú nákup, obed tak si nenavari ani len špagety -muž chodí na týždňovky + ju finančne podporujú, zatiaľ čo nás nie ,(neplačem, že nás nie len je to nespravodlivé),..
Pozerám nejaký podnájom v rámci mesta (pri rodičoch nie je žiadna perspektíva ohľadom práce a veci kolo malej, ale zas pomohli by mi). 1,5izbovy byť je asi pre dieťa malý, 2 izbove sú v pôvodnom stave a trochu ďalej od mesta, zlý spoj mhd.. podnájom stojí ±400-450e.. dostávam 400e +zarobím nejakých 300 + od manžela by som pýtala 200-250na malú ( predpokladam, že by s tým mal problém), preto dôkladne rozmýšľam, či by nám stačilo ±500na mesiac a ako ďalej v takom manželstve.
Čo by ste si vybrali?
@hopsas a ty čo zač? Tak povedz aspoň jeden bod, kde robím chybu
@hopsas ?
Po 10 riadkoch som prestala citat. Ak to niekto zvladol do konca, nech sa vyjadri🙈
Možno na začiatok by stačilo povedať bez výčitky. Prosím ťa oblec malú. Prosím ťa nakŕm malú, kým sa osprchujem. Napr. V neposlednom rade neporovnavaj tvoje manželstvo s iným. A ďalej by si sa nemala starať čo tobi svokra, švagriná atd. Pestuj svoje manželstvo. Ak chceš odísť bude to tvoje rozhodnutie. Ty najlepšie vieš ako spolu žijete,nežijete.
Kus sebareflexie Ti chýba ... taká mi prídeš ako rozmaznaná princezná, ktorá dupe nožičkami ... si žena, matka, manželka ... ani rodičia, ani svokrovci nie sú povinní starať sa Ti o dieťa ... a partnerstvo/manželstvo je aj o tolerancii, o kompromisoch, o potlačení vlastného ega atď. ... jeden zabezpečuje to, druhý ono ...
Toto určite nie je dôvod aby si odišla od manžela väčšinou chlapi zarábajú peniaze aby v tejto dobe uživili rodinu a vermi tereba sa aj manželovi venovať a môžete chodiť na prechádzky spolu ja mám prácu od 9.30 do 14.00 potom sa starám o domácnosť deti a muž pracuje od 6.00 do 18.00 a pracuje fyzicky takže všetko bolo a je väčšinou na mne ale víkendy mame spoločne takže treba sa prispôsobiť a určite neodchádzat preč
Tak podla mňa si len unavená. Každá mame na to nárok. Máš nárok aj ty mat svoje chyby. Tvoj manžel ich ma, mas ich tiež. Ale možno by ste sa mali naučiť viac komunikovať, obaja. Ty mu hovoriť svoje požiadavky, lebo verím, že jemu to nenapadne, keďže to nemá tak zautomatizovane ako ty a musis sa naucit neurazat sa a zas on sa musí naučiť nie hneď vybuchnúť a tiez si budovat vztah s dietatom. Z tvojho opisu sa mi nezdá, ze ste na tom tak zle, aby ste sa rozišli.
Kolko rokov ma dieta?
@dzulli1980 ďakujem za názor, ale nie som rozmaznané princeznička, všetko čo chcem si spravím sama lebo MUSÍM, nestala som sa matkou aby sa mi o dieťa niekto iný staral (keď sa dieťa narodilo, bola som naňho väčšinu času sama, bez pomoci, rady som si vypočula, raz-dvakrát mi niečo ukázali ale chcela som byť samostatná) len som poukazala na to, že niektorý ženy nepohnú ani prstom a skáče okolo nich muž, môj má všetko prichystané, chodí do práce, tiež má svoje hobby na ktoré PRAVIDELNE chodí ale aj oddychuje..
Autorka tak ako sa nevieš správať v manželstve tak sa nevieš ani tu...vsimni si svoje reakciu...každý ti doteraz napísal že robíš chyby a tvoja reakcia? Vďaka ale nie je to pravda...tak načo ziadas rady keď sama vies.lepsie ako sa veci majú? A vieš čo? Presne toto som na základe tvojho prispevku od teba čakala...všetko dobré želám a je jedno také príslovie čo hovorí - bolo koze dobre išla na ľad tancovať...
Neverim že toto nie je vymyslená téma…..ak je tato téma fakt že real, tak sorry dievča Ale ty si fakt že úplne blbá
Chudá dieťa, dve decka ktoré netušia kde je sever si urobili dieťa
Tak ja Ti k tomu Tvojmu fňukaniu niečo napíšem ... keď sa mi narodila dcéra, môj otec zomieral na rakovinu, čiže moja mama sa starala o neho, nemohla mi prísť pomôcť, moja svokra nejavila o vnučku záujem vôbec, muž chodil na 12-tky, čiže on nevyhnutne potreboval oddych, čo som bez výhrad akceptovala, lebo nás finančne zabezpečoval, presťahovali sme sa do iného mesta, čiže kamarátky som tam nemala žiadne ... čiže som bola s dcérou 24 hodín 7 dní v týždni, nehovoriac o tom, v akom psychickom stave som z otcovej choroby bola ... nefňukaj, máš dieťa, muža, staraj sa ... z môjho uhla pohľadu sa máš ako kráľovná.
@lenkasarka áno skúšala som, veríš či nie.. vždy tam padlo slovo -prosím/-budeš taký dobrý?ale zbytočne, aj tak ho to vytočilo, že musia spraviť niečo za mňa.. A nestarám sa do švagrinej ani o svokrovcov, len takisto majú aj druhé vnúča a raz za týždeň keby ju vzali na polhodinu kocikovat tak by ich nezabilo (nemajú ani po 60tke) keďže sa o to prvé vedia starať, keď ona zavelí že je "urevané".
Dnes sú v Modrom koníkovi veľmi agresívne a urážlivé komentáre.
Autorka, zvládnuť sa to dá, ale dnes je podnájom pre mamičky s malými deťmi komplikovanejší. Ďalej, nepočítaj hneď s peniazmi od manžela, ak bude odmietať, až súd ho donúti. Možno ti začne boj o starostlivosť o malú. Keď už za "niečo" majú platiť, tak to aj chcú mať, hoc aj keď len urobiť napriek.
Mrzí ma, že manžel nevidí to, že si unavená. Neviem si predstaviť, že keby som ja chcela pomoc od chlapa a neustále ho o to prosiť s tým, že ma mnohokrát pošle kade ľahšie... Máš právo na lásku a na pomoc od manžela. Žena nemá byť jeho slúžkou. Ste si rovnocennými partnermi. Nechápem tie názory, že len preto, lebo je žena doma s dieťaťom, má urobiť všetky domáce práce. Makať od rána do rána a nemať na seba ani štipku voľného času.
Čaká ťa veľké rozhodnutie, prajem veľa síl.
Autorka, mne sa nezdas ufnukana. A hoci pravda je ze nikto ti nemusi pomahat s dietatom, urcite to zamrzi ked mas pod nosom to ze inej mame v rodine sa pomoc dostane. K tomu manzel ktory dapidla tvojho opisu malo podiela na starostlivosti o dieta; je neprijemny, vravis ze padne aj nadavka- nuz, nie prijemna dokonca dusna atmosfera.
Dieta bolo planovane?
@plamienka555 ak pokladas za urážlivý komentár keď chce.niekto.rozmaznanej.orinceznej otvoriť oči aby neobrala dieťa o otca a nerozvadzala.sa.ked na to nemá absolútne žiaden dôvod a zvlášť keď ani nie je schopná sa o seba a dieťa sama.postarat tak to ti blahoželám....s takouto korektnostou sme sa dopracovali k tomu že ju budeme.potlakavat po chrbte a povzbudzovať odchodu od manžela.pricom by stačilo len nebyť taká sebecká a lepšie komunikovať...
Bežné problémy, treba to normálne vykomunikovať. Tiež manželovi vravím, že čo má urobiť a s čím pomôcť, stále sa rozprávame, čo a ako poriešime, čo treba atd. Zo začiatku trval na tom, že on ani prebaľovať nebude, a teraz ma vie okolo detí zastúpiť v podstate vo všetkom. Moja snaha sa vyplatila 😄 zase nerobí to stále, ale vie, čiže keď ho požiadam, tak mi pomáha. Treba hlavne v kľude komunikovať a vysvetliť si
@dzulli1980 No veď jasné, že som kráľovná lebo môj muž zarába (tak počas voľna sa nemusí o nič starať?) ja nechcem aby s ňou bol celý deň, vyššie som spomenula že má svoje pravidelne hobby. S dieťaťom trávim veľmi rada čas a nefňukam, poukazujem len na to, že ak je doma tak tiež si chcem spraviť niektoré veci (umyť vlasy, vyskúšať niečo iné navariť.. NECHODÍM ani na nechty, kavičky s kamoškami -pristahovala som sa) o dieťa som sa tiež starala SAMA - muž bol vojak a mavali v tom čase veľa výcvikov aj mimo nášho domova.
@hopsas okej, tak len ja som tá zlá, lebo chcem od muža pomoc počas jeho voľná.. ty asi nemáš dieťa ani muža a keď máš tak budeš ty tá rozmaznaná princezná
😁😁😁 radšej už nič nepíš.len.potvrdzujes čo už bolo vyššie povedané - absolútne žiadna sebareflexia len fnukanie ...všetci sú zlí nikto sa nestará len ty sa trápiš a všetci pomáhajú iným a nie tebe....ach ....ako v puberte fakt
@enmery Asi som sa zle vyjadrila, ale narážam na to, že dieťa (2r) pôjde k návšteve, "lieta" okolo nich, ďobne si nejaký keksík atď.-mne to nevadí ale svokrovcom hej a potom len počúvam nono, nono, choď za mamou a ticho sedia a čumia na mňa že kedy ju vezmem preč lebo im vnučka prekáža.
@enmery návšteva nie je žiadna kamarát/kamarátka svokrovcov, že chcú mať svoje súkromie počas komunikácie.
Bože 🙈 môj muž tiež málokedy sám od seba niečo urobí.. a namiesto toho aby som mu to vyhadzovala na oči a robila výčitky, tak mu poviem čo potrebujem pomôcť a pohoda.... Neviem komu by sa páčilo začať deň a výčitkami... Jasné že není ok od neho tie reči pred malou čo si spomínala keď sa pohádate.. ale mi príde že namiesto toho aby ste hľadali spôsoby ako mať spokojné manželstvo si budete robiť naprieky a hľadať na tom druhom to zle 🙈
@hopsas označiť niekoho za rozmaznanú princeznú je urážlivé a silne odsudzujúce len na základe príspevku. Manžel jej neprejavuje rešpekt, lásku, ani na požiadanie nepomáha. Máš pravdu, dokonalý vzor chlapa aj pre ich dcérku. Mňa vždy učili, že na vzťah sú potrební dvaja, jeden ho nepotiahne dlho.
Nikde nepíšem o podpore do rozvodu. Autorku čaká veľké rozhodnutie. Buď sa stane osamelou mamičkou alebo možno bude pár rokov investovať do vzťahu, ktorý nikam nevedie a riadne ju preskúša, možno aj zlomí. Nikto nevie, čo ju čaká nech sa rozhodne akokoľvek. Len ona bude žiť so svojim rozhodnutím. Tak nech si to poriadne premyslí.
Ostať doma s dieťaťom predsa nie je len rozhodnutie mamičky. Je to aj o otcovi dieťaťa. Je to rozhodnutie, kde sa dieťa ponechá pri rodičovi dlhšie s tým, že finančne to potiahne ten druhý. Je to dohoda. Prečo byť doma s dieťaťom znamená stať sa menejcenným otrokom? Alebo si myslíte, že po nástupe autorky do roboty, muž začne sám od seba variť, prať, nakupovať a učiť sa s malou? Alebo to ostane na mamičke? Lebo zarába menej? Hm? Aká výhovorka nepomáhať príde ako ďalšia?
@plamienka555 stojím si za tým čo som napísala autorka je úplne nezrelé rozmaznané decko a nedospeje tak že s ňou budeš jednať v rukavičkách...najrýchlejšia cesta je poriadny preplesk sorry ale je to tak
prečo jej nakladáte? jej muž je blbec.....

No teba hlavne by som si do manželstva nevybrala. Nemáš šajnu o tom čo to manželstvo je. Nemám ani chuť sa tu rozpisovať kde všade robíš chybu. Nech ti naložia iní ...