icon

Rozhodla som sa odpustiť neveru

marionette86
30. sep 2015

Som vydatá 4 roky, máme dcérku a manželovi som prišla na neveru. Mali sme problémy, asi preto. "Namotal sa" vraj. Chcela som ho opustiť, no keď som vychladla a on s ňou vzťah ukončil ( mala som tú "česť" sa s pani porozprávať), tak som začala opätovať jeho snahu o záchranu rodiny.
No nie je to ľahké. Je to pomerne čerstvé a mám ten hnusný pocit, že naša intimita vo vzťahu je už úplne v ťahu. Či už pri milovaní, alebo pri rozhovoroch. Stále mám ten divný pocit a neviem sa uvoľniť. Necítim sa s ním ako predtým. Hlavne to milovanie. Mám pocit, ako by sme v tej posteli skrátka neboli sami dvaja ☹
Podarilo sa niektorej z vás prekonať túto "skúšku" vzťahu? Vytratia sa tie hnusné pocity niekedy? Ďakujem za reakcie

Strana
z2
mysicka36
1. okt 2015

Bol do nej zalúbený? Či len nejako doma nebol obletovaný tak mu bolo vhod že je niekomu sympatický a žiadaný. Mal by ti to celé vysvetliť a ako baby spomenuli budujte vzťah najprv bez sexu a časom to bude lepšie. Prajem veľa síl a držím palce aby aj manžel mal takú snahu presvedčiť ťa, že to bol omyl a nie len kým odpustíš ale navždy.

elvenprincess
1. okt 2015

Tiež sa mi to stalo...Už minulý rok. A musím povedať, že to tam stále je, stále to bolí...Snažím sa na to nemyslieť, ale napr. milovanie sa...no už to nejde tak ako predtým. A asi ešte dlho nepôjde. A horšie je, že to bola totálna mladá štetka, ktorej vypisoval na FB ako ju miluje a podobne, (vtedy 20ročná), ktorá už mala za sebou jeden potrat so svojím bývalým. Doteraz nechápem, ako mohol vymeniť mňa a naše dieťa (a to nemá ešte ani dva roky náš drobec, takže sme mali doma úplne malinké bábo, keď to urobil) za hentakú čúzu...Ukončil to s ňou, prerušil s ňou všetky styky, no ja mu už nedokážem dôverovať tak ako predtým a občas, hlavne večer, keď uspávam dieťa, rozmýšľam nad tým, prečo to spravil, keď mal doma prvé- posledné...Odpustiť to môžeš, ak si sa rozhodla, že to skúsite dať opäť dokopy kvôli rodine (tak ako my), odpustíš- tiež som opustila. Nezabudneš...občas tá otázka: "Prečo to urobil?" príde. A tej intimite daj čas, venujte sa spoločným rodinným výletom tak ako my. A postupne to bude lepšie (hoci ja ešte aj po roku mám občas blok a jednoducho to nejde). Držím päste na prekonanie a moja rada- venujte sa teraz hlavne opätovnému spoznávaniu jeden druhého tak, ako na začiatku vzťahu.

dominika6
1. okt 2015

@monikahan77
a ty ma čo zas riešiš? kto sa s tebou baví? ked slušne a v klude reagujem na autorku témy,pokiaľ to ona neberie ako rýpanie,nechce mi odpovedať,tak sa nestaraj do mňa,ale to zas asi ty nepochopíš,ani s viac ako 5-timi po kope...howk..

mamjka
1. okt 2015

@marionette86 rodičia sa ťa snažia chrániť...skús im vysvetliť že mu chceš dať šancu že ste manželia a máte spolu dcérku a že potrebuješ aby ťa podržali nie ti to zlé pripomínali.... silno ti držím palce nech to zvládnete obaja a nech sa váš vzťah z toho čo bolo aj zlé upevní a tvoj muž sa naučí že niesi samozrejmosťou ani ty ani maličká ale musí o vás bojovať.

ma77
3. okt 2015

ahoj hovoriš že si odpustila neodpustila to si len nahovaraš ☹ zabudnut nezabudneš nikdy ja som tym prešla pred 4rokmi a dala som šancu on vie že poslednu bolo to tažke zo začaitku aj z mojej aj z jeho strany vyčitky hadky plač moj ale prešlo to časom prejde aj teba jedina rada chce to čas ak chceš s nim byt neskor sa nato budeš pozerat inač je to ešte čestve ale spomenieš si vždy a nezabudneš nas to posilinilo manžel sa zmenil uplne čo by som nikdy neverila že to dokaže ale dokazal 😉 a hlavne nevykrikuj mu to nepripominaj mysli na ine veci buducnost stretavaj sa s ludmi ak pracuješ alebo pojdeš do prace prideš na ine myšlienky a uživaj si že je s tebou snad pochopil že ty si to najdoležitejšie 😉

adri266
3. okt 2015

@marionette86 v prvom rade by som zacala s manzelom od znova. Predstav si, ze si ho znovu spoznala, zacnite randit, najprv len jemne dotyky, potom mu dovol bozk a sex az ked budes pripravena.
Naucte sa odznova verit jeden druhemu, skuste sa nanovo do seba zalubit.
Pises, ze si mu odpustila. Ale asi to nie je jednoznacne, ak stale na to myslis. Nemas to uzavrete. Az potom sa mozes vo svojom vztahu uvolnit. Bolo by dobre navstivit poradnu, ak ste veriaci, tak nejaky seminar pre manzelov, alebo nejaky workshop.
A hlavne, pomaly, nenasilne.

leiladomi
3. okt 2015

Ono to bude teraz veeelmi tazke pre oboch,pretože ľahko sa povie urobte hrubú čiaru a nevracajte sa k tomu ale verím,ze nato myslis. Nemam velmi radu ako to prekonat,lebo si myslim,ze jedine cas pomôže. Pomôže odpustiť ale zabudnúť uplne nie a bud to vas vztah posilní alebo položí. Držím ti prsty aby vas bol ten prvý pripad 🙂

monikahan77
3. okt 2015

@dominika6 ty si nervozna no musim sa smiat

aurinia
9. apr 2024

Najdi si bokovku a neskor uvidis....chlapi to robia a ten tvoj asi tiez nejaku ma.... Dieta bude mat dvoch rodicov, tvoj muz bude mat ukojene potreby, ty budes mat ukojene potreby. Dieta odrastie. Potom to vyriesite. Vela manzelstiev tak funguje.

vorkola
12. dec 2024

@marionette86 Nie,mne sa to nedalo a ani nejakneda,odpustila,aleneda sa zabudnut,ja som toodhalila,,Zijeme spolu ale nie soms nim stastna ,aj pohladu.. Presne ,problemy spoluzita sme mali aj my, a nevedela somsa stym nejak stotoznit, Moje podvedomie ma usmerniloapresvedcila som sa na jednej ale to este co som videla nebol sex, aleked som sa spytala na druhu damu ci s nou mal, neodpovedal mi ,tak mi bolo jasne.asi po 4,5 roku ,som odneho odisla,, uz s 3 mi detmi ..Vééééélmi dlhi cca 2é rokov sme spolu nezili,,teraz cca14 rokov zijeme spolu, a predsa ma to neprebolelo,Takto ti poviem ,ani keby bol milionar,s tromi titulmi,,dom mame krasny zariadeny kazdy auto, ale to stastie s nim sa my co bolo pred svatbou nevratilo,Neprajem mu nic zleho,ale ked povedal ,ze ma rakovinu, ani to mnou nehlo,,proste proste zabil si u moju lasku, ktora sa mu moja laska,ani
po rokoch nevratila, Ale ja mu tonehovorim ,proste ja za to nemozem ,ze ho nelubim. ...ved predsa som mu odpustila, a sama nechapala preco ho nedokazem lubim ,amyslim zeho uz ani nebudem Jednoducho ho pokladam za spolubyvajuceho nastasie mame oddelene spalne ,takze sex nula bodov A Pan Boh vie,kolko krat ma podviedol, Ja hovorim 2 veci sa nedaju vratit,,,UPT , a Nevera ,je to tak.Mozno je tol en u mna,ja som velmi na tieto veci hakliva ,,lebo ja som vyrastala vo velmi dobrej rodine,takzeja som tiez vstupovala do manzelsta s uplnou doverou ,,,,ze vernost musi byt alfa a omega, a opak sa mi stal,..Pre mna je to tragedia .

vorkola
12. dec 2024

OPRAVA véééélmi dlhy cas 20 rokov

sisa_s
12. dec 2024

@vorkola autorka je neaktivna a je to diskusia z r.2015

Strana
z2