Rozhodnúť sa medzi bytom a presťahovaním k rodine?
Dobrý den,
Planujem odist od manzela,
Kedze sa nemam moc komu zdoverit tak sa opytam tu vas. Ako by ste sa rozhodli?
Vybrali by ste si 1izbovy byt(podnajom)cca 500e ale v meste kde dcera navstevuje skolku a ja mam polovicny uvazok , mame v okoli dobre aktivity ako plavanie, kruzky pre deti, terapie atd...
(dcera ma zdr. Problemy)
Alebo by som sa mala prestahovat k rodine, ktora je momentalne takmer 200km odomna a tam fakt nic nieje ,ani detske ihrisko, ani nejake volnocasove aktivity pre deti az cca 70-80km , nova skolka, nove prostredie, ale rodina by mi pomohla s dietatom a tiez by to nebolo financne len tak tak ako prva moznost.
Pracu by som si nasla kdekolvek(robim v obchode).
Dakujem
Bude ti mať kto postrážiť dieťa keď ostaneš v meste a bude mať napr angínu? Máš možnosť bez problémov ísť na očr?
Jednoznace prva moznost. Nespoliehaj sa to, ze rodina z teba padne na zadok a budu sa predbiehat, kto prvy pomoze. A so vztahmi to nema nic. Za par mesiacov opadne halo a budes na dieta zvacsa sama, ale niekde kde nic nie je.
Ak je manžel otcom dcérky, asi nie je možné len tak sa odsťahovať 200km od neho kvôli stretávaniu a jeho rodičovským právam. Ale naisto to neviem, len uvažujem.
@beata_k ano toto mate pravdu.. ze najprv by mi pomohli ale potom by som bola tam na vsetko sama aj tak a tam kde nic nieje. A uz som zvyknuta mat svoju domacnost a tam by som sa vo vsetkom musela prisposobit..
@lenkakravcova ano, nastastie mozem ist na ocr alebo by som to riesila dovolenkou
Tak potom prvá možnosť. 🙂
V žiadnom pripade by som nešla späť k rodine. Tie podmienky, ktore opisujete, su dost na prt. Stal by taky zivot za tie peniaze? Sama si odpovedzte.
100% prvá možnosť.
Prva moznost
Otázne je, či z toho polovičného úväzku dokážeš pokryť nájom, stravu a všetky ostatné výdavky. Záleží aj na Tom, aké budeš mať výživné.
@janickacrazy nie, zarobim okolo 300e plus gastro karta ale mam este RP -dcera ma zdr.problem.
S alimentami by to bolo cca 1000e. Rodicia by mi pomohli aspon s masom, zavaraninami, ovocim a zeleninou. Uskromnim sa ale chcem mat uz klud.
Aha, tak to by si mohla zvládnuť. Držím palce.
Druhá možnosť bez váhania.
V jednoizbovom byte s 2 deťmi to bude časom dost o hubu. Aj s financiami pôjdeš na doraz. Myslím si, že časom sa presťahujes k rodine.
@grof_monte_christo
kde píše, že má dve deti?
@mondolina Aha, zmiatlo ma, ze krúžky pre deti...
Ten plat mas velmi malicky. Podla mna ten najom neutiahnes :( Zabudni, ze budes mat peniazky na terapie, kruzky z 1000 eur, ked das polovicu na najom :( Isla by som k rodine, kym nebudes mat moznost si zarobit viac. Ak nemozes viac pracovat kvoii dcere, pytala by som vyzivne aj na seba. 300 eur je nic, ak si samozivitel.
Prvá možnosť je lepšia. Bývať s rodičmi je krok späť. Ved časom si môžeš nájsť priateľa.
Vzdy sa da najst lepsie platena praca, hoc aj o 2-3 roky. Ale tam kde nie su sluzby, zvacsa to tiez s dobre platenou pracou nie je jednoduche.
@dadis výživné by bolo Max 150€.. terapie z toho neplatim na to mám zvlášť odložené na nejaky čas dopredu. Ešte chodí len do škôlky ale len na pár hodín denne , všetko závisí či bude ,,šikovná,, či pôjde do klasickej školy a ja budem môcť ísť na plný úväzok .. ale zatiaľ musíme vydržať. Krúžky ako také ako nemá skôr je to také, že je zvyknutá ísť na nejaké aktivity ako plávanie, tanečnú,hernicky, ihrisko, zvieratká atď.. na tieto aktivity mám odlozene tiež peniaze . Takže tá cca tisícka by bola len na nájom a stravné, drogériu a cestovanie.
@1ryba áno máte pravdu, tam by som si vedela možno nájsť ešte jednu brigádu aspoň na víkendy ale zas by som musela viac precestovať. Takže áno baby máte pravdu prvá možnosť je lepšia. Ďakujem vám ♥️
Zabudla si na jednu dôležitú vec - súhlas otca s odsťahovaním sa aj s dieťaťom 200km. Ak s tým nebude súhlasiť a ty sa napriek tomu odsťahuješ, súd môže určiť (v prípade, že bude dieťa zverené do tvojej starostlivosti), že budeš voziť dieťa na víkendy k otcovi ty alebo budeš hradiť náklady na PHM. Nebudeš to mať ľahké ani tak, ani tak, ale ssi by som volila prvú možnosť.
@nikaeli V rámci SR súhlas nepotrebuje.
@zuzanockamt a ty by si súhlasila, aby ti otec odviezol deti 200km a ty by si za nimi dochádzala na vlastné náklady? aj finančné, aj časové?
@nikaeli Ja s tým nič nemám. Ale ona to urobiť môže. Všetko je o dohode a ak sa nedohodnú, rozhodne súd, no určite jej nehrozí, že by mu platila PHM alebo mu dieťa musela voziť. Poznám prípady s ešte väčšou vzdialenosťou a otcovia platia výživné a všetky náklady na cestu za dieťaťom.
@nikaeli toto som teda nikdy este nepocula...
Autorka
Nemusíš mať obavy, v rámci SR sa môžeš sťahovať, koľko len chceš, žiadne súhlasy ti netreba a tiež ti nehrozí voziť mu dieťa a preplácať phm.
@zuzanockamt ja teda taký prípad poznám v našej rodine..

Prvá možnosť a ak to nebude vychádzať s peniazmi až potom sťahovanie.