Rozísť sa?
Ahojte, idem si k vám po radu.
Zijem s priateľom 3roky. Za tie 3 roky sme sa o budúcnosti rozprávali veľa krát, vzdy s nešťastným koncom voči mne.
(Svadba tak možno o 10 rokov, lebo je len papier a on ho nepotrebuje bla bla bla ) deti nevie, spolocny majetok ani vo sne, vraj. Chce kupit dom. Len on sam.. samozrejme že chce, aby som tam s ním zila ale ja sa neviem citit ako “doma” ani v jeho byte, keďže aj jeho rodina dava jasne najavo, že ten byt je len jeho (máš to tu pekne, peknu komodu si si kupil.. )
A vztah nám tiež nejak extremne nefunguje,.. rozhodla som sa s ním rozist. No po každom rozhovore si to rozmyslím. Vzdy mi povie že ma strasne lubi, že som prenho všetko a že nevie, čo robí zle. Že sa vzdy snažil o to, aby som bola stastna a že nevie slovami opisat, čo ku mne citi. Bohužiaľ ma vzdy “prehovorí” potom dva tyzdne seka dobrotu (venuje sa mi, pobozká ma, ideme von..) a potom je zase všetko v starych koľajách. Inak je voči mne dibry, len nie sme kompatibilný v tom, kto koľko lasky a v akej forme potrebuje. Myslite, že to ma ešte šancu? Najhoršie je rozist sa s niekym, koho clovek este lubi 😣
A načo si s nim teda???
@zoro9836 Ked s niekym neplanujem svadbu alebo nehnutelnost tak mu to A) v prvom rade oznamim na zaciatku vztahu B) ak mi hovori, ze mu to vadi tak to riesim C) ak to nechcem riesit ,oznamim ze to riesit nebudem a necham ju ist za svojim stastim inde. Tu dotycny to partnerke neoznamil ze spolocny majetok a svadba nebude, nechce to riesit a zaroven ju nechce nechat ist. Takze vrcholne neseriozne jednanie (zial v dnesnej dobe nic zvlastne) :(
Ja si to neviem ani predstaviť, že by sa takto partner správal. My teraz kupujeme byt na hypotéku spolu a bude to náš domov, spoločný. S chlapom, ktorý nechce spoločnú budúcnosť by som utiekla skôr ako by to stihol vôbec riesit
O com toto je? On vie, co pri tebe ma, je mu pri tebe dobre lebo sak navarene, oprate, ozehlene, pravidelny suk, dobre zarabas ani € ti nemusi davat, a on si pri tebe buduje svoju buducnost, aby v pripade, ze sa mu nejaka naozaj zapaci, mohol ju priviezt do svojho domu a starat sa o nu a ich rodinu. Ty mu teraz robis pohodlie, ake svadbu nie, rodinu nie, dom nie….zbal sa a rychlo utekaj
My sme boli s muzom spolu od 17tich, ked sme mali cca 20,pytala som sa ho, kedy sa chce zenit, povedal,ze po 30ke. Ja som mu povedala,ze je to skoda, ja sa planujem vydat do 25:D prehodnitil to,brali sme sa na 23.
@jakoma šikovná 😂
Vykasli na jeho sladke reci a pozri sa na skutky. Ja by som tiez nemohla zit s clovekom,ktory nechce spolocne so mnou kuput nehnutelnost. Ako si mam potom vytvorit domov a zazemie? Co je toto za choru dobu,ked sa tolki boja zavazkov a neustale si vsetko vydeluju.
@marca12 Vydeluju pretoze jej neveri. A keby ju mal rad tak tiez mu zalezi na tom aby sa citila dobre spolu s nim a tiez bola zabezpecena. Takisto by to chcela aj ona pre neho. Tu to ocividne jeden nechce takze bud je vychcany alebo je vztah naruseny. Obidva dovody hovoria , ze jedine riesenie je rozchod.Zial.
Ja som s priatelom 8 a pol roka stale sa ma pyta kedy si ho konečne zoberiem ale pre mna je to tiez iba papier nevidim väčší vyznam... Ale tak uz ked sme to zacali spolu myslieť vazne kúpili sme spolu dom. Milujem ho viac ako čokoľvek ale funguje nam to tak dlho co sa zmeni papierom? Nič... Ale ak by robil toto ze ani majetok nebudeme mat spoločný a ani nejaku víziu do budúcna určite by som snim neostala.
Ahoj. To nie je priatel, ale vypocitavy rozmaznanec. Chce iba niekoho, kto mu to tam uprace, navari a vyperie a v kom sa sem tam vysanti, ked dostane chut. Ziadny normalny vztah v sebe nema reci typu: fuj svadba, moj dom a nie nas... Kasli nanho. Len chce zadarmo opateru.. Nech si tam mater nastahuje. Ty si zasluzis super muza, ktory si ta bude vazit. Zabijas s tymto cas, a deti s takym mat, je katastrofa.
Aj toto vizera presne ta ista osoba ze pisala, ale nerozumiem kazdy mesiac sa pytat co kto aky ma nazor a aj tak stale neriesit. Z Vasho vztahu je on ten rozumnejsi prepac ale je to tak. Dobre vyuziva teba, situaciu a neskor si najde niekoho koho si nastahuje do svojho domu, alimenty platit nebude 😀 https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/je-to-dovod-na-rozchod-2/
Je možno aj zbytočné niečo radiť, hoci sama vidíš že to nie je vzťah aký by si si zaslúžila/ predstavovala... I tak akosi nemáš silu sa rozísť a v tom je problém, lebo sama vieš že strácaš čas, ale ľúbiš a tak to oddialujes. Prijmi ten fakt, že to nemá budúcnosť a odídeš keď to dokážeš urobiť. Ľudia od seba zvyčajne odchádzajú až keď sa odľúbia úplne a možno ten čas ešte musí dozrieť. A možno sa medzičasom aj čo to pomení...po troch rokoch býva prvá kríza, je možné aj to že cez to dokážete prejsť a poučiť sa, zlepšiť ten vzťah.