Rozličný názor na situáciu so svokrovcami
ahojte, prosím, nechcem tu otvárať diskusiu o správnosti lockdownu, očkovania, súčasnej situácii.. len by som chcela počuť váš názor, lebo som mierne zaskočená mojimi svokrovcami.. mali sme k nim ísť na víkend (bývajú takmer 200km od nás), napokon som sa rozhodla, že nepôjdeme, pretože naozaj som človek, ktorý dodržiava opatrenia, chcem, aby sa situácia zlepšila a hovorím si, že dva týždne doma ma nezabijú, uvidíme sa v decembri, cez sviatky.. no ich reakcia bola taká, že čoho sa bojíme, že to je slabý lockdown, každý sa presúva hore-dole.. proste nechápu, že nechceme prísť a chceme naozaj dodržať opatrenia.. podotýkam, že sú očkovaní, nie sú žiadni antivaxeri, ale pre nich sa lockdownom nič nezmenilo - majú prácu, ktorú musia vykonávať len vo firme (home office nehrozí), chodia stále na nákupy, chodia do prírody, motkajú sa okolo svojho domu, rodinu a kamarátov majú v tesnej blízkosti... len mám pocit, že nechápu pohľad nás ostatných, lebo ich sa to fakt nijako výrazne nedotklo.. a mňa teda trošku sklamal ich prístup a neviem, ako inak im vysvetliť, že bude dosť času sa stretávať a ozaj nemám záujem k nim teraz ísť

Pozri tak ked si sa nebala este pred tyzdnom ked si bola na oslave ci v kine tak kludne mozes ist pozriet aj svokrovcov tento vikend. Urcite to nic nezmeni na pandemickej situacie. Ak ta zastavia, vymyslis si nejaky dovod ako ze ides do zahranicia kedze je to oficialne dovolene. A myslim ze je naivne si mysliet ze to bude trvat 2 ci 3 tyzdne. 25.11. vyhlasili nudzovy stav na 90 dni cize do tej doby netreba ratat ze sa zivot vrati do nejake "normalu" v zmysle ze budes behat po oslavach, divadlach, welnesoch a pod.