icon

Rozličný názor na situáciu so svokrovcami

25. nov 2021

ahojte, prosím, nechcem tu otvárať diskusiu o správnosti lockdownu, očkovania, súčasnej situácii.. len by som chcela počuť váš názor, lebo som mierne zaskočená mojimi svokrovcami.. mali sme k nim ísť na víkend (bývajú takmer 200km od nás), napokon som sa rozhodla, že nepôjdeme, pretože naozaj som človek, ktorý dodržiava opatrenia, chcem, aby sa situácia zlepšila a hovorím si, že dva týždne doma ma nezabijú, uvidíme sa v decembri, cez sviatky.. no ich reakcia bola taká, že čoho sa bojíme, že to je slabý lockdown, každý sa presúva hore-dole.. proste nechápu, že nechceme prísť a chceme naozaj dodržať opatrenia.. podotýkam, že sú očkovaní, nie sú žiadni antivaxeri, ale pre nich sa lockdownom nič nezmenilo - majú prácu, ktorú musia vykonávať len vo firme (home office nehrozí), chodia stále na nákupy, chodia do prírody, motkajú sa okolo svojho domu, rodinu a kamarátov majú v tesnej blízkosti... len mám pocit, že nechápu pohľad nás ostatných, lebo ich sa to fakt nijako výrazne nedotklo.. a mňa teda trošku sklamal ich prístup a neviem, ako inak im vysvetliť, že bude dosť času sa stretávať a ozaj nemám záujem k nim teraz ísť

Strana
z2
michaela789
25. nov 2021

No... Tak máte iné názory. Nemyslím si, že pri postoji, ktorý oni zaujali máš šancu im niečo vysvetliť. Proste si stoj za svojím. Keď neprídete, tak čo sa stane? Urazia sa? Ak áno, tak sa aj odrazia 🤷‍♀️

autor
25. nov 2021

@michaela789 moja svokra je extrémne ješitná, takže jej reakcie sú neskutočne prehnané.. v štýle "neprídete? však dobre, nemusíme sa vôbec stretávať" a podobne

cubo2
25. nov 2021

uprimne - ja ako zaockovany tiez lockdown neplanujem dodrziavat. Mozem to kaslat. Ja sa spravam zodpovedne a mam za to trpiet, lebo nezaockovani s "dobrou imunitou" sa dusia v plnych nemocniciach? Nenenene. Sucit s nezaockovanymi skoncil.

Co sa tyka jesitnej svokry - neries to, jednym uchom dnu, druhym von. Nabuduce vas rada uvidi.

martina1201
25. nov 2021

A aký názor má na to tvoj manžel? Lebo to si nenapísala. Ono je ťažko sa zhodnúť keď sú názory rôzne. Ostáva uz len akceptovať a tolerovať rozhodnutia...... Proste tomu daj čas, chápem ich že vás chcú vidieť, chápem teba že chces dodržať opatrenia, skúste to vyriešiť kompromisom a zavolať si cez videohovor. Ja osobne nie som za prílišné stretávanie sa. Nikto si v súčasnosti nemôže byt istý či bol alebo nebol v kontakte s pozitívnym. Lepšie je nestretavat sa. Ich to prejde a časom možno pochopia že to bolo správne rozhodnutie....

heidy222
25. nov 2021

Omg Toto je Ako moji svokrovci, minule vianoce sme nedosli Lebo dcera Bola v Kontakte s Covid chorou osobou a doteraz je svokra urazena, lebo ona to chcela ,,risknut". Nie urcite nemaju pravo sa urazat, ked vy nechcete porusovat pravidla a riskovat pokutu

michaela789
25. nov 2021

Jooj no tak nech si povypráva 😁 také reči urazene.... Isto do Vianoc aj zabudne, že sa čosi také stalo.
Ak ste s manželom v tomto za jedno, nechoďte a hotovo.

gagik
25. nov 2021

Len ci by si bola rovnako striktna,keby sa jednalo o navstevu u tvojich rodicov…korona je dobra vyhovorka na cokolvek,ze?

autor
25. nov 2021

@heidy222 moja svokra dokáže predviesť neuveriteľné divadlo.. ja ju mám rada, je to obetavá žena, ale keď nie je niečo podľa jej názoru, tak to je konečná.. dokáže sa s nami nerozprávať alebo byť urazená aj dva týždne... skôr ma prekvapuje jej názor preto, že vlani sa nám vypomstili spoločné sviatky a všetci sme ostali v januári v karanténe pozitívnymi testami.. a tiež takto zľahčovali situáciu, že čo sa môže stať.. no a najprv polovica rodiny v karanténe, potom druhá.. ja som ostala celý január zatvorená doma

autor
25. nov 2021

@gagik ach jaj, niekto si zase potreboval kopnúť, všakže? :D moji svokrovci, aj moji rodičia sú fantastickí ľudia a pristupujeme k nim úplne rovnako.. trávime s každým rovnaký čas, máme výborné vzťahy.. a, samozrejme, že sa nechystám ani k svojim rodičom počas lockdownu, oni sami sú opatrní..
To bol na čo dobrý tento tvoj komentár??

autor
25. nov 2021

@cubo2 ja ti tvoj názor neberiem, tiež by som sa najradšej na to vykašľala ako zaočkovaná.. no žiaľ, my s mužom musíme byť obozretnejší, pretože onedlho ho čaká náročná služobka na druhý koniec sveta a nemôže si dovoliť ostať v karanténe alebo byť pozitívny

gagik
25. nov 2021

Nakolko vsetky podobne temy o navstevach v case korony sa tocia len okolo “nezodpovednych” svokrovcov alebo manzelovej rodiny vseobecne…

whatever1
25. nov 2021

Taketo nutene navstevy su najhorsie. Ze jej to nie je trapne takto naliehat a urazat sa. Mala by respektovat, ze nechcete prist a je absolutne jedno aky dovod mate. Ja sa do takych ludi neviem vobec vzit, nebolo by mi prijemne keby ma niekto navstivi len preto aby som sa neurazila. Odosobni sa, absolutne sa netrap tym ci sa urazi, ber to tak ze je to iba jej problem a jej rozhodnutie. Ak sa jej budes vsemozne ospravedlnovat a vysvetlovat aby sa nehnevala tym ju len podporis v tom aka je dolezita a situacia sa bude opakovat.

autor
25. nov 2021

@gagik tak môj prípad to rozhodne nie je.. so svokrovcami trávime dovolenky, výlety, sviatky, nemáme žiadny problém... to isté platí o mojich rodičoch.. no sklamal ma ich prístup, keďže už vlani sa nám "rodinná bublina" vypomstila a mňa covid odstavil na mesiac

simsalabim
25. nov 2021

Ak svokra robi sceny ako male dieta, pre pokoj v rodine treba kreativne zaklamat. "Vies, kolegyna je pozitivna, nechceme vas nakazit" 😷 Vybavene.

elizabet173
25. nov 2021

ja by som na vetu - nemusíme sa stretávať vôbec - zareagovala - prečo takéto reči? Len preto, že ste si nepresadili svoje? Napadlo vám, že takýmito rečami to môžete aj dosiahnuť? Spadne svet, ak prídeme až na Vianoce? Tento víkend ostaneme doma, či sa urazíte, alebo nie. Radšej prídeme počas priaznivejšej situácie častejšie, ale tento víkend nie. Bodka. A úplne by som odignorovala, že sa ofučí.

nevenka
Autor odpoveď zmazal
luccija
25. nov 2021

Tak si dospelá a zodpovedná svojím spôsobom chránis najviac ich, keďže sú starší Nedaj sa manipulovať neprídete, tak nech to rešpektuje
Moja suseda bola takto potlačená k oslave 60 tky, lebo objednané koláče, sala a otestujeme sa nič sa nestane...po oslave jedna pozitívna a druhá teta zomrela a ďalší na kyslíku.Nesla by som a hotovo

janinah
25. nov 2021

Že to vôbec takto tu riešiš...rozhodli sme sa teraz neísť,prídeme,až to uznáme za vhodné podla situácie a vybavené.

konikkon
25. nov 2021

Normálne sa s rodinou navštevujem a stretávam bez ohľadu na nejaké na hlavu postavené opatrenia ci nezmyselne lockdowny. Na mieste svokrovcov by mi bol tvoj prístup trochu zvláštny, ale rešpektovala by som plne tvoje rozhodnutie a chapala tvoje obavy. Je to každého osobná vec.

autor
25. nov 2021

@konikkon prečo by bol môj prístup zvláštny? toto je presne zrkadlo Slovákov - nedodržiavať to, čo sa má, ísť proti pravidlám a hľadať cestičky, ako vybabrať so systémom.. a potom sme v takých s*ačkách, ako sme aj teraz.. čo je zlé ostať dva týždne doma? áno, ani mne sa to nepáči, nakoľko som očkovaná a všetko poctivo dodržiavam, ale už len z úcty k lekárom a preťaženému zdravotníckemu systému sa tu nebudem pretŕčať po celej republike a tváriť sa, že mňa sa to netýka.. áno, aj ja ako očkovaná očakávam, že po 2 týždňoch aspoň nám uvoľnia opatrenia.. ale nejaké blbé dva týždne nie je nič, čo by sa nedalo zvládnuť a už by si to mohol každý uvedomiť.. na rozdiel od väčšiny ľudí tu na MK, ja som si Covid oddelenie zažila na vlastnej koži a mám v rodine aj zdravotníkov, takže vidím realitu, a preto nepotrebujem ísť za každú cenu proti pravidlám a robiť tu zo seba geroja.. paradoxne polka Slovenska sedí víkend čo víkend doma na zadku, ale keď im to prikáže nejaké opatrenie, zrazu je tu plný internej hejtu a všetci s tým majú problém...

konikkon
26. nov 2021

Preco zvláštny? Lebo ty sedíš doma a vládni debili si z teba robia posmech a behajú kade tade. Lebo ty nemôžeš ísť navštíviť svoju VLASTNÚ rodinu u nich doma, tak sa s nimi stretni na trhoch v poľsku, To zakázané nie je. Nie je to zvláštne? Ľudia už majú plné zuby opatrení nastavenými týmito debilmi, ktoré absolútne nefungujú. Človek, ktorý zapojí trochu zdravého rozumu, stále žije aj dnes pomerne normálnym životom a opatrenia sa ho moc nedotýkajú (nie každý má túto možnosť) Zrejme tvoji svokrovci majú takýto názor. Každopádne im ho nechaj, je to ich vec.
Ja ich chapem. Ja som to už niekde písala, že som počas korony sa vydala s obrovskou hostinou, pocestovala, otehotnela, bola pri mori a všade možne, proste normálne žila a zároveň som nikoho neohrozila. Na to ci a kedy mam navštíviť vlastných rodičov sa ale nikoho nebudem pýtať... A vonkoncom sa ani nemienim o mojich rozhodnutiach s nikým dohadovať, lebo je to moja vec. No zároveň plne rešpektujem ľudí, čo majú iný pohľad, to tvojim svokrovcom chyba.
To ze tvoja svokra ma detinské pripomienky, je uz iná kapitola, to by som ale vôbec neriešila. Jednym uchom dnu druhým von. Proste jej slušne a stručne povedz svoj názor a tým je vec vybavená. Veď ona sa odurazi.

cubo2
26. nov 2021

autorka - ja uplne chapem, co chces povedat a v zasade s tebou suhlasim. Pravidla by sa mali dodrziavat, dvojtyzdnovy lockdown nie je problem vydrzat. Problem je, ze ten lockdown NEBUDE na dva tyzdne ani omylom. Ja sa tiez snazim dodrziavat pravidla, nie som z tych Slovakov, co sa snazia za kazdu cenu s niekym vydrbat a ukradnut, co sa da. Poctivo platim dane a odvody ako zivnostnik v tisickach eur rocne, dal som sa bezodkladne zaockovat 2x a pojdem aj na tretiu davku.

Lenze ja citim obrovsku nespravodlivost. Vsetci tu chodia okolo nezaockovanych po spickach, lebo im furt cosi vadi (ruska, testovanie, vakcina, opatrenia). A kde su moje prava? Ja chcem zit normalny zivot, chcem ist do obchodov vybrat si podlahu a kupelnu do noveho domu. Nemozem, lebo nezaockovani zahltili nemocnice a mame tu lockdown co NIC neriesi, lebo koronu lockdown nezastavi, koronu zastavia IBA protilatky. Kde je moje pravo na zdravotnu starostlivost, ked sa nerobia ziadne operacie v nemocniciach? "Slobodni" nezaockovani mi ho zobrali. A navyse nezaockovani seru na pravidla z principu, taki uz su. Uplne bez ucinku likvidujeme ekonomiku. Lebo zatvorene kadernictva zlomia korone krk, tento rok uz naozaj! (asi nie).

Ja citlivo vnimam situaciu v zdravotnictve a uvedomujem si, ze je to katastrofa. Ale snad ja za to mozem? No nie. Mozu za to nezaockovani slobodni hrdinovia, co si rano pri srani na mobile citaju o experimentalnej vakcine, na ktoru sa hromadne zomiera.

veroniq85
26. nov 2021

Pozri je lockdown a zakaz vychadzania cize oficialne nemozes chodit na navstevu kedze "navsteva nepatri do vynimiek". Cize jej povedz se vyhlaska ti to zakazuje a ak vas za 200km nachytaju policajti tak ci vam zaplati pokutu?

veroniq85
26. nov 2021

Inac mne akurat rano pipla smska od nasho mileho statu aby mi pripomenula ze je LOCKDOWN. Asi tusili ze nemam ciste svedomie.

hildicapupu
26. nov 2021

ako mas sa na co vyhovorit, proste je to dialka a chces riskovat pokutu)? mne sa opatrenia tiez nepacia, kedze som ockovana a dodrziavam vsetko co sa len da a aj tak ma lockdown zasiahol

veroniq85
26. nov 2021

@konikkon akoze nie je zakazane ist na trhy do polska? oficialne nemoze vytiahnut paty z domu lebo to ze ide do zahranicia na trhy nespada do vynimky zakazu vychadzania na SR

autor
26. nov 2021

ja sa nechcem baviť o zmysluplnosti opatrení, ani kto s tým súhlasí a kto nie.. je to každého vec, nech si s tým naloží každý, ako chce.. len nech tu potom niektorí jedinci o rok v decembri 2022 opäť nevyplakávajú, že sme stále v rovnakých problémoch, hoci sú prví, ktorí nie sú schopní raz-dvakrát do roka dodržať nejaké opatrenia na pár týždňov a rešpektovať odporúčanie o vakcinácii..
obzvlášť sa čudujem pri ľuďoch, pre ktorých sa nič menení - chodia do práce, na nákupy, deti majú v školách - že tu vyskakujú, ako keby ich zavreli do klietky.. ja som až do stredy žila úplne normálne, naplno.. od júna som bola 4x v zahraničí, stihla som dve letné dovolenky, ešte v polovici novembra som bola na oslave, v divadle... to, že sa teraz všetko zavrelo, áno, ako očkovaný človek cítim istú krivdu, ale ostať doma dva alebo tri týždne ma naozaj nezabije a nebudem tu robiť vzburu.. hlavne by ma zaujímalo, čo každý, kto sa tu proti tomu ohradzuje, mal v pláne na najbližšie tri týždne, keď im tak strašne vadí obmedzenie pohybu.. predpokladám, že polovica ľudí by aj tak sedela doma a len z princípu anonymne hejtujú od počítača.. A ja pevne verím, že postupne aspoň my očkovaní budeme mať nejakú slobodu..
ale tu na MK sa ozaj o tom neoplatí baviť, mne osobne je strašne smutno z tej vlny hejterstva, ktorá sa tu strháva... dúfam, že každý kto tu vyskakuje, si nebude musieť na vlastnej koži zažiť Covid oddelenie, lebo mne pobyt v nemocnici naozaj ukázal realitu, a preto nemám dôvod tu každého urážať a ísť za každú cenu proti prúdu

konikkon
26. nov 2021

@veroniq85 cestovať do zahraničia nie je nijako obmedzené ani zakázané 😝

konikkon
26. nov 2021
veroniq85
26. nov 2021

@konikkon tak ja som myslela ze ide o pracovnu cestu kde sa vies preukazat preco tam ides. Ale okej tak som zle pochopila. Tak ked ma zastavia policajti poviem ze idem do zahranicia. Dovod ich nemusi zaujimat. Ja som Ba kraj cize si este mozem vyberat ci do Rakuska Madarska alebo CR. Vsetko je zarohom.

Strana
z2