Rozpadlo sa vám manželstvo kvôli zlej finančnej situácii?

1inis1
24. sep 2014

Stalo sa niektorej z vás, že sa vám rozpadlo, alebo nenapraviteľne narušilo manželsvto kvôli veľmi zlej finančnej situácií v domácnosti? Ak teda ostatné fungovalo. Zaujímajú ma len tie financie ako dôvod. Ďakujem.

jerryjanka
24. sep 2014

nam zatial nie, ale aj ked sa o tom nehovorí, financie sú jedným z najčastejších dôvodov na problémy prípade aj rozpad manželstva. Je to smutné, ale je to tak.

mon29
24. sep 2014

Boli sme na tom lepsie aj horsie...ked financna situacia sa zhorsi muzi ro beru velmi zle..maju pocit ze nevedia uzivit rodinu ze im nevedia dopriat..zeny to znasaju lepsie ..lebo sme schopne vyzit aj z mala..ale ako u nas tak aj u vas je to len docasne..raz hore raz dole..skus vysvetlit muzovi..zeeto zvladnete..podpor ho ze aj tak vam dava vela..je to na psychiku ...vela sa clovek hada hlavne ked ste boli zvyknuti na iny standard.da sa to zvladnut hovorim ti z vlastnej skusenosti..drzim palce nech to ustojite..

miyya
24. sep 2014

Ahoj Inis môj manžel je podnikateľ a dosť v rizikovej oblasti. Ak je zlé obdobie strácame všetky úspory, účty idú do debetu a atmosféra doma je napätá. Pracujem u neho, tak o to viac. Nalieha namna, tlačí a pravdu povediac vždy v tom období plánujem odísť. Je to taký tlak, že vždy ked som sama plačem a neviem čo skôr. Chová sa ako uplný grobian, fakt..... vtedy sa snažím ho priviesť na iné myšlienky, sám vie, že sa to vždy zvráti, robí okolo domu ale aj tak je to zlé. Decká sa vtedy snažím zaujať niečim, nech nie sú súčasťou toho.
Ale ked sa nakopne na 1000 obrátok a mna svojích vrieskaním donúti robiť maximum a začne sa mu dariť, aj ked nikdy nechápem ako je to možné, ten chlap sa zmení na úplne niekoho iného. Má obrovský zmysel pre zodpovednosť, potrebuje mať istoty a peniaze na zlé časy. Ak vidí len červené čísla šalie.....

janickacrazy
24. sep 2014

Určite to nikomu neprospieva, ked nemá peniaze a tým pádom sú obaja nervozni, ale záleží na celkovej situácii, či sa snažia to riešit, alebo to rieši len jeden a druhý sa nesnaží. Ja som žila vo vztahu kde sme nikdy nemali vela penazí, ale to vobec nebol hlavný problém, dokázali sme sa uskromnit obaja a vždy sa to nejako dalo, u mna bolo podstatné, že sa muž snažil, pracoval, i ked za nízku mzdu, ale neležal doma na gauči a nehorekoval. Hlavne treba situáciu riešit ako sa dá a ked to netrvá dlhodobo, tak by to nemal byt dovod na rozchod podla mna.

liebling98
24. sep 2014

Ahoj. Nemám osobnú skúsenosť, napíšem Ti len môj názor na základe pozorovania okolia.
Myslím si, že samotná zlá finančná situácia nie je dôvod na rozpad vzťahu. Sú rodiny, čo na tom nie sú finančne dobre a sú spolu šťastní. Skôr si myslím, že ide o to, ako sa k tej situácii postavia. Či sú ochotní zľaviť zo svojich nárokov na úkor seba v prospech rodinného rozpočtu, začať šetriť a vyhrabať sa z biedy, alebo nie. Poznám páry, ktoré sa stále hádajú pre peniaze, ale napr muž si neodoprie pivko s kamarátmi 2-3 x do týždňa, fitko alebo cigarety, alebo žena ide ku kaderníčke a na kozmetiku každú chvíľu, prekecá desiatky eur cez telefón s kamoškou a pod.
Takže si myslím, že nie samotná zlá finančná situácia je problém v takomto vzťahu, ale skôr schopnosť a vôľa prebrať svoj diel zodpovednosti pri jej riešení.

digysa
24. sep 2014

@liebling98 suhlasim s tvojim prispevkom, ale v podstate ide o FINANCNU situaciu, ktora je problem vo vztahu. Ty pises, ze nie samotna financna situacia je problem, ale ide o to ako ju dvaja riesia... No ale to je vlastne to iste, len ty to cele obalujes a zaver je taky, ze financna situacia je skutocne DOVOD preco sa dvaja rozidu.

Lebo nevera, je tiez dovod a zalezi na tom, aky je chlap zodpovedny a aku ma volu zachranit vztah a zlepsit ho po nevere. Ale nevera je pricina rozpadu manzelstva.

Tak isto tu je financna situacia ten pravy DOVOD pre rozpad manzelstva....

A este opravim @jerryjanka Financie nie su jednym z najcastejsich dovodov pre rozpad manzelstva. Fiancie su c.1 dovodom pre rozprad manzestva.
Nevera je cislo 2. ( uz som to tu kdesi pisala, ked sa jedna mamicka stazovala, ze muz jej vydeluje peniaze 😒 )

@1inis1 zazila som financnu krizu a bola to aj manzelska kriza a verim, ze financie dokazu velmi lahko znicit manzelstvo... patrim k tym, co ju prezili, vydrzali a dokazali sa postavit na nohy.
Moj muz ma potrebu sa postarat o rodinu co najlepsie. Napriek tomu, ze my dvaja sme sa v zivote nehadali pre peniaze, od svadby drzim kasu len ja, kupim si co chcem, dokonca robim aj financie pre jeho firmu (aj jeho partner mi plne doveruje) aj napriek tomu bolo nase manzelstvo poznacene financnou krizou. Dnes na to spominam uz iba ako na zly sen, ktory sa dufam nikdy nezopakuje. 😅

959touareg
25. sep 2014

ja iba tolko k tomu...uplne sa stotoznujem s tym,co pise DIGYSA a to, ze FINANCIE su cislom 1 v rozpade vztahu manzelstva. boli, su a budu dovodom na hadky v manzelstve a rozpad. ako som uz raz niekde napisala, peniaze boli stale c.1 ci uz vo vztahu, tak vsade. a v dnesnej konzumnej spolocnosti to plati dvojnasobne. dnes peniaze hybu svetom. za ne sa da kupit kazdy jeden clovek. da sa cez ne dostat vsade. mat sa lepsie. . aj ten ,co zaporne kruti hlavou by pri urcitej hodnote suhlasil. kto nema peniaze, nema sa dobre . a tie zvasty ako rodina, laska atd je prvorade...nie, nie je, pretoze tam, kde nie su dostatocne financie aj laska upada a rodina ide bokom. a neverim ani jednemu, kto by mi povedal, ze nikdy by nechcel mat dostatok prachov, nechcel by zit vo vyssom leveli, moct si dovolit kupit co len chce, ist kde len chce....ten podla mna klame a upokojuje seba sameho. .
jedine, co je pred peniazmi je zdravie. to sa sice neda kupit za prachy, ale zase ja stale hovorim, ze aj ked sa neda, ale kto ma peniaze vie si zabezpecit lepsiu zdravotnu starostlivost, vie si kupit drahe lieky, vie sa ist liecit hocikde po svete . aspon to skusi a mozno prave tie prachy mu pomozu ku vylieceniu. a ked nie, aspon to cez ne vyskusa. ale co ten chudobny? ten ked ochorie,ani pes po nom nestekne, daju mu zakladnu lekarsku starostlivost a tym sa to konci. bud mu to pomoze, alebo bohuzial. na drahsie lieky nema. takze ja hovorim, ze aj zdravie sa da za prachy casto kupit.

mihula
25. sep 2014

959touareg-ja so všetkym suhlasim,čo si napisala,len taka malička poznamka:čo je dostatok penazí?

maminuska
25. sep 2014

Nedostatok peňazí ničí manželstvo , ale často ho zničí aj ten prebytok . Zvlášť páni nevedia potom čo so sebou , dostanú rozlet a často im už nestačí manželka ktorá s nimi to budovala , veľmi ľahko podliehajú ilúzii mladosti a dokonalosti a lepia sa na nich 20 tky.
Takže milé manželky zásada č. 1 .Míňajte toľko peňazí aby mužovi nezostávalo na milenky. 🙂 .

Pre mňa peniaze kedysi znamenali hodne , dnes v určitom veku a po skúsenostiach sú len prostriedkom k lepšiemu životu , väčšiu úlohu im nepripisujem . Sú , boli a budú , niekedy viac, a niekedy menej .. no len aby sme tu boli my ... pri zmysloch a nevyhorení , nechodiaci po psychiatroch lebo nezvládame tlak okolia na výkonnosť, bez vredov a bypasov na srdiečkach .

petka3012
25. sep 2014

nechybalo vela, keby ze priatel sa nepozbieral (kedze finan. situaciaje zla kvoli jeho "blbostiam"), tak urcite uz spolu nie sme. No uz to asi nikdy nebude take ako pred tym, nedoverujem mu uz tak ako pred tym, doverujem ale preverujem ;) ale verim a snazimm sa aby to bolo ako v minulosti, a on sa snazi tiez....

aniko82
25. sep 2014

nerozpadlo, ale napatie mame;) urcite aj vdaka nasim povaham, muz je strasny flegmatik, ja niekedy prilis citliva- zda sa mi, ze on si neuvedomuje, neberie vazn tu nasu situaciu a ja sa snazim....s obidvomi detmi som bola doma iba 1,5 r, svoju pracu milujem, mam aj celkom doby plat, ale ked mam tazsie dni tak sa hnevam na mm, ze si ani nemozem dovolit byt doma 3 r .....on ma pracu aku chcel, ibaze cca 1/3 platu miena na cestovne a stravu, ten co mu ostane tak akurat na hypoteku....je jasne, ze sme v rodine 2 dospeli, len mam niekedy pocit ze som sa obetovala a on si ani neuvedomuje...a z toho samozrejme to napatie....:(

samanta82
28. sep 2014

Ahoj.Ja mám vlastnú skúsenost.Tiež nemáme peniaze a občas sa aj riadne povadíme koli tomu:Manžel si neodoprie cigaretku ale ked si ja kúpim zimné topánky,hned je ohen na streche.Ale žeby sme sa rozchádzali kvoli tomu,určite nie.V istých tažkých chvílach nás to dokonca aj zomklo.Ja rodičov nemám,svokrovci bývajú daleko a je im fuk či majú vnúčence čo jest.Ale snažíme sa vždy to riešit spolu.Moj názor je že ak sa rozpadá vztah,peniaze sú len zámienka alebo krytie pre niečo iné. 😉

loxa
28. sep 2014

Ahoj my s muzom sme boli odjakziva "par stvoreni pre seba" Moj drahy je typ chlapa co by nezakrical na zenu , ani keby mu hrozia sluckou..Vzdy vysmiaty, mily, zmysel pre humor, ze by ste sa valali po zemi..Okrem toho pracovity, ked sme sa dali do kopy chodil este na VS ja som mala akuat nastupit..ALe otehotnela som ..Hovorime si, zvladneme, aj ked ja nepojdem na medinu (co ma velmi stvalo) rodicia nas podrzia, nastastie obaja pochadzame zo solventnejsich rodin-.Rodicia nas podrzali, zaplatili svadbu, byt, auto, nejake vybaene , ze ako nam je hej..A potom sme vpadli do krutej reality bezneho zivota..Moj muz sa zamestnal po skole v jednej firme, flek mu dohodil otec..a to taka robota ze do zivotopisu pekne, ale plat 700 v cistom (ale beriem sme bez hypo, vo svojom) k tomu mojich 220 rodicak a robil dievca pre setko ako sa hovori, vytierali snim vsetky podlahy, domov chodil ako pes znoceny..Ja doma s deckom co stale len na prsniku vyselo , popritom okolo domacnosti a ako sa to tak kopilo..nervozita a oboch stranch..zacali prve skriepky..teraz to nazyvam "od unavy" .Stale bolo treba kupova nieco do bytu , pre maleho a korunky sa lel gulali a manzel len nechapavo krutil hlavou ze kam to mizne..Hovorim mu ..drahy prepijam ich 🙂.Nevedeli sme sa dohodnut uz na zakladnych veciach , neustale vycitky, a podrazdeny ton ..po 4 mesiacoch takehoto manzelskeho spoluzitia ...som prisla na to ze som znova tehotna😀D to boli este len tlaky😀 na jednej strane slzy a beznadej na druhej strane aj slzicky stastia a konecne kusok vzajomneho intenzivneho laskyplneho citu a kopec objati ..Stale sme si hovorili ako to zvladneme..Ked sa druhy narodil , znova kolotoc nakupov a velkych investicii, aj ked zhodou okolnosti situacia okolo unavy sa vylepsila..deti i domacnost som zvladala v pohode a aj muz si vylesil poziciu v robote..(iba poziciu nie plat 😀) A to bol moment ked sme si zacali nadavat, ko z nas viac minul , kto nevie zarobit, kto sa nevie postarat, obcas sa mi stalo ze kedsom isla do obchodu a nemala som uz na nico peniaze, mala som chut dat manzelovi facku ked pride domov..proste asi hormony a neunosna situacia..Tolko neuveritelne vela nadavok co som vypustila z tej hnusnej huby a neraz sa mi aj vratili, to by som nespocitala ani na kalkulacke..Tak isto tresknutie dverami , vyhodena taska s vecami pred bytom a ine teatralne vystupy.a tych slubov ze uz sa budeme snazit neybucnut.jaaaaaj 😀D Aj ked my dvaja sme ani na sekundu nezapochybovali o tom ze sa milujeme a musime toto skur*** obdobie prekusnut..bolo toho strasne moc..Z pohodovej zenskej sa stala furia, z pohodoveho chlapa s iskrou sa stal vychudnuty, sivy chlap bez zivota..Aj ked sme sa vedeli rozpravat dlho a krasne do noci , pozerali filmy a smiali sa spolu tak ako sme si to predstavovali, problemy s peniazmi sa nedali nicim prekryt.. nas vtah s muzom to uplne zrujnovalo uz sme nemali skoro ziadnu nadej, len bolest v nasich srdciach , lebo sme vedeli , ze takto to nema byt..a tak sme si povedali ze sa rozideme..Rozisli sme sa aby sme sa mohli dat dokopi ako dvaja cudzi ludia ..uplne odznova..takze ja som si nasla rozvedeneho a on si nasiel rozvedenu s dvoma detmi, ktorych je zhodou okolnosti otcom 😀 zacala som pracovat na part time, muz si nasiel robotu cislo dva , ja sa ucim jazyky a on programovat..aby sme sa raz mali lepsie..Moja odpoved na tvoju otazku po velmi zdlhavom a asi aj nudnom pribehu je..NIE!!! peniaze vam mozu velmi negativne poznacit vztah..Ale dvaja ludia ktori sa miluju sa kvoli tomu nikdy neopustia!!!a ked, tak len na oko ako my dva s MM🙂) prajem vela sil