icon

Rozumiete, čo tým chcem povedať a čo hľadám?

23. aug 2025

Ahojte, mám priateľa, obaja bývame s rodičmi a veľa času nám na nás neostáva. Moji rodičia nechodia nikde a sme odkázaní iba na to, kým jeho rodičia odídu na neďalekú chatu. Chodia tam od júna do polky septembra cca, podľa počasia, čiže zvyšok roka nemôžeme byť spolu cez noc veľmi. A teraz k veci. Jeho rodičia odišli vo štvrtok poobede na chatu, do dnes, na dve noci. Ako vždy, jeden večer má sám pre seba, pozerá si šport, svoje veci, filmy, má taký svoj pánsky večer 🙂. Včera som prišla večer, boli sme spolu a dnes sme prežili spolu krásny deň. Podvečer o pol šiestej sme išli každý domov. Teraz večer o ôsmej mi volá, že rodičia neprišli, ostali tam spať ešte jednu noc. Pýtala som sa, to ti nemohli zavolať alebo napísať sms, že neprídu, aby si sa vedel zariadiť? Povedal mi, že čo riešim, tak nenapísali, čo také sa stalo. Veď by sme boli spolu do jedenástej, potom by sme obaja spali. Že veď zajtra sa uvidíme. Áno, logicky, že cez noc spíme, ale je príjemné zaspávať spolu, zobúdzať sa pri sebe, dať si ráno spoločne raňajky a kávu, či? O sexe ani nehovorím... Ale to je druhoradé, skôr tá možnosť byť spolu je super, to mi veľmi chýba. On však absolútne nechápe, čo hovorím. Vôbec tomu nerozumie. Povedal, že čo chcem, veď sme boli dnes spolu celý deň, že či kvôli trom hodinám teraz robím rozruch, veď aj tak by sme obaja v noci spali, že je jedno, či tam alebo každý u seba. Zamyslela som sa, čiže jeden deň spolu a dosť, viac už nedáme? Na čo má toto vlastne zmysel? Povedala som mu, že raz by som chcela stretnúť muža, ktorý bude chcieť so mnou prežiť viac ako jeden deň. ktorý bude hľadať príležitosť byť so mnou čo najviac.

Rozumiete mi niekto, čo tým chcem povedať?
Lebo s telefonátu s ním si prídem ako mimoň, čo hovorí úplne iným jazykom ako on a chce niečo, čo je nadľudské možnosti. byť dva dni spolu.

gribka1
23. aug 2025

Tak toto by mňa vôbec nebavilo. Vám to vyhovuje? Čo si nevezmete podnájom, aby ste mohli byť spolu?

autor
23. aug 2025
@janai1

2 dospelí ľudia a bývate s rodičmi? Čo vám bráni ísť bývať spolu? Prečo nemôžete prespať v detských izbičkách navzájom aj keď sú tam rodičia?

@janai1 ja bývam s rodičmi opäť, žiaľ skončila som po rokoch opäť doma. On je doma stále...

autor
23. aug 2025
@gribka1

Tak toto by mňa vôbec nebavilo. Vám to vyhovuje? Čo si nevezmete podnájom, aby ste mohli byť spolu?

@gribka1 ja nemôžem teraz odísť od rodičov, sú chorí a viac menej sa o nich starám. Na dva - tri dni ešte dajme tomu, ale na viac si neviem dovoliť.

kavasmliekom
23. aug 2025

Aj ja som bývala s rodičmi keď som si našla frajera a mala som už 18 rokov. Asi 3 mesiace sme sa striedali, raz ja u neho, potom on u nás, ale normálne aj mama bola doma, ved som mala svoju izbu. Súkromie. Nepotrebovala som sa skrývať ani ju vyhnať z bytu.

kavasmliekom
23. aug 2025
@anonym_autor

@gribka1 ja nemôžem teraz odísť od rodičov, sú chorí a viac menej sa o nich starám. Na dva - tri dni ešte dajme tomu, ale na viac si neviem dovoliť.

@anonym_autor ale prečo sa nemôžete stretávať aj keď sú doma?

oceanahory
23. aug 2025

Tak mozno by bodlo najst si partnera, ktory sa dokaze osamostatnit a mozete sa stretavat na jeho byte kedykolvek. Mrzi ma to, ale naozaj riesis veci, ktore som ja riesila v 18-tich 🫣.

autor
23. aug 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor ale prečo sa nemôžete stretávať aj keď sú doma?

@kavasmliekom veď sa stretávame a chodím ja k nim, on k nám. Ale nespíme spolu u nich doma. Jednoducho to tak máme zaužívané.

kavasmliekom
23. aug 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom veď sa stretávame a chodím ja k nim, on k nám. Ale nespíme spolu u nich doma. Jednoducho to tak máme zaužívané.

@anonym_autor tak spíte u vás doma.

autor
23. aug 2025
@oceanahory

Tak mozno by bodlo najst si partnera, ktory sa dokaze osamostatnit a mozete sa stretavat na jeho byte kedykolvek. Mrzi ma to, ale naozaj riesis veci, ktore som ja riesila v 18-tich 🫣.

@oceanahory aj keby sa osamostatnil, ja sa nie som schopná osamostatnit teraz a zjavne ani dlho nebudem.

autor
23. aug 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor tak spíte u vás doma.

@kavasmliekom nie, mám rodičov chorých, oni potrebujú pokoj, naozaj na to nie je priestor.

oceanahory
23. aug 2025
@anonym_autor

@oceanahory aj keby sa osamostatnil, ja sa nie som schopná osamostatnit teraz a zjavne ani dlho nebudem.

@anonym_autor No ale prespavat by si u neho na jeho vlastnom byte mohla rovnako, ako prespavas u neho aj teraz, ked ma rodicov na chate a nemusela by si zakazdym rychlo odchadzat lebo sa partnerovi rodicia vracaju domov z chaty...

gribka1
23. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Takže nemôžeš mať vlastný život? To sa nedá ináč riešiť?

autor
23. aug 2025
@oceanahory

@anonym_autor No ale prespavat by si u neho na jeho vlastnom byte mohla rovnako, ako prespavas u neho aj teraz, ked ma rodicov na chate a nemusela by si zakazdym rychlo odchadzat lebo sa partnerovi rodicia vracaju domov z chaty...

@oceanahory no to dost pochybujem. On si najom drahy platit nebude a hypo brat tiez nebude, ked mi hovori, ze zdedi ten byt. Cize u neho nie je cesta tymto smerom.

oceanahory
23. aug 2025

Autorka, v tvojom partnerskom vztahu su ocividne vacsie problemy, ako reakcia tvojho partnera. Vas partnersky vztah velmi nema perspektivu, kedze ty sa nevies osamostatnit a tvoj partner sa zjavne nechce osmostatnit...

anonym_2cfade
23. aug 2025

Chudobná stará dievka a chudobný starý mládenec, do toho ich zvyky a obyčaje, naviazanosť na rodičov na jednej strane a neochota prispôsobovať sa a flexibilne reagovať na strane druhej, toto rozhodne nie je materiál, z ktorého by mohol vyrásť normálny vzťah.

autor
23. aug 2025
@gribka1

@anonym_autor Takže nemôžeš mať vlastný život? To sa nedá ináč riešiť?

@gribka1 no starám sa o rodičov a budem, dokiaľ to pôjde. Pracujem z domu, čiže si to vieme nejako zmanažovať.

autor
23. aug 2025
@oceanahory

Autorka, v tvojom partnerskom vztahu su ocividne vacsie problemy, ako reakcia tvojho partnera. Vas partnersky vztah velmi nema perspektivu, kedze ty sa nevies osamostatnit a tvoj partner sa zjavne nechce osmostatnit...

@oceanahory preto mame spolu tieto dni, ktore vieme vyuzit.. ale zjavne, nie je vola.

autor
23. aug 2025
@anonym_2cfade

Chudobná stará dievka a chudobný starý mládenec, do toho ich zvyky a obyčaje, naviazanosť na rodičov na jednej strane a neochota prispôsobovať sa a flexibilne reagovať na strane druhej, toto rozhodne nie je materiál, z ktorého by mohol vyrásť normálny vzťah.

@anonym_2cfade stara dievka? To si odkial zobrala? Ved mam dospelu dceru.

martinkatinka
23. aug 2025

Ty hladas same vyhovorky, on zrejme tiez. Takto spolu nebudete. Bud ti to takto staci alebo potom 🤷

autor
23. aug 2025
@martinkatinka

Ty hladas same vyhovorky, on zrejme tiez. Takto spolu nebudete. Bud ti to takto staci alebo potom 🤷

@martinkatinka ja chapem, ze obaja mame svoje limity a respektujem ich. Iba som chcela vyuzit to malo casu, ktory na seba mame. Ale zjavne som to chcela iba ja.

gribka1
23. aug 2025
@anonym_autor

@gribka1 no starám sa o rodičov a budem, dokiaľ to pôjde. Pracujem z domu, čiže si to vieme nejako zmanažovať.

@anonym_autor Si obetavá, vybrala si si túto cestu, takže mať požiadavky na normálny vzťah neprichádzajú do úvahy. Ak vám to vyhovuje, tak táto hlúposť, že rodičia nedali vedieť, že ešte ostávajú na chate, to si zle reagovala. Zmier sa s tým ako to je a užívaj aspoň tých pár chvíľ. Nekomplikuj.

martinkatinka
23. aug 2025

Takze, ty rodicov opatrujes?

kavasmliekom
23. aug 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom nie, mám rodičov chorých, oni potrebujú pokoj, naozaj na to nie je priestor.

@anonym_autor tak potom neplač. Podnájom si nájsť môžeš a byť na telefóne, keby niečo. Ako si chceš nájsť niekoho, keď ty nemôžeš ísť ani preč z domu, ani nikoho zavolať? Ako prepáč, ale čo vrieskate jak paviani pri sexe, že potrebujú pokoj rodičia? Hádam máš vlastnú izbu a postel.

oceanahory
23. aug 2025

V podstate ho aj chapem...vy ste skor iba taky priatelia, ktori si rozumeju, ale nema to ziadnu perspektivu. On reaguje pravdepodobne primerane k tomu, co medzi vami je, ty v tom vidis ocividne asi troska viacej, ako to v skutocnosti je.

autor
23. aug 2025

Ale zaverom, pytala som sa, ci mi rozumiete, co som tym vlastne chcela povedat. Ale zjavne nerozumiete. Ak mi nerozumiete ani vy, ani on, tak chyba bude na mojej strane a zjavne som chcela nieco, co nie je pre ostatnych ludi pochopitelne. Takze moje pocity asi nie su ok. No nic teda. Pekny vecer prajem.

anonym_553f13
23. aug 2025

@anonym_autor máš dospelú dcéru, nemáš vlastné bývanie a tvoj priateľ žije u rodičov? 🤦 Kristova noha, to ako keď som mala 17 a natajnasa som spavala u frajera 😅

anonym_2cfade
23. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_2cfade stara dievka? To si odkial zobrala? Ved mam dospelu dceru.

@anonym_autor Kriste, veď to ti už musíš mať okolo 40. Preto si v úvode neprezradia vek. To sa fakt nehanbíš chodiť súložiť do cudzieho bytu, ktorý patrí rodičom nejakého neschopného zúfalca? A ešte sa zdúvaš, keď ťa nezavolá?

lienka.7
23. aug 2025

@anonym_autor prenajmite si spoločný byt a nebudete musieť vyhadzovať rodičov z ich vlastných bytov, aby ste si mohli zasexovať. Alebo choďte niekedy na víkend vy prec.

mane01
23. aug 2025

@anonym_autor ja ti rozumiem. S byvalym to bolo presne taketo. Pre neho nebola priorita byt spolu. Ked to vyslo, dobre, ked nie, tak aj tak dobre. Ja som aj hory prenasala, aby sme mohli byt spolu, on nie. Jemu to bolo vlastne asi jedno. Skoda, ze mi to doslo az po rokoch, ze toto mi proste nestaci. Teraz mam muza, ktory to ma ako ja… citim, ze som pre neho cislo jeden a to sme spolu fakt uz nejaky ten rocik. Neviem, ci to je o povahe alebo ma moj byvaly proste dost nelubil… ale asi by som na tvojom mieste zvazila, ci ta naozaj lubi alebo ta len ma rad… lebo po rokoch a detoch to bude hrat dost velku rolu.

kavasmliekom
23. aug 2025
@anonym_autor

Ale zaverom, pytala som sa, ci mi rozumiete, co som tym vlastne chcela povedat. Ale zjavne nerozumiete. Ak mi nerozumiete ani vy, ani on, tak chyba bude na mojej strane a zjavne som chcela nieco, co nie je pre ostatnych ludi pochopitelne. Takze moje pocity asi nie su ok. No nic teda. Pekny vecer prajem.

@anonym_autor kým som sa dostala k odoslaní mojej správy, vyšli nové skutočnosti. Takže si to zhrnieme.
Máš dcéru, pracuješ z domu
Bývaš s rodičmi, od ktorých nemôžeš odísť
On býva s rodičmi, od ktorých nechce odísť, lebo čaká kedy odídu na druhý svet a zdedí po nich dom. Dovtedy musia chudáci chodiť na chatu, aby ťa mohol.. 👉👌
Prečo nemôže dospelá dcéra pomôcť so starými rodičmi aby si mohla aj ty bývať sama?
Prečo on nemôže prísť k tebe na noc? Prečo by si nemohla ísť do podnájmu a chodiť k rodičom, keď môžeš odísť na noc, aj na tri.