icon

Rozvádzam sa. Čo robiť?

zuzanka410
13. sep 2015

Ahoj žienky prosím o rady a pomoc. Manžel podal žiadosť o rozvod a chce deti k sebe. Vlastne jeho matka a on mi chcú zobrať deti. Vyhodili má z bytu lebo vedia ze to im hraje na súde na ich prospech a vedia ze som bez peňazí. Prácu som si už našla takže si hľadám aj byt. Ide o to ci môžem teraz od neho žiadať výživné na naše dve malé deti aj keď nie sme ešte rozvedený. Na koho sa mám obrátiť?

Strana
z7
jani_uk
20. sep 2015

@mima4 aspon ma zdravotne poistenie, a ma nieco nasetrene, alebo si moze predat svoj 3 ci 4-izbovy byt, ist do mensieho a zaplatit si liecbu. O syna sa stara aj otec aj otcova zena, kolegyna s nimi ma ok vztahy, takze urcite by na to nebola sama.

jani_uk
20. sep 2015

@ella555 Moze, ale ked pracovala, mohla si aj nasetrit, alebo si moze lahsie najst inu robotu. Podla mna je stale lepsie robit
ako byt domaca.

mircalla
20. sep 2015

@ella555 taka zena moze ostat bez prace,ale ma velke sance si najst novu.ak je to zo zdrav. dovodov,taka zena ma uspory,zivotnu poistku.zena,co x rokov nerobi nema ani uspory ani sancu sa zamestnat....resp. vyrazne mensiu....takze maju uplne inu vychodiskovu poziciu...uplne logicke

mima4
20. sep 2015

@jani_uk
@mircalla
no na slovensku vacsina zien robi za 500-600 v hrubom, takze sporit si z tohto neni sanca...

mircalla
20. sep 2015

@mima4 stale lepsie ako nula

jani_uk
20. sep 2015

@mima4 V hrubom?? No, neviem, tam kde su platy nizsie na SK, nizsie su aj naklady, a naopak. No, je to jedno, tak nemas uspory, ale si stale lahsie najdes pracu ked si uz pracoval, no jasne, to je moj nazor, ludia mozu kludne mat aj ine nazory 🙂

ella555
20. sep 2015

@jani_uk Ale vsak rozum treba pouzivat stale, aj ked je zena v domacnosti, ved platit dobrovolne do socialnej poistovne davky (dochodkove, nemocenske,..), tak isto by kazda rodina mala mat odlozene nieco pre nahle pripady a k tym peniazom by mali mat pristup obaja manzelia. Ked niekto je doma neznamena, ze nama pouzivat rozum a mysliet na buducnost. Ak sa manzelia dohodnu, ze jedne bude doma a vzda sa kariery, tak taketo veci by mali byt samozrejmost, ze mu ich ten druhy poskytne.

mircalla
20. sep 2015

@ella555 nuz ver tomu,ze ak si chlap narazi daku zensku...tak vsetky dohody vo vacsine pripadoch padnu....citam to tu neustale.mozem sa opytat akej kariery si sa vzdala? Lebo mam pocit,ze si mylime pojmy praca a kariera

jani_uk
20. sep 2015

@ella555 No, co by malo byt je jedna vec, a muz raz ked sa rozhodne, ze s tebou nechce byt, nelubi ta, tak to si nemysli, ze bude bohvieako stedry, bude chciet len cim skor odist, ved takych pripadov je milion aj tu na MK, len asi sa tazko uci z cudzich chyb.

mircalla
20. sep 2015

Relativne casto si tu precitas - manzel siel milenke,vybrakoval cely byt,nechce mi davat peniaze,kasle na deti,je uplne iny....to sa moze stat kazdemu,aj ked si to nepripusta.poznam aj v okoli pary,kde by som to necakala...roky idealny vztah

libka1
20. sep 2015

@mima4 v sebe samej mam, teda pokial mi nesibne nahodou 😀

ella555
20. sep 2015

@mircalla Neviem co je podla teba praca a co kariera, vyska mojej mzdy zavisi aj od praxe a skusenosti a vyzaduje aj doplnanie vedomosti, co samozrejme, ked clovek nie je v praxi klesa a teda v pripade, ze pojdem opat pracovat budem musiet zacinat od nuly. S mojim vzdelanim by som mohla budovat aj velmi financne ohodnotenu karieru(ak teda kariera ma suvisiet len od vysky mzdy), co pripustam, ze asi by som mozno nedokazala, naozaj nie som karierny typ, ale aj standard mi postacil na celkom slusne rozbehnutie svojho zivota, vratane kupenia prveho bytu. Financne ma partner predbehol az v case druhej materskej. Takze urcite stracam profesne, ak to teda nemozem nazvat karierne.

natalym
20. sep 2015

@libka1 Preto napr. aj tak vychovávam svoje dcéry, snažím sa.

libka1
20. sep 2015

@natalym dufam ze sa nam to podari, ja tiez mojej vstepujem ze musi stat na vlastnych nohach, vediet sa o seba postarat, mat nieco co ju bavi a aj uzivi, vazit si samu seba, a potom si ju bude vazit aj okolie 😉 uvidime o par rokov co bude vysledok 😅

natalym
20. sep 2015

Dúfam.

Strana
z7