Rozvádzam sa. Čo robiť?
Ahoj žienky prosím o rady a pomoc. Manžel podal žiadosť o rozvod a chce deti k sebe. Vlastne jeho matka a on mi chcú zobrať deti. Vyhodili má z bytu lebo vedia ze to im hraje na súde na ich prospech a vedia ze som bez peňazí. Prácu som si už našla takže si hľadám aj byt. Ide o to ci môžem teraz od neho žiadať výživné na naše dve malé deti aj keď nie sme ešte rozvedený. Na koho sa mám obrátiť?
@ella555 taka zena moze ostat bez prace,ale ma velke sance si najst novu.ak je to zo zdrav. dovodov,taka zena ma uspory,zivotnu poistku.zena,co x rokov nerobi nema ani uspory ani sancu sa zamestnat....resp. vyrazne mensiu....takze maju uplne inu vychodiskovu poziciu...uplne logicke
@jani_uk Ale vsak rozum treba pouzivat stale, aj ked je zena v domacnosti, ved platit dobrovolne do socialnej poistovne davky (dochodkove, nemocenske,..), tak isto by kazda rodina mala mat odlozene nieco pre nahle pripady a k tym peniazom by mali mat pristup obaja manzelia. Ked niekto je doma neznamena, ze nama pouzivat rozum a mysliet na buducnost. Ak sa manzelia dohodnu, ze jedne bude doma a vzda sa kariery, tak taketo veci by mali byt samozrejmost, ze mu ich ten druhy poskytne.
Relativne casto si tu precitas - manzel siel milenke,vybrakoval cely byt,nechce mi davat peniaze,kasle na deti,je uplne iny....to sa moze stat kazdemu,aj ked si to nepripusta.poznam aj v okoli pary,kde by som to necakala...roky idealny vztah
@mircalla Neviem co je podla teba praca a co kariera, vyska mojej mzdy zavisi aj od praxe a skusenosti a vyzaduje aj doplnanie vedomosti, co samozrejme, ked clovek nie je v praxi klesa a teda v pripade, ze pojdem opat pracovat budem musiet zacinat od nuly. S mojim vzdelanim by som mohla budovat aj velmi financne ohodnotenu karieru(ak teda kariera ma suvisiet len od vysky mzdy), co pripustam, ze asi by som mozno nedokazala, naozaj nie som karierny typ, ale aj standard mi postacil na celkom slusne rozbehnutie svojho zivota, vratane kupenia prveho bytu. Financne ma partner predbehol az v case druhej materskej. Takze urcite stracam profesne, ak to teda nemozem nazvat karierne.
Dúfam.

@mima4 aspon ma zdravotne poistenie, a ma nieco nasetrene, alebo si moze predat svoj 3 ci 4-izbovy byt, ist do mensieho a zaplatit si liecbu. O syna sa stara aj otec aj otcova zena, kolegyna s nimi ma ok vztahy, takze urcite by na to nebola sama.