icon

Rozvádzam sa, našla som si mladšieho partnera. Rodina sa mi otočila chrbtom

adka14
26. apr 2020

ahojte som tu nova ..ani neviem či chcem radu alebo sa len vyrozpravat...mam 43r rozvádzam sa lebo som si nasla mladšieho partnera o 14 r ..viem poviete si že mi šibe no nikdy som sa necítila táka štastna ako teraz poviete si že mam ružove okuliare no nieje to tým...s priateľom sa poznáme 4 roky čo to už o sebe vieme a neskutočne si rozumieme.A v čom je problém?
Moja rodina sa mi otočila chrbtom ,keď sa prevalilo že som manželovi neverná. V manželstve som zostala citovo prázdna ,manžel je dobrý človek ale ta láska čo medzi nami bola kamsi vyprchala.Poviete si to je normlane. Kym boli deti malé nevnímala som to tak ako teraz keď ma už toľko nepotrebujú majú 15 a 12 r Moja rodina ma odsudzuje že hladím len na seba a nestarám sa o to ako tým že som si nasla iného ubližujem vsetkym okolo. Veľmi sa preto trápim lebo to nieje pravda ,ale aj ja mam pravo na to aby som bola stasna a cítila že na mne niekomu zalezi a dava mi najavo co pre neho znamenám. Partner chce aby sme spolu bývali a mali aj dieťa. A tu nastáva problém bývame u rodičov ktorý sa do vsetkeho starajú .Manžel nemá kam isť a tak bývame v spoločnej domácnosti .Je to dosť narocne .Aj by som sa odstahovla ale nechcem za sebou palit mosty medzi mnou a rodicmni ktorý tým aký postoj ku mne zaujali ma síce zranil no stále su to moji rodičia.Su zo starej skoly ,,zena sa ma prisposobit a byt rada tomu co ma ,co tam po citoch a vzájomnej komunikácii.,,ved ta nebije nefajci co viac by si chcela?Som z toho všetkeho dost psychicky utrapena .A co deti si hovorite ?15r so mnou nehovori z toho co sa mi podarilo z neho dostat je ze mi neodpusti co som urobila...a 12r je jedine co mam je to moje slniecko.Ako to mam vsetko vyriesit tak aby boli ked uz nie vsetci stastny ale aspon aby ma skusili pochopit

Strana
z11
perdulka7
Odpoveď bola odstránená
theanak
7. máj 2020

Ahojte adka, rozmýšľala som nad vaším príspevkom a skúsim možno napísať názor "z vekovej kategórie tvojho mladšieho priateľa". Sama ešte deti nemám takže nebudem tu písať o tom ako im to ublíži a podobne, to tu už bolo napísané.
Mám 24 rokov, sestra je o rok mladšia a má 29 ročného priateľa. Samozrejme viem, že nie všetci 29 roční chlapi sú na tom rovnako, ale predsa len ten vek nepustí.. On tiež už pracuje, zarába, má vlastný byt, je zabezpečený.. Mám kamarátov v tejto vekovej kategórii a povedala by som, že je to práve taký vek, kedy si mladý človek užíva "slobodu", vlastne zarobené peniaze atď... Píšem len z vlastnej skúsenosti, často chodíme večer von, posedieť do baru, na výlety, koncerty atď... Nemyslím si, že v takom veku je niekto pripravený vychovávať 2 deti v puberte. Možnože to teraz myslí naozaj s tebou úprimne, možno je tiež zamilovaný... Mne len napadlo, či si on vôbec teraz uvedomuje tú veľkú zodpovednosť, ktorú bude mať keď sa odrazu stane partnerom ženy s dvoma deťmi v puberte. Ak sa ich vy nevzdáte tak určite s nimi bude tráviť nejaký čas.. Či mu možno nebude chýbať ešte ten "bezstarostný život bez detí", keď si mohol teoreticky robiť čo chce atď.. Predsa len, určite má kamarátov v svojom veku a Vám sa možno už nebude chcieť tráviť toľko času niekde s nimi vonku, nebude na to toľko času, ak sa budete venovať vy deťom... Asi toľko z mojej strany, zamyslela som sa nad tým pretože mám mamu vo vašom veku a vôbec si neviem predstaviť, že by sa dala dokopy s mužom vo veku sestrinho priateľa... Myslím si, že časom ten vek proste nepustí.. Vy už máte za sebou radosť zo svadby, z narodenia detí, z výchovy, zo sledovania toho ako rastú... On to má ešte len pred sebou.. Bude mu to chýbať (výnimiek je žalostne málo) viem, že teraz to obaja vidíte inak, pretože ste zaľúbení.. Ale to prejde a potom sa aj veci, ktoré sú teraz pre vás zanedbateľné, môžu stať problémom.
Deti to bude stále veľmi trápiť, aj v takých situáciách, na ktoré možno teraz nemyslíte.. Viem o čom hovorím, keď sa moji rodiča rozviedli, tak moja najmladšia sestra riešila stužkovú napríklad a veľmi sa trápila ako to bude s rodičmi, či prídu spolu, alebo či len jeden atď.. Ja mám v auguste svadbu a tiež mi často nedá spať to, ako to tam s nimi bude, či budú spolu tancovať rodičovský tanec atď (sú čerstvo po škaredom rozvode)
Dúfam, že som vám aspoň trošku pomohla a nebudete sa hnevať, že čo vám tu nejaká mladá žaba má čo kecať do života

mircalla
7. máj 2020

@theanak Na to, ze mas 24 si velmi rozumne ziena. Klobuk dole

Strana
z11