Rozvádzam sa, našla som si mladšieho partnera. Rodina sa mi otočila chrbtom
ahojte som tu nova ..ani neviem či chcem radu alebo sa len vyrozpravat...mam 43r rozvádzam sa lebo som si nasla mladšieho partnera o 14 r ..viem poviete si že mi šibe no nikdy som sa necítila táka štastna ako teraz poviete si že mam ružove okuliare no nieje to tým...s priateľom sa poznáme 4 roky čo to už o sebe vieme a neskutočne si rozumieme.A v čom je problém?
Moja rodina sa mi otočila chrbtom ,keď sa prevalilo že som manželovi neverná. V manželstve som zostala citovo prázdna ,manžel je dobrý človek ale ta láska čo medzi nami bola kamsi vyprchala.Poviete si to je normlane. Kym boli deti malé nevnímala som to tak ako teraz keď ma už toľko nepotrebujú majú 15 a 12 r Moja rodina ma odsudzuje že hladím len na seba a nestarám sa o to ako tým že som si nasla iného ubližujem vsetkym okolo. Veľmi sa preto trápim lebo to nieje pravda ,ale aj ja mam pravo na to aby som bola stasna a cítila že na mne niekomu zalezi a dava mi najavo co pre neho znamenám. Partner chce aby sme spolu bývali a mali aj dieťa. A tu nastáva problém bývame u rodičov ktorý sa do vsetkeho starajú .Manžel nemá kam isť a tak bývame v spoločnej domácnosti .Je to dosť narocne .Aj by som sa odstahovla ale nechcem za sebou palit mosty medzi mnou a rodicmni ktorý tým aký postoj ku mne zaujali ma síce zranil no stále su to moji rodičia.Su zo starej skoly ,,zena sa ma prisposobit a byt rada tomu co ma ,co tam po citoch a vzájomnej komunikácii.,,ved ta nebije nefajci co viac by si chcela?Som z toho všetkeho dost psychicky utrapena .A co deti si hovorite ?15r so mnou nehovori z toho co sa mi podarilo z neho dostat je ze mi neodpusti co som urobila...a 12r je jedine co mam je to moje slniecko.Ako to mam vsetko vyriesit tak aby boli ked uz nie vsetci stastny ale aspon aby ma skusili pochopit
vsetci ma tu odsudzuju ze som urobila strasnu vec no preco ked to urobi chlap sa na to pozeraju inak ?ano som matka a na detoch mi zalezi aj ked sa tu mnohým zda ze nie ,milujem svoje deti ale mysim si ze aj ja mam pravo byt stastna aj ked sa to tu vsetkym zda byt z mojej strany sebecke
@adka14 vieš do akého stresu sa dostali tie deti?vybrať si s kým zostanú bývať?Je logické, že 29 r chalan ešte nechce zatiaľ deti, lebo si myslí, že mu ho dáš možno ty o 5,7,10 r to bude ináč.Tak, keď už sa tak nudis mohla si mať s ním sex, aj keď to neuznávam, ale takto si rozbiť všetko?S muzom si plus mínus 15 r či myslíš aké to bude s týmto?Ako to berie tvoj muž?
@adka14 Pozri sa na to perspektivne do buducna. Ozaj si myslis, ze bude s tebou aj o 2-3 roky? Ja nie. Prepac, sama mam 47 rokov, sice som mala mladsieho priatela, ale musis vediet, ze to nema perspektivu a ostanes sama s pokazenymi vztahmi. By som sa divila chlapovi, ze by sa vzdal deti a rodiny, aby bol o 14 rocnou starsou partnerkou, cim budes starsia, tym viac to bude aj vidiet. Som uprimna, i ked to sa to zle cita
@adka14 ty si sa nejako zvláštne zastavila v čase. teraz ideš riešiť bývanie. Máš 15 a 12 ročné dieťa a teraz ideš riešiť bývanie a novú rodinu? Smutné.
Však keď ťa manžel nebaví, tak nevadí. Čo tak sa viac venovať deťom. Dve deti opúšťaš, a chceš tretie. Ty si uvedomuješ, ako sa tvoje deti budú cítiť, keby sa ti podarilo aj otehotnieť? Že ich vymeníš za iné dieťa? Prepáč, ale podľa mňa si egoistka, ktorá myslí iba na seba a svoje JA chcem, Ja chcem byť šťastná, a vy všetci si robte čo len chcete. A deti keď chcú ísť s tebou, tak nech sa prispôsobia. Nech zahodia otca, tvojich rodičov a zmenia život, len kvôli tomu, že TY CHCEŠ.
@adka14 vieš keby si si začala s chlapom v tvojom veku, tak bolo by to tak či tak ťažké pre deti, ale tento tvoj novy vzťah neustojis , rozidete sa, on si nájde mladšiu a ty prídeš úplne o všetko. Budeš sama a ešte viac nešťastná. Deti ťa nebudú chcieť a tvoj exmanzel si možno tiež nájde novú známosť.
Rodičia sa s tým tak ľahko nezmieria. Stojí ti to chvíľkové pobluznenie za to?
@adka14 no toto sa jednoducho pochopit neda.. Ked ste si s muzom nerozumeli, mali ste to riesit alebo sa rozviest. Ty si sa rozhodla mat milenca, tak v tejto konstalacii stastny nebude nik. A zda sa mi to alebo si ochotna kvoli chlapovi opustit svoje deti? Nie, nechapem..
Ozaj, tvojmu priateľovi je jedno že sa ti rozpadá rodina? V akej situácii sú tvoje deti, že si musia vybrať s ktorým so svojich rodičov pôjdu žiť?
A mi Nehovor že 29 ročný chlap je pripravený robiť otecka 15 a 12 ročným chalanom 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@bodkolienka81 nie som na seba pysna tym co som urobila a nebolo tak ze by som cielene niekoho hladala nebolo to zo dna na den ....a nie deti opustit nemienim
@adka14 Ahoj
Ja chápem, že ten chlad alebo ako to popisuješ dokáže byť frustrujúci..
Ale priznám sa že za tým vidím to, že hľadáš ospravedlnenie a odobrenie svojho správania v tomto príspevku.
Istotne niekedy ,niekde , na tejto planéte bol aj takýto vzťah, ktorý aj vydržal..
Ale percentuálne, štatisticky a akokoľvek ešte to skôr smeruje ku tvojej záhube.
Naozaj si myslíš, že puberta je vek, kedy deti nepotrebujú vedenie a usmerňovanie svojich najbližších vzorov?
To že gúľajú očami nad všetkým , či sa zatvárajú do izieb , aj keď je doma všetko v poriadku neznamená, že si svoju výchovu už ukončila.
Toto je práve ich najzraniteľnejšie obdobie..
Píšeš že manžel je dobrý človek.. prosím odpovedz.. myslíš že by ti ešte odpustil? Rodina že by ťa vzala na milosť, ak by si im povedala že ti dočasne hormonálne preplo? Lebo to je to, čo ti radím ja.
Priznaj svoje zlyhania, nasyp si popol na hlavu, a áno, to, že ťa manžel nebije, nepije, a je dobrý človek je vždy veľké šťastie.
Nechci, aby na to prišla iná žena, ktorá si to bude vážiť už do konca života, a pre teba nebude už cesty späť.. nikdy.
Pouč sa na chybách druhých ľudí, ktorí tu píšu.
Skúsili ste spolu už žiť? Nemyslím víkend na chate kde jesť chodievate do blízkej reštaurácie a keď sa vrátite, izbu už máte upratanú.
Myslím prdy, ranné chrachle do umývadla, ponožky, trenky.. doplň si podľa seba čokoľvek iné čo ťa napr na manželovi vytáča.. ten tvoj nový to môže mať prekvapivo tiež.. plus iné, ďalšie mňamky..
A môžeš ostať prekvapená ako jemu začnú vadiť veci na tebe.. veľmi nepríjemný pocit.. manžel ťa očividne toleroval takú aká si..
Za pár rokov stratíš menzes, klesne libido na bod mrazu, a tvoj nový bude na vrchole síl, a že im tá chuť vydrží dlho je nám všetkým jasné.. u teba to bude už o lubrikačných geloch a prekonávaní sa, aby si ho nestratila.. možno nie, ale pravdepodobne áno.. hormóny sú hormóny..
A ešte k deťom.. Rozprávate sa o nich? Myslím o tých súčasných. Pýta sa na deti s nadšením, so záujemom, rozžiari sa mu tvár keď mu hovoríš o nejakom úspechu, ktorý jedno alebo druhé dieťa dosiahlo?
Ak áno, dlho mu to nevydrží.. ja by som mu to neverila. Ak tému na ne ani neprivádza, vždy sa bude zaujímať len o svojho potomka, to je biologicky dané, a teba to bude bolieť.. lebo už len tým , že budeš mať nové dieťa s novým mužom, sa od terajších detí vzdiališ, keďže nebudú pri tebe.. nezomkne vás to s deťmi viac, oddelí vás to.
Keď ste sa tak krásne romanticky bavili o spoločnom dieťati.. plánovali ste už všetko? Povedal ako vás zabezpečí, máš prehľad o jeho financiách?
Má toľko guráže že spomenul už aj svadbu, (ak by si súhlasila samozrejme), alebo len dieťa?
Pozri si film Madissonské mosty.
Ak by si sa rozhodla pre súčasnú rodinu, tú “nudu” zabi zameraním sa na deti, venuj sa im , buď im k dispozícii, buď tam pre nich, a ak to doma ustojíte, dáš im silnú lekciu do života, ako synovi, tak aj dcérke, že sme prosto ľudia, ľudia s chybami, ale to správne je vedieť si priznať chyby, a že sa cez to dá dostať.
Samozrejme že nie som proti rozvodom v rodinách kde je napr násilie, tam je tiež dôležité deťom ukázať, že je správne odísť a riešiť to, neignorovať , ale biť sa za seba a svoje šťastie..
Ale tu sa nejedná o taký prípad.
S mladým si poplačete, vyobjímate sa, on sa možno urazí a odmlčí, možno sa zaprisahá že on bude na teba čakať kým deti nebudú mať 18 napr... bla bla jasné
Možno v danej chvíli tomu bude veriť.. ale keď s ním prestaneš spávať, nevydrží ani dva mesiace.
A teda AK sa rozhodneš rozumne, pre rodinu, mala by si s ním prerušiť kontakt aspoň pokým prebolí to najhoršie.. tak pol roka minimálne. A on by to mal rešpektovať.
Zváž si to. Hormóny ktoré sa uvolňujú pri zamilovanosti sú na úrovni drogového opojenia.
Naozak naozaj sa prosím zamysli nad všetkými pre a proti.
Držím palce
Keď ti začal tento vzťah, tvoj manžel na to nič? Ani sa nesnažil zabojovať? Spýtať sa, ako by sa dalo vaše manželstvo vyriešiť? Veď to nespadlo všetko tak rýchlo k rozvodu, muselo to ísť nejak postupne, aj to s týmto novým... manžel nič neriešil, neskúšal?
@adka14...a nemohol by ho tvoj muž adoptovať? Keď je taky dobrý človek?...a teraz vážne...dúfam že ťa ten mladý zajac okašle nájde si mladšiu a ty sa s prosikom vrátiš...deti majú 15 a 12, sú to tvoje deti, potrebujú ta...a nie ten co chce pichat "milfku"
aj ale ti nalozili. tak asi jedina ti drzim palce. neskusis nezistis.ale dobre vsetko premysli, tento mlady muz moze byt kludne ten pravy a ty mas samozrejme narok na plnohidnotny vztah a deti to skor ci neskor pochopia. Aj ked ja nechapem, ze onem mlady muz vlastne aj ty byvate s rodicmi.. ale to je uz ina tema, taka slovenska..
@adka14 prečo vlastne s tvojím mužom bývate tak dlho u vašich? nemože aj to byť problém vo vašom vzťahu, že rodičia vám do všetkého vždy kecali? mali ste aj nejaké problémy s mužom vážnejšie, či len čisto nuda a stereotyp?
@unicornlady nie nic neriesil a ani sa nesnazil
@adka14 keď si si nepredstavovala zostať u rodičov prečo to tak dopadlo?nehľadala si cielene...to je už jedno je to tu, ale ja by som si teda užila čaro zakázaného, ale nešla s pravdou von či muz to zistil?A, keď už tak aspoň s vekovo podobnym a perspektívnejsim a neplánovala by som deťom ďalšieho surodenca.
@lija22 ahoj hej nalozili ale tak trochu som s tym aj pocitala ved koho by za to chvalili ...nieje to len poblaznenie ani z jeho strany len taky ulet velmi sa trapi pre to ako to mam doma a snazi sa ma podrzat verim ze je ten pravy aj ked je taky mlady vselicim si v zivote presiel rozumieme si spolu je ako moje druha polovica
@eliska13 hej zistil a oznamil to aj mojim rodicom potom sa zbalil a odisiel k mame no zostal tam dva tyždne pretoze tam byva jeho brat s rodinou a tiez ich tam bolo vela vratil sa domov s tym ze nema kam ist a ze je to aj jeho byvanie ale ak mu dam peniaze tak odide no zapytal si sumu ktoru vedel ze mu nedam takze asi tak
@adka14 Stále nechápeš...si pobluznena, rozhodene hormóny. Prečítaj si príspevok od @lifesaver. Raz, dvakrát, aj desaťkrát kým nepochopíš...Ak nezaradil spiatočku, hrozí ti strata detí. Stojí to za to??
@adka14 ja ta chapem. kazdemu prajem aby zazil mat tu svoju polovicu. ta moja je o devat rokov mladsia. ale nemali sme take dramaticke zaciatky ako vy. podstatne je ale ozaj byt stastny, nehladiet len na stastie druhych. prave my zeny sa obetuvavame. ale treba mysliet aj na seba. nech to dobre dopadne 😉🌷
@janickacrazy no je to zlozite preco vyplinulo to z okolnosti a ano dost kafrali do vsetkeho ...ja som typ cloveka co nesdi doma muz sa zmenil nikam nechcel zrazu chodit prestavali sme mat spolocne zaujmi doma bolo vsetko na mne prisiel z prace sadol pred telku a to bolo vsetko
@eliska13 akože prečo by ho ona mala vyplatiť z rodičovského domu? ved ten dom nie je jej, ale jej rodičov, max. može žiadať niečo, čo tam on investoval počas manželstva, ak vobec niečo také bolo
Vydávala si sa z lásky? Alebo preto, lebo ste spolu boli dlho, tehotenstvo...?
@janickacrazy chce len to co investoval do prestavby no pyta si viac aby mohol zacat novy zivot lebo mne by zostalo vsetko a jemu nic tak sa vyjadril
@unicornlady bola som tehotna a na dedine

Uvedomuješ si, že ako toto poznačí tvoje deti?