icon

Rozvádzam sa, našla som si mladšieho partnera. Rodina sa mi otočila chrbtom

adka14
26. apr 2020

ahojte som tu nova ..ani neviem či chcem radu alebo sa len vyrozpravat...mam 43r rozvádzam sa lebo som si nasla mladšieho partnera o 14 r ..viem poviete si že mi šibe no nikdy som sa necítila táka štastna ako teraz poviete si že mam ružove okuliare no nieje to tým...s priateľom sa poznáme 4 roky čo to už o sebe vieme a neskutočne si rozumieme.A v čom je problém?
Moja rodina sa mi otočila chrbtom ,keď sa prevalilo že som manželovi neverná. V manželstve som zostala citovo prázdna ,manžel je dobrý človek ale ta láska čo medzi nami bola kamsi vyprchala.Poviete si to je normlane. Kym boli deti malé nevnímala som to tak ako teraz keď ma už toľko nepotrebujú majú 15 a 12 r Moja rodina ma odsudzuje že hladím len na seba a nestarám sa o to ako tým že som si nasla iného ubližujem vsetkym okolo. Veľmi sa preto trápim lebo to nieje pravda ,ale aj ja mam pravo na to aby som bola stasna a cítila že na mne niekomu zalezi a dava mi najavo co pre neho znamenám. Partner chce aby sme spolu bývali a mali aj dieťa. A tu nastáva problém bývame u rodičov ktorý sa do vsetkeho starajú .Manžel nemá kam isť a tak bývame v spoločnej domácnosti .Je to dosť narocne .Aj by som sa odstahovla ale nechcem za sebou palit mosty medzi mnou a rodicmni ktorý tým aký postoj ku mne zaujali ma síce zranil no stále su to moji rodičia.Su zo starej skoly ,,zena sa ma prisposobit a byt rada tomu co ma ,co tam po citoch a vzájomnej komunikácii.,,ved ta nebije nefajci co viac by si chcela?Som z toho všetkeho dost psychicky utrapena .A co deti si hovorite ?15r so mnou nehovori z toho co sa mi podarilo z neho dostat je ze mi neodpusti co som urobila...a 12r je jedine co mam je to moje slniecko.Ako to mam vsetko vyriesit tak aby boli ked uz nie vsetci stastny ale aspon aby ma skusili pochopit

danielahamar
27. apr 2020

Ja som myslela, že pubertu po 40 majú väčšinou muži, ale ako vidím a čítam, ženy to zasahuje viac, staršie dieťa to to dá vyzerať, tomu ver, mužovi sa nečudujem a tvoji rodičia ak ho tam nechajú bývať na CS je asi ôk, keďže nik nato nebol pripravený a deti tam určite samé nenechá ani ty, ani on. Podľa mňa robíš chybu, nuda sa dala zahnať aj iným spôsobom, ale musia to vyskúšať a poriadne naraziť, či to bude o rok, tri alebo päť je jedno. Len jedno je isté, čas nevrátis a čas so svojimi deťmi už vôbec nie😔

lavender273
27. apr 2020

@adka14
Ked sa vydavala akeho cloveka si si brala? Bol akcny? Romanticky? Preukazoval ti lasku? Lebo teraz ked ho opisujes, tak mozno bol taky 'mamlas' stale, len vekom sa to este zhorsilo.

Skoda ze si musela cakat az pokial niekto iny ta nakopol, mohla si to riesit uz davno a bez cirkusov.
Neviem vlastne co za radu chces, si poplasena z hormonov, takze kazda rada je marna. V prvom rade by som si poriesila muza a jeho byvanie. Nehrnula by som sa do byvania s milencom tak rychlo. Mas deti, prvorade su tie. Odniest ich z ich komfortu zit s cudzim chlapom..to zavana problemami. Najprv ukonci jedno a potom zacinaj nieco nove. Ano mas myslit na svoje stastie, ako bezdetna ano, ale ako matka dvoch deti musis mysliet aj na ich stastie,pohodu a ake dosledky to moze mat na nich.
Ps.cest vynimkam, ale aj ta vasen s milencom jedneho dna vyprcha, a potom co bude?

bobricek1979
27. apr 2020

@adka14 a aké reakcie chceš počuť? Ti napíšem!

mirdita
27. apr 2020

Ja poznam pár kde je cca12 rokov rozdiel zena starsia su spolu určite cez 20 rokov ale ona bola vdova deti spolu nemaju su spoku stale ci su šťastní a ako veľmi neviem

kikina84
27. apr 2020

@adka14 ked laska vyprcha zo vztahu,to sa stane..ale nechapem ,preco su ludia taki sebci a nedokazu k tomu zaujat normalny postoj.Radsej podvadzaju..A potom sa este aj stazuju,ked sa zachovaju jak burani,ze sa im rodina otoci chrbtom..Obzvlast ked su vo vztahu deti..Aky priklad davas detom ..? Uprimne..v dnesnej dobe je za posledne roky trendy,ze sa partneri,manzelia podvadzaju ,nadavaju si,nie su k sebe uprimnni ,nedokazu prejst ziadnymi krizami..ani to len neskusia..a potom sa divime,co vyrasta z nasich deti..Vsetko sa da vysvetlit,prestat milovat nie je hanba..ale treba sa vediet skratka zachovat ako clovek a veci poriesit zoci voci..Nemozeme potom od nasich deti chciet,aby sa chovali zodpovedne ked to nerobia ani ich rodicia..Vychadzam konkretne z tvojho pribehu..nakolko hovoris ze si mala dobreho manzela..a preto myslim, ze si zasluzil aby si k nemu bola uprimna..

mircalla
28. apr 2020

@kikina84 Suhlas

adka14
autor
28. apr 2020

@catherine1989 dakujem velmi pekne pochopila si to cele spravne a mas aj kus pravdy na tom co si napisla

adka14
autor
28. apr 2020

@lucilaines dakujem velmi za tvoje slova

catherine1989
28. apr 2020

@adka14 držím ti palce, aby si to zvládla, máš to ťažké, ale však za to sme ženy, aby sme sa s tým dokázali popasovať. Nemilo na zaskočilo, ako tu mnohé moralizuju a prvé hádžu kameňom, pritom takéto niečo sa môže stať naozaj komukoľvek. Je ľahké hneď odsudzovať 🤷 drž sa, zvládneš to 👍

adka14
autor
28. apr 2020

@catherine1989 ano je to tazke deti milujem aj ked sa to tu mnohym nezda je lahke niekoho odsudit a na malej dedine este lahsie aj preto je cele o to tazsie kde vsetci vedia o vstekom ...dakujem 🙂

mircalla
28. apr 2020

@adka14 Ja ta tiez nejako neodsudzujem, ale to neznamena, ze tvoj vtzah s o 14 rokov mladsim ma perspektivu. Nema. Ziadnu. Dieta riesit s nim, v sucasnej situacii a v tvojom veku je absolutne sialenstvo. Uprac si veci doma s detmi, rozved sa a potom pripadne ries dake vztahy, ktore maju daku aspon mlhavu perspektivu. Tento nema, ak si vies zachovat aspon minimum racionalneho myslenia, tak to musis vediet sama

adka14
autor
28. apr 2020

len tak mimochodom nie kazdy 29 rocny nieje nevyzrety aj ked este byva doma prežil si toho viac než dost a vie stat na vlastnych nohach a postarat sa o seba ...ano neplanovali sme to ani jeden jednoducho sme si sadli ..viac krat som sa ho pytala preco si nejde inu mladsiu a on na to ze mal a stalo to za prt ...rozumieme si stale sa mame o com rozpravat je medzi nami nieco co sa neda opisat ...aj ked mam tolko rokov taketo porozumenie som nikdy nezazila .....deti milujem a nieje mi jedno co sa s nimi deje ako si tu mnohy myslia...ano niesom alebo prestala som byt mozno vzorom pre ne ale zalezi mi na nich a nieje to povrchne klišé.....kedze byvame u rodicov je to tazie ako by sa zdalo ..nechcem za sebou palit mosty a nechcem aby na mna rodina zanevrela len preto ze nebudem zit podla ich predstav ...

eliska13
28. apr 2020

@adka14 každý si rozumie pokým spolu nebyva v spoločnej domácnosti, ale len sa stretáva.Mas to trocha zidealizovane, ale tak nečudujem sa, keď si asi dlho nebola spokojná v manželstve.ak by ste riešili kto čo nakúpi, navarí, učenie s deťmi, program pre pubertálne deti, peniaze...takto je to ideál, ktorý v tebe niečo prebudil.Mas to ťažké nehovoriac o vyplatení mužom o tom, že byvas u rodičov...ako často ste spolu?

mircalla
28. apr 2020

@adka14 Preboha o to nejde ci je vyzrety. Uplne po lopate - zena o 14 rokov starsia je pre neho viac nez stara. Si stara na deti. Je to sebecke aj voci nemu - daj mu sancu na normalny vztah so zenou jeho veku, s ktorou moze mat deti a nemusi sa casom s nou hanbit ukazat na ulici....ten cas pride
Ci akoze ozaj si myslis, ze ho to s tebou bude bavit, ked budes mat 50 a on 35? Zobud sa prosim. A mozes vypadal hocijako dobre, aj sa citit, vek neoklamas. O par rokov si v menopauze, on bude v najlepsich rokoch

mircalla
28. apr 2020

Dalsia vec - zeny starnu rychlejsie ako muzi, to, co mu teraz imponuje mu o par rokov bude ako pritaz a imponovat mu to nebude. Plus on moze mat deti kedy chce, ty nie. To, ci je vyzrety, ak keby bol....Tento rozdiel este horko tazko ok v opacnom pripade, nuz je starsi ako zena, ale i to je dost, ale v pohode to funguje v mnohych pripadoch. Opacne, nuz mam na to svoj nazor.

nistika
28. apr 2020

@adka14 takže vy týmto spôsobom žijete na nejakej malej dedine kde každý každého pozná, fungujú dedinské klebety a všetci sa tvária že chodia do kostola. tak skús opísať teda túto situáciu spolunažívania a spätnú väzbu od susedov....to ma fakt zaujíma. tvoj priatel sa tam cíti dobre? nevadí mu, že si ide do obchodu a všetci stíchnu? alebo ty tvoj manžel? čo tvoji rodičia na túto dedinskú situáciu? mne len nejde do hlavy, si tu písala že ste sa vzali, lebo si bla tehotná na dedine. čiže asi si sa chcela vyhnúť hambe byť slobodnou matkou na tej dedine, lebo by mohli babičky krivo pozerať. ale teraz ti to už neprekáža? toto nieje rýpanie ale snažím sa to pochopiť len neviem ako to napísať aby to vyzeralo neutrálne

retatka
28. apr 2020

@mircalla Presne tak ,pripadá mi to akoby už bola v menopauze ,hormóny sa jej búria .Akoze plánovať dieťa s 29-ročným je cez čiaru 😱Pochopím ,nech si užije s mladunkym pokial sa dá ,no plánovať dieťa a budúcnosť je NEZMYSEL v tom veku .

maminuska
28. apr 2020

@adka14 ja som nad tebou rozmýšľala . Všimni si že tie čo ti vyjadrili určitú dávku pochopenia, sú ženy po 40 tke. Naozaj mám pre teba pochopenie, ale ver tomu , čomu ty teraz hovoríš neskutočné súznenie , tak ja som to zažila tiež s druhým manželom . Sme spolu 13 rokov a neskutočné súznenie sa zmenilo na porozumenie, motýle v bruchu sú preč , a napriek tomu že svojho muža lúbim , ver tomu ,že sú chvíle kedy by som mu zaťala krompáč do hlavy. Mám druhého manžela , vymenila som ho za prvého , keď som mala 33 rokov a s istotou ti môžem potvrdiť že je to stále chlap , len s iným smradom ponožiek a rovnako ako po prvom zbieram slipy okolo postele. Tá všednosť príde , tej sa ubrániť nedá .

maminuska
28. apr 2020

@nistika v tej dobe to bolo úplne normálne že sa brali ked bola žena tehotná . Automaticky bez nejakého reptania.

nistika
28. apr 2020

@maminuska pred 15-timi rokmi??? nehovorím o dobe za mojej babičky to ano to bola hamba ostať slobodnou matkou, ale sak pred 15 rokmi je takmer moja generácia, ja mám 31 teda....

maminuska
28. apr 2020

@nistika no u mňa je to pred 24 rokmi , a aj pred 15 rokmi , veď to je 2005 , to sa bežne ľudia brali . Minimálne v 90 rokoch nikto o svadbe nediskutoval .

maminuska
28. apr 2020

@nistika a nie že kvôli hanbe, vtedy sa svadba nebrala za tragédiu a prežitok ako dnes.

nistika
28. apr 2020

@maminuska toto si nemyslim....myslim ze v 2005 bolo uz na svete kopa slobodných matiek, a ziadna sa za to nemala dôvod hambiť a už vôbec nie 27ročná sebestačná dospelá žena

maminuska
28. apr 2020

@nistika veď píšem že nie kvôli hambe, to bolo tak za socializmu možno hanmba , ale skôr o tom že svadba sa považovala za automatiku ked žena ostala tehotná .

mircalla
28. apr 2020

@nistika Mna inak dedinske reci a co povedia susedia a znami zaujimaju uplne najmenej, priam vobec. Myslim, ze na celej veci to je najmenej podstatne

nistika
28. apr 2020

@mircalla ved to je ina tema...ja len ze autorka sa tak nejak vyjadrila ohladom tehotenstva, pri tom nastahovat si do rodicovskeho domu k nerozvedenemu manželovi mladeho milenca, by mohol byt voci dedinskym reciam väčší prehrešok....

mircalla
28. apr 2020

@nistika Ono otehotniet v 43 rokoch zase nie je uplne jednoduche...

nistika
28. apr 2020

@mircalla ?? ved ale o tom nehovorim, vravim o prvom tehotenstve, ked to bol vraj dôvod preco sa vlastne vydávala tak napísala. "vydala som sa, lebo som bola tehotna na dedine" čiže logicky z toho plynie, aby nikto nepozeral a aby som mohla kludne dožiť. lenže teraz na tej istej malej dedine býva jak býva bez ohladu na to či sa jej podari mať ďalšie dieťa.

maminuska
28. apr 2020

@mircalla no keď zrovna nechceš ako ja , je to jednoduché . Stačí jeden sex v mesiac ( manžel v zahrančí) 🙂 . Keby som chcela , určite neotehotniem .

eliska13
28. apr 2020

@mircalla ale veď je to celé stavanie vzdušných zámkov.Ten chlap rieši vraj bývanie, ona možno nemá z čoho vyplatiť muža, ešte ani rozvod neprebehol ako môže v tejto situacii otehotnieť?veď to bude reálne tak o 2 roky.nehovoriac o tom, že možno by neotehotnela už ani ako 37 ročná.Tak chytila druhý dych je poblaznena z dopaminu ja ju chápem cíti sa možno doma ako inventár deti sú väčšie, muž nevsimavy a ona sa prieči žiť takto ešte x rokov s odcudzeným mužom.Ale trocha zdravého úsudku by nezaškodilo, keby mala 35 r chápem.A byť tehotná aj, keby sa zadarilo v tomto veku v tých stresoch, že deti možno nebudú chcieť byť s ňou, riešiť peniaze, majetky, odcudzenie s rodičmi veď celé je to nonsens.
Možno celý život žila, lebo sa to tak má, tehotná sa vydala, lebo sa to patri a teraz zistila, že stále niekomu vyhovela a chce žiť po svojom.
A urvala sa z reťaze ako sa povie😊