icon

Rozviesť sa, alebo zostať spolu kvôli deťom?

broken_arrow
21. dec 2012

Ahojte s manželkou sme spolu 12 rokov z toho 8 rokov sme svoji. Máme úžasné deti 7 ročnú dcérku a 4 ročného chlapčeka. Naše manželstvo bolo v pohode vždy sme si s manželkou dobre rozumeli mali sa radi ale po príchode druhého dieťaťa sa zo spálne vytratili intímnosti a následne prišlo zo strany manželky odmietanie akéhokoľvek telesného kontaktu... stali sa z nás spolubývajúci, prišla na rad obojstranná ignorácia. O deti sa vzorne staráme obaja, mám úžasný vzťah s dcérkou aj s chlapíkom sme na seba veľmi naviazaný možno aj preto že u manželky sa mi nedotávalo telesného tepla tak som sa upol na deti. Neskor som to riešil po svojom a našiel som si priateľku s ktorou sme si vytvorili paralelný fyziologický 🤐 vzťah bez výhľadu do budúcnosti. Tento vzťah však prerástol na niečo viac a mojej manželke došlo že niekoho mám. Nikto z nás sa nechce vzdať detí pretože ich nechceme raniť. Otázka znie či spolu zostať, mám sa vzdať lásky pre deti ? Podotýkam že sme už skúsili manželskú poradňu a aj telesné oživenie v spálni dopadlo katastrofálne... Z priateľkou sme sa niekoľko krát pokúsili rozísť ale akosi sa nám nedari ... ☹ ... S manželkou sa nehádame ďalej fungujeme ako výborný rodičia deťom nič nechýba....

tajomna21
21. dec 2012

@broken_arrow tak nemyslim si, ze akurat toto by muselo postretnut tvoje deti 🙂 .... moja dcera tiez zije so mnou a mojim novym manzelom a nasim spolocnym synom a oslobuje svojho "otcima" menom ... nehovori mu otec prave preto, ze ten jej otec o nu javi zaujem, stretavaju sa pravidelne ... a ani jeden z nas nekyda na toho druheho preto co bolo .... a exova partnerka je jej tiez dobrou "macochou" i ked teda oni su este neni zobraty a dokonca ona je ta, co stala za rozpadom nasho manzelstva .... takze vsetko je len o ludoch!

kveta
21. dec 2012

@digysa Neviem, co radia ine zeny, ale ja radim rozvod v pripade domaceho nasilia, zavislosti, psychopatie a v podobnych krajnych situaciach. Toto tu nie je krajna situacia. Manzelka sa spamatala a snazi sa o zachranu manzelstva. Takychto manzelskych kriz som videla desiatky. A povedzme si pravdu 90 percent z nich konci rovnako.

anjelicek26
21. dec 2012

@broken_arrow - preco by mali inemu muzovi hovorit ocko? Podla mna 7 a 4 rocne deti uz nikto o tom, ze je ich ocko nepresvedci,, uz vedia svoje 😀

Ty vies, co robit, tak po sviatkoch spravte ten spravny krok. Dohodnite sa dopredu na peniazkoch, na byvani, na starostlivosti o deti, pisomne, nech je to proste jasne.

digysa
21. dec 2012

@broken_arrow Pisal si, ze ked sa manzelka dozvedela o "tvojej znamosti", tak si u nej zacal badat nejaku zmenu...... Mozno by si mal pockat....a uvidis, ci sa trochu pohne dopredu.
Tak isto hovoris, ze uz ste boli v manzelskej poradni...mne sa zda, ze manzelka potrebuje sexuologa...ako sa znova navnadit.
Neskusis jej to navrhnut?
Je to dost smutne, ze okrem toho sexu nemate ziadny iny problem....v otazkach zivotneho stylu a starostlivosti o deti sa zhodujete?

broken_arrow
autor
21. dec 2012

@kveta no biť ju kvôli tomu nezačnem v živote som ženu neudrel neslopem a ani magor nie som ... ako končí tých 90% ?

kveta
21. dec 2012

@broken_arrow Uvidis. ;)

digysa
21. dec 2012

@kveta Ok, berime.....lebo ja, co si pamatam, tak som poradila rozvod iba jednej zene za celu existenciu na konovi a teraz pol-na-pol radim to iste jemu. Totiz ten krok o zachranu manzelstva zo strany manzelky mi pripada byt dost 'slaby" a paradne neskoro....

Ale ako vravim, nevzdavam sa.....

Ja som mala tiez krizu (2...akurat osobne sa s takymito vecami nebudem zverovat tu....lebo poznam jednoznacne lepsie miesta na vyriesenie mojeho problemu ) a nevzdala som to, a u nas to vrelo..... My uz mame zahasene... 😅

sirinka
21. dec 2012

@broken_arrow jaaaj, som sa zasmiala, ze ta uraza oslovenie milenka.... No ale tak to je a ty si ten, co ju dostal do toho postavenia, lebo si nebol schopny najprv vyriesit svoje manzelstvo a az potom sa sukat medzi jej stehna 😉
Takze prestan si prikraslovat realitu a pozri sa na celu vec triezvo. Este nie si stary, ale predsa styridsiatnik a pokial zacnes teraz zakladat novu rodinu, tak mas o zabavu postarane.... Nebolo jednoduchsie vyriesit krizu stredneho veku kvalitnou motorkou? 😝 😀
Mimochodom, mozno mladsia ma vacsiu chut na sex a mozno si len potrebuje ulovit chlapa, v tridsiatke uz zvyknu tikat biologicke hodinky.... Aby si nebol potom prekvapeny, ze ake hormonalne zmeny nastanu a zrazu zistis, ze si zase na tom istom....

selena263
21. dec 2012

@broken_arrow dakujem za uprimnu odpoved. mne sa zda, podla tvojich odpovedi, ze sa nechces vzdat ani deti, ani priatelky, a ze vlastne akoby si uz aj bol vo vnutri rozhodnuty, ze manzelku opustis, len mozno si to tu na fore chces este nejak obhajit alebo tak.....len asi si trocha lepsie premysli aj to, ze manzelka je krasna a stale mlada, a napadnici urcite nenechaju na seba cakat... je to dost velke susto, viem.
pri citani tvojich odpovedi som si to tak porovnala s mojim manzelstvom, a dost podobnosti som nasla. muz pracuje a ja som na materskej doma, cez den je s nami malo, z prace je unaveny, ked ma volno chce sa odreagovat pri filme alebo pri pc, a zostava mu malo casu na travenie s nami - a ked cely den travim sama s dietatom, vecer uz nemam na neho naladu. jednoducho, ked mi on nevenuje pozornost cez den, ja mu nevenujem v noci, chapes 🤐
zatial si to plne uvedomujem, a ano, musim sa vela krat prinutit, a pozbierat zvysky sil a nalady aby vecer nieco bolo, aj tak sa mu to zda malo....na oplatku ho ja stale durim, nech je cez den viacej s nami, ci prechadzka, ci aspon drobna pomoc v kuchyni, prip. nemusi nic robit, staci, nech tam sedi a mozme sa porozpravat, zasmiat, a hned mi je vecer milsi a je to potom take doverne a intimne

broken_arrow
autor
21. dec 2012

@digysa ona je povahou chladná, introvertka a reagovala dosť podráždene na mňa potom ako sa deti narodili a v poslednej dobe ale to jej nemôžem upierať, ja som jej veľmi ublížil ... ano prejavila záujem bojovať ale z mojej strany možno vedome možno podvedome bolo neskoro lebo som mal paralelný vzťah kde som bol zabuchnutý ako tela do melasy milovanie ktoré som zažíval prajem každému ...proste do vyčerpania ...počas toho oživovania sme boli rozídený ale zasa sme si našli cestu ku sebe ... každá žena je iná a mojej manželke sa ja zdám nudný ale ona ma proste vždy stopla ..... nechápem to lebo moja priateľka si rozhodne nesťažuje je veľmi sexi a pekná a mohla by mať hociktorého muža na svete !

čo sa týka výchovy detí a bežných názorov na život tak tam je to OK, aj názory na výchovu a všeobecne keď sme spolu tak nám to pekne klape sme krásna rodinka ... 😖

broken_arrow
autor
21. dec 2012

@selena263 bojím sa že máš pravdu 😢

leam
21. dec 2012

@broken_arrow Prečítaj si svoju predposlednú vetu! Chceš to pokaziť?

digysa
21. dec 2012

@broken_arrow Do prcic...tak to nechapem....
Ak to dobre chapem, tak obidve uz o sebe vedia.... a ty sa mas medzi nimi rozhodnut....

Problem je ten, ze manzelka ti poskytuje vsetko okrem sexu.
Priatelka ti poskytuje hlavne sex....ale ako sa bude chovat, ked budete spolu byvat, spolu zdielat problemy denneho zivota, spolu vychovavat tvoje, ci jej deti a aka bude "naruziva do sexu" po otehotneni.....to je vsetko "macka vo vreci". Totiz, kazda zena sa po porode zmeni....kazda a bez vynimky....
Chce mat tvoja priatelka deti a rodinu? Uz ste sa o tom bavili?

broken_arrow
autor
21. dec 2012

@sirinka 😀 mám motorku sadá na ňu v garáži prach nemám kedy jazdiť mám rodinu aj priateľku a pracujem na motorku fakt nemám čas 😀 😀 😀

sirinka
21. dec 2012

@broken_arrow zase nerealny pohlad na milenku, keby mohla mat hociktoreho muza na svete, myslis, ze by doteraz cakala na zenaca so zavazkami? Keby mohla, tak by mala chutneho slobodneho mladeho a bohateho a nie takeho, kto tretinu platu bude odovzdavat na alimenty a kazdy druhy tyzden dovlecie dve cudzie deti do bytu....alebo si fakt o sebe myslis, ze prave ty si taky uzasny, ze nemohla odolat a nevadilo jej, ze rozbija rodinu?
Jaaaj, zase raz sa ukazuje, ako chlap rozmysla miesto mozgu cimsi inym....

sirinka
21. dec 2012

@broken_arrow hm, skoda motorky.... Aku mas?

broken_arrow
autor
21. dec 2012

@leam je to pokazené ...

@digysa nežartuj to máte fakt chuť na sex iba kým neulovíte chlapa ? Ano bavili sme sa o rodine je tam zhoda ja nebudem proti veď keď som s priateľkou tak je tam také čudné ticho a nikto nekričí a neplače je mi to dosť čudné ... deti patria do vzťahu inak je to nuda ... , aj si je vedomá že mám 2 deťúrence len moja manželka trvá na tom že nesmú byť s ňou v kontakte tak sa to trochu komplikuje ...

selena263
21. dec 2012

@broken_arrow hmm, takze tvoj postoj je viac menej jasny... kedze dobre poznas svoju manzelku, ako asi bude reagovat? myslim po rozvode? co sa asi tak moze odohravat v jej hlave a srdci? na nu si nemal cas, na milenku ano - uz to tu niektora spomenula. ako bude o tebe hovorit pred detmi? mozno navonok slusne a normalne, ale deti vycitia z hlasu sklamanie prip. inu emociu, a ta urcite nebude pozitivna, atd atd, vies kam smerujem....
bohuzial, akokolvek chladna sa ti zda voci tebe tvoja zena teraz, rozvod ju urcite bude boliet, a to ucitia aj deti. 😢 digysa to uz spomenula, ze sice asi neskoro, ale predsa len spravila nejaky pokus o zachranu vasho manzelstva. verim, ze nikdy nie je neskoro.
kedysi na zaciatku, bolo aj milovanie s manzelkou urcite uzasne, len ste to uz zabudli obaja. mozno sa po porode uz neciti taka atraktivna, aby s tebou skusala nove veci, a teda uz duplom nie, ked vie, ze mas inu a urcite sa s nou v duchu porovnava.....nevera je zla, urcite je jej sebavedomie velmi nizke teraz a srdce velmi ranene

broken_arrow
autor
21. dec 2012

@sirinka vadí jej to preto sme sa X krát rozišli lebo sme vedeli že to nemá budúcnosť ja som jej vravel že od detí neodídem ale celé sa to zamotalo lebo sme sa zaláskovali a zdravý rozum išiel bokom ... vieš ? a prečo ma chce to nechápem ani ja sám, nie som veľmi pekný ... vraj som dobrý v posteli 😝

ps: Mám veľkú turistickú motorku 😉

leam
21. dec 2012

@broken_arrow Som z rozvedenej rodiny, otec si založil novú rodinu so svojou milenkou. Napriek tomu, že viem, že všetky svoje deti miluje rovnako, my z prvého manželstva sme vždy na druhej kolaji. Od kedy sa naši rozviedli, tak nás začal zanedbávat a teraz ho vidím tak 2 max. 3x do roka. No najviac ma to mrzí kvoli mojim detom, že nemajú deda. Pokial si myslíš, že tebe sa toto nestane, o tom pochybujem. Ak si založíš novú rodinu, tak tá bude prvoradá, o to sa už tvoja milenka postará, a tomu ver. 😒

selena263
21. dec 2012

@broken_arrow este myslim na deti, no, moj nazor je taky, ze mat deti je zavazok, nielen voci ich matke, ale hlavne voci nim. a kedze deti miluju oboch rodicov, a potrebuju oboch rodicov, mali by aj vyrastat s oboma rodicmi, ak je to samozrejme mozne. nejaka striedacka po tyzdnoch a pod, to je podla mna blbost, ako si ma take dieta ujasnit napr. otazku: tu som doma, tu je bezpecie, sem patrim, ked je kazdy vikend v inom byte s inymi ludmi? aj ked su rodicia akokolvek mily voci jeden druhemu, uz to nie je to iste, ako ked su vsetci pod jednou strechou, jedna rodina.

selena263
21. dec 2012

@broken_arrow aaaach, zase vela pisem, co uz so mnou....hadam sa uz dopracujem k niecomu. ak opustis manzelku, automaticky ostavaju opustene aj deti...leam to vystihla presne.

vavrenka
21. dec 2012

@broken_arrow nuz, zda sa mi, ze si vnutorne rozhodnuty, len ti je luto deti a hladas odobrenie svojho rozhodnutia tu na MK.. mne je luto kazdeho dietata, ktore musi prejst rozvodom rodicov.. dokonca su uz popisane kadejake prirucky a tom, ako sa co najelegantntejsie rozviest, aby to deti bolelo , co najmenej. ale vsetky deti pri tom trpia a velmi, velmi...nevinne. kvoli dospelym.. a este jedna vec - pokial si nevyriesis/nezistit/nespracujes, kde si spravil vo vztahu so svojou zenou chybu, kde je tvoj podiel viny, je velmi vysoko pravdepodobne, ze tu istu chybu budes opakovat aj v dalsich vztahoch, kym nepochopis a az potom budes moct zazivat nieco nove, hlbsie, pravdivejsei vo vzathu. mozno to so zenou, s ktorou mas mimomanzelsky vztah prejdes, pochopis, mozno nie.. len tvojich deti mi je luto, vlemi luto, ak budu musiet prejst tym peklom.. dnesny svet zabudol na slovo -obeta- z lasky k druhemu.. je to na tebe a na tvojej manzelke. nie na nas, co ti tu piseme svoj nazor, nerozhodnuj sa podla nas, skus pozriet na zivot z vacsej perspektivy - mozes investovat do dalsej generacie -svojou obetou- do svojich deti , ale ide to len spolu s tvojou manzelkou, alebo mozes investovat do svojho osobneho stastia, dufajuc, ze tvoje deti to nejako rozchodia..

broken_arrow
autor
21. dec 2012

@selena263 a matka sa nemusí snažiť aby mali deti rodinu ? ja som bol vzduch ? zabezpečoval som materiálne rodinu staral sa deckám o program, môj život išiel tiež bokom ako aj jej ... a namiesto toho aby mi urobila večeru mi povedala "tam je chladnička urob si " , a namiesto toho aby ma večer pekne pomilovala sedela za notebookom a hrala nejakú debilnú hru na internete lebo chcela mať pokoj ??? a keď teraz môže mať od chlapa pokoj tak sa jej to zrazu nepáči ?

anjelicek26
21. dec 2012

@broken_arrow - nemusis sa obhajovat, na vine nefunkcnych vztahov su vzdy obe strany do urcitej miery 😖 Tiez mam pocit, ze vela zien sa o deti stara s opicou laskou a muzi idu bokom, vyzor ide bokom, vlastny zivot ide bokom, povodna osoba komplet zmizne a ostane len obetava matka :( Z otca zabavac deti na par hodin a ten, co naplni bankove konto. Toto je prvotna chyba, ktoru pokial ona ako chybu nevidi, alebo nacas neriesi - a u vas je ten problem roky - po case sa city a chut stratia a vypali to tak, ako to vypalilo...

broken_arrow
autor
21. dec 2012

@vavrenka sme vo veku keď môžeme mať ešte všetci traja zdravé vzťahy aj ona sa isto poučí na svojich chybách a ja tiež viem kde som robil chyby, priznám sa že sa trochu bojím že to nebude fungovať medzi nami tak ako to nefungovalo doteraz lebo ona TO proste nepotrebuje .. a ja to zasa nevydržím a zažijeme toto peklo manželského trojuholníku zasa ...preto otázka ja viem že to neoživíme lebo už ja s tým mám problém ona po tej nevere som nou chcela spať aj ku tomu došlo ale ako píšem bola to katastrofa ... !

selena263
21. dec 2012

@broken_arrow uff, trafila som do ziveho, vsak?

odpoviem ti, ako by asi regovala tvoja zena, ok? nechcem tym vyvolat hadku, iba aby si sa na to pozrel aj z druhej strany

ty si ju pochvalil\ocenil za to, ako sa stara o deti a domacnost? mala popri vsetkom trocha casu aj na seba? venoval si sa jej aj inak ako len ziadostami o sex? nebola pre teba tiez len vzduch, co ma spravit veceru, oprat, upratat, a vecer posluzit?

no obaja mate rovnaky podiel na tom, ako to je teraz, to je pravda. ale kedze to tu stale riesis, este si nad manzelkou uplne nezlomil palicu, vsak?

olifcek
21. dec 2012

@broken_arrow no vies... Ty si cakal, ze prides domov z prace, odkial predpokladam, ze prisla i ona, okrem toho, ze sa i o deti postarala, a kym do prace nechodila, tak tahala 24 hodinove sichty, a hned Ti da veceru, plus Ta poleti pomilovat... len tak? bez nejakeho rozhovoru, pomojkania sa, zasmiatia sa spolu? ze hrala hru na notaku? potrebovala relax, mozno polhodku... obaja ste urobili chyby, nakolko mas milenku, je jasne, ze uz nehladas plusy... ale ver, ze i priatelka sa zmeni... porod ju zmeni, i jej chut na sex. uz to nebude zdaleka tka intenzivne ako pred...

ale je fajn vediet, ako niektore veci muzi vnimaju, aspon, ak som sa v Tvojich pismenkach nasla, okamzite napravim 😵

moja rada? nestretavat sa chvilu s milenkou a venovat sa rodine, manzelke.. ta podla mna, ma dostat druhu sancu, mozno ani nevies, kolko si ich dostal Ty 😝

nezavidim a dufam, ze sa do takej situacie nedostanem ja, ci moj milovany manzelik

selena263
21. dec 2012

@broken_arrow dovolim si tvrdit, ze kazda zena potrebuje sex, ale hlavne potrebuje partnera, ktory ju vie spravne naladit...zena je ako hra na hudobny nastroj, aby krasne hral, musis s nim vediet zaobchadzat...

cecilka10
21. dec 2012

@vavrenka počúvate (čítate) sa tu vôbec? A kde bola ta jeho žena, ktorá ho ničila, odkopávala od seba a nejavila záujem? Prečo vždy musí byť na vine chlap? Mnohé z nás urobili veľa chýb vo vzťahu a na takýchto fórach hľadáme pre svoje činy ospravedlnenie. "Len nech nám niekto povie, že chlap je na vine. " Veď to manželstvo je rozvrátené! Načo sa v tom budú ďalej hrabať? Prečo by mali deti trpieť? Kde sme v stredoveku, že sa má obetovať celý život v nefunkčnom vzťahu??? Veď zjavne jeho žena sa k nemu už nevráti, po tom čo vie a on iba nechce opustiť deti. Celý čas píše o deťoch! K žene nemá citový vzťah. Rešpektuje ju ako matku svojich detí. To je všetko. A ako človek (či muž, či žena) jej nechce ublížiť. To je logické, je to empatický človek! Milé žienky, ak sa nemienite zaujímať o potreby vášho muža, môžete si vypisovať koľko chcete, ale za rozpad vzťahu môžete vy. Ak má muž doma všetko, nehľadal by to inde! Tak. A ukrižujte ma ak chcete!