Rozviesť sa, alebo zostať spolu kvôli deťom?
Ahojte s manželkou sme spolu 12 rokov z toho 8 rokov sme svoji. Máme úžasné deti 7 ročnú dcérku a 4 ročného chlapčeka. Naše manželstvo bolo v pohode vždy sme si s manželkou dobre rozumeli mali sa radi ale po príchode druhého dieťaťa sa zo spálne vytratili intímnosti a následne prišlo zo strany manželky odmietanie akéhokoľvek telesného kontaktu... stali sa z nás spolubývajúci, prišla na rad obojstranná ignorácia. O deti sa vzorne staráme obaja, mám úžasný vzťah s dcérkou aj s chlapíkom sme na seba veľmi naviazaný možno aj preto že u manželky sa mi nedotávalo telesného tepla tak som sa upol na deti. Neskor som to riešil po svojom a našiel som si priateľku s ktorou sme si vytvorili paralelný fyziologický 🤐 vzťah bez výhľadu do budúcnosti. Tento vzťah však prerástol na niečo viac a mojej manželke došlo že niekoho mám. Nikto z nás sa nechce vzdať detí pretože ich nechceme raniť. Otázka znie či spolu zostať, mám sa vzdať lásky pre deti ? Podotýkam že sme už skúsili manželskú poradňu a aj telesné oživenie v spálni dopadlo katastrofálne... Z priateľkou sme sa niekoľko krát pokúsili rozísť ale akosi sa nám nedari ... ☹ ... S manželkou sa nehádame ďalej fungujeme ako výborný rodičia deťom nič nechýba....
@broken_arrow niektore zaciatky a konce byvaju tazke.. a niektore veci idu len ked chcu obaja. vobec envidim do vasho vztahu, takze sa nebduem k tomu vyjadrovat, viem, ze niektore krizy alebo situacie vie zmenit iba doslova zazrak- zasah zhora, proste z ludskeho pohladu je to nemozne. ja len vidim tie deti. este mam otazku - naozaj uz to so sovjou manzelkou nechces skusit? si uz rozhodmńuty ore novy zivto so sovjou priatelkou?
@cecilka10 vavrenka pisala o jeho podiele viny, nie ze za vsetko moze on.
suhlasim s tym, ze nemal doma vsetko, preto hladal inde. ale zrejme ani jeho zena nemala vsetko co potrebovala, preto ani jemu sa nedostavalo vsetko....teda sex sa mu nedostaval, ostatne pise ze je ok.....
@broken_arrow prepáč, ale čítam tvoje príspevky a je z nich cítiť, že ty si už rozhodnutý. Tu nehľadáš pomoc, aby ťa niekto presvedčil, že rodina je prvoradá, ale chceš sa len utvrdiť, že to čo zamýšľaš urobiť je to správne a snažíš sa obhájiť svoje rozhodnutie zostať s priateľkou. Zo svojej vlastnej skúsenosti ti môžem povedať, že v živote človek stretne veľa pokušení, ale je silný len vtedy, ak im dokáže odolať. Vtedy aj vzťah partnerov stojí na pevných základoch.
Z môjho pohľadu je chlap, ktorý odíde s milenkou, úbohý (prepáč za výraz). Uvedom si, že ty neopustíš len svoju manželku, ale opustíš aj svoje deti. Aj keď si teraz myslíš, že sa budeš o ne starať, nechceš sa ich vzdať, lebo ich miluješ a bla bla bla.. Stratíš ich, a oni stratia otca - teba.. Súhlasím s tým, čo napísala @leam . Založíš si novú rodinu, ktorá bude na prvom mieste, priateľka sa o to určite postará.. A tvoje deti z "1.manželstva" jednoducho pôjdu bokom.. Toto je klasická manželská kríza. Každý si ňou prejde skôr či neskôr. Tvoja manželka nech je aká chce, klobúk dole, že sa prekonala a po tom, ako sa dozvedela, čo si jej urobil a ako si jej ublížil, dokázala sa naštartovať a zabojovať.. Ona prvý krok urobila, teraz si na ťahu ty..
@ivka2903 ak čítaš pozorne, zistíš, že prvá ho zranila ona, jeho žena. Jeho nevera bola len dôsledok. Ano, ano, obaja urobili chybu. Len nechápem, prečo si myslíte, že jeho žena je úbohé chúdiatko, ktoré za nič nemôže. Je mi z toho zle, aké sme niektoré sebecké. Len my sme chúdiatka úbohé. ... Haloooo? Zobudili ste sa vôbec?
@olifcek tiez si myslim, ze tento vztah ubil hlavne stereotyp a kazdodenne povinnosti...ze by tu este bola sanca, a velka, keby obaja chceli. ze radsej odpusit manzelovi neveru a priznat si svoj podiel viny, ako rozbit detom rodinu. a to iste na jeho strane, radsej sa vzdat milenky a znova sa zalubit do matky mojich deti, ako ich vystavit peklu z rozvodu a nasledneho zivota v neuplnej rodine. nech si hovori kazdy co chce, podla mna deti z rozvedenych rodin maju nejake nasledky, aj ked mozno nie vzdy viditelne, ale urcite maju ☹
oci sa mi uz krizia, a pan, ktoreho tu riesime, asi uz tiez isiel spat... dobru noc prajem vsetkym
@cecilka10 ono je to velmi tazke niekomu "podrzat" stranu - ci jemu alebo manzelke, ked netusime ako to bolo, ale viem, co ta principialne rozculuje, taky ten vzity obraz, ze za rozpad manzelstva moze predsa chlap!! zial, casto to je pravda, ale urcite nie vzdy. mam blizkeho kamarata, ktoreho manzelka zacala robit take sialenosti, ze hoci je velmi veriaci a fakt sa roky!!! snazil, napokon sa rozviedol a dobre urobil.
mne hlavne... ked jej 12 rokov vsetko toleroval, perfektne si rozumeju, akurat sexik viacmenej nebol... odkial ona mala mat pocit, ze ho cosi trapi... a navyse.. ked sa zmenilo po druhom babu, tak opat vsetko len toleroval cele 3 roky, kym si nasiel milenku... preco mala mat teda zena pocit, ze je nestastny? neverim, ze keby sa o tom rozpravali, keby OBAJA cosi robili pre zachranu, ze by to neustali. pokial on robil veceru, ale za jasne jasnym umyslom, tak to tiez nebolo ok. mal po veceri ponuknut len masaz, nechciet sex... ta zena potrebuje citit, ze ju chce este hyckat, a nie, ze vzdy za vsetko caka odmenu v podobe sexu...
ja uz sa nejdem na tuto temu vyjadrovat. viac itak nemam co povedat. podiel viny je podla mna 50:50, nic viac, nic menej.
a verim, ze keby ten chlap nemal milenku i dalsich 5 rokov, tak by dalsich 5 rokov zil tak ako doteraz a manzelke sa nepostazoval 😝 a ak postazoval, tak nie tym spravnym sposobom...
odporucam knihy od John a Gray a, ja nemam rada knihy, kde kazdy len filozofuje, a knizne sa snazi vsetko riesit, pretoze realita sa necita, realita sa zije, ale v tychto knihach som sa nasla ja i manzel :D
http://www.gorila.sk/spisovatel/john_gray?ref_i...
urcite od GRAYa odporucam
Muži sú z Marsu, ženy z Venuše
Mars a Venuša v spálni,
Mars a Venuša navždy spolu
Mars a Venuše v ložnici
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe
Zdravie a šťastie s Marsom a Venušou
ako som pisala, nemam rada zvasty, ale on je fakt dobry ;)
@broken_arrow Tak pozor...to je velka cervena kontrolka, ked nechce uz teraz, aby sa tvoje deti stretavali s nou....
Neviem, niekedy mi tie zeny pripadaju, ako keby dieta ozaj potrebovalo iba mamu... a pritom OTEC je taka dolezita zlozka v zivote dietata.... smutne.
A tak isto po pravnej stranke ona ma vyhodu...lebo je matka, ktora nic zle nerobi. Mas to tazke....
Ale poviem ti jedno, ak je to iba k uspokojeniu si svojich potreib, tak uvidis, ako sa vam po case zredukuje vas "sexualny zivot"...Ozaj ta nechcem strasit, ale to fakt vyprsi v kazdom vztahu....ono kvalita moze byt vzdy lepsia s priatelkou, ako so zenou....ale tie intervaly sa budu zmensovat....nie upadnut uplne (ako pri zene), ale urcite to nebude take vasnive s priatelkou po 2-3-och rokoch, ako je to teraz... To je presda vseobecne zname... 😒 Kiez by to nebola pravda....
Inak som tiez 12 rokov vydata a tiez mam 7 a 4 rocne deti..chlapec a dievca... 😵
Ok, asi som sa príliš rozčúlila. Iba tvrdím, že nie vždy sú na vine muži. Tento píše, že sa staral o deti, kúpal, obliekal, má s nimi dobrý vzťah, varí večeru, sviečky, kvety, masáž, pozornosť. Ak potom nemala chuť, v poriadku, ale nech ho nechá odísť a netrápi ho zbytočne. On bude dobrý otec, ak mu to dovolí (dohoda o starostlivosti o deti) a deti nemusia tak trpieť (ako to tu niektoré opisujete) - ak sa obaja k tomu postavia rozumne ako rodicia a deti budú pre nich na prvom mieste.
Jaj, a ešte jednu poznámku k mamičkám. Chcete aby váš muž nosil domov výplatu ako keby každý deň vyhral v lote a potom sa čudujete, že ráno musí odísť do práce a večer príde neskoro z práce? Hmmm.... to bude asi fakt, záhada, že nestíha viac venovať deťom ako večer a cez víkendy.
A posledná poznámka: Na rozvod ešte nikto neumrel, tak žite ďalej a nebojte sa toho ako čert kríža! VIEM o čom hovorím. Radšej si priznám chybu a nechám nás oboch zariadiť si život odznova.
Veľmi pekne Vám ďakujem za Vaše názory, vezmite si z tohoto príbehu ponaučenie a venujte sa trochu aj nám, idú sviatky tak by sme sa mali ku sebe chovať pekne. My muži síce vyzeráme ako nepriestrelný hrdinovia s veľkou šablou a sekerou ale aj my potrebujeme nežnú polovičku ktorá nám občas prstami vojde do vlasov (aj keď do mojich 6mm sa ide ťažko) .... potrebujeme lásku a nehu ! Dám vedieť ako to dopadlo ... 😉
Šťastné a veselé vianoce ...
deti by určite trpeli viac, keby sa ich rodičia hádali a prinášali domov negatívnu energiu, než by boli rozvedení. A hlavne, decká vyrastú, odídu od rodičov a na starosť ostanú doma dvaja ľudia, čo si dokafrali život a vedla seba iba prežívajú. Deti nie sú hlúpe, hlavne nie tie malé, ak matka nebude robiť z urážlivosti problémy, tak to fungovať bude. A žena, ktorá kvôli deťom zabudne že je aj manželkou, milenkou, priateľkou, nielen matkou, tak skončí presne tak ako tento...rozvedená a nadobro urazená, lebo stále nepochopila že život sa točí aj inak, nielen okolo deckej prdelky 😉
@1katkas a ona moze byt egoisticka a neplnit si manzelske povinnosti? tiez sa to da takto chapat....suhalsim, ze deti za nic nemozu, ale manzelka ma podiel viny na tom....nepoviem, keby podviedol hned, ale snazil sa, chcel sa rozpravat a ak druha strana ignoruje, to je v poriadku?....co ma clovek trpiet kvoli druhemu do konca zivota? (nehovorim o prechodnej faze.....ale tu to bolo uz dlhodobe.....)
@broken_arrow juuuj o to vacsia skoda, ze nie je poriadne prevetrana.... Aj moj ma taku, uz sa tesim, kedy vyrazime na vylet spolu.... Ale ved ked odides od rodiny budes viac casu aj na motorku, nebude treba okolo deti behat, buduci rok mozete ist s milenkou na poriadnu jazdu.... 😉
@broken_arrow inak ty si si naivne myslel, ze priprvom pokuse o napravu manzelstva zazijete uzasny nesputany sex??? Ved preboha aj na tom treba popracovat a ked ona od zaciatku citila z teba, ze myslis na inu zenu, tak sa zakonite nedokazala tebe uplne oddat.... Zlatko aj toto chce cas... Odporucila by som ti kupit jej pod stromcek nejake sexi pradielko....a zabezpec pre deti na vikend opatrovanie, zober ju do wellnes hotela.... A potom sa rozhodni.... A mam na mysli teraz manzelku, nie milenku 😉
@broken_arrow Akokolvek sa rozhodneš, prajem Ti aby si bol štastny a by sa tvoje rozhodnutie čo najmenej dotklo vašich detí 🙂 Pekné Vianoce
@broken_arrow Tiez mi pride, ze uz si rozhodnuty a manzelke vela sanci nedavas. My sme toto riesili nedavno, moj muz sa rozhodol ostat spociatku koli detom, bola som za to vdacna, ale citila som, ze to tak ako to bolo u nas dalej nejde a tak sme sa dohodli, ze to vsetko skusime zmenit. Ak by to nevyslo, chcela som sa rozviest. Stalo to spociatku premahanie ale potom to slo samo, my sme prezili nieco ako druhe obdovie zamilovanosti a vsetko klape, aj sex( aj uplne nove veci). Samozrejme neviem ci to vydrzi navzdy, ale to clovek nevie pri ziadnom, ani novom, vztahu.
Myslim, ze ti tu uz vsetko napisali, co prinasa rozvod, urcitu stratu deti, moznost, ze ich bude vychovavat cudzi chlap a samozrejme aj to ako ponesie nova partnerka to, ze si budes bravat deti k vam, s tym osobne vo svojom okoli nemam dobre skusenosti ( aj ked na zaciatku sa kazda tvari, ze to nie je problem). Ver mi, ze tak ako ti citis vinu na strane tvojej manzelky, ona citi vinu na strane tvojej. Mali by ste sa naozaj uprimne porozpravat, co sa vam na vztahu nepacilo, co by ste chceli zmenit a ci to vobec dokazete, inak fakt nema zmysel vo vasom vztahu pokracovat. Nie vzdy prave to co si robil mohlo byt to co tvoja manzelka ocakavala ci potrebovala, aj ked tebe sa moze zdat romanticka vecera to prave, pre nu to tak nemuselo byt. A zamysli sa aj nad tym, ci tvoj novy vztah neovplyvnuje tvoje rozhodnutia, a ci keby si nemal novy vztah, ci by si viac nebojoval za zachranu manzelstva.
... ešte to bude zaujímavé, dal som to prečítať manželke, vraj večer napíše odpoveď z jej pohľadu 😵
@broken_arrow tak som zvedava, co si z toho Tvoja pani manzelka odnesie... ci si vezme to, ze sa uz snazit nema vyznam, alebo opak...
co tym presne sledujes Ty?
@broken_arrow Ja ti len napisem, aby si si uvedomil, aky vzor zivota davate (a teraz tym myslim obaja aj s manzelkou) svojim detom. Ak nechcete, aby vase deti zili tiez v nefungujucom vztahu, tak spolu "kvoli detom" neostavajte. Osobne si myslim, ze vas vztah je uz tak naruseny, ze to bez odbornej pomoci nezosijete len tak nejakym sexi pradlom alebo wellnes pobytom. Bude to dlha a namahava cesta, plna kompromisov a dohadovani a novych pravidiel. Ale mozno by stalo za to zabojovat a opat ukazat vasim detom, ze ked su dvaja dospeli rozumni a maju spolocne zaujmy, ze sa to da napravit.
Ak sa na to co len jeden z vas neciti, tak by som to nechala tak a dokazala detom radsej, ze rozvod nie je koniec sveta a radsej nech su dvaja ludia stastni oddelene, nez nestastni spolu. Vas vztah totiz uz davno nie je len o vas, ale mate dve nove bytosti, ktore si zasluzia jednanie na rovinu, minimalne od vlastnych rodicov.
Drzim palce.
mas dve moznosti,bud ostanes kvoli detom alebo odides,tam potom vznika riziko ze sa ti deti odcudzia.neviEM,JE to konplikovane,ale asi by v takom vztaHHU NEOSTAVALA

@broken_arrow napriklad... nemohlo sa stat i to, ze ste mali chut na sex v inu dobu? ja, ked mam tazky den, tak ak pocas dna i myslim na to, ako sa pomilujeme, vecer, alebo v noci, kym dieta zaspi, uz chut nemam.. ale za to rano ju potom mam... niekedy manzelika i zobudim, ale prevazne je mi luto budit ho a necham ho hajuskat... my ale, ak mame nejake take odbobia, vieme sa o tom porozpravat, a nacasovat sa 😀
tak ale.. niesme spolu 12 rokov.. len 5... ale nastastie sme rovnaki... 😵