Rozviesť sa, alebo zostať spolu kvôli deťom?
Ahojte s manželkou sme spolu 12 rokov z toho 8 rokov sme svoji. Máme úžasné deti 7 ročnú dcérku a 4 ročného chlapčeka. Naše manželstvo bolo v pohode vždy sme si s manželkou dobre rozumeli mali sa radi ale po príchode druhého dieťaťa sa zo spálne vytratili intímnosti a následne prišlo zo strany manželky odmietanie akéhokoľvek telesného kontaktu... stali sa z nás spolubývajúci, prišla na rad obojstranná ignorácia. O deti sa vzorne staráme obaja, mám úžasný vzťah s dcérkou aj s chlapíkom sme na seba veľmi naviazaný možno aj preto že u manželky sa mi nedotávalo telesného tepla tak som sa upol na deti. Neskor som to riešil po svojom a našiel som si priateľku s ktorou sme si vytvorili paralelný fyziologický 🤐 vzťah bez výhľadu do budúcnosti. Tento vzťah však prerástol na niečo viac a mojej manželke došlo že niekoho mám. Nikto z nás sa nechce vzdať detí pretože ich nechceme raniť. Otázka znie či spolu zostať, mám sa vzdať lásky pre deti ? Podotýkam že sme už skúsili manželskú poradňu a aj telesné oživenie v spálni dopadlo katastrofálne... Z priateľkou sme sa niekoľko krát pokúsili rozísť ale akosi sa nám nedari ... ☹ ... S manželkou sa nehádame ďalej fungujeme ako výborný rodičia deťom nič nechýba....
@broken_arrow slo mi skor o to, ze niektore Tvoje vetu tu ju mozu riadne ranit. nastastie je net anonymny, tak aspon to ju mozno utesi. ak si jej to ale vsetko vsetucko, co si tu napisal, povedal i priamo do oci, tak verim, ze to zvladne. kazdopadne vam obom drzim palce. a ano, kazdy ma pravo byt stastny, cize i Tvoja pani manzelka. co ak Ti povie, ze bez Teba stastna nebude?
to, ze ochladla, muselo mat niekde pricinu... ako som pisala... podiel viny 50:50..
samozrejme, ze to zbytocne nebolo ;) som zvedava, co si precitam od Tvojej pani manzelky... ak sem bude vobec chciet pisat ;)
@olifcek ano z mojich príspevkov to už vyplynulo že už pred psychologičkou aj v súkromí sme si otvorene povedali na rovinu veci , nemá cenu zapierať keď už sa kolésko polámalo ...
PS: práve som je dofarbil vlasy hovorila že napíše 😉
@broken_arrow jo, ja len dufam, ze ozaj vsetko ;) ale zase... presli ste uz vselicim, co som citala, takze asi ju nic neprekvapka 😉
som skutocne znedava, co bude a ako bude... skoda len, ze to nepockalo po vianociach... ale tak... blbe, ze mas pani manzelku introvertku, ta bude asi hodne v sebe vsetko dusit :( ale mozno nie ;)
kym som dopisala, zmenil si este spravu 🙂 Ty si farbis vlasy? kvoli frajerke, ci praci? ci? ;)
@olifcek manželke som farbil vlasy 😉 , riešime to už dlhšie vie o tom asi pol roka, na vianoce sme si povedali všetci že zložíme zbrane aby sme si mohli v kľude vychutnať vianoce ...
"kľude" dám radšej do uvodzoviek ...
@broken_arrow vidis? neviem citat.. prehliadla som slovicko ,,som" prepac ;) ale upratujem, periem, peciem, OLivke sa venujem, manzelik musel i dnes do prace.. kedze su vianoce, kazdy vela nakupuje, a tak ma pohotovost na pracovisku a dohliada na to ;) az by sa cosi stalo, musi to opravit.. IT sfera no 🙂
a uz mas i darceky nakupene ? ;)
@olifcek no už máme skoro všetko jj ... inak manželka bola v nemocnici na operácii keď mal malý 1 rok a s deckami som bol sám 5 dní...krásne sme si to užili dobre som zorganizoval veci ešte som si bol aj zabehať, s deckami v cukrárni, s malým na plávaní s kojencami ... ale v podstate som fičal na plné obrátky celý deň, veľká bola v škôlke a malý na mne zavesený celý deň .... a vieš čo MAL SOM CHUŤ VEČER NA SEX !!!!
@broken_arrow teším sa na vyjadrenie pani manželky a ked už tu bude, nech si prečíta nejaké príbehy žien, aby si uvedomila čo má doma a neváži ("nestráži") si to ...
@broken_arrow tak si si to mal skusit na dva mesiace aspon 😝 a predtym este 9 mesiacov vynosit to dietatko.. nemal by si porovnavat jablka s hruskami 🙂
@monda17 nie, ja som nezacala.. zacal on, ze mal chut po tak narocnych dnoch i na sex... chcel povedat, ze jeho pani manzelka nie.
prepac, ale odmietam sa bavit mimo temu, a s clovekom, ktory ma taketo vyjadrovanie sa na danu vec. o samoukajani som ja pisat nemienila a ani mi to nenapadlo. slo mi o to, aby skusil pochopit svoju pani manzelku kusok.
medzi sviatkami sme v NMnV, tak mozeme dat radsej osobne stretko a pokecat o inych veciach, nez sa dohadovat, kde, kto, co.. 😀
no, a letim, paaaa... vecer, resp. v noci citam z mobilu, lebo som strasne zvedava na pohlad z druhej strany dotknutych osob.
...premyslam, a napadlo mi, ze ale nechcem, aby si niekto myslel, ze znevazujem chlapov a to, co vsetko zvladnu. pretoze, ak budem sudit podla toho, ake to je u nas, tak musim napisat, ze muzi zvladnu urcite vsetko, co zena, teda, co sa starostlivosti tyka, aspon ten moj urcite ano 😵 😵 😵 no a Oliv sa vzdy tesi, az pride tatko, lebo maju svoje super ritualy, rozhovory a ja ich pritom zboznujem pocuvat 😵 😵 😵
len treba davat pozor na rutinu, nudu, no.. ☹
toto som este musela 🙂
@olifcek nebolo mi všetko jedno lebo raz keď mal malý 9 mesiacov išla drahá na dámsku jazdu a malý ručal 160 decibelov 2,5h dostal som ho až tak že som ho na rukách uspal oblečený v manželkynom pyžame lebo mi niekto poradil že potrebuje cítiť matku ... ale po odchode do špitálu sa malý automaticky switčol na druhého rodiča a nebol najmenší problém .. to že mama tu nie je zistil až keď sa vrátila potom malý strááášne plakal lebo až potom si uvedil že mama bola preč ! vzácne stvorenia tieto naše dietky ...
@broken_arrow Zvlastne kolko casu mas na pisanie sem. Tvoja manzelka sem stihne prist az vecer... To len taky drobny namet na zamyslenie kto kolko robi pre rodinu... A to este draha neodbieha za milencom, ale strazi Vase deti, kym Ty si uzivas... Vykonna manzelka.
.. ono ked sa chce, dá sa postarať o deti, poklábosiť na MK aj sa s mužom pomojkať. Všetko sa dá stihnúť, len treba aspon trošku chcieť...
@broken_arrow boze ved podla toho co pises, masuzasu zenu aj mate perfektny vztah.... Akurat vam chyba trochu vasne a to s myslim, ze ked sa obaja posnazite, mozete este zazit vselico zaujimave... Pri vsetkej ucte, len tazko budes hladat druhu taku 😉
no.. ja asi budem teraz trošku hnusná... ale ja som si začala čítať diskusiu a došla som na "stranu 3, príspevok o 23:04" a neviem sa prestať smiať 😀
ty si NAOZAJ taký naivný??? tvoja priateľka je taká pekná, že by mohla mať každého chlapa na svete 😀 no a preto si v 29 rokoch musela nájsť hocijakého zúfalca (aj ženatého, aj s deťmi), ktorý bude ochotný ju oplodniť, že? ale aby to nebolo také okaté, tak to pred tebou hrá na veľkú lásku.
ona je s tebou preto, lebo si dobrý v posteli. HA HA HA. vieš prečo ti to povedala? lebo veľmi dobre vie, že doma ti to chýba, že to, čo si mal doma (teda, že ťa žena odmietala) ťa ubíjalo, frustrovalo. a vie, že toto pohladká tvoje ego a navyše, vy muži ste na túto tému totálne precitlivení. a ešte v tejto tvojej situácii... no..
verím tomu, že sa na tebe dobre baví tá tvoja "prateľka" . neviem prečo ale mám pocit, že si nepíšem s mužom ale s tou priateľkou, akurát cez tvoje prsty. si strašne pobláznený, lebo si si po roku užil a si celý bez seba.
a môj názor? ROZVEĎ SA. a vieš prečo? aby tá tvoja žena nemusela tráviť čas s takým človekom ako si ty.
@broken_arrow ahoj, priznam sa precitala som si len tvoje prispevky a poviem ti, ze mas tazke rozhodovanie sa. myslim si, ze nik ti neporadi presne co mas robit, to musis spravit ty a urcite nie kvoli detom, tie vycitia kazdu zmenu vo vztahu. pred par dnami som bola na prednaske o vztahoch v rodine a UPOZORNOVALI nas ze najdolezitejsi vztah nie je medzi rodicom a dietatom, ale medzi rodicmi - manzelmi, t.j. ak toto nefunguje, deti to VZDY vycitia, hoci to nedaju najavo a funguju relativne normalne, ale vidia, ze sa neobjimete, nedate si pusu..., co si odnesu do zivota??? ze neprejavit lasku medzi partnermi je prirodzene?? myslim, ze to by ste nechcli ani jeden.
my ked sme mali krizu v manzelske tak nam velmi pomohla kniha Pet jazyku lasky od Gary Chapmana. Je to uzasna kniha, ktora neradi ako sa ako zit spravne manzelstvo, ale uci nas, pochopit partnera, co on ocakava od vztahu, aby sme mu to mohli dat, aby mal naplneny svoj pohar lasky. Napr. niektori ludia maju radi darceky, iny dotyky, iny uz si presne nepamatam a uci nas "rozpravat" tymto jazykom lasky svojho partnera a naplnat jeho potreby. Mna v manzelstve napr. velmi povzbudia hociake "darceky" muz ide z prace, pred domom my odtrhne 10cm ruzicku a ja som v siedmom nebi, ako tak par dni na nu pozeram vo vaze, viem, ze na mna mysli.a vecer som rada, ked ho vidim a poviem mu ze som na neho myslela... on ma rad pochvalu, a tak ho chvalim pri kazdej prilezitosti aj za odpratane ponozky... 😉 😉 😉
ak chces ostat vo vztahu s manzelkou skuste od zaciatku, respektuj ze nema chut na sex (tak ako na zaciatku vztahu ste asi tiez nevhupli hned do postele) ale skus si ju postupne ziskat, az sa pred tebou znova otvori. drzim palce
ale ak si rozhodnuty ostat s priatelkou, nepodvadzaj hlavne deti, bol by pre nich strasny sok keby sa dozvedeli o tom a potom by si bol najhorsi otec na svete ☹ ☹
nesudim ta, myslim, ze ked si sa obratil sem o radu, sam sa dost trapis a hladas podporu a pomoc a chcel by si ostat s rodinou.
drz sa, aby si spravil spravne rozhodnutie, je len na tebe ci budes bojovat o svoju manzelku a rodinu, alebo spravis ciaru a budes sa snazit vybudovat si novu a strachovat sa ci sa to znova nepokazu
nezabudni "v dobrom aj v zlom" "v chorobe aj v zdravi".....
a teraz ma napadlo, mozno je fakt manzelka vycerpava z deti a nema chut na nic, mozno mala tazky porod (nemyslim len fyzicky) a ma odpor k sexu, moze v tom byt aj nieco hlbsie, ako len lahostajnost z jej strany 😔 😔
prajem pekne pokojne prezitie sviatkov
@anjelicek26 nesuhlasim s tym, ze 4 a 7 rocne deti vedia svoje... lahko ich rodic dokaze oklamat.. ved su este malinke..
dobre opustam temu.. majte sa pekne a myslite na svoje deti aby mali krasne vianoce s obidvomi rodicmi
@broken_arrow precitala som si prispevky co sem od vcera pribudli, a tak velmi Tebe a Tvojej manzelke drzim palce, aby ste tych 12 krasnych rokov nezahodili a prekonali tuto krizu 😵
uz len slovne spojene "isla draha na damsku jazdu", ze si skoncil v jej pyzame ( to som sa schuti zasmiala) a ze si jej dnes farbil vlasy... zda sa mi to, alebo je tvoj pohlad na nu akysi jemnejsi, neznejsi ? 😉
tiez menej rozpravas o priatelke...
mozno sa tesim predcasne, ale zda sa, ze sance Vasich deti vyrastat v uplnej rodine znacne stupaju 😅
hmm ja tiez riesim cosi podobnee len vo vymenenych ulohach a u nas to nebolo take romantisch nikdy, ale kvoli dietatu to zatial drzim ale neviem dokedy ..............nestastna mama tiez nieje velka vyhra pre dieta
@perletka velmi zaujimavy postreh ohladne "priatelky" a podla mna aj velmi vystizne napisane.
naozaj, sama poznam niekolko bab, ktore z roznych dovodov ostali bez partnera vo veku okolo 30r., a naozaj, nakoniec drapli prveho ktory im prisiel pod ruku....vsetko klapalo, velka laska kym prislo dieta, potom zrazu, ked ich tuzba po dietati bola naplnena, uz to bol najhorsi taky a onaky, prisli velke problemy a rozvody...
cela tato problematika je krasne vysvetlena v tomto rozhovore, stoji za to si to precitat
http://www.sme.sk/c/3280736/daniela-ostatnikova...
Uznavam, že sex raz za mesiac je malo, ale je to dôvod hladať si milenku? Ak sa ti to zdalo už take nevydržatelne, spravnejšie by bolo keby si jej na rovinu povedal, že takto žiť nedokažeš, že bud spravite nejaky kompromis, alebo nema zmysel dalej sa trapiť vo vzťahu, kde ani jedna strana nenachadza to po čom tuži. Ale najsť si bokovku, to je vždy svinstvo, lebo vždy sa da byť uprimny.
chlap dufa, že jeho manželka ostane po svadbe
(pôrodoch atd rovnaka ako pred tym a žEna dufa, že sa CHlap zmení. Tak to väčšinou býva. Pred svadbou sú väčšinou obaja bezstarostní veselí, chuti baviť sa, chodiť s kamaratmi, sexovať cele noci až do vyčerpania.
Chlap,. keby šlo o neho tak by takto žil najradšej až do smrti. Ženu materstvo ovela viac vyčerpava, jej život sa zmení o dosť viac ako mužov život. Tehotenstvo pôrod dojčenie....
Žena sa väčšinou lepšie prispôsobí tejto zmene a svoj život si zariadi podla možností, chlap by bol najradšej keby sa všetko prispôsobilo jemu. Tak to väčšinou je. ak nie, tak niečo nieje v poriadku. A deťom treba zaviesť režim a bla bla. PRitom žena môže byť vyčerpana jak osol, chodiť spať o polnoci nadrdať jedno dieťa na cicku druhe prehodene cez plece a namiesto vdaky sa jej dostane len vyčitiek, že si to nevie zariadiťa je vlastne jej vina, že na seba nemame čas. Ja chapem, že chlap bez sexu je frustrovaný a potom akoby nad ostatnym nevie racionalne uvažovať, neviem či je možné to zmeniť ale keby to šlo, predišlo by sa vela rozvodom.
Skutočne ver mi, že ani tvoja milenka neostane taka aka je po pôrodoch. Každy zaplati nejaku dan. Žena takmer celym svojim spoločenskym životom v priebehu niekolkych rokov, a muž možno bude musieť prijať v tom období vídať častejšie unavenu strapenu tvar svojej ženy, možno menej chuti na sex...
Ja sa priznam uplne dobrovolne, že som ina ako za slobodna. Na prvom mieste su momentalne moje deti, hladanie spôsobu ako naplniť ich potreby aby som jedneho neochudobnovala na ukor druheho. A akosi tak automaticky očakavam, že manžel je dospelý človek a pochopí, že to všetko je len prechodný stav.
Myslim, že prirodza to tak zariadila, že žena, ked sa stane matkouautomaticky prirodzene sa stara o ich potreby - prioritne.
Ja viem, že už mate staršie deti. Ale možno to ochladenie to odcudzenie jedneho od druheho nastalo prave v tom kritickom obdobi, ked vaše deti boli male a potrebovali maximum času a starostlivosti. Možno ste vtedy spolu malo komunikovali a tak vzniko to citove ochladenie.
Ja by som každopadne skusila ešte o napravu. Navyše ked ťa manželka nevykopla v momente ked sa dozvedela o tvojej nevere, znamena to, že ťa stale miluje, inak by si mal už davno pobalene tašky
Ahojte! Tak som sa rozhodla napisat sem aj ja, arrowova manzelka.... kazda minca ma dve strany, tak si vypocujte moju verziu. Predovsetkym, snad kvoli anonymite moj manzel zmenil vek deti, ale myslim, ze hlavnym dovodom bolo, ze sa nechcel priznat, ze nase mladsie dieta ma len 15 mesiacov...... to znamena, ze podvadzat ma zacal, ked malo zhruba 3 mesiace..... presny datum samozrejme neviem 😠
On tomu hovori, ze sa drzim par faktov, aby on vyzeral tak zle, ale fakty su fakty.... Faktom je aj to, ze ma nepodviedol s anonymnou cudzinkou, ale s nasou spolocnou kamaratkou, ktora s nami chodila na dovolenky a teda poznala mna velmi dobre a poznala aj nase deti. Dokonca mi prisla pogratulovat k narodeniu dietata a aj na oslave bola, sedela tu u mna v obyvacke a na rukach s mojim babom, kym som jej varila kavu...... a uz mi liezla za manzelom..... tolko moj nazor na nu, je to obycajna bezcharakterna svina, po tomto sa moze hrat na svatu kolko chce.....
Ale nie o nej je nas hlavny problem, to je pravda..... Je to ten nestastny sex, vlastne jeho nedostatok..... Ano, viem, kde som urobila chybu!!!!! teraz spatne sa lahko sudi..... Po prvom tehotenstve som sa nevedela nastartovat, to je pravda..... bola som sama s malym dietatom, frustrovana, na materskej...... nemala som chut, to je vsetko.......ci to boli hormony, alebo som len proste nezvladala stres z prveho dietata, neviem..... nebola som ja zvyknuta sediet doma, odtrhnuta od vsetkeho, co ma dovtedy zamestnavalo, ci uz praca, alebo konicky.... A manzel chodi domov vecer, az okolo 19, takze cele dni sama, sama na vsetko..... a potom pride domov a povie mi, ze je unaveny a potrebuje relaxovat..... a ja nie? uz vyse roka som neprespala celu noc, s vynimkou "welness pobytu" v nemocnici a aj to bol nasledok narkozy......
Cele to bola jedna velka porucha v komunikacii, proste som sa vecer o 22. nedokazala prepnut z programu "lietam cely den" do programu "hura sex"! A darmo sa tu stazuje, ze on sa snazil, tak to neviem kde, lebo ja som ziadnu extra snahu nepostrehla.... dalo by sa spocitat, kolkokrat za 6 rokov sme boli niekde spolu vonku, na veceri alebo v kine...... Mna si na drahe vecere nebral, drahy! A za cele tie roky nemal potrebu so mnou riesit, ze nieco nie je v poriadku (vy by ste si urobili druhe dieta, keby ste mali pochybnosti o vztahu!?), vsetko vypuklo, az ked si zacal s nou! A vycitkam svedomia dakujem za to, za teraz, ale az teraz sa snazi naozaj viac pomahat s detmi!
A ze sme vsetko skusili na obnovu manzelstva? No v poradni sme boli len raz, ale kedze mu psychologicka doporucila prerusit kontakty s dotycnou, aby si riesil manzelstvo, odmietol! uz tam nechcel ist a styky s nou neprerusil..... Ja som mu dala druhu, ale aj tretiu a stvrtu sancu, ale sorry, posral to! to je moj nazor.
Ked som sa to dozvedela, mali sme len 9-mesacne babo, este som kojila, takze nejake napravanie manzelstva wellnes pobytom neprichadzalo v uvahu.... proste som tu doma sedela a cakala, ze sa spamata!
Pred polrokom som si bola ista, ze chcem vsetko dat do poriadku, teraz je to vsetko jedno velke NEVIEM.
@aurorag a ked faza neviem prejde, pride faza je mi to jedno a to je ta faza, z ktorej uz nie je cesty spat.....

@olifcek nemá cenu už teraz zatĺkať nejaké veci, ako to tu už niekto napísal každý chce byť v živote šťastný a napriek všetkým problémom ktoré sme mali je to matka našich detí a prežili sme spolu 12 rokov a ja si chcem byť istý že moje rozhodnutie bude to správne, preto som chcel poznať názory nezainteresovaných, a musí Ti byť zrejmé že prísť na fórum mamičiek a hodiť tu takéto vlákno som neurobil preto aby ma ste ma potľapkali po pleci aký som frajer ! očakával som že dostanem poriadne vynadané ... ale keď sme to riešili mi povedala že nevie prečo sa tak chovala ...ale ja to už teraz viem takže to nebolo zbytočné ... you know ?