icon

Rozviesť sa, či vydržať v manželstve?

hladampomoc
9. dec 2012

Ahojte mamičky aj nemamičky. Potrebovala by som strašne moc poradiť. S manželom sa poznáme už 8 rokov, z toho 4 sme manželia a máme 1,5 ročného synčeka. Stojím pred závažným rozhodnutím - rozviesť sa či vydržať v manželstve? Prežili sme spolu veľa krásnych chvíľ a máme nádherného syna. Manžel mi,ale stále viac a viac nadáva - vulgárne a to dokonca aj pred synčekom. Nemá zábrany pred ničím a nikým. Minule mi aj v obchode vynadal a zvyšoval na mňa hlas až sa ľudia otáčali a to len kvôli tomu, že som položila vetrovku, ktorú sme kupovali na pokladničný pás. Ja ho v kútiku duše stále ľúbim,ale nechcem aby náš synček vyrastal v takom prostredí. Manžela dokáže vytočiť každá maličkosť. A bola som už všetko. Som trošku pri tele a nadáva mi aj do megier a oveľa oveľa vulgárnejšie, a on pritom tiež nie je žiadny športovec. Ale jemu všetko ale uplne všetko čo nie je podľa jeho predstáv vadí. Dokonca aj to ako umývačka umyla riad, za to môžem ja. Keď som s malým vonku a je tam "náhodou" aj on s nami, synček nemôže pomali nič do ruky chytiť, nemôže sa zvaliť na zem, podľa mm ho ja nechám váľať a čo som to za mater keď sa o syna neviem postarať a pritom som s ním dennodenno skor sama, lebo manžel aj keď pracuje tak, že denná nočná a dva dni voľnu tak ho skor nevidíme. Vstáva ráno okolo deviatej pol desiatej, no občas skôr a to ho už čakajú raňajky, káva - ide si zapáliť, potom je cca 1 až 2 hodiny na wc, a potom si sadne k telke - pozera nejaky serial čo už x - krat videl, a keď sa synček zobudi z doobedneho spanku tak mm si spomenie, že má vonku - bývame v domčeku, nejakú prácu a celý deň je preč, malému príde dať pusu na dobrú noc a zasa je vonku a keď príde, naje sa keď mu to strčím pod noc a lahne si pred telku a väčšinou zaspí, keď mu poviem nech ide do postele,ešte sa na mňa osopí, že sa mám starať do seba. A ešte k tomu jedlu, on nezje všetko, on nemá rád brokolicu, on nemá rád karfiol, on nemá rád cibuľu, nemá rád hríby, nemá rád prívarky, nemá rád prekladané zemiaky, nemá rád granadír, nemá rád hrachovú polievku, skoro všetky polievky nemá rád ... Neviem čo mám robiť. Vydržať to kvôli synčekovi či? Myslíte, že sa zmení?prepáčte ak niečo nedáva zmysel,ale písala som to tak ako ma to napadlo.

hladampomoc
autor
3. jan 2015

@natalym som a velmi.ak by som pocuvala mamku hned,ze on nie je dobry clovek,nemusela som teraz riesit rozvod.

mondolina
4. jan 2015

@hladampomoc
Zajtra zanes ziadost o rozvod na sud, a kym Vam daku termin skus s nim spisat rodicovsku dohodu( styk s dietatom, alimenty) aj ked asi bude saliet.
tiez som nemala pri rozvode pravnika.

borisvolcko
4. jan 2015

Prosííííííím, čo Ťa pri ňom ešte drží...jediné pekné v tomto článku bola pusa na dobrú noc malému a to je všetko. Je to sebec, egoista a nikdy sa nezmení. Podľa toho čo píšeš nemá rád na tebe nič , nič čo navaríš, robíš, ako sa staráš o dieťa a NIE NIKDY sa nezmení, iba na chvíľu keď bude ozaj zle a zistí ž ho chceš opustiť.

frances5
4. jan 2015

@hladampomoc
Nerob si vycitky. Ani preto ze ti velmi dlho trva definitivne sa rozhodnut a ze asi nie si normalna - je to tazke rozhodnutie a ak si nan potrebovala viac casu, tak si proste potrebovala viac casu. Aspon si budes moct povedat ze si to nevzdala hned a snazila si sa.
A tiez sa netrap tym ze ty si nieco pokazila alebo rozbijas, ved dobre vies ze je to nezmysel. Pocity sa neriadia vzdy rozumom, ale stale si to opakuj - je nezmysel citit sa previnilo, bola si velmi trpezliva a tolerantna a tvoj manzel sposobuje problemy medzi vami a odmieta to priznat alebo riesit.
Drzim palce a zelam vela sily aby sa ti podarilo rozvod dotiahnut do konca. Uvidis ako sa ti potom ulavi.

darius23
5. jan 2015

Cafte babenky
chcel by som vás poprosiť o radu. Už štvrtým rokom máme z manželkou problém, ja presne neviem, čo sa stalo, pretože do dnešného dňa mi nebolo nič vysvetlené. Manželka proste stratila chuť na milovanie. Skúšal som všetko možné aj nemožné, prosil, vyhrážal sa, trucoval, skúšal po dobrom aj zlom, ale bez úspechu. Nevnímam sex ako živočíšnu potrebu, ale ako vrchol vzájomnej lásky, som z toho úž zúfalý a bezradný, začínam prepadať depresiám a priznám sa úprimne, niekedy už nemám chuť ani do života. Máme dve dievčatá , chodia do ZŠ a aj oni si už všimli že sa niečo medzi nami deje. Sme spolu 15 rokov....mám si nájsť milenku??? alebo sa rozviesť???

morning
5. jan 2015

@darius23 Mozno su za tym chronicke gynekologicke alebo ine zdravotne problemy (staci obycajna anemia), psychicke problemy, skora menopauza, depresie, problemy v praci, unava a zivotny stereotyp, nadvaha a komplexy menejcennosti .... Prestan sa jej vyhrazat a radsej sa s nou trpezlivo a TAKTNE porozpravaj . Bud pre svoju zenu gentleman a neopovaz sa ju podviest s nejakou radodajkou ako nejaky nadrzany bulo !!!!!

morning
5. jan 2015

@darius23 a mozno ju uz proste fyzicky nepritahujes.

tinapa
5. jan 2015

@hladampomoc Nemôžem čítať všetky príspevky, zabralo by mi to moc času- ale ak sa s manželom nedá rozumne porozprávať o vašej situácii, o tom, čo ti spôsobuje- kôli sebe a hlavne kôli synčekovi- odíď od neho čo najskôr!!! Predtým taký nebol? Možno sa niečo udialo, čo ho štve a dáva ti to takto najavo.... V každom prípade- hlavne kôli synovi to porieš, vyrastať v takom prostredí, kde si otec neváži mamu, zhadzuje ju, ponižuje...to nie je dobrý príklad.. Radčej teraz, kým je ešte malý..a ty kým nie si zlomená..

tinapa
6. jan 2015

@miruska11111 To nie je láska...preboha...!!! Prečo to robíš svojej dcérke???a sebe?

tinapa
6. jan 2015

@hladampomoc Držím palce a majte pevné nervy!!!

luciafackova
6. jan 2015

@hladampomoc ahoj ja som mala to iste ale mna potom aj zacal mlatit to mala dcerka pol roka ked mala rok zbil ma tak ze keby mi o par centimetrov nizsie trafil tak som mrtva a vtedy som pockala kym odide do prace vymenila som zamki kedze byval v mojom dome a vsetky veci som mu vyhodila pred branu a ked prisiel z prace a zacal robit bordel zavolala som policajtov a od vtedy mam pokoj som rozvedena, 5rokov mam vztah a pred pol rokom sa nam narodil syn a som stastna nik ma nemlati,nik ma neuraza a mam pokoj..... ale ty sama si musis povedat co chces a ci to co mas ti vyhovuje....

dhaarma
6. jan 2015

Rozvod...

hladampomoc
autor
7. jan 2015

@luciafackova musis byt strasne silna zena ked si toto dokazala. Ten moj ma zatial neudrel,ale velakrat chybalo malo k tomu aby to sprvil aj ked sa dusuje, ze on by v zivote zenu nezbil, ale clovek nikdy nevie co v takej hlave prepne.

hladampomoc
autor
7. jan 2015

@tinapa ja neviem co sa s nim stalo. On bol vzdy trosku vybusnejsej povahy,ale vzdy to bolo v norme. Ako sa narodil maly a ostala som doma tak to bolo a je stale horsie a horsie. Predvcerom vecer som sa s nim snazila normalne porozpravat, ze co sa to deje, preco sa tak chova. Myslis, ze sa so mnou rozpraval? ani len na mna nepozrel a hral nejaku hru na mobile. Tvrdi, ze on sam nevie preco sa tak chova, ale potom z neho vyslo, zevraj preto, ze ja v kuse kricim - co nie je pravda a ze proste som sa zmenila a ze co on zo mna ma. Proste prazde slova. A ked som mu povedala, ze mi nerobi problem ist na sud a podat ziadost o rozvod tak na to mi nepovedal nic. Mam pocit, ze uz asi len na to caka kedy to konecne podam aby nebol on ten zly.

luciafackova
7. jan 2015

@hladampomoc to hovoril aj moj a bil ma hlava nehlava...... silna som nebola az tak ale mala som okolo seba rodinu ktora ma podporovala vo vsetkom takze som to zvladla a len dufam ze u vas to nezajde az k nasiliu pevne nervy ti zelam a nech si cim skor stastna

hladampomoc
autor
7. jan 2015

@frances5 dakujem velmi pekne za tvoje mile a povzbudzujuce slova. Potrebujem ich lebo som si neni ista uz ani sama sebou. Kto to nezazil nikdy nepochopi o com hovorim a snazim sa pisat. Proste to potrebujem zo seba dostat von lebo uz by som sa zblaznila keby som to dusila v sebe.

hladampomoc
autor
7. jan 2015

@luciafackova dakujem velmi pekne. Musim to uz dotiahnut do konca lebo citim sama na sebe, ze uz to nie je ani so mnou po psychickej stranke dobre.

laskavocka
7. jan 2015

@morning
Nerozkazuj mu,nech sa pokojne rozvedie a najde si neaku nadrzanu pipinu,zmena je zivot!

1sonda
7. jan 2015

@hladampomoc zbezne som si prebehla diskusiu..hlavne Tvoje prispevky, ci uz si sa rozviedla (keby hej, normalne si poviem yes!!)...Tvoj manzel je hlboko nestastny clovek a stahuje so sebou aj Teba, odsava Ti energiu tym, co robi, priam Ta vycuciava...kazdy Ti radi, aby si sa rozviedla (vratane mna) ale Ty sa nevies odhodlat...ako tu jedna zena napisala, po 10 rokoch s tyranom a naslednym odputanim sa je z nej "vybruseny diamant", silna zena...mozno aj Ty mas zhoriet, aby si "povstala z popola" aby si bola z Teba ina, silnejsia a lepsia bytost...hm..to nemala byt utecha, len taka nikam neveduca uvaha, ze na jednej strane sa da chapat, preco si este s nim...ale to, ze rozbijas rodinu, je samozrejme blbost - Tvoj syncek, aj keby bol najprv smutny, ze nie je dost casto s ockom, vekom by pochopil, ze ma silnu matku, co odisla od tyrana pre dobro vsetkych a pretoze nechce, aby z jej syna vyrastol rovnako nestastny (a teda utrpenie sposobujuci) clovek...ale tak energia Ti uz dochadza - preto moj jednoznacny nazor na momentalne riesenie - okamzite hladaj vsetky sposoby, ako sa odmanzela odputat fzicky, psychicky, pravne.....kazdy ma pravo na stastie(samozrejme nie na ukor druhych bytosti..), Ty uz si si vytrpela dost, vari ... ci nie?

hladampomoc
autor
7. jan 2015

@1sonda Dakujem za tvoje slova.

mirka49
7. jan 2015

@hladampomoc posli ho do peeeeeecka 😀

sviezost
7. jan 2015

Taky clovek sa nezmeni budes sa len trapit a v kutiku duse len dufat ze sa zmeni, ale nebude to tak kym mas len jedno dietatko tym sa mozes postarat on aj sama.

zutomad
7. jan 2015

@hladampomoc nic v zlom,ja viem,ze je to tazke rozhodnutie,ale pozri sa kolko krat za poslednych X-rokov si uz tu napisala,ze uz to musis podat,uz sa musis,rozviest,uz ti to nerobi dobre na psychiku...... ty sa nerozvedies,poznam take zeny, sklonia hlavu a idu dalej, raz za cas sa vyzaluju kamoske, mame ,modremu konovi a zas je na chvilu dobre... drzim ti palce,aby si nasla v zivote svoju cestu.....

darius23
7. jan 2015

@morning no asi to... ine maju zaujem... tak sa nejdem vnucovat ...

hladampomoc
autor
8. jan 2015

sprava od mojho muza ked som mu povedala, ze podavam ziadost o rozvod. "mna to stve ako to je s nami, mylsis, ze mna to netrapi a netrapim sa? trapim sa a neviem co by bolo lepsie a mrzi ma, ze sa to dostalo tam kde to je, ale viac nie sme spolu ako sme a asi sme sa odcudzili a ked sme spolu nevieme komunikovat. Musime si k sebe najst cestu,ale neviem ako. " ja na to nemam slov.

1sonda
8. jan 2015

@hladampomoc ešte sa zastariem...takže Ti poslal len správu, ale do očí Ti nič také nepovedal..hmm..ale aj tak, veď píše, že nevie, čo by bolo lepšie..na to mu môžeš odpovedať, že Ty vieš - a to rozvod...ja si nemyslím, že je to primárne zlý človek, aj keď sa tak hnusne správa, ide o to, že takto sa predsa nedá dlho žiť a zostať zdravá (psychicky a potom aj fyzicky)...želám Ti, aby si bola šťastná

tinapa
8. jan 2015

@hladampomoc Prepáč mi prosím, ale asi máš problém ísť na súd, lebo si s ním ešte stále a to si prvý príspevok písala v 2012-tom... Vysvetli mi to...ak môžeš. To hráš hru- kto z koho? Kto pôjde prvý, ten bude zlý? Alebo si ju už podala? Ako je na tom tvoj synček? Prepáč, že ti tykám, Som zmätená... Prečo ti to trvá tak dlho? Neviem sa celkom vžiť do tvojej kože, ale viem, že mňa by už asi iba na psychiatriu odviezli, kebyže mám toto doma... No vážne,

tinapa
8. jan 2015

@hladampomoc Teraz čítam kúsok vyššie, čo ti napísal tvoj muž na to, že podávaš žiadosť o rozvod... Ja by som mu asi napísala: Tak rozmýšľaj...a šla svojou cestou. Veľa šťastia.

laskavocka
Odpoveď bola odstránená
mondolina
9. jan 2015

@hladampomoc
mam pocit ze ty sa este dlho rozvadzat nebudes, podala si uz ziadost o rozvod?