icon

Rozviesť sa, či vydržať v manželstve?

hladampomoc
9. dec 2012

Ahojte mamičky aj nemamičky. Potrebovala by som strašne moc poradiť. S manželom sa poznáme už 8 rokov, z toho 4 sme manželia a máme 1,5 ročného synčeka. Stojím pred závažným rozhodnutím - rozviesť sa či vydržať v manželstve? Prežili sme spolu veľa krásnych chvíľ a máme nádherného syna. Manžel mi,ale stále viac a viac nadáva - vulgárne a to dokonca aj pred synčekom. Nemá zábrany pred ničím a nikým. Minule mi aj v obchode vynadal a zvyšoval na mňa hlas až sa ľudia otáčali a to len kvôli tomu, že som položila vetrovku, ktorú sme kupovali na pokladničný pás. Ja ho v kútiku duše stále ľúbim,ale nechcem aby náš synček vyrastal v takom prostredí. Manžela dokáže vytočiť každá maličkosť. A bola som už všetko. Som trošku pri tele a nadáva mi aj do megier a oveľa oveľa vulgárnejšie, a on pritom tiež nie je žiadny športovec. Ale jemu všetko ale uplne všetko čo nie je podľa jeho predstáv vadí. Dokonca aj to ako umývačka umyla riad, za to môžem ja. Keď som s malým vonku a je tam "náhodou" aj on s nami, synček nemôže pomali nič do ruky chytiť, nemôže sa zvaliť na zem, podľa mm ho ja nechám váľať a čo som to za mater keď sa o syna neviem postarať a pritom som s ním dennodenno skor sama, lebo manžel aj keď pracuje tak, že denná nočná a dva dni voľnu tak ho skor nevidíme. Vstáva ráno okolo deviatej pol desiatej, no občas skôr a to ho už čakajú raňajky, káva - ide si zapáliť, potom je cca 1 až 2 hodiny na wc, a potom si sadne k telke - pozera nejaky serial čo už x - krat videl, a keď sa synček zobudi z doobedneho spanku tak mm si spomenie, že má vonku - bývame v domčeku, nejakú prácu a celý deň je preč, malému príde dať pusu na dobrú noc a zasa je vonku a keď príde, naje sa keď mu to strčím pod noc a lahne si pred telku a väčšinou zaspí, keď mu poviem nech ide do postele,ešte sa na mňa osopí, že sa mám starať do seba. A ešte k tomu jedlu, on nezje všetko, on nemá rád brokolicu, on nemá rád karfiol, on nemá rád cibuľu, nemá rád hríby, nemá rád prívarky, nemá rád prekladané zemiaky, nemá rád granadír, nemá rád hrachovú polievku, skoro všetky polievky nemá rád ... Neviem čo mám robiť. Vydržať to kvôli synčekovi či? Myslíte, že sa zmení?prepáčte ak niečo nedáva zmysel,ale písala som to tak ako ma to napadlo.

konecnefree
11. apr 2014

@konecnefree
este k tej lutosti atd., predtym som si vsetko neprecitala:
- bude lutovat, klacat prosit ako si pisala, malymi darcekmi sa bude snazit aby si mu bola zaviazana
- bude ta citovo vydierat, ze dieta si zasluzi otca a ze on ho miluje, aby si mu nebrala otca
- bude sa vyhrazat ze spravi nieco sebe alebo tebe alebo dietatu
- bude ti robit zle ako len moze - ekonomicky ta bude nicit aby si si myslela ze to nezvladnes
- odlmci sa na nejaky cas aby ti bolo za nim smutno
Skratka vyskusa vsetko mozne aby ta zmanipuloval. Ale never mu je to typicka schema. Najviac zabera nekomunikovat a nepristat na jeho hru.

hladampomoc
autor
13. máj 2014

@konecnefree tak a konecne som sa rozhodla. Uz dalej nie je na co cakat a musim podat tu ziadost o rozvod. Nic sa nemeni a v zivote sa ani nezmeni len so mna a maleho ostane uzlicek nervov. Posledny mesiac mi to len potvrdil. Ale aj tak je to strasne tazke. Mam take pocity ako by som ja bola ta, ktora nici rodinu. Ktora berie malemu otca. On je na neho strasne naviazany. Vzdy ked ideme do prace velmi place, ze mu budeme chybat a vecer ked dava muz maleho spinkat tak maly hovori ako sme mu velmi chybali ako mu bolo smutno a aj slzicku vypusti. Myslis, ze sa to zlepsi? Nebude mi vycitat ked bude vacsi ze som rozbila rodinu? Ja som zufala z tohoto.
Ale zas na druhej strane viem, ze naozaj nechcem aby raz bol syncek taky isty ako jeho tatko.

zuriva
13. máj 2014

@hladampomoc myslim, ze si spravila dobre.
To nie ty, ale on rozbil vasu rodinku. Otcom zostava navzdy, len ho nebude vidiet tak casto. A ruku na srdce, kolko casu denne venuje synovi? Ked ho bude mat sam na vikend, uz sa mu bude musiet venovat.

Uvidis, po rozvode Ti uz bude lepsie. Byvanie mas poriesene?

hladampomoc
autor
13. máj 2014

@zuriva snad to bude uz len lepsie, este dotiahnut ten rozvod, lebo laho to urcite nepojde. este stale mm s rozvodom nesuhlasi a byvanie? No pravdepodobne ostanem v nasom dome, treba sice platit hypo,ale mam super rodicov ktori urcite pomozu.Je dost mozne, ze pridu byvat k nam 🙂

zuriva
13. máj 2014

@hladampomoc drzim Ti prsty. Najhorsie je vzdy zacat, rozhodnut sa. A potom to uz pojde.

izabelkas
13. máj 2014

@hladampomoc Boze dievca, ty tu len roky vypisujes ako sa ho chces zbavit, ale preco Ti to tak dlho trva? Ved sa uz rozved s nim a zacni novy zivot. Precitaj si ako dlho nad tym rozmyslas. Je to uz najmenej rok a pol. Urcite dlhsie. Sanca na zmenu uz nie je ziadna. Jedina moznost, ktoru mas je bud odist a zacat novy zivot alebo zostat a lutovat cely zivot. Je to tazke, ale ty sa viac pozeras na druhych ako na seba. Su zeny, co chcu vztah zacharnit za kazdu cenu, len aby malo dieta otca... ale vies co, dieta takeho otca nepotrebuje. Okrem toho ty mu otca nezabijes... Jedine co urobis je to ze nebudete byvat spolu a to Ti dieta vycitat nemoze. Skor si myslim, ze Ti bude vycitat to, ze ste spolu zili, pretoze takto pride aj o mamu aj o otca. Ktori sa mozno jedneho dna pozabijaju, alebo minimalne dieta vnima ako sa k sebe spravate. Znicis mu detstvo ked budete spolu. Tu nejde len o Teba... Ked ty si nechas sliapat po sebe, tak prosim, ale dietatu by si mala zabezpecit taky zivot a detstvo ake si zasluzi. Pokojne a plne lasky. Vy spolu zit nemusite, ak mu Tvoj muz bude dobrym otcom moze sa so synom stretavat sam bez Teba.

janickacrazy
13. máj 2014

@hladampomoc gratulujem ti k tvojmu rozhodnutiu, neboj sa, bude vám lepšie bez neho, som rada, že si našla odvahu držím ti palce

konecnefree
13. máj 2014

no tak som rada ze si na dobrej ceste 🙂
Budes urcite pochybovat, to aj ja, ale nezabudni nikdy co s vami robil.
Budes mat aj vycitky svedomia. Najmä ked malý bude plakat za otcom, vtedy mam aj ja.
Ale dieta sa postupom casu prisposobi, treba s nim jednat citlivo ale otvorene.
Ked zdedil jeho povahu tak bude najlepsie aby sa co najmenej stykal s otcom aby nechytal "nezdrave" navyky od neho.
V konecnom dosledku bude pre teba aj dieta najlepsie riesenie zbavit sa ho.
Tvoji rodicia su prefektni ked ti takto pomozu. Nezabudni ich uistit ako si to vazis a ako si im za to vdacna.
Strasne drzim prsty!!!

palma11
14. máj 2014

@hladampomoc musím ti povedať, že akokolvek ti slubuje v slabej chvíli, že sa zmení, nezmení, nezmení, nezmení, ukonči to, kým je synček ešte malý, radšej vyrastať bez otca ako mať za príklad a za vzor takého hulváta, nehnevaj sa, ale je to tak, chlap sa nikdy nezmení, a to že si ťa neváži je jasné , dokazuje to svojím správaním, preč ruky od takého

hladampomoc
autor
2. jan 2015

tak tieto sviatky boli aké mohli byť, ale utvrdilo ma to už na 100%, že rozvod je najlepším riešením. Muž sa so mnou odmieta normálne baviť. Vadí mu, že k nemu neprídem nepritúlim sa, že ho nepobozkám. Pred tromi mesiacmi som to spravila, prišla som k nemu, pritúlila sa a čo spravil on? Ani si ma nevšimol, ďalej sa hral na mobile a pozeral televízor. Odvtedy sa prestal normálne s mnou rozprávať a ešte aj malého manipuluje proti mne. Minule mi synček povedal "maminka tatko ti zakázal na mňa kričať" a malý zistil, že je dobré si aj vymýšľať, veď tatko dobehne a všetko si to odnesie mamka ☹ lebo mm uverí skor malému ako mne. A sviatky? boli sme doma a pri štedrovečernej večeri nepadlo ani slovko, neusmial sa, stále mal taký neprítomný pohľad. Potom sme na silvestra išli na chatu za mojimi rodičmi a mm pokazil pobyt všetkým čo sme tam boli svojim správaním. Ani len šťastný nový rok nebol schopný mi normálne popriať. A už sa so mnou nevie ani normálne rozprávať, iba kričí, zazerá. Všetko čo spravím, poviem je zle. Nevládzem a už nechcem nič zachraňovať. Ono sa už nič zachrániť nedá.

adri266
2. jan 2015

@hladampomoc tak Ti prajem, aby bol tento rok lepsi ako ten predchadzajuci. Zbav sa takej pritaze, ked pises, ze nemas co zachranovat.

hladampomoc
autor
2. jan 2015

@adri266 dakujem

slnecnica174
2. jan 2015

@hladampomoc Ahoj, necitala som si kompletne vsetky prispevky, ale ten tvoj muz mi velmi pripomina toho mojho. Tiez uz dlhsie uvazujem, ze od neho odidem.

mala_hobitka
3. jan 2015

@hladampomoc Ja ti tiez drzim palce. A ked to vydrzis budes sa nakoniec citit lepsie.
Moja kamaratka sa teraz na jesen rozisla po skoro styroch rokoch s jednym prikladovym manipulatorom. Co vsetko hnusne jej robil tak to by bolo na pol knihy ak nie na celu.
Priklady
- spolu v obchodnom centre, ide okolo jedna vysoka, vymachlena, 40 kilova zena na podpatkoch a on na moju kamaratku (ktora pri vyskke cca 160 cm vazi 45 kilo) zavrci "to je zena ne ty"
- kamaratka sa vzdy zatajovala ked bola s niekym vonku, proste normalne na kave, nakupy a podobne, vzdy tvrdila ze je u rodicov alebo tak lebo ked povedala ze normalne s kamaratkou vonku tak do telefonu jej zacal hovoril "A dovolil som ti? Take veci mi musis hovorit. ......... alebo este lepsie Myslis ze ti uverim, ved ty nemas kamaratky?"
- vycital je take prkotiny ako ze kolko kecupu si dava na langose "Nebud pazrava, okolo teba su aj iny ludia"

To boli len modelove priklady. Otvorilo jej oci ked ju vytiahli baby na disco a chalani v partii sa tam isli skoro pobit kto s nou bude mat fotku, zatancuje si a podobne. Lebo je pekna, mila a dobra baba. Si uvedomila ze tito sa biju a mlady jej len nadava. Tak sa s nim rozisla. Lahke to nebolo, tiez volal (byva cez 150 km - vztah mali pocas VS, ktoru ukoncili v maji), pisal, prist ale neprisiel (na to je to moc drahe). Nikdy sa neospravedlnil len vzdy tvrdil ze to tak nie je, to je nedorozumenie, nech sa stretnu a vysvetlia si to (jeden z takych telefonatov dala na hlasity odposluch - taku horu blabolov som uz dlho nepocula). Po vyse mesiaci sa zdalo ze pochopil ze konec. A pred vianocami pisal dalsie kraviny "ako je ona nezodpovedna ze zahodila ich skoro 4 rocny vztah, a keby sa uvedomila tak by si priznala ze ona moze za to ako sa spraval a podobne somariny" No kukala som jak puk. A ona? Cim dlhsie je od rozchodu tym lepsie sa citi a tym viac je presvedcena ze urobila dobre. Kvoli sebe.
Takze ked prekonas tiez prvotne pokusy o ospravedlnovanie a neskor o obvinovanie teba tym skor sa Ti ulavi.

majka99999
3. jan 2015

@hladampomoc pisala som ti sem pred 2 rokmi a ty este nie si rozvedena? 😒 kolkokrat sa potrebujes utvrdit, ze rozvod je 100, 200, 500 % riesenie? Az pride maly a povie, ze ta uz nelubi, lebo tato povedal, ze si zla? Ty sa k takemu cloveku tulis?

hladampomoc
autor
3. jan 2015

@majka99999 ahoj.ja viem asi som neni normalna,ale snazila som sa to zachranit.ja neviem co na to povedat,ale je to strasne tazke rozhodnutie.asi budem potrebovat uz aj ja pomoc odbornika,aby som sa konecne z toho vsetkeho dostala a zila normalny zivot.niekedy si uz prajem keby som tu radsej nebola.len syncek ma drzi pri zivote.

natalym
3. jan 2015

@hladampomoc Stále je to tak ako si písala?

6465
3. jan 2015

ahoj mas ho rada ???

hladampomoc
autor
3. jan 2015

@natalym co myslis?minuly rok vo februari som mu dala uz napisanu ziadost o rozvod,ze ju idem podat.vtedy prosil,plakal,sluboval.odvtedy mi uz tak vulgarne a spinavo nenadava,ale je to este horsie ako ma dokaze psychicky tirat a ponizivat cez maleho.vobec si ma uz nevazi a teraz som uz pevne rozhodnuta podat ziadost o rozvod.

natalym
3. jan 2015

@hladampomoc Tak ju podaj. Už nečakaj, nemáš na čo. Bojíš sa, alebo aký máš problém?

hladampomoc
autor
3. jan 2015

@6465 mala som,ale uz nie.je sice otec mojho dietatka,ale po poslednych mesiacoch k nemu citim uz len odpor.mam aj take myslienky,ze najlepsie by bolo keby sa mu nieco stalo,ze by to konecne vyriesilo vsetko.strasne vela v poslednom case placem,lebo neviem kde sa stala chyba.co som spravila zle.ved sme sa mali radi.

hladampomoc
autor
3. jan 2015

@natalym ja uz sama neviem co mi v tom brani.ale ak mi do toho nic nepride v pondelok by som to chcela zaniest na sud.

natalym
3. jan 2015

@hladampomoc Tak už nad tým nešpekuluj, len sa zbytočne trápiš. Rieš praktické veci. To si nepraj aby sa mu niečo stalo, aby sa to neobrátilo proti Tebe.

natalym
3. jan 2015

@hladampomoc A prečo on nepodal?

hladampomoc
autor
3. jan 2015

@natalym ja viem.sa bojim uz len svojich myslienok,ale ked on dokaze byt tak strasne zly a arogantny ku mne.

hladampomoc
autor
3. jan 2015

@natalym a preco nepodal on?lebo by prisiel o strechu nad hlavou a o zivitelku domacnosti.nikde by sa nemal tak dobre.ved ja zarobim o minimalne 300eur mesacne viac ako on,ale uz som si to zacala odkladat bokom

natalym
3. jan 2015

@hladampomoc A už máš zariadené a vymyslené ako budete bývať a pod. ? Máš advokáta?

6465
3. jan 2015

odidi od neho cim skor tym lepsie

hladampomoc
autor
3. jan 2015

@natalym advokata nemam.jeden pravnik mi povedal,ze rozvod zvladnem aj sama a az na vysporiadanie bsm si mam najst pravnika a byvat budeme u mojich rodicov kym sa nedoriesi majetok

natalym
3. jan 2015

@hladampomoc Tak celkom O.K. Tak sa neboj. Buď rada, že máš rodičov.