icon

Rozviesť sa, či vydržať v manželstve?

hladampomoc
9. dec 2012

Ahojte mamičky aj nemamičky. Potrebovala by som strašne moc poradiť. S manželom sa poznáme už 8 rokov, z toho 4 sme manželia a máme 1,5 ročného synčeka. Stojím pred závažným rozhodnutím - rozviesť sa či vydržať v manželstve? Prežili sme spolu veľa krásnych chvíľ a máme nádherného syna. Manžel mi,ale stále viac a viac nadáva - vulgárne a to dokonca aj pred synčekom. Nemá zábrany pred ničím a nikým. Minule mi aj v obchode vynadal a zvyšoval na mňa hlas až sa ľudia otáčali a to len kvôli tomu, že som položila vetrovku, ktorú sme kupovali na pokladničný pás. Ja ho v kútiku duše stále ľúbim,ale nechcem aby náš synček vyrastal v takom prostredí. Manžela dokáže vytočiť každá maličkosť. A bola som už všetko. Som trošku pri tele a nadáva mi aj do megier a oveľa oveľa vulgárnejšie, a on pritom tiež nie je žiadny športovec. Ale jemu všetko ale uplne všetko čo nie je podľa jeho predstáv vadí. Dokonca aj to ako umývačka umyla riad, za to môžem ja. Keď som s malým vonku a je tam "náhodou" aj on s nami, synček nemôže pomali nič do ruky chytiť, nemôže sa zvaliť na zem, podľa mm ho ja nechám váľať a čo som to za mater keď sa o syna neviem postarať a pritom som s ním dennodenno skor sama, lebo manžel aj keď pracuje tak, že denná nočná a dva dni voľnu tak ho skor nevidíme. Vstáva ráno okolo deviatej pol desiatej, no občas skôr a to ho už čakajú raňajky, káva - ide si zapáliť, potom je cca 1 až 2 hodiny na wc, a potom si sadne k telke - pozera nejaky serial čo už x - krat videl, a keď sa synček zobudi z doobedneho spanku tak mm si spomenie, že má vonku - bývame v domčeku, nejakú prácu a celý deň je preč, malému príde dať pusu na dobrú noc a zasa je vonku a keď príde, naje sa keď mu to strčím pod noc a lahne si pred telku a väčšinou zaspí, keď mu poviem nech ide do postele,ešte sa na mňa osopí, že sa mám starať do seba. A ešte k tomu jedlu, on nezje všetko, on nemá rád brokolicu, on nemá rád karfiol, on nemá rád cibuľu, nemá rád hríby, nemá rád prívarky, nemá rád prekladané zemiaky, nemá rád granadír, nemá rád hrachovú polievku, skoro všetky polievky nemá rád ... Neviem čo mám robiť. Vydržať to kvôli synčekovi či? Myslíte, že sa zmení?prepáčte ak niečo nedáva zmysel,ale písala som to tak ako ma to napadlo.

Strana
z18
moonlight1210
16. mar 2016

@duplessis pokial si vzdy spokojna s tym, ako sa ty vo vztahu rozhodnes a nemas tendencie neskor sa citit ukrivdena, tak ti poradnu ani netreba.

ale neposielaj ludi, co sa len nevedia v danej situacii zorientovat vo svojich negatívnych pocitoch, hned k psychiatrovi, to nie je jeho obor.
na to su tie poradne a psychológovia.

hladampomoc
autor
17. jún 2016

@evkakorcek od vcera som rozvedena

s1m.one
17. jún 2016

blahozelam k novej etape zivota, prajem ti vela sil, syn je este maly, zvladnes to !! 🙂
@hladampomoc

hladampomoc
autor
17. jún 2016

Baby tak ja som to zvladla. Od vcera som rozvedena.

hladampomoc
autor
17. jún 2016

@s1m.one dakujem 🙂

missguerlain
17. jún 2016

@hladampomoc Gratulujem a prajem vsetko dobre do noveho zaciatku 😉

llnnaa123
18. jún 2016

@hladampomoc blahozelam nech sa dari v samostatnom zivote☺

oldman50plus
18. jún 2016

@hladampomoc
No teraz je len otázka či:
1. si z toho šťastná - v tom prípade gratulujem
2. neistá sa sama pýtaš ako to bude a či si nemala skúsiť to alebo ono ... v tom prípade ti hovorím že ak je to krok po dobrom uvážení tak si spomeň na bolesť ktorú ti vzťah pôsobil a buď šťastná že si sa bola schopná rozhodnúť.

A ešte jedna vec. Rozvod nemusí byť koniec partnerského vzťahu. Ako starší mám už viac rovesníkov v neskorých fázach vzťahu a mám minimálne 2 kamarátov ktorí sa rozviedli ale za nejakých 10 rokov vrátili k pôvodnej manželke. Jeden pár dokonca znovu uzavrel manželstvo. V oboch prípadoch bola príčinou rozchodu nevera - v jednom prípade manželova, v druhom manželkina.Ten ktorý odišiel za novou známosťou (postupne za pár rokov mal asi 2 ďalšie) povedal že jednoducho to za to nestálo a keď už prestal mať "pretlak testosterónu" a jeho bývalá súhlasila tak sa vrátil a vyzerá že sú spokojní. Inak vždy hovoril že okrem toho že ju sex nebaví tak je ideálna žena 😀 .
Ten druhý (tiež mal počas obdobia niekoľko známostí) mi povedal že vlastne vždy miloval len o tú prvú ale samozrejme nebol sa ochotný deliť o ňu s milencom. Milenec po čase zomrel tak ako sám povedal "uveril som že som zas pre ňu jediný na svete" a tiež sú spokojní, títo sú už dávno v dôchodcovskom veku takže už ich fakt asi len smrť rozdelí.

bibika55
18. jún 2016

@hladampomoc Podľa vlastnej skúsenosti !!! Nikdy by som neostala s takým mužom kvôli deťom.Nič sa nezmení.Len sa bude všetko prehlbovať. Čas neúprosne beží a prídete na to,že to nemá význam. Ponižovanie ženy,je len úbohosť chlapa,ktorý trpí syndronom úbohosti.Preto si vylieva zlosť na druhom.Má určite nejaké komlexy. Nenechajte sa ponižovať a urážať. Príde čas,keď vám to začne pretekať cez hlavu A vy pochopíte,že to bola len strata času.Ste mladá žena, máte svoju hodnotu a česť,tak si ju nenechajte nejakým chudákom pošlapať. Žiaden chlap za to NESTOJÍ.!!!!!!!!!

stanulienkat
18. jún 2016

Drzim palce,uvidite,ze o par mesiacov- rokov si poviete,ze ste dobre urobili. Vsetko dobre.

hladampomoc
autor
18. jún 2016

@stanulienkat dakujem pekne. Ja uz teraz viem,ze som spravila dobre 🙂

jolinka
18. jún 2016

@hladampomoc velmi si ma spravou potesila, casto som na teba myslela a prave v tychto dnoch som mala v plane ti pisat IP, ako sa dari a ako pokracujes 🙂 🙂

no a vidis, ty si zatial nezahalala. prajem vela stastia

danika999
18. jún 2016

@bibika55 uplne suhlasim!
@hladampomoc blahozelam 🙂 len som narychlo precitala prispevok a skoro ma striaslo..urobila si najlepsie co si mohla ze si syna uchranila od takeho chlapa..nezmeni sa taky clovek nikdy, ja som sa 8 rokov motala v manzelstve sice bez nadavok ale s neverami a kadecim, z coho vzdy som bola zla len ja..a viem ze iba chvilu bolo dobre a potom zas to iste..teraz viidm ako moj ex zije a nezmenil sa teda vobec..prajem vela stastia v novom zivote 🙂

monullienka1
18. jún 2016

Ahoj, k tvojmu prispevku som sa dostala az teraz...uplne ta chapem, ze to tak dlho ti trvalo. Moj otec je presne taky isty, on dokonca ponizuje a uraza uplne kazdeho a pred hocikym. Ked sme boli maly sme tomu este nerozumeli a nevnimali tak a brat plakal, ze on chce obidvoch rodicov, tak mama sa s nim nerozviedla a dnes? To lutujeme, nici zivoty uplne kazdemu aj cudzim ludom? On je ten najdokonalejsi na svete a my sme uboziaci. Dokonca sa dokaze vyvrsovat aj na mojich malych detoch. Nikto k nam uz ani nechce prist na navstevu, chodia len zdonutenia na narodeninove oslavy. :( urobila si to najlepsie co si mohla, lebo neskor to by bolo este horsie. Bohuzial moc hypoteku, teraz nemozeme a nemam istu ani pracu po navrate s MD, tak este 2 roky ho musime trpiet :(

filipal
19. jún 2016

@hladampomoc mas moju uctu ze si zvladla odist od tyrana. gratulujem a prajem ti uz len krasny zivot!

lialucia
24. jún 2016

Ahoj. Mam podobny problem. Avsak trosilinku insí. Ale su tam nadavky na moju adresu ako u vas. Ak ja rozmyslam o odchode, aj ked maly ma 4 roky a mame novy dom. Bude sa mi tazko odchadzat z domceka ale uz stacilo, niesom ziadna chudera a nenecham si srat na hlavu. Drzim palce aj tebe.

Strana
z18