icon

Rozviesť sa, či vydržať v manželstve?

hladampomoc
9. dec 2012

Ahojte mamičky aj nemamičky. Potrebovala by som strašne moc poradiť. S manželom sa poznáme už 8 rokov, z toho 4 sme manželia a máme 1,5 ročného synčeka. Stojím pred závažným rozhodnutím - rozviesť sa či vydržať v manželstve? Prežili sme spolu veľa krásnych chvíľ a máme nádherného syna. Manžel mi,ale stále viac a viac nadáva - vulgárne a to dokonca aj pred synčekom. Nemá zábrany pred ničím a nikým. Minule mi aj v obchode vynadal a zvyšoval na mňa hlas až sa ľudia otáčali a to len kvôli tomu, že som položila vetrovku, ktorú sme kupovali na pokladničný pás. Ja ho v kútiku duše stále ľúbim,ale nechcem aby náš synček vyrastal v takom prostredí. Manžela dokáže vytočiť každá maličkosť. A bola som už všetko. Som trošku pri tele a nadáva mi aj do megier a oveľa oveľa vulgárnejšie, a on pritom tiež nie je žiadny športovec. Ale jemu všetko ale uplne všetko čo nie je podľa jeho predstáv vadí. Dokonca aj to ako umývačka umyla riad, za to môžem ja. Keď som s malým vonku a je tam "náhodou" aj on s nami, synček nemôže pomali nič do ruky chytiť, nemôže sa zvaliť na zem, podľa mm ho ja nechám váľať a čo som to za mater keď sa o syna neviem postarať a pritom som s ním dennodenno skor sama, lebo manžel aj keď pracuje tak, že denná nočná a dva dni voľnu tak ho skor nevidíme. Vstáva ráno okolo deviatej pol desiatej, no občas skôr a to ho už čakajú raňajky, káva - ide si zapáliť, potom je cca 1 až 2 hodiny na wc, a potom si sadne k telke - pozera nejaky serial čo už x - krat videl, a keď sa synček zobudi z doobedneho spanku tak mm si spomenie, že má vonku - bývame v domčeku, nejakú prácu a celý deň je preč, malému príde dať pusu na dobrú noc a zasa je vonku a keď príde, naje sa keď mu to strčím pod noc a lahne si pred telku a väčšinou zaspí, keď mu poviem nech ide do postele,ešte sa na mňa osopí, že sa mám starať do seba. A ešte k tomu jedlu, on nezje všetko, on nemá rád brokolicu, on nemá rád karfiol, on nemá rád cibuľu, nemá rád hríby, nemá rád prívarky, nemá rád prekladané zemiaky, nemá rád granadír, nemá rád hrachovú polievku, skoro všetky polievky nemá rád ... Neviem čo mám robiť. Vydržať to kvôli synčekovi či? Myslíte, že sa zmení?prepáčte ak niečo nedáva zmysel,ale písala som to tak ako ma to napadlo.

hladampomoc
autor
12. mar 2013

@elizeenka to sa fakt najdu taki zli chlapi aj viaceri?to je strasne smutne.
a mas pravdu su to riadne kone 🙂

elizeenka
12. mar 2013

Minule mi robil sceny na ulici,ale to je na dlhe pisanie. On sa proste potrebuje predviest,ked sme na verejnosti a mna za kazdu cenu ponizit,aspon tak to vnimam ja

hladampomoc
autor
12. mar 2013

@elizeenka ak mas chut kludne napis do IP. no ten moj na ulici este nie,ale v obchode ci tak sa uz par krat stalo. sice mi nenadavl uplne brutalne,ale ludia aj predavacky sa otacali uz

elizeenka
12. mar 2013

Tak u nas v obchode pravidelne ze sa ludia otacaju a kolkokrat som ho nechala pred obchodom a isla radsej autobusom domov, nebavi ma to sa snim dotahovat.

hladampomoc
autor
12. mar 2013

@elizeenka to si s nimi fakt neporadime?
a rozmyslala si aj nad rozvodom?
ja rozmyslam uz dlhsie, a stale sa neviem rozhodnut. Bjim sa

elizeenka
12. mar 2013

Napisem ti do IP, len maleho nakrmim

avotalip
12. mar 2013

bojuj.... v modlitbe budem na vas myslieť...

hladampomoc
autor
12. mar 2013

@avotalip dakujem. budem sa snazit aj ked je to strasne tazke, lebo sa vravi, ze rozviest sa je lahko, ale tazsie je vztah udrzat aby bol dobry
je mi z toho vsetkeho strasne strasne smutno.

devlin
12. mar 2013

@hladampomoc ja viem, ale zahrabavat sa v takomto vztahu...mas zivot pred sebou, Tvoje dieta tiez, tak si ho nekazte. Napisem Ti IP.

eleaelea
12. mar 2013

Ahoj. Viem si predstaviť tú atmosféru u Vás doma. Keď som bola malá, tak takáto atmosféra bola aj u nás. NIč sme nemohli robiť, pretože otcovi to vadilo, rozčuľovalo. Pomaly sme chodili na špičkách, len aby sme ho nenahnevali. Žili sme (záľuby, zábava, hra, smiech) až keď odišiel do práce. Tvoj syn to zatiaľ nevníma. Ale ako bude rásť, tak si nebudete môcť užiť ani jeden druhého (ty syna a syn teba), pretože určite niečo bude vadiť tvojmu manželovi. A ty v snahe udržať rodinnú atmosféru, budeš ustupovať a ustupovať, podriaďovať sa, robiť len to, čo jemu vyhovuje. Až ťa presvedčí, že ty robíš niečo zlé, ty si na vine. Vyzerá to, že si citlivej povahy, vždy mu všetko odpustíš (aj to zlé, čo sa medzi manželmi a ľuďmi nerobí). Nemôžem ti radiť, čo máš urobiť, ale UTEKAJ z takého vzťahu. Si mladá, už teraz určite zvládaš všetko bez manžela, pretože určite všetko necháva na teba. On sa nezmení, len sa to bude zhoršovať. A ten pocit, keď budeš mať kľud, keď prídeš domov bez strachu, čo zase bude tvojmu manželovi vadiť, je na nezaplatenie. Držím palce, daj vedieť

hladampomoc
autor
12. mar 2013

@eleaelea Dakujem. ono zas nemozem povedat, ze by mu vadilo, ked sa maly hra, ale proste niekedy sa v nom nevyznam. pre nic za nic dokaze zazerat aj dva tri dni a ked sa ho spytatm co mu je ze preco tak zazera tak mi povie, ze len tak

eleaelea
12. mar 2013

máš ho veľmi rada, ale stále ho obhajuješ.
Ale dúfam, že sa mýlim a bude všetko dobré. Prajem len a len, aby ste boli spokojní.

hladampomoc
autor
12. mar 2013

@eleaelea myslis manzela, ze mam velmi rada. ja uz ani neviem co to je. ono sa to neda povedat. raz k nemu citim nenavist a raz neviem co je to ale laska to uz byt asi nemoze po tom vsetkom co mi spravil. ja neviem je to zvyk, obava, neviem fakt neviem

avotalip
13. mar 2013

@hladampomoc každý máme nejaký kríž ktorí máme niesť, áno máš pravdu, je to asi lahko, rozviesť sa... zhodiť si to z pliec, ale čo potom.... ja si neviem predstaviť aké to máte ťažké vo vašom manželstve, ja mám veľmi šťastné manželstvo a prajem také všetkým. No ale zažila som iné ťažké chvíle, poznám aj pocit bezmocnosti, bezradnosti, velkeho smutku ale som vdačna Bohu za to že mi pomohol to všetko prijať, zmieriť sa s tym a že citim že je pri mne. Nechcem ti teraz povedať že sa maš zmieriť s tym ako sa tvoj manžel začal k tebe spravať, skôr veriť v to že sa obráti k láskavejšiemu správaniu. Ja som nedávno natrafila na modlitbu za oslobodenie, kde máme možnosť modliť sa nielen za svoje, ale aj za uzdravenie iných. Ide o oslobodenie od zlého a uzdravenie duše. ak chceš tak si niečo na taku tému pohladaj, na nete nájdeš naozaj všetko 🙂

hladampomoc
autor
13. mar 2013

@avotalip dakujem velmi pekne za podporu, ved nejako to hadam bude.

detana18
Odpoveď bola odstránená
hladampomoc
autor
13. mar 2013

@detana18 dakujem, je to velmi tazke odist. napisala som ti IP.

zaraaa
15. mar 2013

@hladampomoc prepač budem k tebe teraz uprimna ale lepšie to už asi nebude,takže radčšej skôr odísť ako NESKORO...maš žiť s chlapom ktory ta nenaplnena laskou a nehou ale naopak len nadavkami,a ty aby si raz za 3 mesiace čakala cely čas kedy bude mat chut ta polubiť a pekne ti poveda,lebo on ma dobru naladu,tak potom si polož otazku načo mate byt spolu?Len koli synovi?Raz tvoj syn vyrastie a odíde a ty si cely svoj život žila v prazdnote a smutku,a hlavne v trapení,podla mojho nazoru synček to časom všetko pochopí,ked bude vidieť,že si Ty štastna,tak začne byt aj tvoj synček štastny.Ja viem je to lahko písať ale tažko konať,len ty vieš čo sa v tebe odohrava a čo citíš a hlavne či vlastne chceš odísť alebo radčšej byt cely život takto ale poviem ti len ty sa budeš cely život trapiť,lebo takyto typ chlapa nevie čo je to CIT,SMUTOK,BOLEST,TRAPIT SA a nevie ani čo je to PORIADNA LASKA,lebo ma čo chcel,a to je: ženu,dieta,a preto dobre vie že už sa nepotrebuje pekne a milo spravať k svojej žene 😎

hladampomoc
autor
15. mar 2013

@zaraaa dakujem velmi pekne za uprimnost. Viem musim to nejako riesit,ani ja tak nechcem zit cely celucicky zivot,ale je to fakt tazke, lebo musim povedat, ze niekedy su aj pekne chvile,ale tie zle ich zasa zmazu.

zaraaa
15. mar 2013

@hladampomoc velmi krasne si to napísala,len škoda že tych peknych chvíl je len tak malo ☹

hladampomoc
autor
22. mar 2013

Tak ja to asi vzdavam. Na nic ine nemyslim, len na to ako vyriesit moj zivot, co bude najspravnejsie. Dnes muz prisiel za mnou, dobiedzal,ale tak ze milo, ze vsak sa nic nestalo a ked som mu povedala, ze sa na neho stale hnevam, nech ma necha na pokoji tak sa urazil. Alebo teraz si prisiel pozriet nieco na pocitac, tak som mu ochotne vyhladala co chcel lebo sa mu nechcelo tukat a z nicoho nic sa postavil a zacal, ze ja len rochnim za pc a ze on si nic nemoze poriadne pozriet a odisiel do obyvacky. Je toto normalne? Ja uz som na nervy z neho.

dannaniella
22. mar 2013

@hladampomoc ahoj, nezazila som rovnake situacie ale podobne v tom, ze som bola pod psychickym natlakom. takym nenapadnym ako opistuje evita v tej knihe facka co bola v casopise. a vies co? bojim sa s tebou, bojim sa ze sa to moze stat ktorejkolvek z nas, ze si nas prestane muz vazit. myslim ze zasiel pridaleko, i ked kazdy mame inde svoju hranicu. vyckavas, kedy pride posledna kvapka..neviem mozno pride s prvym uderom, uvidis kedy a ako zareagujes. ja mam hlavne pocit, ze ten tvoj muz je strasne nestastny a nevie co s tym, a vini za to teba. je to nechutne a nedospele. a vies co? obdivujem vsetky zeny co mali odvahu odist zo zleho vztahu. drzim ti palce a zelam vela vela odvahy do zivota pre ktory sa rozhodnes.

hladampomoc
autor
22. mar 2013

@dannaniella dakujem. Ja len nechapem z coho moze byt nestastny. Ved ma vsetko a mozno aj viac, nikdy o tom ani len nesnival, ze by to mohol mat. A hlavne ma zdraveho syna, to je malo? A ja mu davam vsetko co si zaziada, vsetko co mu na ociach vidim, len aby bolo dobre a aj tak nie je. Ja neviem byt zla na neho aj ked som to uz xkrat skusala, proste to neviem nie je to vo mne.

dannaniella
22. mar 2013

@hladampomoc no nemozem ti poradit, lebo tiez som doteraz nepochopila co sa stalo u nas. katastrofa, na rozvod, situacie neunosne. mala mala vtedy tiez taky vek ako tvoj syn, no a potom som sa rozhodla ze budem robit to co chcem ja, a nesnazit sa hladat stale len kompromis a aby bolo jemu dobre. hlavne aby bolo mne dobre a dcere. no a neviem, uz viac ako pol roka nebola ziadna hadka a moj muz je ako aniel. ja neviem co sa stalo, ci mu preplo alebo sa zlakol ze nas strati..ale zmenil sa. a zmenila som sa aj ja. uz viem ze to zvladnem aj bez neho. samozrejme ze sa to neobislo bez chvilkoveho odchodu..mozno ak mas kam ist na par tyzdnov od neho prec, si prevetrat hlavu. a uvidis ty, aj on. hm..hlavne ziadne ocakavania ze pride s kyticou a ospravedlnenim.

lucialuca
23. mar 2013

Ahojte, potrebovala by som radu, ci skor sa iba vyrozpravat bez toho, aby som to musela vyrieknut. sme s priatelom 17 rokov spolu, mame 14 rocneho syna. pred tromi rokmi sme kupili domcek, ktory sa snazime zutulnit. no nastali financne problemy - ako to tak byva a prislo obvinovanie, z mojej aj z jeho strany. mala som pocit, ze vsetko som musela tahat sama, domacnost, prerabku, v mojej praci, kde sa toho navalilo na mna vela a roky aj jeho firmu...syn sa nam vzdaloval, chodil poza skolu, nosil zle znamky, z uzasneho dietata sa stal pubertalny postrach rodicov. samozrejme - bola to moja chyba, moja zla vychova - ako inak 🙂 ved otec asi byval na marse... videla som na nom ako ho nasa financna situacia viac a viac stahuje...on - zvyknuty na nejaky standard, je teraz bez penazi... jedneho dna doslo k takej hadke, ktora ma zlomila. nikdy predtym sa mi to nestalo, aj ked sme si za tie roky "uzili talianska" az-az, no ja som si prvykrat vedela predstavit zivot bez neho a ako sli dni a tyzdne, viac a viac som sa od neho odputavala. vedela som, ze ma potrebuje, no nedbala som na to, ved som roky tahala, starala sa - mala som fakt pocit, ze len ja. bez stipky vdaky, niekedy s podcenovanim a nedocenenim. proste som sa na vsetko vykaslala, zacala som sa flakat a to bol len krocik k - NEVERE. stalo sa, len raz, lutujem to, velmi, takto sa problemy neriesia, no vtedy som bola na tom velmi psychicky zle, aby som to chapala. po mesiaci sa to priatel dozvedel a od vtedy je sice ako vymeneny, no minimalne raz za tyzden sa strhne taka hadka, ze nevladzem. niekolkokrat ma aj zbil, vcera tiez...nevladzem uz...

monikajaco
23. mar 2013

@lucialuca tak naco cakas ? aj nevera pride vtedy ked clovek potrebuje urobit rozhodnutia .. nic sa nedeje len tak ... ked ta uz aj zbil tak kde este chces zajst este co potrebujes pri takom style zivota aby ta utvrdilo ze uz to nieje ono a treba sa posunut niekde ? urob zasadne rozhodnutie a riad sa podla neho ... nepopust nepocuvej nikoho len seba ... nikto nezije tvoj zivot len ty a ja osobne by som nikdy nevenovala ani jeden jediny den naviac cloveku ktory si to nevazi a nezasluzi ... vzchop sa a zacni zit .... drzim palce ...

lucialuca
23. mar 2013

@monikajaco viem, ze by som mala odist, len tu silu najst, tu silu... niekedy si predstavim, keby som zostala ako asi budem vyzerat po dalsich napr. desiatich rokoch, strhana, nestastna, tyrana..tato predstava mi mozno doda silu to zmenit...

deni73
23. mar 2013

@lucialuca Ja by som okamžite skončil s ním, bitka NIE!!!! Nepatrí do vzťahu! On sa zrejme sa nezmení, a dokedy chceš trpieť? 😠

monikajaco
23. mar 2013

@lucialuca presne tak .. a tak mas sancu na novy zivot ... nehovorim ze bude lahky ale urcite lepsi ako to co zijes teraz .. aj ja som rozvedena sice nemala som vobec taky problem ako ty ale ked som odisla od svojho ex tak som mala pocit ze zomna spadlo snad 200 kg zavazie ... aj mne trvalo kym som sa rozhodla ,ale nasla som tu odvahu a dnes zijem uplne v inej krajine mam rodinu ktoru som predtym nemala a muza ktoreho si vazim a lubim ... len treba urobit spravne rozhodnutia ... a s tym ti nik nepomoze ..je to na tebe ...

lucia26r
24. mar 2013

si si istá že žiješ s chlapom? ja neviem, ale my sme mali pred rokmi niečo podobné na dvore, ale hovorilo sa tomu prasááátko.