icon

Rozviesť sa, či vydržať v manželstve?

hladampomoc
9. dec 2012

Ahojte mamičky aj nemamičky. Potrebovala by som strašne moc poradiť. S manželom sa poznáme už 8 rokov, z toho 4 sme manželia a máme 1,5 ročného synčeka. Stojím pred závažným rozhodnutím - rozviesť sa či vydržať v manželstve? Prežili sme spolu veľa krásnych chvíľ a máme nádherného syna. Manžel mi,ale stále viac a viac nadáva - vulgárne a to dokonca aj pred synčekom. Nemá zábrany pred ničím a nikým. Minule mi aj v obchode vynadal a zvyšoval na mňa hlas až sa ľudia otáčali a to len kvôli tomu, že som položila vetrovku, ktorú sme kupovali na pokladničný pás. Ja ho v kútiku duše stále ľúbim,ale nechcem aby náš synček vyrastal v takom prostredí. Manžela dokáže vytočiť každá maličkosť. A bola som už všetko. Som trošku pri tele a nadáva mi aj do megier a oveľa oveľa vulgárnejšie, a on pritom tiež nie je žiadny športovec. Ale jemu všetko ale uplne všetko čo nie je podľa jeho predstáv vadí. Dokonca aj to ako umývačka umyla riad, za to môžem ja. Keď som s malým vonku a je tam "náhodou" aj on s nami, synček nemôže pomali nič do ruky chytiť, nemôže sa zvaliť na zem, podľa mm ho ja nechám váľať a čo som to za mater keď sa o syna neviem postarať a pritom som s ním dennodenno skor sama, lebo manžel aj keď pracuje tak, že denná nočná a dva dni voľnu tak ho skor nevidíme. Vstáva ráno okolo deviatej pol desiatej, no občas skôr a to ho už čakajú raňajky, káva - ide si zapáliť, potom je cca 1 až 2 hodiny na wc, a potom si sadne k telke - pozera nejaky serial čo už x - krat videl, a keď sa synček zobudi z doobedneho spanku tak mm si spomenie, že má vonku - bývame v domčeku, nejakú prácu a celý deň je preč, malému príde dať pusu na dobrú noc a zasa je vonku a keď príde, naje sa keď mu to strčím pod noc a lahne si pred telku a väčšinou zaspí, keď mu poviem nech ide do postele,ešte sa na mňa osopí, že sa mám starať do seba. A ešte k tomu jedlu, on nezje všetko, on nemá rád brokolicu, on nemá rád karfiol, on nemá rád cibuľu, nemá rád hríby, nemá rád prívarky, nemá rád prekladané zemiaky, nemá rád granadír, nemá rád hrachovú polievku, skoro všetky polievky nemá rád ... Neviem čo mám robiť. Vydržať to kvôli synčekovi či? Myslíte, že sa zmení?prepáčte ak niečo nedáva zmysel,ale písala som to tak ako ma to napadlo.

nikikeke
26. mar 2013

chcem poziadat o radu aj ja... ak muz nejavi zaujem o sex- nemame deti- sme spolu necele 2 roky a spavame spolu 1-2 za mesiac, niekedy ani tolko, je to normalne? Nema potrebu ma objat, pohladit, pritulit.... vzdy som ja to co sa pridem potulit a z 10x ma 8x odtiahne. Ked ho privitam po prichode z prace, tak ma odtahuje ze mu je horuco a chce sa zobliect, alebo sa ponahla na zachod, alebo prave nieco potrebuje urobit. Doslova citim ako ma nemiluje. Nemyslim si ze ma milenku, to by som mozno este skor pochopila. Skor si myslim, ze on nevie uprimne lubit..... Mam sa kvoli tomu rozviest? ze ma neuspokojuje po citovej stranke? Ak raz za cas mame sex, tak stoji za to, len nerozumiem preco tak malo. Odmieta ma velmi casto....

terezka1947
26. mar 2013

@hladampomoc hm,obdivujem ta,ze to zvladas....neviem,co by som robila ja...hm,teda viem,keby som mala kam ist,isla by som od neho prec....mozno mu dojde o co prisiel a spamata sa alebo sa na vas vykasle-co mslim,ze az tak nelutuj...lebo syn,ale ano ty si nezasluzis taketo spravanie...a co ak sa ta "agresivita"bude stupnovat?neriskuj, mas syna a uz kvoli nemu nesmies vahat...vies, este jedna vec ma napadla...syn moze raz kopirovat spravanie svojho otca-ved synovia svojich otcov obdivuju.

waitinka7
27. mar 2013

@hladampomoc JEDNOZNAČNE ROZVIESŤ SA ! ! ! Tam niet iného východiska.

nataliaslivkova
27. mar 2013

@hladampomoc ...keby si toto pisala po 25 rokoch mazelstva abo 20 tak uz sa to dá chapat ale po 4 rokoch manzselstva a po krasnych ako pises chvilach je to nepochopitelne...preco by si mala trpiet kvoli synovi takýto vzťah skuste sa porozpravat ak to nepomoze odid..bud si zvazi on , že sa chce zmenit a sa zmeni alebo to ozaj nema význam..laska len z jednej strany je trapenie...vela stasticka prajem , dufam ,ze sa to da do správnych kolaji... 😉

nataliaslivkova
27. mar 2013

@nikikeke ..ahoj, rozpravala si sa o tom s nim? kolko ste spolu ?aky bol vas vztah doteraz?mozno ma nejake obdobie v práci zle, alebo mozno aj ta milenka...

kikaba44
27. mar 2013

@hladampomoc píše: "stále viac a viac nadáva - vulgárne a to dokonca aj pred synčekom". Nemá zábrany pred ničím a nikým. Som trošku pri tele a nadáva mi aj do megier a oveľa oveľa vulgárnejšie" Ja ho v kútiku duše 😀 stále ľúbim,ale nechcem aby náš synček vyrastal v takom prostredí".Vydržať to kvôli synčekovi či? Myslíte, že sa zmení?Rozviesť sa či vydržať v manželstve?"
😨 Vážená pani, máte zvláštne myšlienkové pochody a aj keď ako píšete ste v rozpoložení, nemám na Vás slov a odporúčam Vám, aby ste Váš príspevok jednoznačne dali prečítať manželovi..Ja iné riešenie v tejto chvíli necítim

nataliaslivkova
27. mar 2013

@kikaba44 fuha asi mam iny myslienkovy pochod nepochopila som vasu radu...akože za to može ona?ako sa k nej manze sprava???ci? 😒

kikaba44
28. mar 2013

@nataliaslivkova 😀 veľa vecí nechápete a pre toto Vaše nepochopenie práve jej muž, ktorý možno ani nevie, čo jeho milovaná na MK vypisuje, môže za to, že ho ONA - trpiteľka, tak ľúbi 😀 😕

hladampomoc
autor
28. mar 2013

@kikaba44 nerozumiem Vasej rakcii a myslim si, ze nic z toho co zazivam ja ste nevideli ani v tom najhorsom sne, nie to este zazit. Prajem Vam aj Vasej rodinke nech sa Vam v zivote len a len dari a nech Vas vsetko zle obchadza, aby ste nikdy,ale nikdy nemuseli riesit zlozite zivotne situacie. Vela stastia.

hladampomoc
autor
6. apr 2013

Neviem ci ste vcera zachytili prispevok o tych dvoch manzeloch, co su spolu uz 66 rokov a este nikdy sa nepohadali, nevedia sa na seba hnevat, nevedia si zleho slovka povedat a este aj teraz po tolkych rokoch spolocneho zivota sa na seba usmievaju a ta milota z nich len a len vyzaruje. Preco je to take vzacne v tejto dobe? Skoda, ze to nie je v kazdom manzelstve.
Ja skutocne neviem ako dalej, co dalej robit. Ani si len neviete predstavit mnohe co sa vo mne odohrava. Stale premyslam, zvazujem vsetky pre a proti, ale je to velmi velmi tazke sa rozhodnut, aby clovek nespravil chybu.

gabriellka
6. apr 2013

@hladampomoc prečítala som si iba prvú stranu diskusie a teraz posledný príspevok. aj sa niečo zmenilo od kedy si to písala? nevedela by som žiť v takomto vzťahu. aj ja si niekedy ponadávam na muža, tiež más svoje chyby. ale neskutočne mi pomáha s malou, s domácnosťou ( aj ked to nie je vždy podla mojich predstáva) nakupje...myslím si že kôli synovi s ním zostávať nemusíš. bude vám asi lepšie bez tatina ☹

dzudka
6. apr 2013

@hladampomoc podla prveho prispevku co si pisala manzel ta nema rad je sebec.......ach
Alebo si vstupil uz do seba?
Ak nie treba co najskor odist bude trpiet syncek a ty.....

magic08
6. apr 2013

@hladampomoc je smutne ze sa takto dokaze spravat muz k zene, ktora mu porodila zdrave dieta a stara sa o syna, domacnost a o jeho pohodlie. uz si mu aj povedala, ze zvazujes, ze od neho odides, ked sa bude takto k tebe spravat? mozno ak ho postrasis si uvedomi, ak nie, tak sa pekne zbal a chod od neho. on nie je prave najvhodnejsi vzor muza pre tvojhi synceka, aj ked to je jeho otec

hladampomoc
autor
6. apr 2013

@gabriellka Ahoj. No nemozem povedat, ze mi nepomaha. Maly teraz dost na nom lipne - tato musi kupat, ale utieram, kremikujem a obliekam do pyzamka uz ja, tato musi dat vecernu kasu, tato musi ulozit do postele, ale spolu s mamou. Manzel aj nakupi,ale to mi tisickrat zavola z obchodu ci a kolko toho ma kupit aj ked to ma napisane.
Ale mne je strasne luto ako sa ku mne chova. Aj dnes rano bolo vsetko v pohode, kecali sme, dokonca sme sa na niecom aj smiali, varila som malemu polievku v kuchyni a maly neskutocne vireskal, som mu chcela nieco povedat tak som uz nanho zvysila hlas aby ma vobec pocuval a mm zacal na mna kricat, ze nic ine nerobim od rana len vrieskam po malom - podotykam ze to molo byt cca pol deviatej max. devat hodin doobeda, a potom prisiel do kuchyne a uz zacal kricat, ze co to mam za bordel v kuchyni, ze si ani pozametat neviem, den predtym, ked bol v praci tak som zametala kuchynu aj dva ci trikrat, ze tam je ako v chlieve, omrvinky na zemi - pritom tam bolo len par smeti co sa pri chystani ranajok a obeda stava, ja neviem chodit s vysavacom alebo metlou v zadku. A uz mi zacal vykrikovat, ze mama ma urcite takto nevychovala, ze ja upracem max. raz do tyzdna aj to len ked sa mi chce, co vobec nie je pravda. A skusila som to uz tak, ze mu nebudem nic hovorit ked krici, sam mi to navrhol ze aby som bola vtedy ticho a nic mu nehovorila a dnes mu vadilo aj to, ze preco mu nic na tie jeho vycitky nepoviem. Tak kto ho ma chapat? Co vlastne chce?
V niktorych veciach je fajn,ale tie jeho nalady a ako mi potom nadava a krici su uz neznesitelny, preto strasne vaham a premyslam co spravit.

dari
6. apr 2013

@hladampomoc
...ze co to mam za bordel v kuchyni, ze si ani pozametat neviem, den predtym, ked bol v praci tak som zametala kuchynu aj dva ci trikrat, ze tam je ako v chlieve, omrvinky na zemi - pritom tam bolo len par smeti co sa pri chystani ranajok a obeda stava, ja neviem chodit s vysavacom alebo metlou v zadku.......wau tri riadky kvoli omrvinkam??? Ty sa musis bud strasne nudit a ked riesis taketo hovadiny, tak sa tvojmu muzovi ani necudujem, ja by som bola z teba na nervy, na co riesis co bolo dva dni dozadu s omrvinkami?? Tak mu strc tu metlu do ruky a NERIES OMRVINKY!!!

A skusila som to uz tak, ze mu nebudem nic hovorit ked krici, sam mi to navrhol ze aby som bola vtedy ticho a nic mu nehovorila a dnes mu vadilo aj to, ze preco mu nic na tie jeho vycitky nepoviem. Tak kto ho ma chapat? Co vlastne chce? ..........od prveho prispevku preslo pomaly pol roka....ale ziadny posun z tvojej strany, preboha co furt riesis co chce on, ved sa pytaj samej seba!, Ty nemas nejake zaluby, kamaratky, vzdelavanie, pracu??

martini
6. apr 2013

ahoj. rozmýšlam čo by som robila na tvojom mieste a asi ani neviem odpoveď... skús sa nejak ukludniť a popremýšlať aký bol váš vzťah predtým, aký bol on predtým, či bol stále takýto len v slabšom vydaní a ty si to z lásky prehliadala alebo sa zrazu zmenil. a ak takýto nebol a váš vzťah bol fajn, čo može byť dovodom takéhoto chovania? chová sa takto aj k iným ludom? k súrodencovi? k rodičom? lezie mu na nervy len všetko s tebou súvisiace alebo celý svet? Na jednej strane si myslím, že takýto chlap si toľko pozornosti od teba nezaslúži, ale... ale je to otec tvojho syna, tvoj manžel, nie hocijaký chlap... možno je taký nespokojný a frustrovaný, že sa dostal do štádiu, že mu všetko a všetci lezú na nervy. možno sa mu nedarí v práci, možno nevie čo dalej, možno je unavený. Ak dospeješ k záveru, že predsa len to ešte skúsiš, tak skús od opačného konca. Od seba. Nie preto, že by som si myslela, že si ty na vine tomu ako sa on správa - to v žiadnom, ale žiadnom prípadne NIE. Ale jeho nezmeníš tým, že mu povieš "zmeň sa"... Skús teda zmeniť seba, tak aby si ťa viac vážil. Neviem presne čo táto moja "múdra" rada obnáša a čo obsahuje, ale napr. skús byť atraktívnejšia, začni cvičiť, viac sa o seba staraj, taktiež mu ukáž aké ťažké je byť dobrou matkou a nechaj ho, aby sa realizoval so synom. Nechaj ich samých, chod si zacvičiť, na kozmetiku, na kurz angličtiny či pletenia košíkov alebo na kávu s kámoškou a nechaj nech sa on stará, možno to na začiatku ofrfle, ale potom si to uvedomí ako je to ťažké a súčasne úžasné byť so synom. A ak nie, ak si to neuvedomí a o syna sa nepostará, do fitnes ťa nepustí a tobôž nie na kozmetiku či kávu...tak potom budeš mať o dôvod viac prečo s takýmto chlapom nebyť. A úplne posledná vec, na ktorú sa nedá nemyslieť pri takomto rozhodnutí (aj ked mnohé ženy sa tvária ako neskutočné hrdinky) - si schopná postarať sa o syna sama? Myslím jednoznačne túto otázku finančne. Viem, že lásku a starostlivosť vieš synčekovi dať, ale na život treba aj peniaze. (ak by ťa týral, bil...tak potom by to bol stav núdze a túto problematiku by som vynechala, ale v tvojom prípade je aj toto vec, ktorú by som zvažovala - ja som pragmatická realistka bez falošnej hrdosti, tak sorry, ak sa niekomu môj postoj nepáči 😉 ) Verím, že toto ťažké obdobie zvládneš, prekonáš a bude dobre. Verím, že sa rozhodneš správne. Vyzeráš ako fakt správna baba, tak držím prsty 🙂

gabriellka
6. apr 2013

@hladampomoc jasné, celkom ti rozumiem. nemáš to ľahké a neviem ani čo by som ti poradila. ja som zástanca toho aby sa rodina držala pokope a nie sa kvoli hocijakej kravine rozvádzať, ale zase som proti tomu držať rodinu za každú cenu. musíš si poriadne zvážiť všetky plusy a mínusy, lebo je fakt že žena sama to nemá ľahké. potrebuješ niekoho kto ti bude pomáhať s malým. hlavne s ním veľa hovor ked je v klude. dokola mu opakuj ako sa cítiš a hlavne mu opakuj nech sa krotí pred malým. lebo je možné že on si to osvojí a bude raz robiť to isté svojej žene. držím palce, nech sa to nejako vyrieši

hladampomoc
autor
6. apr 2013

@dari

hladampomoc
autor
6. apr 2013

@martini dakujem za povzbudive slova. A financne by som to zvladala, keby som znovu nastupila do prace (lebo z RP sa to urcite neda), aj bez manzela. 🙂

martini
6. apr 2013

@hladampomoc tak hor sa do sebarealizacie, aby si si sama viac vážila seba a možno aj on pochopí, že si dobre vybral 🙂 Držím prsty.

martini
6. apr 2013

@hladampomoc jaj a ešte som ti chcela povedať moj posledný postreh a názor a možno radu: súdiac z toho ako tu reaguješ na príspevky, ktoré by si niekedy možno naozaj zaslúžili "poslať do kelu" (nie príspevky, ale ich pisateľky, pravdaže), si fakt veľmi milá baba, veľmi empatická, nekonfliktná a v zásade vlastne super. Ale... ale niekedy chlapi si takéto dobré ženy nevážia, tak skús byť viac asertívna, viac sa presadzuj a hlavne si začni veriť a daj to najavo. Nebude to zo dňa na deň. nemám vzdelanie na psychologické rady, ale denno denne pracujem s ludmi v povedzme v ťažkých životných situáciach a mám taký pocit, že ak toto zvládneš, tak to celé zvládnete aj vy, ako rodina. Len to urob poriadne 🙂

dari
6. apr 2013

@hladampomoc neviem čo tým myslis??? Dufam , že sa ta moje slova nedotklii...alebo to bol súhlas čo som písala?

katkasofi
7. apr 2013

@hladampomoc prepáč, ale to je strašný chmulo!!!!to sa chceš dokonca života podceňovať ? Nemáš naviac??? No ja by som sa s ním veľmi vážne pozhovárala a keď nie môj zlatý môžeš ísť do prdele... Nečítala som všetko, tak neviem či máš možnosť ísť niekam od neho, koho je dom atd.. Ja som môjho priateľa opustila v 4mesiaci tehotenstva a zvládla som to... Nenechaj sa týrať psychicky, lebo ťa to všetko tak zdeptá ze si zničíš život a aj malému. A on potrebuje silnú mamičku....veľa šťastia prajem 😉

hladampomoc
autor
7. apr 2013

@dari nedotkli sa ma, kazdy mame svoj nazor a pohlad na vec. Blizke kamaratky bohuzial nemam tak som sa aspon tu chcela trosku postazovat, vyliat srdiecko. Pkeny dnik

hladampomoc
autor
7. apr 2013

@katkasofi Dakujem velmi pekne. Ma mi kto pomoct, rodicia a mala by som aj kam ist,ale prevdepodobne by som ostala v domceku a on nech si hlada svoje byvanie. Keby to zalezalo len od neho domcek urcite nemame bohuzial.

enovator
9. apr 2013

Milé dámy. "Zamilovanosť" a "milovať" sú dva odlišné pojmy, ktoré nemajú nič spoločné. Už len to, že sa hovorí, že je niekto bezhlavo zamilovaný, svedčí o tom, že to nemá nič spoločné so zdravým rozumom, resp. racionálnym zmýšľaním. Stačí si otvoriť nejakú múdru knižku o psychológii a tam už sa dozviete viac o nechutnom zamienaní si pojmov "zamilovanosť" a "milovať".

enovator
Odpoveď bola odstránená
krasneleto
9. apr 2013
wifina
9. apr 2013

@enovator wtf?

enovator
Odpoveď bola odstránená