icon

Rozvod alebo záchrana manželstva

23. feb 2025

Môžem sa tu u vás vyplakať,ponariekať si? Zle som sa vydala. Sme manželia 5 rokov. Keď si spätne uvedomím, tie situácie, konflikty boli už v začiatkoch na nič.. nechápem,kde som rozum stratila vydať sa za takého človeka. A to sme mladí ja 31 a on 37
Už o mňa nemá záujem. Z 95% som iniciátor konverzácií ja. Rieši len svoju prácu. Žena pozná,ak sa o ňu chlap nezaujíma. Nie som sama ale zároveň som sama.
Máme dve deti. Pohrávam sa s myšlienkou rozvodu.
Len neviem, či je to dostatočný dôvod,alebo sa viac snažiť?

katica06
23. feb 2025

Záujem sa nestratí z večera do rána. Ako ste sa snažili vás vzťah budovať za tých päť rokov?

markusrasford
23. feb 2025

Mysli na deti keď sú hádky na dennom poriadku tak sa rozved.

autor
23. feb 2025

@katica06 máme teraz dlhšie krízu. Nedá sa donekonečna ťahať za obidvoch ľudí. On je strašne chladný v citoch. Zdôverila som sa mu s tým čo ma trápi že potrebujem skrátka komunikovať aby ma neprehliadal aby si ma všimol ale nič. Žijeme na dedine ale je to v podstate za dedinou a okolo nás nikto nie je. O 2 km je salaš, potom nič a potom ľudia,domy
Cez túto zimu je to tu depresívne. Keď sa stratí za prácou na celý deň a potom príde a prehliada ma,tak o čom to je

ukgirls
23. feb 2025

ako stare deti? vzdy bol taky? najst si neaky konicek aby si nebola zavisla len na manzelovi kedy sa vrati a ci sa bude rozpravat .. nieco co ta vytiahne z tej depresie... ci zachranit manzelstvo alebo nie - to ti tu nik nepovie-ty vies ci taky bol,ci sa zmenil,ci ho lubis a podobne ... ak nejavi zaujem a nevidis ze by mohla nastat zmena tak radsej odist akos a cely zivot trapit

vler
23. feb 2025

Ty pracujes? Kto vlastni dom v ktorom byvate? Ako by si s detmi zila po financnej stranke ak by ste sa rozviedli?

mimi_lali
23. feb 2025

Prechádzam si podobnou situáciou, tiež mám dve deti kľudne napíš správu môžeme pokecať.

domkakvet
23. feb 2025

Nepises kolko maju deti rokov, lebo bolo by dobre keby si isla do prace, pravdepodobne pracu nemas.

janickacrazy
23. feb 2025

@domkakvet predpokladám, že sú to malé deti ešte, keď sú manželia len 5 rokov

autor
23. feb 2025

@domkakvet 5 a 3 a momentálne poberám dávku v nezamestnanosti,potom idem do práce. Momentálne som študentkou na vš ako všeobecná sestra -oše

angeli121212
23. feb 2025

Ja mám takého muža ☺️ on ani nie je že by ma vyslovene prehliadal ale nie je z tých extra výrečných ktorí by mi spievali serenády a pod jednoducho väčšinu dňa je radšej ticho a má rád ticho.. akože aj by som sa s ním pobavila ale už som si zvykla na neho 😂 ale čo nám pomáha je chodiť na výlety návštevy a pod. aby bolo o čom hovoriť ☺️

lenkakravcova
23. feb 2025

V prvom rade mysli na deti.
Hádate sa? Nie? Tak deťom bude lepšie keď budete spolu.
Ste mladí manželia. Väčšinou prvé krízy prichádzajú po 5-7 rokoch manželstva. Skúste na tom obaja zapracovať. Niekde ísť spolu len vy dvaja von. Mozno aj tebe je už doma dlho, on má čo v práci robiť ale ty sa nudis a očakávaš že večer bude plný rozhovorov..on už nevládze.. skúste nejaký spoločný víkend.

domkakvet
23. feb 2025

Skus zachranit co sa da, este pockaj kym pojdes do orace aspon do toho casu

nevenka
23. feb 2025

Och, ale to byvanie, to je moj sen...To ostatne je na prd...😢

dudos
23. feb 2025

Ja by som dala tomu ešte šancu. Ste rodina, tvoríte zázemie deťom. Keď sa vrátiš do práce, veľa vecí sa zmení. Môj manžel nie je moc komunikatívny, je viac v práci ako doma. A ak je aj doma, ako som pisala, niekedy je to s ním ťažké. Máme za sebou krízu, no dali sme tomu šancu naozaj kvôli deťom. Tvoríme im rodinu, stabilitu a útočisko. Je to ťažké niekedy zotrvať v takomto vzťahu ale aj to prináša život. Naše deti sú pre nás všetkým.

nifnea
23. feb 2025

U nas velmi podobna situacia. Uz nevladzem.

maury
24. feb 2025

Ja ti napíšem takúto skúsenosť. Bývalá kolegyňa to mala presne takto isto. Sama povedala, že bol to pre ňu problém, a nie jej muža, tak sa s tým musela popasovať. Išla do zamestnania, šéfovi navrhla pracovný čas, aký by jej vyhovoval skrz detí on k jej údivu súhlasil. Voľnočasové aktivity zaplnila koníčkami, začala sa o seba starať športovať, keď mala na seba čas, k tomu odvoz detí, spoločné učenie, vyplnenie času s deťmi , aktivity, spravila si z nich parťákov, pritom ju vždy rešpektovali že bola ich mama. Doma spravila záhradky, pestovali, začala sa starať o vinič. Muž mal svoju prácu a v citoch bol tiež chladný, tak sa voči tomu obrnila keď to inak nejde začne ako on. Uviedla mu pravidlá, keď sa s ním inak nedá baviť. Keď nie je schopný v manželskom života, ani ako otec, tak nech sa stará o okolie domu a ukáže, že aspoň v niečom je schopný. Toto zabralo. Ja neviem či takto vecne a pragmatické fungovanie by som dala bez citov, ale oni takto fungujú. Časom prišli aj spoločné akcie, prechádzky, letné dovolenky. Len ona mi fakt prišla z mojho pohľadu citovo zablokovaná a netaktna niekedy a on je že presne taký istý. Takže bola to jej obrana. Sama povedala: rozviesť sa a čo by tým dosiahla ? Ďalšieho hľadať sa jej nechcelo a existuje aj viac debilov ako ten jej. A v tomto mala pravdu, že chlapi to tak neberú oni sa nevedia ponoriť do ženskej duše a veci prežívať tak citlivo a emocionálne ako ženy, na to sú kamarátky. Ženy to hľadajú u chlapov, očakávajú ale keď takého nájdu, tak po čase im aj tak začne v tomto liezť na nervy, lebo potom sú ako ženy. A keď už žena by chcela žiť so ženou, tak môže žiť so ženou. Preto sa v tomto dopĺňajú muž má to čo žene chýba a žena to, čo chýba chlapovi. On keď bol chladný od začiatku, je to v povahe a vo výchove. Tvoj problém teraz je, že žiješ v izolácii. Keď nastúpiš do zamestnania, zas to budeš inak vnímať. A ešte jedna vec viem o jednom páre, kde ona zvažuje rozvod z dôvodu, že muž je priveľký vtipkár a srandista, vážne a seriózne sa s ním nedá baviť o ničom a jej už z toho tečú nervy ako sama uviedla 🙂

heyyou
24. feb 2025

Ahoy,názor chlapa:Ak stratí záujem,myslím,že vzťah je ťažké zachrániť.Práca je útočiskom a domov je istotou pre chlapa,kde sa žena stará o domácnosť a deti.Záleži na tebe ako to vezmeš.Myslím,že v práci nachádza kľud,možno viac sebarealizácie a pravdepodobne aj (??)vzťah k inej žene(ženám)Domov sa vracia najesť prespať a ukázať aký je dôležitý.,😉

vorkola
25. feb 2025

No s rozvodom neriskuj co ak druhy bude este horsi,Ked ta nebije neosocuje, len prehlada, vsak mozno pride unaveny z prace..pokym si zdrava,,hladaj konicky ,ak mas auto ,,het s detmi do mesta.. ja ked som prisla z prace,,pozrela len tv noviny a hned z kupelne o 20 hod zaspala az do 7, 30,,
a zas do prace..Rozpravat sa mi chcelo len v sobotu..keby mi nepomahala mama, no neviem ako by by to dopadlo ,,,mama navarila, deti obed v skole,vecera mama,...otec sa o deti nestaral

veronicka1901
25. feb 2025

Ak nemate vazne problemy, denno denne hadky a pod., tak by som vydrzala este. Mozno sa to utrasie. Pokial sa hadate a naozaj je to uz na nevydrzanie, tak by som premyslala nad odchodom. Poviem ti ale pravdu, s tvojim zameranim a malymi detmi to lahke mat nebudes. Ma ti kto postrazit deti v pripade choroby?