Rozvod - áno či nie
Ahojte, ani neviem kde mam zacat. S manzelom sme spolu uz 12 rokov. S polrocnym odlucením / nasiel si frajeku. Odstahoval sa od nas, bez myhnutia oka, potom mu to prislo luto, prisiel naspat. Fungovali sme spolu a o 1/2 roka sa stalo to iste. Odstahoval sa na mesiac, ale uz za 2 dni pisal, ze nas nechce stratit, bola som uz dajako vyporiadaná s jeho odchodom a ze zacnem novy zivot. Ani neviem ako ma obalamutil a po mesiaci som mu povolila aby prisiel znovu domov. Fungovali sme spolu 3 mesiace, ked som sa dozvedela, ze si zacal pisat s dalsou babou, bolo to pre mna dost bolestivé, po tych vsetkych sluboch. Odpustila som mu, snazila som sa velmi,aby sme fungovali ako rodina, ale nedoverovala som mu. Kontrolovala som ho, ci to bol mobil, taska...vzdy som vedela, ze nieco najdem, mozno som chcela uz definitivne vediet, ze vsetko su len reci a ze ma bude nadalej zavadzat. V kutiku duse som citila, ze ma ma rad,ale stale som sa stretla len so sklamanim, mame syna a pre neho som vytrpela uz dost. Ked som nieco nasla/objavila v telefone tak tam boli také flirtovania, co je asi aj trochu normalne,len ja stale mam pocit, ze jemu ide o viac, ved do kelu, uz som sa par krat popalila. Teraz je to 4 mesiac co trpím,. velmi som sa naplakala a naprosila. Pred nim som aj klacala, nech sa spamata ale on len ma odhadzuje. Vraví, ze ma svoj zivot, ze chce zabavu a je velky karierista. nehovorim, financne sa stará, ale po citovej stranke absolutne nic. Dokonca ked sme mali intimne chvilky,tak mi povedal, ze je to len koli mne, ze on to nepotrebuje. On si povie, idem s kamaratmi sa zabavit, ja hned som podrazdená,lebo cely tyzden pracuje dlho a chodí na sluzobky a ked cez víkend ma travit s nami,tak to radsej bud ide inam alebo ma vela prace a je zatvorený v izbe. Ano vylet obetuje. 2 hodiny treba z nedele ale je to vsetko chladne. Ja takto zit nechcem a on povedal, ze on je tiez rozhodnuty pre rozvod a ja to nezmením. Lenze na druhej strane mi dal podmienku, ze ked sa prisposobim jeho zivotnemu stylu, tak zostane s nami. Ja som to skusala, ale neda sa mi tak zit, stale sa citim sama. Aj ked som si povedala, ze mnohe pary tak ziju a je to normalne. chcela by som rozvod ale na druhej strane strasne placem a trapim sa. Rozhodujem sa, vsetko si davam za a proti a neviem ako dalej....
Uz si bali veci
@jajami no nebalí si ich prvý krát, takže to až za takú výhru nepovažujem. Výhrou bude, ak pôjdeš zajtra podať žiadosť o rozvod, dáš teraz chladiť šampanské, zavoláš pred ním kamarátkam, že ich večer čakáš, bude žúrka na oslavu tvojho nového lepšieho života, ale najmä ho pošleš do kelu, keď sa po nejakom čase opäť bude chcieť vrátiť.
Uz je prec
@jajami verím, že to zvládneš, že si uvedomíš svoju hodnotu a nedovolíš, aby tvoje dieťa bolo svedkom toho, že otec odíde, potom sa vráti, zase odíde...nebuď teraz sama, nech k tebe príde sestra, mama, kamarátka, dobrou terapiou je veľké upratovanie, premiestnenie nábytku, koncert, kino, divadlo, niečo, čo ti dobije baterky.
Dakujem
Bol to pre mna tazky vikend plny emocii ale cas to zahoji a verim,ze uz konecne zacnem zit. Dakujem vsetkym za podporu
Rozhodla som sa trosku prerobit veci v dome,hlavne spalnu a aspon gauc do obyvacky,trosku si to tu zariadit tak,aby mi kazdy kut nepripominal jeho.
Ahojte, je to 5 den,co som bez neho, aj ked to bola naozaj bolest, myslim, ze postupom casu sa to bude zlepsovat, dnes uz citim taky kludnejsi dník. 🙂
@jajami zvyknes si, casom sa pozries na ten minuly zivot s nim a budes sa cudovat, ako si to mohla znasat. 🙂 Drzim palce, aby si nasla pokoj v dusi a podala navrh na rozvod.
Neni to normalne....klacala?neponizuj sa v zivote!!!!!
@nyusika takych zien bohuzial vela, co budu smutit za alkoholikom, suknickarom, gamblerom... ☹ proste, ked ti niekto dlho hovori, ze si hlupana a nikoho si nenajdes, tak tomu vela zien akosi uveri a este sa citia vinne, ze to ony rozbijaju "stastnu" rodinu, ak nahodou naberu odvahu na odchod... Najskor su zamilovane a urobia, co na ociach vidia, potom nechcu zahodit tie roky, co su spolu, potom nechcu dietatu vziat otca, potom nemaju kam ist s 2 detmi, potom maju po 40ke a myslia si,ze je neskoro na novy zaciatok... Kto nezazil, neuveri.
@majka99999 och ved ja viem, len sa jej (mozno zlym spôsobom) snazim povedat, ze to nie je laska, to je len sprosty zvyk ☹
naozaj to viem, uz vyssie pisem, ze (zial) z vlastnej skusenosti.
@nyusika ano, zvyk, ktory vela zien berie ako lasku, resp. ony su zalubene do toho cloveka spred 5 rokov, ked sa stretavali 2x do tyzdna...
@majka99999 tomuto sa hovori spomienkovy optimizmus 🙂

@jajami ja by som s nim nediskutovala, len mu oznamila, ako som sa rozhodla. a zistila, ako si predstavuje spoluzitie do rozvodu a tak...ZIADNE vytykacky, preco, ako, naco...NIC.
len cisto prakticke zalezitosti.
mily xy, rozhodla som sa, ze sa rozvedieme, co navrhujes, aky dalsi posdtup ??
a koniec, ziadna ina diskusia...lebo ta zmanipuluje.
ty si labilna, citovo nestabilna, on to vie a vie, ako na teba.