Rozvod po dvoch rokoch: Ako ho zvládnuť?
Ahojte, uz dlhsiu dobu si uvedomujem, ze nam to vo vztahu proste neklape a pohravam sa s myslienkou rozvodu. Obaja sme dobry ludia, nikdy sme si neublizili, mysleli sme si, ze sa beriem z cistej lasky, no mam pocit, ze to bol omyl. Slovo rozvod este nepadlo ale myslim, ze to skor ci neskor pride. Brali sme sa skoro, sme spolu dokopy necelych 5 rokov… obaja sme mlady. Nemame deti, jedinym nasim zavazkom okrem manzelstva je hypoteka, ale nebojim sa, ze by sme sa nedohodli na tejto veci. Vsetci okolo nas si myslia, ze je u nas vsetko v poriadku, cakaju kedy pridu deti, vnucata, mame obaja milujuce rodiny, do ktorych sme zapadli. Fungujeme ale ako najlepsi kamarati, je medzi nami laska ale skor kamaratska ako manzelska.
Mate niekto skusnost s rozvodom po tak kratkej dobe? Ako reagoval vas manzel, ked ste to vyslovili? Ako prebiehali rozhovory? Ako reagovala rodina? Co bolo potom? Odisli ste k rodicom? Po akej dlhej dobe ste sa odstahovali?
A tvoj manžel nieje iniciatívny ani v spálni teda? Lebo na vás vek, bez deti, fuha casu by bolo, len akože nieje chuť? Ani z tvojej strany ani z jeho?
No ako mňa by to asi tiež takto nebavilo... Žiť ako spolubývajúci....
Z 5 rokov ste 2 roky manželia, takže 3 roky ste čakali na svadbu. To není skoro.
Ahoj presne Ti rozumiem, radšej teraz sa rozviesť ako potom pri dieťati už možno nebude robiť také kompromisy. Ak chceš môžeš mi napísať súkromnú správu.
Ty si už rozhodnutá, tak sa teda rozved. Pre mňa je to veľmi zvláštne, že pred 2 rokmi bolo všetko super, intimita fungovala, ľúbili ste sa, svadbu plánovali a tak rýchlo to vyprchalo.
@jina29 sa mi "paci" ako niekto na anonymnom fore dokaze vidiet do vztahu z par riadkov a smahom ruky napisat, ze rozvod bude lutovat....
Poznám ženu ktorá síce nie po 2rokoch ale po viac rokoch sa rozviedla presne pre to ,nech je po tvojom , nebudeme sa hádať. Ja chcem kľud."
Majú spoločné dieťa.
Teraz má druhého muža ,deti a je to obr debil. Len sa hádajú ale mal iskru 🙈
Miestami ľutuje , že neostala s tým prvým.
K tomu veku. Nie,nie si mladá. Nebrali ste sa skoro.
Skoro sme sa brali my. Mala som 24 a dieťa na ceste.
A neuveríš ale išli sme do svojho domu ktorý sa je kúpili 6rokov pred svadbou. Toto bolo skoro.
Prečo ste prestali spolu intímne žiť?
Podľa tam nastala chyba a vzťah ochladol.
Nerozumiem ešte tomu ako to iskra zrazu zhasla.
Čosi v 28 nemajú priateľa? Ja mam kopec spolužiačiek, spolužiakov, ktorí už mali dávno rodinu pred 30. Už máš veky aj na manželstvo aj na vlastnú rodinu. Nemáš 20
Az taka mlada nie si. To za prve. Za druhe, cakas zazraky jak z cervenej kniznice, ale zivot nie je cervena kniznica.
A za tretie, proste na rovinu napis, ze je na obzore novy buchač a tebe je zraaazu v manzelstve priuzko, lebo u susedov je zelensia trava 😉
Za mna, tridsiatka, co si mysli ze je neviem aka mladucka stabajzna a ze ma na vsetko cas. No nie, nemas. Aby si tu nepisala o desat rokov s troma mackami, ze si raz mala v pohode muza a tvoje decko mohlo mat uz 12, keby si mala rozum.
Poznam 1 pripad, rozviedli sa mesiac po svadbe. Dalsi pripad - 3 roky po svadbe.
Ahoj, môžem sa opýtať ako to dopadlo? Ostali ste spolu alebo došlo predsa len k rozvodu?
@anonym_autor ako skoncil tento pribeh?

A prečo teda žijete ako spolubývajúci?
Neostáva ti nič iné len si sadnúť s manželom. Najlepšie niekde vonku (áno budeš to musieť zorganizovať ty) a narovinu sa rozprávať. Potom už je to len hop alebo trop.
A tiež by som sa pred 30 už nevracala domov.
Aby som denne nemusela počúvať čo sa stalo atd. Prípadne aby sa rodičia nezačali aktívne starať o tvoj život.