Rozvod verzus záchrana manželstva
Ahojte maminky
S mužom sme 9rokov spolu a z toho 1rok manželia no od kedy som otehotnela a porodila dietatko nás nespojilo ale ešte viac rozdelilo....nikdy nie je doma chodí po kamatatoch krčme aj pije....my ho nezaujimame...vraj som sa mu zhnusila...no hrozne sa zmenil....ani mile slovo ani objatie nic vobec nic...a rozumny dovod nema...proste ho to nebavi uz...v nedelu sme sa uz brutalne pohadali zacal mi vykrikovat ze mi sudom vezme malu len aby som trpela ze mi ju nenechaju kedze nemam prijem a podobne vyhrazky...som z toho znechutena a je mi zle....mate tu niektora nieco podobne doma?
@nikolexa si neskutocne silna 🙂 obdivujem ta za to.. neviem ci by som to ja takto zvladla. Boze baby preco sa taketo veci deju :(
@sandokanka36 ďakujem, ale musela som i ja do tej sily dozrieť
@marshmallow Odid aj bez rozvodu,trebars do podnajmu..V takomto pripade.kedze si na materskej a bez prostriedkov.budes stale sice len na papieri zákonitou manzelkou ale pred sudom budes manzelka,a vtomto stave vydata poziadat sud vyzivne na teba ako na manzelku a na , dieta tiez,takze dve vyzivne by si mala vysudit od manzela.Vasa zivotna uroven ,kedze ste manzelia, by mala byt na rovnakej urovni,aj napriek tomu ze by ste spolu nezili. taky je zakon.Akonahle sa rozvediete,tam ti sud da uz len take vrekove. teda tam sa to posudzuje ako na rozvedenu manzelku..Ale pozor na sude povedz ,ze sa snim nemienis rozvadzat,lebo je mozne,ze keby si povedala ze sa chces rozviest,tak zase by ti sud v neprospech teba mozno dal malo.Ty bud tvrda, nekompromisna ohladom manzela,ked ty odides.On lepsi nebude.Zakial vladzes to urob,lebo ta .moze pripravit áz tak o zdravie,ze nemudes mat sil odist.A este.a este, ak ty vysudis ako na manzelku, a v pripade kebz sa on rozviedol, alebo by sa mu znizil jeho financny prijem ,tak by on musel dat navrh na sud o znizenie vyzivneho na rozvedenu manzelku.To uz nebude tvoj problem.
@vorkola a ked sa sud opyta preco nechcem rozvod?
@marshmallow ,No tu ide len o to ,aby si vysudila co najvyssie vyzivne na nerozvedenu manzelku.Sudu povies,ze rozvod nevidis ako riesenie, kedze mate spolu dieta.,alebo, trebárs , ze cas ukaze,ci sa zmeni jeho spravanie.Ale s tymto sa neyzmienuj ani pred manzelom,lebo by to pri sude mohol zneuzit,v neprospech teba.Ked budes na tom financne dobre, to uz bude ina kava, potom ho mozes kopnut do r...ti , aj cez rozvod .Zakial nepracujes, toto.Ak este budes potrebovat rady ohladom vyzivneho napis mi do ip, sama som si tymto presla,..Zatial si odkladaj vsetky blocky,vsetko, strava,drogeria, kozmetika atd....proste vsetko..aj na malu.to bude sud vyzadovat.Blocky mozes mat za posledny kalendarny rok.
@vorkola dakujem 😘😘😘
Další ocasník. Taková krásná žena a dcerka. Takovým by se měl na čelo vytetovat kkt, aby bylo hned jasno 😀
@bonavoxa dakujem pekne napisane 🙂 aj som sa zasmiala 🙂 vytetovat na čelo 😂😂😂😂
Zeny, ja iba tolko, ze mam rozvod za sebou. Ako sa dari tebe marshmallow ?
@nikolexa ako to prebiehalo?
Rozvod bol 15 minutovy. Ja som trvala na svojom, ze rozvod chcem. A muz na vsetko hovoril, ze suhlasi. Sudca mi este hovoril, ze mame male deti, ci to nezmenim,ale ja na to...kvoli detom idem od neho, v takomto prostredi nemozu vyrastat. To vsetko z mojej strany. Muza sa pytal , ci sa nezmeni. On na to...nie, s nou sa neda zit...
Na vyzivnom sme sa dohodli a aj na styku s detmi, takze sme vysli na 3 minuty von, potom nas zavolali a padlo rozhodnutie. Nakoniec sme sa obaja vzdali aj odvolania, takze hned nam pridu papiere a je to pravoplatne.
@nikolexa tak u vas to islo riadne rychlo..citit z tvojich slov,ze si velmi vyrovnana s tym. Mozem sa opytat vyzivne bolo na zaklade prijmu alebo ste sa dohodli..
Na vyzivnom sme sa dohodli
@nikolexa fasa lenze moj nesuhlasi :(
@marshmallow sme na tom rovnako"(
@marshmallow no tak to ti nezavidim :(
@patricia128 tak co spravime????hm?
sorry, ale ked si si ho brala, bola si na drogach, či čo???
8 rokov ste do kelu spolu chodili, nehovor mi ze si nic nevidela. Po par tyzdnoch prichadzaju prve kontrolky u takych chlapov...
zbytocne ste obaja takto znicili zivot dietatku a pripravili ho o rodinu, o lasku otca, o moznost fungovania tam, kde to funguje...
@mima4 no skus napisat @lennusskaa ona ho pozna co sa stalo po svadbe a od vtedy to ide dole vodou....je na nespoznanie toto nikto neveri veru...hra dokonalu pretvarku...ano znicili...preto neviem ci sa rozviest ci ostat..co bude horsie :(
@marshmallow chapem ta, ale napr. ja si myslim, ze rok je kratka doba a vstup do manzelstva je zavazna vec a mala by byt brana vazne. Nevies v com moze byt problem? nema derpesie? nejaku manicku blbovinu? nie je kvoli dietatu odsuvany na druhu kolaj? zdielate spolu lozko? Mozno aj toto su veci, ktore ho zranuju a nevie sa kontrolovat.
ja si nemyslim, ze na vsetko je "riesenie" rozvod, jasne, vsetko ma mat hranice, ale rok je prilis kratko na to aby clovek o tom uvazoval...mozno by tvojmu muzovi pomohol psycholog - muz, mozno by bolo fajn, keby si sa ty porozpravala s jeho naj kamosmi bez neho a povedala im o danej situacii...aby si na to nebola sama...
Vsetky knizky o manzelstvach, co pisu pary, ktore uz maju pomaly 50 plus, vsetky su napisane parmi, co prve roky ich manzelstva boli pre nich krizove....
este sa ta chcem spytat, nebol donuteny k manzelstvu? tym ze si bola tehotna?
@mima4 nie o dieta sme sa dlhsie snazili kedze sme mali obaja problemi...a pokecat s jeho kamosmi?ved tí maju nanho zlý vplyv...on sam asi netusi co v zivote chce...no navrhla som mu manzelsku poradnu..vysmial ma
@marshmallow a ty si myslis, ze preco mu preplo?
@mima4 netusim vela sa zmenilo tyzden po svadbe mu umrel brat...zmena pracovneho miesta...svadba dieta...nova partia futbal kamosi...tazko povedat
@marshmallow prečítala som si celú tému, iba predlžuješ agóniu, Muž, ktorý ti povie, že si sa mu zhnusila, vyhráža sa ti, že to vezme dcérku, píše si s 18-ročnou šťandou, ti nikdy nebude oporou. To, čo robí, sa nedá ospravedlniť ničím. Čím skôr to ukončíš, tým lepšie pre teba a malú.
@mima4 ja si vôbec nemyslím, že na všetko je riešením rozvod, naopak, idú mi ne nervy mladé ženy, ktoré rýchlo vhupli do manželstva, rýchlo dieťa a pri prvom probléme rýchlo rozvod. 😠 Ale aký význam má zotrvávať v tomto vzťahu? Že láska postupne vyprchá, chápem, ak prejde do priateľstva, je to úžasné, ak panuje úcta jedného k druhému, tiež je čo zachraňovať, ale tuto teda nie. Zostať s pocitom, že sa mužovi hnusím? Čakať, čo sa vyvinie zo vzťahu s tou soplandou? Alebo čakať, kedy si nájde ďalšiu? Nezáujem o rodinu ale záujem o krčmových kamarátov ho tiež neprejde ako nádcha. Prepáč, ale príliš často vo svojich príspevkoch píšeš, že koniec manželstva rodičov je pre deti to najhoršie. No často je tým najlepším. Zďaleka nie všetky deti, ktorých rodičia žijú spolu, sú aj šťastné. Čo si môže z takéhoto vzťahu do života odniesť dcérka autorky témy?
@timea7 ale ich manzelstvo trva rok. Nie je priskoro robit zavery? Pred rokom u nich bolo vsetko tip top..a zrazu bum... a rozvod je len v tomto smere prchka reakcia. Chapem, ze by dalej to neslo... a len by sa to zhorsovalo...ale treba tomu dat cas, trpezlivost...
Ja osobne neverim tym bachorkam, ze 8 rokov ťuťuli muťuli a zrazu bum... ak ten chlap je chrapun, bol nim aj predtym... ktovie, ci nebol donuteny si ju vziat... Bohuzial vacsina manzelstiev dnes sa uzavtara, lebo sa "musi"...
@mima4 ja tomu tiež neverím, že osem rokov bolo fajn a rok po svadbe takto, na rozprávky som už pristará ....preto neriešim, či je to rok po svadbe, alebo päť, ich vzťah trvá dosť dlho na to, aby vedela, čo má od neho očakávať. Svadba na vzťahu nič nemení, neverím tomu, že teraz je s kamarátmi v krčme a osem rokov o ňu nezavadil. Ani tomu, že osem rokov medzi nimi panovala úcta a láska a teraz jej povedal, že sa mu zhnusila. Toto sú pre mňa príliš silné slová na to, aby som ich rozchodila. S takýmto človekom by som už nikdy nemohla intímne žiť, ale on to vlastne ani nepotrebuje, lebo má náhradu. Plus nezáujem o rodinu a krčma. Každá z tých troch vecí je dôvodom na rozvod a v spojení všetkých troch.....
Ja si naopak myslím, že je teraz menej tehotných neviest, ako pred dvadsiatimi, tridsiatimi rokmi, keď bola antikoncepcia na inej úrovni, ako je dnes. Ale to, či je nevesta tehotná alebo nie, či sú manželia, alebo spolu žijú bez svadby na veci nič nemení. Ako som nedávno písala v inej téme, ani svadba, ani narodenie dieťaťa muža nezmení. Skôr vidím problém v panickom strachu mladých mužov zo zodpovednosti, z neochoty zľaviť zo svojho pohodlia a svojich zvykov a v neuvážených tehotenstvách, ku ktorým sú muži alebo dokopaní, alebo "zlyhá" antikoncepcia, inými slovami - čo najskôr sa vydať a mať dieťa, za každú cenu a s hocikým. Aj keď vidím, že popíja, že je lenivý, že dáva prednosť kamarátom predo mnou, že doma nič neurobí.....
@timea7 no u nas nezlihala anti...u nas to slo tazko...a tak ako tazko to slo tak si to nevazi....a ano u nas svadba mozno nie ale tehu a dieta pokazilo vsetko....neskoro si uvedomil ze uz je otec a ma sa spravat zodpovedne...
@marshmallow zlyhaním antikoncepcie som nemyslela konkrétne vás dvoch, uviedla som to ako príklad. Ale ruku na srdce, chceš povedať, že sa manžel do narodenia vašej dcérky k tebe správal, pozorne, úctivo? Že krčmu a krčmových kamarátov k životu nepotreboval? Neverím tomu, že by bol schopný vysloviť také tvrdé slová na tvoju adresu - že si sa mu zhnusila (si krásna žena) muž, ktorý sa osem rokov choval k tebe ako džentlmen, zahŕňal ťa pozornosťou, nikdy si u neho nespozorovala, že by sa snažil nadviazať kontakty s inými ženami, nikdy sa nevyslovil, že mu bude jedno, či bude dieťatko syn alebo dcérka, do krčmy nechodil. Takto zásadne sa totiž ľudia nemienia. Neobviňuj prosím to vaše drobča, že to medzi vami pokazilo, ono za nič nemôže, signály, že to nie je tak, ako to má byť určite boli, len si ich nevidela, alebo nechcela vidieť. Dieťa síce je veľkým zásahom do vzťahu, ale ak má muž a prvom mieste rodinu, ak nevymetá podniky, nedáva prednosť pred ňou kamarátom, to, že ho dieťa určitým spôsobom obmedzuje nerieši. Pred narodením dieťaťa sa zodpovedne správal?
@marshmallow on nema zaujem sa zmenit, pracovat na vztahu, dat ho do normalu. Pre mna jeden chlap neni chlapom ked je prednejsia krcma ako vlastne dieta a zena. Vy mate byt cislo 1 jeho v zivote a nie kamosi a mlade frndy. "Na to mal vas pred svadbou". Ako peknu buducnost vasho vztahu nevidim lebo iba ty robis ustupky a nechas si skakat po hlave a jemu to vyhovuje. Beriem moze byt tazke odist od neho lebo kam pojdes co financie male dieta a bude bez otca. Vsetko je na zaciatku tazke, ale s odstupom casu vidis ze si urobila najlepsiu vec v zivote. A pochybujem ze budes lutovat rozchod s takymto clovekom. Lebo viac minusov na psychike malej a tvojej prinesie ked s nim ostavas a cason kludne jeho slovne narazky mozu byt aj na malu a co budes robit potom?
Ako darmo zeny ti tu radia z vlastnej skusenosti ake rozhodnutie je na tebe a vzdy musi ist o prospech dietata. Darmo tvoje srdce vravi nieco ine. Mas rozum a niekedy sa treba riadit nim aj napriek srdcu. Nemozes nikoho nijak prinutit aby ta lubil ctil si ta a respektovat. To v cloveku musi byt zakorenene a v tvojom manzelovi nie je.

@mysicka36 to som otehotnela, keď nepil a bolo to fajn, ale keď sa dozvedel, že som v tom a sám chcel druhé dieťa, začalo sa peklo