Ruší vaša rodina stretnutia kvôli chorobe?
Ahojte, ako to máte v rodine? Zrusi svokra/mamina/svagrina/sestra stretnutie kvoli chorobe? Daju vediet, ze su chori, aby ste nechodili? Moja svokra je casto chora. V nedelu sme tam boli(pred tyzdnom)-urobila obed, kolac a potom som si vsimla, ze jej tece z nosa, aj hlas mala zastrety. Neodvolala nas, ale nas nechala nakazit sa. Syn zacal kychat, soplit, uz to mam aj ja. Vzdy jej hovorime, aby nam dala vediet. Nie,nedala. Vytaca ma to. Mate tolerantnejsich clenov rodiny? Ci sa navstevujete aj pocas choroby?
Toto neznasam. A zurim, keď ma niekto takú drzosť,že príde chorý k nám na návštevu.
Ano vzdy si davame vediet a bud navstevu zrusime alebo to nechame na rozhodnuti zucastnenych, napr. ak maju prist ku nam a mame napr. nadchu ale vacsinou zrusime. Neznasam, ked si nedame vediet.
Áno, so sestrami si dáme vedieť, aj so svagrovcami.svokra aj keď mala covid sa potrebovala stretať a tiež by neodvolala obed kvôli tomu,proste za každú cenu
@pe_mi len mna teraz oberie peniaze, ked budem musiet ist na ocr/pn.nerozmysla,co sposobi svojim pocinom🙄😞
My si všetci hovoríme, či sme zdraví a ak ma syn sople napr, tak to každému oznámim a už to nechám na nich, či pridu alebo nie.
Keď je niekto chorý, stretnutie sa zruší.
Áno keď je niekto chorý, nestretávame sa. Mám malú dcéru, ktorá je v kuse chora zo škôlky, tak nepotrebujeme niečo chytiť aj mimo toho. Je to neúctivé ľudia sú strasní sebci. Nešla by som tam z trucu celú zimu. Možno pochopí.
Vzdy oznamim, a necham na nich- niekomu sople a kychania nevadia,mne ano. A vzdy sa pytam ked pozyvam/ overujem. Syn mal narodky a kiahne- vsetci prisli - lebo uz mali.
Ja ti rozumiem
Moja svokra je človek, ktorý si povedať nedá ani za svet.
Mne toto naposledy urobil strýko, strasne ma nasral, lebo som tehotna, a on dôjde chorý, ze nebude dlho lebo sa necíti dobre… wtf
moja mama mi dá vždy vedieť. so svokrou sa nevidíme často tak ani neviem posúdiť. ale kamoška naposledy mi to tiež spravila - a bola som doma 3 týždne z toho 🤦♀️
Svokra,mama nerusi. Mama ta je schopna ist aj s chripkou k babatku. Uz sa stalo,ze zatajila,ze je chora a ked sme si vsimli, este nas presviedcala,ze ona nie je chora. Nakazila sa od nej cela rodina. So surodencami si davame vediet a rusime oslavy.
vzdy si davame vediet a vacsinou rusime, aj s rodicmi, aj s mojou sestrou a jej rodinou, aj s kamoskami a ich deckami. mame ale v pribuzenstve jednu osobu, ktora na toto zjavne nie je zvyknuta, lebo uz sa stalo, ze sme tam prisli a niekto z rodiny bol chory. odvtedy sa radsej vzdy pytam - minule sme tam mali ist a jej dieta malo zapal priedusiek a bralo atb a nepovedala nam to...
Keď vieš, že to robieva - nepomohlo by vždy zavolať vopred a priamo sa opýtať? Či myslíš, že by na priamu otázku klamala, keď vie, že to zistíte?
Vždy dávam vedieť. Nechodíme, keď sme chorí. Pre istotu sa pred návštevou vždy pýtame, či sú hostitelia zdraví.
Nikde som sa nestretla s tym, ze by niekto nedal vediet.
Ja toto nenavidim v robote...ze nezostane niekto doma, ked je chory, mame moznost HO...naposledy som to tiez schytala na tyzdennu PNku...
Ano davaju vediet vsetci ak nieco a my tiez ak mame naplanovanu navstevu a niekto je chory
To iste aj v praci
jasne, ze kvoli chorobe rusime navstevy...ale ine je soplik ci sem tam kasel a ine teplota a vyrazna choroba. So svagrinou mame 7 deti a v zime stale kazdy dookola chory, takze pokial nie je fakt ze niekto chory, tak uz nerusime, lebo by sme sa pol roka nevideli...uz nemame babatka, ale skolakov...
Automaticky si dáme vedieť predsa sme rodina nechceme aby sme sa navzájom nakazili
Mam dieta so znizenou imunitou - rodina a kamarati to vedia, respektuju aku mame situaciu a vzdy daju vediet.
Také tecenie z nosa , škrabanie hrdle neriešim. Teda nevadí mi to v prítomnosti deti. Nech si cvičia imunitu .
Kvôli nádche určite návštevy nerušíme. Kvôli chorobe áno.
Moja mama dá vedieť, svokrovci vôbec.
My tiež hovoríme že je u nás dačo.
Myslím, že rozumný človek ktorý nechce šíriť bacile ďalej má dať vedieť.
My v rámci rodiny rušíme,alebo presúvame oslavy
U nas, ak je niekto chory, sa stretka rusia.
@any_soj ked sme mali babatka, volavali sme. Teraz mame vacsie deti a chodime tam tak raz do mesiaca, tak uz nevolavame.
Áno, rušia sa. So svokrou asi nič nenarobiš... jednoducho ona sa tak nastavila a teší sa...nerozmýšľa.
Ešte sa dá volať v piatok nenápadne medzi rečou, škriabe nás v hrdle tak neviem či máme prísť a mozno sa preriekne 🙃...
My oznamujeme, nasi tiez,aj svokrovci, ale svagrina a zvysok muzovej rodiny ma v pecku,ze pridu chori na oslavu. Vobec ich nezaujima,ze ten "soplik" dostanu starsi chori clenovia rodiny alebo nase deti (bohuzial sme jedini daleko a jedini,co "vdaka tomu " skoncia na ocr alebo pn,lebo nam deti nema kto postrazit). Neznasame to

Ano, vzdy si dame vzajomne vediet v pripade choroby s vyhodnotime co dalej