S ex máme spoločný byt a on si tam vodí nechcené návštevy
Ahojte,mame s ex spolocny byt,on si tam vodí navstevy s ktorymi ja nesuhlasim,ako je napr. jeho matka,ktora štve nase deti proti mne,existuje na to nejaky zakon,ktory by zakazal tieto navstevy?
@nuvaring ak som to pochopila spravne -- ty platis CELU vysku aktualnej hypo.. cize aj za exmanzela....
uvedomujes si, ze to vlastne jemu tie peniaze DARUJES??????? lebo to JEMU zveladujes JEHO majetok!!!!!! (tym ze mesiac co mesiac znizujes vysku uveru)...
a potom, akoze prepac -- ale JA mat hypoteku 20 tisic eur --- tak skacem tri metre dvadsat od radosti.
potom ale nebud prekvapena, ak ex svoj podiel na byte preda niekomu cudziemu, alebo daruje svojej novej manzelke ci svojmu surodencovi..... a ty v 55tke ostanes byvat v byte, na ktory si cely zivot platila hypoteku, ale ktory ti hovori ze si vlastnik iba z polovice.....
aj tvoje vlastne dieta sa ti potom podakuje.....
fakt, nechapem ta... aj ked - ja proste v žiadnom prípade nebudem bývať v menšom byte s vyššou hypo na dnešnú dobu a určite si neminim pred 40-tkou brať nejakú hypo a vyššiu ako platím
z tohto mi vychadza, ze ty si sa proste rozhodla a tak to bude a bodka. A vidis to zbytocne emotivne - pretoze ak by si sa na to pozrela RACIONALNE - tak by si to takymto sposobom proste riesit nemohla.
ja platím celú výšku hypo, áno.on platí zbytok...to znamená nájom, elektrinu...čiže sme si 1:1 čo sa týka mesačných nákladov...nikto sa nikým neobohacuje ani nič iné....svoj podiel nedaruje nikto, lebo neviem kto by na niečo tak sci-fi pristúpil, akurát exekútorovi, ktorých má na krku dosť a práve kvôli tomu mi bude musieť byť dobrovoľne darovať 😎 ak nechce svoju dcéru pripraviť o strechu nad hlavou...a to už mám páky ako na neho pritlačiť, aby to urobil 😎 takže toto je jediné moje riešenie
@mirica môže sa pokúsiť 🙂
a ak neprebehlo viac ako 3 roky od rozvodu...tak ste obaja vlastníkmi v 1/1....a nie každý 1/2....takže, ak by boli jeho dlhy vysoké, došlo by k exekúcii aj z časti bytu čo by malo patriť tebe...a tebe by sa to zohladnilo až pri majetkovom vysporiadaní
@nuvaring snivaj svoj sen...
BSM sa da vysporiadat sudne do 3 rokov. Ak sa nevysporiada, tak majetok ostava v podielovom vlastnictve.. Ak si ty teraz myslis, ze mas na neho paky.. o 4 roky ak si najde pekne vypocitavu frajerku, alebo povedzme pocka, kym dieta dosiahne dost vysoky vek, nastahuje si ju aj do tvojho bytu a zacne ti take peklo, ze s radostou odides aj sama a garantujem ti, ze od neho nevymozes NIC. Budeš iba polovičnou vlastnickou nehnutelnosti, v ktorej zit nebudes, lebo to psychicky nezvladnes...
Stale sa cudujem, ze zeny sa nepoucili z chyb inych...
@zuzuliatko18 ...exekútor dá akékolvek prevody , zmluvy a podobne zrušiť....lebo začatím exekúcie, zakáže exekútor povinnému nakladanie s majetkom...
@mirica ja viem, len z autorkiných príspevkov je zrejmé, že ona si žije vo svojej realite a nič a nikto ju nepresvedčí o opaku... preto som ironicky napísala, že môže skúsiť... prečítala som si diskusiu a z autorky mám takýto pocit ...
@zuzuliatko18 ...už som medzitým zistila, že ako si to asi myslela 😀 .........ja mám skor dojem , že sa práve preto rozviedli, lebo si mysleli, že takto zachránia byt pred prípadnými veriteľmi - inak si totiž neviem vysvetliť, načo sa rozvádzali , ked aj tak vedeli , že zostanú žiť spolu....
na to, aby ma môj ex pre.ťal by musel byť dostatočne inteligentný a vychcaný miniímálne ako ja, čo nie je, takže o to sa ja nebojím a čo sa týka jeho exekúcii, tie nastali až po rozvode a neuplynuli 3 roky po rozvode, čiže ja si majetok môžem vyporiadať ako chcem a jeho exetúrovi mi môžu fúkať do r.iti akurát tak 😎
@nuvaring ....nemáš pravdu.....keby prešli 3 roky po rozvode, stali by ste sa podielovými vlastníkmi, a vtedy by exekútor na tvoju časť nemohol siahnuť. Ak k vysporiadaniu nedošlo , obaja vlastníte byt celý , a teda exekútor môže na neho siahnuť ako na celok....
tvoj bývalý sa nemôže vzdať majetku , ak už prebiehajú exekúcie...takých šikovných už bolo, čo to skúšali
@nuvaring cele zle a fakt ze zle.... a ak su tam este aj exekutori -- tak dovi dopo.... fakt o dovod (ak nie hned o regiment dovodov) byt predat, vyplatit hypo a s tym chlapom fakt nemat nic spolocneho.....
@sisaha nezobudi sa... snazili sme sa, aj ty, aj ja a aj viacere jej to tu pisali..... ale - kto chce kam, pomozme mu tam. Osobne, koncim... Nie je nic umornejsie ako presviedcat niekoho, o kom vies, ze robi kravinu jak fras, ze fakt robi kravinu, ked on je presvedceny o svojej dokonalosti a svojej pravde.....
@nuvaring skoda ze si nedas povedat, ze ohen pali - ale ze si jednou zo zien, ktore sa musia o tom aj naozaj fyzicky presvedcit a popalit sa.
Ono proste niekedy fakt by bolo dobre zobrat na vedomie rady tych, ktori ti hovoria, ze ohen pali a ze ked mrzne, treba sa obliect.... obrazne povedane.
@nuvaring a este na margo toho ze on plati energie a ty hypo a ze ste si rovni co sa tyka mesacnych nakladov.......... no, ak si vypotila z ust TOTO, tak sa fakt nedivim, ze tymto otazkam NEROZUMIES a NECHAPES to. clovek ti chce pomoct, ale pre svoju fakt ze hlupost a zabednenost si pomoct nenechas....
smutne.
mirica, opakujem neprešli 3 roky od rozvodu, to znamená, že ja to možem ešte riešiť a mna nezaujíma, kde-kade má on exekúcie, ja predsa vysporiadaním majetku idem riešiť seba, tak je logické, že ked sme boli manželia, musí sa to kvôli mne ako samostatnej osobe doriešiť a mna nezaujímajú jeho exekúcie, keďže tie sú aktívne až po rozvode. čiže ked ja spíšem dohodu, že on súhlasí, že budem jediným vlastníkom ja, tak žiadny exekútor mu nemôže nič...ako tomu zabráni? vysporiadať sa musím a je moja vec, či ho vyplatím, alebo mi podpíše súhlas s prevodom celého bytu.
kaktusik, ale ved kludne si nechám poradiť, ja len trvám natom, že byt nepredám, chápeš???? ani si novú žiadnu hypo nezoberiem....takže ak máš k tomu nejaký nápad, kludne daj
Môj brat mal podobný problém. Ako manž. postavili dom, bývali tam a potom sa rozviedli. Istú dobu tam bývali spolu, aj s dospelou dcérou. Potom si tam jeho ex doviedla otca - nevládneho. moji rodičia tam prestali chodiť na návštevy - 200km, aj keď sa tam naša rodina narobila. Potom brat svoju polovicu prepísal na dcéru, zobral si všetky veci a odišiel bývať kdesi na chatu - ani neviem kde. Asi mu to už išlo na nervy....
@nuvaring .....ja ti doporučím len to , aby si sa nakontaktovala na právnika ...nenecháš si poradiť a akákolvek rada je u teba zbitočná.....teba nikto nepr.tí a nikto na teba nemá....to potom to tvoje prebudenie bude poriadne tvrdé.....
lebo syn mal spolužiaka s úplne identickým problémom.......a ten ich byt sme chceli kúpiť...predával sa pod dohladom exekútora....a u nich tie dlhy dokonca vznikli až po rozvode(nie len exekúcia)....jednoducho exekútor vysporiadanie bytu nepovolil...
@mirica lenze toto jej nevysvetlis... ze akykolvek pravny ukon, ktory urobi, a ktory bude znamenat ze ex sa dobrovolne zriekne majetku, je jednoducho napadnutelny -- pretoze veritelia nepustia....
ona ma moznost vyjst z toho cista, bez dotahovaciek... ale ked ma vyjadrenia ze byt nepreda, inu hypo nevezme - - tak nie je co riesit. Aktualne. O nejaky cas to riesit bude ale to bude mat uz hold ine riesenie.
@kaktusik007 ....ja to vidím asi takto....o nejaký čas tu bude téma, že ju exekútor z bytu vysťahoval a byt predal v dražbe, všetky peniaze išli na úhradu exekúcii....a ako teraz dostane peniaze späť od ex....
O bože môj ...
@mirica tak zase exekutor nemoze siahnut na JEJ majetok a vyrovnat JEHO dlhy - v tom ma pravdu, cize ak by aj byt skoncil v drazbe, co je realne, nemozu ist vsetky peniaze na uhradu exekucii jej ex, pretoze ten byt nie je iba jeho .... A tohto sa ona drzi jak fras, proste si neuvedomuje tie zbytocne nervy, stresy a komplikacie, co to na niekolko rokov bude znamenat.... a ta neistota.....
A este aj to, ze ONA dobrovolne zvacsuje exov majetok ---c ize to, co vlastne prepadne exekutorovi.. namiesto toho aby reisial samu seba a svoje dieta...... jaaaaj, fakt, cele zleeeeeee
@kaktusik007 ....ja som si to tiež myslela , ale vysvetloval to ten exekútor....ak ešte nedošlo k vysporiadaniu majetku ( do 3 rokov od rozvodu)...tak on aj ona vlastnia byt celý...preto sa vysporiadajú všetky exekúcie , aj keby presiahli 50 percent hodnoty bytu....a pri vzsporiadaní majetku to potom zoberú do úvahy .....čiže ak by bola hodnota bytu 50.000,- ....dlhy 30.000,- ...tak sa uhradia z dražby a celá suma čo zostane by išla jej + pri vysporiadaní by určili, že jej ex musí doplatiť 5000,- .Len tu by to bolo ešte zložitejšie, lebo je tam aj hypo....
keby bol byt už v podielovom vlasníctve čiže už nie 1/1 ...ale 1/2 - vtedy by na jej časť siahnuť nemohli (samozrejme ak by sa vysporiadalo až po vzniku dlhov, aj tam by sa to dalo ešte tiež zrušiť mzslím do 3 rokov)
@ola2003 zial takyto zakon nie je. kedze je to aj jeho byt, nepotrebuje tvoj suhlas... suhlas by potreboval len ak by si tam niekoho chcel nastahovat. aj to je diskutabilne, lebo ak nevyjadris jasne svoje NIE a ostanes ticho, tak to sa berie ako suhlas. pravnicka mi to vysvetlovala ked sme sa rozvadzali. mali na to nejaky konkretny nazov. je to cele chore.
Ja myslí, že treba venovať pôvodnej otázke. 😉
@mirica tu sa bavime o exekuciach vzniknutych PO rozvode. Ono je dost podstatny rozdiel, ci exekucia je vylucne jedneho z manzelov a vznikla pocas manzelstva (trebars neplatenie zdravotneho poistenia) a je rozdiel, ak exekucia - teda dovod tej exekucie, cize cely zavazok - vznikol az ked boli exmanzelia.
ja som to pochopila ze dovody na exekuciu vznikli PO rozvode --- trebars tiez neplatenim zdravotky, alebo zobratim pozicky co nesplacal....
ak exekucia vznikla pocas manzelstva ( a aj ked je vylucne jedneho manzela) tak sa moze uhradit z majetku spadajuceho do BSM (a ano, potom je to tak ako si pisala)
ak exekucia vznikla po rozpade manzelstva, tak sa z majetku patriaceho do BSM uhradit nemoze, ale je potrebne BSM vyporiadat a NASLEDNE sa riesia exekucie.
kaktusik, ja furt neviem aký "majetok" mám akože zvyšovať môjmu ex????? čím prosím ťa? že platím hypotéku na byt, ktorý aj tak nikdy nebude jeho? lebo nebude

matematika je jednoduchá....ide o prachy.... ja proste v žiadnom prípade nebudem bývať v menšom byte s vyššou hypo na dnešnú dobu a určite si neminim pred 40-tkou brať nejakú hypo a vyššiu ako platím, čo som samovrah???? však už teraz mám výdavky LTT výjdem ako z čoho by som to prehoba platila????? za to mi ten pokoj a samota ozaj ale ozaj nestojí....ani keby sa všetci na hlavu postavili, proste nie.....