icon

S manželom sme spolu 9 rokov, potrebujem sa vyžalovať

10. jan 2020

Ahojte chcem sa poradit alebo skor vyzalovat.sme s muzom spolu uz 9 rokov a mame 2 male deti..akoze tradicne manzelstvo az s tym rozdielom ze brala som si ho v 20tke s tym ze to chcem ale az postupom casu som vlastne zistila ze mi manzelstvo vsugerovala moja matka ktora sa o mna starala sama a aby ma nemusela zivit dokial sa zamestnam po skole a tak proste navrhla svadbu moj suhlasil a ja som sa tesila ako male decko v 19tich ze budem vydata pani.aj to ma nikdy realne nepoziadal o ruku prsten som si vybrala sama...proste ako nejaky obchod.no teraz mi to pride ako keby si ma len vymenili...vzali sme sa prezili sme kvantum problemov kupili byt auto neskor dosli deti a viete zijeme si takto normalne asi...ale trapi ma to ze aj napriek tomu ze manzel ma nebije nepije nechodi do krcmy aj tak ma dokaze urazit alebo sa ku mne sprava ako samozrejmost.ja viem...ze asi mi sibe ze take daco ma trapi ale dost to rozbija nas vztah.po pravde az neskor som si uvedomila ze nepoznam jeho kamosov ani jedneho...ako odovodnenie povedal ze nechcel aby ma nejaky jeho kamos zlanaril..cize mi nedoveroval.kolko krat sme k nim sli posadil ma na gauc u nich v obyvacke kde ku mne doleteli jeho matka a cudna sestra a cumeli na mna ako na debila a on si behal po izbach a siel kecat s ostatnymi surodencami ci svagrom a mna ani nevzal ani nezavolal kebyze nejdem ho hladat asi ani nevie ze som tam s nim u nich na navsteve..po par mesiacoch vztahu sa prestahoval do mojho kamosa lebo som zistila ze doma z neho tahaju peniaze a on im ich ochotne daval alebo mu dokonca kradli z penazenky.raz som videla ako ho matka a sestra osahavali okolo pasa po riti no fuj..teraz ked sa stretavame z jeho starsou sestrou a jej manzelom nemam si s nimi o com povedat nemame vytvoreny vztah nerada som s nimi ale zasa viem ze ma len ju...s nou je len v kontakte...a aj teraz po 9tich rokoch vyjdu na povrch nejake veci co o nom neviem co ma zarazia...uz tolko X som mu vykrikovala ze nech ma prestane brat ako samozrejmost lebo fakt jedneho dna sa zbalim a odidem aj s detmi ze uz to beriem ako otrepanu frazu...je si tak isty tym ze ma zenu a ze sa o mna nemusi zaujimat az na mna serie...rada sa rozpravam rada komunikujem on to vie a tak raz ked deti zaspali hovorim podme sa rozpravat..tak jeho odpoved bola ze mi uz nema co povedat...akoze som sa zasmiala ale bolo mi to luto...o sexe ani nehovorim.som mlada a aj on a nejako sa to po svadbe posralo...nechceli sme hned deti cize nebol to stres z pocatia ale odmietal sex...ja sex milujem je to pre mna urcity druh relaxu a upokojenia proste ho zboznujem a s nim sa to dalo cim dalej tym menej.raz mi povedal ze tak raz mesacne by mu stacilo..no kks on raz mesacne ja raz denne...niekedy nechcel aj tyzden a to sme boli bez deti..tak som sa s nim hadala ze ked ma nelubi niesom prenho sexi nech ideme od seba ze nie ...ci je gay sa smial ze nieje...ani nechapem ako sa nam podarili deti.doteraz sa smejeme ze som ho znasilnila...co bolo vlastne aj pravda...bol donuteny...on ma kludnu a flegmaticku povahu nebije ma ani nic ale vie ma urazit na totalku...ako priklad uvediem ze ked dosiel domov bola dohoda ze sa postara o deti...predsa som a nimi kazdy den a uz mi z nich sibalo obe deti su este male...nejako som bola stale unavena a tak som poobede vzdy spala.po case mi povedal ze nic nerobim len drichmem cez den...neskor sa zistilo ze som anemicka preto ta unava.aby ste chapali on robi v zahranici a ked dojde domov sa stara a ja aby som oddychla a potom ma takto urazi....potom mi raz povedal ze ci mam niekde v manualy napisane ze on sa musi starat...a naposledy som ho poprosila nech pozbiera chrumky zo zeme ja som sa sla salit s detmi tak mi povedal ze ci dosiel domov na to zeby chrumky zbieral...proste ma tak vie urazit s tymito narazkami az ked som cakala druhe babo a sa zase ku mne spraval ako k samozrejmosti som revala kamosovy do telefonu ze uz to s nim neviem vydrzat ani koli detom...on je super otec nakrmi prebali uspi...ale sem tam si pohuci.ale viac ma serie to ze ja som pre neho samozrejmost.na nete najlepsi manzel na svete ako nas miluje vypisuje posiela pusinky ako mu je smutno.....a dojde domov a ledva to pusu da slovo milujem ta nevie povedat kvety nepoznam.ak ho poziadam ze chcem aby ma vzal na veceru aby vybavil strazenie k detom nikdy sa toho nedozijem.az ked si to vybavim sama mozme niekde ist...vsetko doma riadim ja..ja platim ucty kupujem vsetko a rozhodujem ale aby ste chapali ja chcem spolocne ale jeho odpoved je mi to jedno.co bude na obed.jemi to jedno.pojdeme niekam na vylet je mi to jedno.kam pojdeme jemi to jedno...uz som mu davala aj take ze do rana vymyslis kde pojdeme na vylet.myslite z evymyslel...nie...sak minule ma dojal ze nieco treba do auta a uz hned zacal utocne ze sa to musi vymenit a bla bla a ja hovorim sak ok peniaze su a on na mna ze sak ked sa chces ten tyzden vyvazat na aute musi sa to opravit...boze zeny skoro som ho zabila.ze vyvazat.az ist na nakup a raz niekde na vylet...ci niekam.auto ma inak on na cestovanie.znova urazka ☹ a ono ma to strasne ubija.berie ma ako samozrejmost vecne ma urazi a ani v posteli to nieje ono...uz neraz som mala chut od neho odist ale jeho slova ze ak odidem sa zabije lebo on bezomna neprezije a ze mu takto vezmem deti aj ked som mu jasne povedala nech deti do toho netaha ma vlastne uveznil v zlatej klietke...ono ja viem sak poviete ze to je super chlap nebije nefajci nepije sak co chcem...ale trosku tej lasky nehy a opory tiez nezaskodi...a dohovaram a placem uz 7 rokov a vzdy sa napravi na tyzden a potom sa to pokasle

Strana
z2
autor
Autor odpoveď zmazal
silvi300
10. jan 2020

Skúste s manželom navštíviť manželskú poradňu. Možno to pomôže.

lalota
10. jan 2020

Masaker, ja mam daco podobne, ale je to alkoholik... samotne emocne prezivanie je horsie ako realita, ze pije... aj ja som rozmyslala nad milencom, presne z toho isteho dovodu ako ty...zatial som sa neodhodlala. Skor ho hodlam opustit. Mkznos ste odcudzeni prave kvoli tej jeho praci, manzelska poradna by bola fajn, ale asi nerealna, kvoli jeho praci. Porozpravat sa ? To si ribila uz mnihokrat a nic...Mozno mu nastavit zrkadlo jeho spravania - bud ako on - mozni sa uvedomi. Pomohla by fajn kamratka, s ktorou kozes pokecat. Ja som zvolila taktiku, ake pozicas, take vrat...som mu zrkadlom (okrem toho alkoholu) -zatial bezvysledne, trva to uz 3.den... ale kusok lahostajnosti voci nemu a zdrzanie sa oddanosti voci nemu ho moze dostat do uvedomenia si, ze za dverami moze predsa cakat iny chlap pre teba... alebo mas dalsiu moznost -nechat sa vydrziavat, tolerovat to, a pripadne si najst milenca -ale tk zrejme az v stadiu rezignavie, ak teda od nehi vtedy neodides

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
miadi
10. jan 2020

Stylisticky je to taky gulaš. Opakuješ velmi často že si prenho samozrejmost. A ze ta uràža. Ale ked pišeš priklady toho ako ta uraža tak stracam nit.. je to take malicherne. Mozno je to skor o tom čo nerobi ako čo ti robi, Ze neviete spolu komunikovat. A ten sex je bieda. Dalej je asi problem ze robi mimo. O to viac citiš samotu a mas vacsie očakavania ked konecne pride domov. A on je moc flegmoš. Asi ste sa az tak moc nepoznali ked si si ho brala mlada 19ka bola si nenarocna. Skus sa neurazat pre malickosti a skus tie plany rodinne vymyslat ty. Ked sa mu vyhrazas rozvodom place a aj neveru ti odpustil. Tak bude tvàrny len ty asi nevies ako nanho. Necakaj iniciativu od neho. On je taka plastelina musis si ho vytvarovat podla svojich predstav, Mne sa zda ze ina žena ktora vie co chce a nema problem si to vyziadat by snim nasla spokojnost. On je dost pasivny a ty by si chcela aby on vedel co chces a potrebujes, Ale to sa nestane. On potrebuje manual na to co mà robit aby bolo doma dobre. Ak to chces zachranit musis do toho vložit viac energie byt dominantnejšia.

simca06022011
10. jan 2020

Podľa mňa nevieš, čo od dobroty, prepáč. Urazaju ta také blbosti, darčeky, odbocovanie... To fakt? Predstav si, ye môj vysoko inteligentný chlap tiež zabudne odbočiť, akurát ma to pobaví, keď to urobí niekoľkokrat sa sebou, určite nad dacim tuho premýšľa, 15 tokov som s nim a ani raz sa do daru netrafil... Nechýba ti v podstate nič, len viac vzrušenia z nového, viac problémov mozno.. Lebo po 9 rokoch je nejaký tern nudný stereotyp podľa mňa normálny. A vadí ti už len s princípu. To ze ste sa brali mladí a po koho iniciatíve je už teraz jedno. Aj ty si súhlasila. On ta ma viditeľné rad, je buď submisivnejsia povaha alebo flegmos. Ty si si neodzila svoje v mladosti, si frustrovaný, možno keby si mala viac vzťahov, svadbu o pár rokov neskor, mala by si iný názor teraz. Ja by som tebe odporučila psychológa, neviem ci poradňa by niečo riešila, či je tam aj nejaký vážny problém.

denisa0504
10. jan 2020

Aj my ženy potrebujeme sex a nežnosti. Ak ten tvoj nemá záujem, môže byť aký chce dobrý, no ako sa hovorí, čo nemáš doma hľadáš inde (síce skôr sa to hovorí na chlapov). Ja som zástanca toho, že keď nie je človek vo vzťahu šťastný, tak má odísť a nepodvádzať. Samozrejme keď sú tam už aj deti tak chápem aké ťažké to musí byť. Hlavne kvôli deťom by som sa manželstvo snažila zachrániť, no mysli na to, ako dlho toto ešte vydržíš? Potom si nájdeš ďalšieho milenca a ďalšieho .. podľa toho čo píšeš si dlhé roky nešťastná a dosť pochybujem, že tvoj muž sa zmení. Keď si mu toľko krát vravela že od neho odídeš a ty stále nič, tak tomu určite už neverí. Zamysli sa nad budúcnosťou. Koľko rokov ešte takto dokážeš žiť

halienka
10. jan 2020

ono potom sa tí chlapi čudujú, že je zo ženy zlatokopka, ale čo má tá žena robiť ak chlap už jediné čo dokáže žene akotak dať sú prachy. Ak chlap dáva dostatok lásky a pozornosti, dostatok ochrany a skutočnej mužskosti, tak tá žena ani toľko tých prachov nepotrebuje. Ale ak nedáva nič okrem nejakých tých peňazí čo zarobí, tak žena berie aspoň tie peniaze. Ja ti úplne rozumiem, vzťah predsa nie len o tom, že každý si tam splní svoju rodinnú úlohu a koniec, nemusíme sa ani rozprávať, ani objať ani tráviť čas spolu. Naozaj potom žena má pocit, že je len slúžka a chlap zas že je len banka. Vzťah sa musí stále budovať, stále obnovovať, oživovať, stále sa na ňom musí pracovať, nestačí 2-3 roky na začiatku a potom už na to kašľať, to proste logicky zakape. Lenže to veľa mladých ľudí nevie, myslia si, že to nejakou zotrvačnosťou vydrží takto aj 30 rokov, ale nevydrží. Tiež navrhujem manželskú poradňu, ešte to u vás nie je také, že by sa to nepodarilo zachrániť, ale musí samozrejme chcieť na tom popracovať aj on, ak nechce o vás prísť. Nuž a ak ani to nepomôže tak potom naozaj treba zvážiť, je strašné žiť po boku muža od ktorého niečo očakávaš a nedostávaš to, to je fakt týranie, to radšej sama a aspoň potom prestaneš mať tie očakávania. Treba to riadne zvážiť samozrejme, keďže sú už aj detičky.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
10. jan 2020

strašné blbosti riešiš, odbočenie, náramok. Keďže si sexuálne frustrovaná, každú blbosť berieš ako urážku na svoju osobu, si podráždená, vyhoretá. Pravidlá vzťahu si musíte nastaviť vy dvaja, nemáš inú možnosť ako začať od seba a uvidíš, či sa niečo pohne. Na tvojom mieste by som vydolovala posledné kúsky empatie, vľúdnosti, miernosti, pochopenia k mužovi, nevyčítaj mu furt niečo, to, že je dlho pracovne preč spôsobuje, že ste emočne od seba odpojení, treba to nejako naviazať, skúsiť, ak o to stojíš. Ak o neho nestojíš, chodte od seba, nájdi si niekoho, kto si ťa bude všímať, kto ti bude dávať pozornosť ako žene, ale pozor, časom každý vzťah aj tak skĺzne do stereotypu.

lenkakravcova
10. jan 2020

Ty pracuješ tiež ci iba on?

astrid1
Autor odpoveď zmazal
astrid1
10. jan 2020

Ahoj. Ja sa stotožňujem s názorom simci06022011 a miadi. Nemyslím si, že máš neriešiteľný problém. Skús brať svoje dominantné postavenie v rodine ako výsadu. Ak vieš, že zabúda na narodky, pripomeň mu ich dva dni pred a rovno mu povedz, čo by Ťa potešilo. Myslím, že budete obaja spokojní. No a so sexom ... už ho poznáš, vieš, že ak príde domov z práce uťahaný, tak je zbytočné na neho tlačiť, ale ja neviem ...neskôr, po dobrom jedle, s ktorým ho budeš čakať a keď si budeš istá, že je oddýchnutý, začni sama, zveď ho, buď pekne upravená, sexi ..veď to je tak jednoduché ...my ženy máme takú moc ;o) Pomáhaj mu splniť Tvoje priania. Proste je to typ muža ktorého budeš musieť vždy trošku pošťuchnúť, ak chceš byť šťastná.
Zmena partnera? môže sa stať, že natrafíš na iného možno viac mužného, dominantnejšieho chlapa, ale bude mať kopu horších vlastností s ktorými nepohneš a čo potom? zas budeš hľadať ďalšieho? a potom ďalšieho? ...aby si to potom neľutovala ;o)
Tak držím palce a želám všetko dobré ;o)

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
ankasek
10. jan 2020

@perdulka7 Úplný súhlas, dievča je nevyzreté, koleduje si o problémy

uhgara
10. jan 2020

podla mna mozes byt rada za to, akeho manzela mas. mozno ti len teraz postupne zivot, ktory si mohla mat, ze si mohla mat viacej chlapov, viac by si sa vyjasila a to si proste teraz uvedomujes a preto ti vadia taketo veci, ktore az take problematicke podla mna nie su!

dopolbokaodrata
10. jan 2020

Vraj plačeš už 7 rokov, ale deti si vydupeš aj tak. Tipujem že 7 rokov nemá ani jedno.

autor
10. jan 2020

Tak namiesto toho aby ste mi poradili ako to vsetko zlepsit aby aj to manzelstvo bolo super a harmonicke co vylepsit aj na sebe aj na nom ma tu riesite aka som nedospela a koledujem si o problemy...a ze tu dupkam koli naramku??? Bozeeeee...naramok bol prirovnanie ze po tolkych rokoch nevie co mam rada...niektore sa radsej ani nevyjadrujte pokial nechcete poradit...pisala som ze ai uvedomujem ze mam dobreho muza a aj tak si tu hubu otierate...pokial neporadite ani nekomentujte lepsie spravite...som.uvedomela a uvedomujem si tych chyb co som spravila a chcem na vztahu pracovat ale na to treba dvoch a neviem ako...

miadi
10. jan 2020

Hlavne musis vyriesit ten sex. Potom sa nebudes citit ako sa citis ani urazat pre male veci. Ale ako na to ti neviem poradit lebo som v zivote nemala chlapa co by nechcel sex. Nie si jedina co tu citam su taki chlapi ze sex raz za mesiac im staci, ja to nepochopim. A je to od neho sebecke. Skus sa poradit so sexuologom. Ako mu zvyšit libido.

katkati
10. jan 2020

Ja ťa úplne chápem, ale tu je ťažko niečo poradiť, lebo ty si asi mladé žieňa, ktoré si asi uvedomuje, že život vo dvojici ponúka toľko pekných zážitkov. Ale využiť to v manželstve musia chcieť obidvaja. Lenže ty si v manželstve s ťuťkom - muťkom. Takže buď si zvykneš, prispôsobíš, ale nikdy nebudeš spokojná, alebo si dáte možnosť stretnúť iných partnerov,
s ktorými si viac povahovo sadnete. Lenže pri dvoch malých deťoch je to asi krajné riešenie.

kitycat
10. jan 2020

nepostrehla som slovo laska... Vyznavate si vobec lasku? Ak si suhlasila so sobasom musela si ho mat rada ci milovat

kitycat
10. jan 2020

aha tak uz som nasla....takze sa mate radi? Alebo len on tebe vyznava lasku? Tvoj manzel je asi "pod papucou" ale tym, ze si necha dirigovat najskor od tvojej mamy a teraz od teba. Ale preto , ze mu to vyhovuje...ty vymyslal vylety lebo on nie ty to platis lebo on nie...Takym sa clovek narodi to podla mna nezmenis...Nema ego ale ku kamosom ta nepusti ach :D

autor
10. jan 2020

Ved len toto mi chyba ku stastiu to slovo ze mi pvoie ze ma lubi obime a sam od seba da pusu...ale on nic...ja ho cely den obimam plesnem po riti valam sa po nom a pusinkujem ho obimam ale on mne nic abi rannu pusu sam od seba neda neobime nepovala sa po mne...a ani poriadne nepomiluje...tiez som ostala v soku ze chlap a nemusi sex a este trafil mna co ja som vasniva osoba a romantik...raz na valentin som ja vymyslela sviecky jahody v cokolade atd lebo som vedela ze on nic ale chapete...ma sere to ze ja som u nas chlap a jeho takto hyckam a on mna nie 😩 preto som hladala inde ale aj tak som zistila ze ja chcem len mojho ale nech je to chlap nie zenska...ze ja vsetko vyriesim on sa o mna moze opriet a ked chcem ja o neho tak neni o co ☹
A hej vydupala som si decko ty blbka...dieta sme mali po zrelej uvahe ze chce byt otec do 30tky a sa mu to splnilo...a aj to mat deti bola tazka cesta takze poprosim aby si nekomentovala ked si mimo..sorry za vyraz blbka nastvala si ma...kazda tu len decko vydupkava booze.🤦‍♀️

lujza123
10. jan 2020

Ja ta úplne chápem ako sa cítiš. Potrebuješ byť znova na chvíľku žena a mat pri sebe chlapa, nie stále naopak.
Myslím ze ľudia sa nikdy úplne nezmenia a pravdepodobne budeš vo vašom vzťahu vždy ty ta dominantnejsia. Ale to neznamená ze ta občas nemôže tvoj chlap aspoň raz za čas prekvapiť.

Podľa mna zažívate klasickú vzťahovu krízu, ta príde vždy pri dlhodobých vzťahoch. Vtedy začnú človeku zrazu vadiť aj úplne blbosti

jaskolka
10. jan 2020

Neviem, mne to príde také dosť detinské, ozaj nič hrozné sa, nedeje, len zrejme si sa vydala príliš mladá, hneď deti, a tak máš pocit, že si nič neužila, život uteká, alebo tak nejako. Situácia, akú riešis, je zrejme v každom vzťahu, skôr či neskôr. Ono po 9 rokoch manželstva nikto nebude denne vyznávať lásku, kvety, sladké reči a podobne. Muž zabezpečuje rodinu,robí, aby vám nič nechýbalo. Potreba sexu je u každého iná,denne sex ozaj neviem si predstaviť, či majú bežné páry, tiež to tak do rutiny pojde
a zase riešit také úplne hlúposti ako že nepozbiera chrumky, a to s autom... 🙂🙂Sama píšeš, že je vlastne dobrý, aj o deti sa postará, prebali, okupe, atď, nepije, nie je agresívny, zarába, čiže zrejme len ten stereotyp je problém. Ak on nevymysli progeam, tak to urob ty, chodte nuekde na víkend trebárs, bez deti, len čas o vás dvoch. Môj manžel tiež je typ, komu treba povedať, čo chcem, ako chcem, a to od nákupu potravin, cez milovanie až po zariadenie domu. Každý je nejaký... A podla tvojich slov vy nemáte vážny problém, len možno viac komunikácie, a viac tolerancie..🙂

autor
10. jan 2020

Obe mate pravdu ten stereotyp ta nuda stale len doma ziadny oddych od deti...vikend len sami len snivame...lubime deti ale pol dna bez nich nezaskodi...tiez si myslim ze nemame vazne problemi len nevieme spolu sa rozpravat aj ked sa rozpravame vela...ale stale pen deti deti deti rodina...a nikdy nie mi...a mne to chyba...viem ze denne muz nevyznava lasku ale ked si 3 4 ci 5 tyzdne bez muza cakas ze dojde domov jeden nadrzany nenasytny chlap a nie dame sex a uz mozem cakat 2 dni 🤦‍♀️😆 ved po 4 tyzdnoch bez erotiky je jasne ze by som muza aj zjedla...proste ja musim citit ze ho mam vedla seba nie len ze mi vobia ze je vedla mna ale ze sme dvaja spolu a nie kazdy si ide svoje...asi len ja som prehnana ze chcem trosku tej lasky od neho...amna srereotyp nebavi aj to je v tom..uvedomujem si ze sme don spadli a neraz aom nas z neho vytiahla ale stale len ja a mna to potom uz prestalo bavit... vzdy tvrdim ze na vztahu sa musi pracovat cely cas ale obaja...a ja sa snazim a moj je ako mumia..preto pisem ze ma berie ako samozrejmost...sedime na navsteve jeho segra s muzom su o dost dlhsie apolu a obimaju sa sedi vedla nej pobozka ju a mi sedime vedla seba jak telata...a toto ma serie...sak sme mlady...niesme ani 20 rokov spolu zeby ma uz mohol ignorovat...proste zavidim ked vidim ze niekto je spolu dlho a ten muz sa nehanbi ukazat ze zenu lubi a ten moj nic...aj ked lubi

zuzpar
10. jan 2020

Tuto sa neda podla mna nic poradit ine ako poradna a vela sa rozpravat, ale o takych veciach co chcete, po com tuzite, ako sa mate radi. Aby sa to vymykalo tomu stereotypu v ktorom momentalne ste. Je mi jasne, ze pre niekoho toot nemusia byt problemy, ale presne sa viem vcitit co prezivas :/

retatka
10. jan 2020

Nie každý chlap vie ukázať city,tých je pomenej a už vonkoncom nie v spoločnosti ľudí .Tvoj mi pripadá taký ťuťko a nie pravý mužský ..To,že ste tak dlho od seba ,práveže ,by ti ich mal aspoň tých pár dni ci je doma,ukazovať .No povahu človeka nezmeníš nikdy .Jemu to asi nedochádza.Uz si mu o tom hovorila ,že tá to trápi?

Strana
z2