S mužom sa rozvádzame

12. jan 2024

Ahojte. S mužom sa rozvádzame. Mame bábätko 6 mesačne. Ja na SK nemám rodinu, len kamošky. Neviem sa rozhodnúť či tu ostať, a tým pádom by malý mal otca stále pri sebe (on sa chce starať) ale mne by nemal kto pomôcť, alebo odídem do zahraničia k rodine a bude mi mať kto pomáhať a vieme sa pri malom striedať a môžem aj robiť. Tu mám kamošky ktoré majú deti, ale nemám rodinu.. tam mám rodinu, ale nemám kamošky.. snazim sa pozrieť sa na to aj z pohľadu malého, asi by mu bolo lepšie pri otcovi, ale zas ja proste viem že to sama nedám.. teda dám, ale proste bude to najťažšia vec v živote.. ahh, skúste mi k tomu niečo povedať.. toto rozhodnutie ovplyvní dieťa a mňa do jeho 3 rokov

deti95060810
12. jan 2024

išla by som za rodinou..kámošky nájdeš aj v zahraničí.

andrea_82
12. jan 2024

A otec bude suhlasit, ze odides? Ak sud rozhodne, ze mu mas umoznit stretavanie, tak asi nebudes moct odist.

pribinak
12. jan 2024

Otec dieťaťa musí dať súhlas na odchod dieťaťa do zahraničia

lneviemmeno
12. jan 2024

A ako sa bude dieta stretavat s otcom ked sa chce starat? Ak by aj dal suhlas na odchod do zahranicia, pravdepodobne by si mu ho musela nosit a to sa ti oplati? Neviem teda ake zahranicie, ci niekde pobliz alebo moc daleko..

martinka13
12. jan 2024

Za rodinou

janickacrazy
12. jan 2024

Dala si málo informácií. Teraz bývate na Slovensku? Rodinu máš kde v zahraničí? Česko alebo niekde ďaleko? Manžel bude súhlasiť, keď mu dieťa odvezies do zahraničia? Asi nie. Pokiaľ sa chce starať, tak ostan na SK. Malé bude dieťa len chvíľu. Nemusíš sa ponáhľať hneď do práce, ak teda manžel je ochotný vás živiť a pomáhať ti.

koniarova
12. jan 2024

Ty si to nejako veľmi ľahko predstavuješ. Len tak do zahraničia ísť nemôžeš.

muchacici
12. jan 2024

Keď sa to bude dať, radšej do zahraničia

la_dolce_vita
13. jan 2024

Riesila som kedysi podobne.. rodina v Cechach, otec synov tu. Boli uz vacsi, tak som kvoli nim ostala, otec by im chybal. S babatkom by som ale asi odisla a zacala uplne novy zivot inde.

rorino
13. jan 2024

@la_dolce_vita ale aj bábätko má otca,

marca12
13. jan 2024

Ako ti pomoze rodina? Mnohi maju rodinu daleko a zvladaju vsetko. Ty budes mat otca dietata nablizku,je ochotny podielat sa na vychove,tak on bude pomahat so synom,podelite si starostlivost. Nebrala by som diwta od otca. Na to si mala si mysliet,uz ked ste isli plodit dieta. Dieta je zavazok na cely zivot. A nie sa spoliehat na rodinu,ze sa o mna postara.

cacianka
13. jan 2024

Títo dilemu môžeš zvážiť, až keď budeš vedieť názor muža, či ti povolí odsťahovať dieťa do zahraničia, ty kľudne môžeš ísť, ale dieťa má otca a obvykly pobyt aj stred záujmov tu na Sk.
Mužov súhlas môžeš ešte obísť cestou súdu, ktorý vo vážnom prípade môže súhlas udeliť za otca. Ale to pochybujem....