S partnerom u seba neprespávame
Ahojte, mám 21 rokov, priateľ bude mať 23 a vôbec pri sebe nespavame...myslím že spať pri sebe,nie spolu (nemyslím sex)...moji rodičia s tým majú problém keď tu má prespať a ja u nich už vôbec nie...čo by ste robili? 😌
@elizabet173 ty si ale maturovala ozaj v roku pana, hadam sa nejdes porovnavat s mladymi v sucasnej dobe
@klip0 ja som s tym vyrovnana. Urcite su, najma taki, co maju moznost pracovat v rodinnej firme a popri tom si externe studovat socialnu pracu 😉.
Len keby ste zas na druhej strane pripustili, ze su aj ludia, ktori nemaju tatka s firmou a studuju odbor, ktory len tak externe nevystudujes.
;)
@klip0 ano ano, je to cele o tom, ze sa mi nic v zivote nepodarilo 😆
Ja som nemala ambicie v 19tich brat hypoteku a nemyslim si, ze som pre to dosiahla v zivote nieco menej 😉
Ale zas, mohla som si frajera vodit domov, aj na dovolenky sme v tom veku chodili (za vlastne samozrejme), aj sme brigadovali o dusu, len tu hypoteku som nepoteebovala. Nastastie.
@h_petra Maturovala som ozaj v roku Pana, ale mam dospeleho syna, pisala som, ze dostal hned prvu pracu na dobu neurcitu a berie si hypo. Lenze ty si z kazdeho prispevku vyberies len to, co ti vyhovuje, tak, ako to studium socialnej prace a miesto v rodinnej firme. Pozri, niekto sa osamostatni v 20 rokoch, niekto v 30 a niekto nikdy. Ale tvrdit, ze to v 20 nejde, napriek tomu, ze to viacere maju za sebou, je trochu mimo, nezda sa ti?
@klip0 nasi tiez nemaju firmu, studovala som technikut. Pracu som si nasla normalne na pohovore. Menila som ju iba raz a to tiez normalnou cestou.
moj muz rovnako, mama ucitelka, otec robotnik, ziadna rodinna firma.
ale my na sebe stale makame, vzelavame sa, pracujeme obaja v IT 🙂
takze nie si sama 🙂
@klip0 ved toto, ked mi niekto tvrdi, ze neda sa… Da sa, sle nie je to zadarmo samozrejme. Ja to tiez vidim u mna na oddeleni, zobrala som aj par absolventov, ked boli sikovni a hlavne chceli, ved naucia sa. A u mna teda nikto nemal tlacenku, staci, ze boli sikovni a mali potencial. Vacsina z nich uz sa pekne vypracovala na lepsie miesta. Ale teda, uz da mi raz stalo, ze to bola fakt zla volba. Tak sme sa rozlucili. Ale sanca bola 🙂
A teda s hypotekou - moj muz si kupil byt ako 21-rocny, ja som ako 25-rocna (kedze som bola na vs a v zahranici). Takze da sa vselico. A ked ste na to dvaja, to je este lepsie ;)
@qetka presne len zato že niekto to nedokázal akoby to bolo nemožné. Však ja netvrdím že je to niečo úžasné a výnimočné, premna to bolo aj je úplne normálne a aj chápem ak sa niekto osamostatni oveľa neskôr je to jeho voľba a je v poriadku.
Ale nikdy netvrdím, že zato, že mne sa niečo nepodarilo, to je nereálne.
Mnoho mladých dostane tak ako píšeš, dobre miesto aj bez známosti a mnoho mladých nebaví bývať vo svojej detskej izbe do 25-30r ale rozhybu sa skôr.
@h_petra je tazke vyjst zo svojej bubliny, ze? Skoda, keby si dokazala uznat, ze existuju aj ine moznosti, v ociach ostatnych diskutujucich by si iba stupla... no nic. Gymnazium + od 16r brigady, normalne, bez tlacenky, 19r denne studium VS (velmi ziadany odbor, bez protekcie) + praca na plny uvazok (normalne cez pohovor), od 3. roc. v odbore. Od 21r podnajom sama, od 22r podnajom s priatelom, 23r hypo. Od rodicov som peniaze nevzala od 18r. Niezeby nechceli, ale zarobila som si, tak na co. Nie som zdaleka jedina, co kamaratka, to sa kazda snazila osamostatnit co najskor. Skor spoluziaci dlhsie zili u rodicov, aspon co som si vsimla... ale to nebolo o tom, ze by nemali peniaze na podnajom, im sa nechcelo prať 😁
@h_petra no tak keď tvrdis že to je nereálne tak asi nemáš skúsenosť ale len názor ako si napísala vyššie ;) ja mám naopak v okolí ľudí ktorí pracovali normálne počas VS a boli samostatní 🙂
Možno sa nám darí aj tak, akými ľuďmi sa obklopujeme 🙂
Neviem to fakt chces vyhadat, že ženy ti tu tvrdíme že my sme to tak zažili, my sme sa osamostatnili a fakt si myslíš že nás prehovoris že sa to nestalo ? Alebo čo ako ?

@klip0 tiež čakám, kedy bude 15.