icon

S rodinou bez kontaktu

11. jún 2023

Je tu niekto,kto sa nestretáva so svojou rodinou kvôli rozdielnym hodnotám,názorom na život či s diametrálne rozdielnym životným štýlom? Ako to riešite,ak viete,že blízku rodinu, (rodičov,súrodencov), nezaujíma váš život? Nejde o žiadne hádky v rodine,ani nič podobné negatívne,len obojstranne sa nezaujímate o životy rodinných príslušníkov,nakoľko tie životy sú tak rozdielne,že aj pri prípadnom stretnutí nenájdete spoločnú reč a väčšinou je prítomné len ticho alebo pár zdvorilostnych otázok? Navštevovali by ste sa alebo nie? Alebo ako by ste to riešili? Prerušili vzťahy spontánnym odcudzením?

Strana
z2
monika185243
12. jún 2023

Ja si to neviem ani len predstaviť pretrhnúť úplne kontakt s blízkou rodinou, tiež sme mali medzi sebou rôzne veci, ktoré tu nechcem vyťahovať, ale povedala som si že je to rodina, čo je viac ako nie mama, otec, brat, sestra...neviem ale keď tu čítam niektoré komentáre je my smutno...život nám pretečie pomedzi prsty a keď sa mám na niekoho hnevať do konca života, asi to za to nestojí...dnes si tu, zajtra nemusíš byť...

jamimo
12. jún 2023

@pragmaticka toto hovorila vždy moja kamarátka (jedináčka), že to nikdy nechápala, keď niekto rozprával o (ne) harmonických rodinných vzťahoch. Vždy konštatovala, že : preboha, veď kto ti je bližší ako brat, sestra??? No, a má chlapa zo 4 detí a pochopila! Vždy to spomenie, že je šťastná, že je jedináčik a nemusí riešiť také....

jamimo
12. jún 2023

@monika185243 nemusí ti byť smutno, medziľudské vzťahy nemajú byť len preto, lebo sme rodina. To máš ako s tou úctou k starším. Nevážim si človeka preto, lebo má 80 rokov. Mám súcit a pochopenie pre starobu, keď môžem, tak som nápomocná. Vážim si však človeka za to, ako sa správa, žije, jeho skutky, dobro...nie preto, lebo sa hovorí, že si ho máš vážiť na základe dosiahnutého veku, sivých vlasov....
PS: áno, život uteká rýchlo, nevieš dňa ani hodiny, to súhlasím. Nesúhlasím však s tým, že sa na niekoho hnevám, alebo sa hnevám. Práve tým, že si to viem pomenovať, byť úprimná a prijať to, dokážem žit v mieri a pohode, slobode= bez predsudkov, očakávaní, výčitok a spoločenských stigiem.

soldi
12. jún 2023

@monika185243 tak pokial ta rodina nie je vyslovene toxicka, tak sa to da, jasne.
ale keby tvoj otec bol povedzme alkoholik, co by ta cele detstvo mlatil, tyral by aj tvoju mamu a aj v dospelosti by ta neustale napadal, tak stale by si za nim doliezala a hovorila mu, ze si moja rodina, tak som tu pre teba?
nikdy by svoje ciny neolutoval, len by ti hovoril, ze ty za to mozes, ze ta mlatil, ze si si to zasluzila.
ako dlho by si bola schopna a ochotna to znasat? cely zivot? cely zivot by si samu seba nicila, lebo vsak "rodina"?

presne preto, ze zivot nam pretecie pomedzi prsty, tak nema zmysel si ho nicit toxickymi vztahmi a ludmi, lebo "rodina"

pragmaticka
12. jún 2023

@jamimo noo vidíš u mňa presný opak. Mam chlapa jedináčika a keď vidí ako tie vzťahy u nás fungujú, ako sme radi vždy keď sa stretneme celé rodiny, vždy mu je to hrozne ľúto ze on nemá brata ci sestru.

jamimo
12. jún 2023

@pragmaticka úplne to chápem, páči sa mu to v tvojej rodine, lebo to nezažil. Ale, to ste vy, tvoja rodina. Opak- možno tvoj chlap keby mal brata a zlé skúsenosti, vzťahy, povedal by, že či ho má, alebo nemá, nevidí rozdiel. A tak to v živote chodí, ako sa hovorí: Čo okno, to príbeh.

holdviola7
11. jan 2024

Ahoj, ja s bratom nemame skoro ziaden vztah. Ja som sa snazila, aj ked pridem na vikend k rodicom (on este byva u nich). Nemame si co povedat, odjakziva ma nema v laske. Nic hrozne sa medzi nami nestalo. Proste rodinu si nevyberies..

sialsa
25. jún 2024

@number19 velmi dobre poznam.to uz viac ti niekedy pomozu cudzi ako rodina.

Strana
z2