S vnukom trávim málo času. Čo s tým?
Dobrý deň, som mladá babička. Mám 47 rokov a mám 2,5 ročného vnuka od dcéry. Iné vnúča nemám. Dcéra s manželom a vnukom bývajú 5 minút pešou chôdzou od nás. Predstavovala som si ako bude malý celé víkendy u nás, ako sa budeme veľa stretávať, ako si užijem že som mladá babička plná síl. Ale splietla som sa, pýtam ho denne a dostanem ho jeden krát týždenne. Vezmem ho knám/do mesta/do herne, som sním približne 3 hodinky. Raz za dva týždne prídu všetci knám a sú u nás tiež cca tie 3 hodinky. Raz za mesiac ideme my knim. Takže som s vnukom mesačne tak 7x. Od septembra má škôlku, bojím sa že sním už nebudem vôbec. Čo stým ? Dcéry som sa slušne pýtala prečo mi ho nedá viac ale povedala mi že majú aj svoj program a že vnuk má aj druhú babku. Je mi smutno.
@anonym_autor dcera ma pravdu, ved su aj druhi stari rodicia a rodicia maju pravo aj na vlastny klud a program s dietatom.
Neboj, zacne chodit do skolky, pridu prazdniny a dost mozne, sa budete striedat pri nom ty, rodicia, druha babka castejsie.
U nas to bolo yak, ze cca 8 dni v mesiaci jedna id ruha strana, ale ak sa nastupili do skolky, tak moji rodicia, najma mama castejsie, lebo druhi stari rodicia boli uz stari v zmysle, ze celodenna starostlivost pri prechladnutych ci prazdninujucich detoch z ich strany nebola mozna.
Lenze moji rodicia uz boli na dochodku. Ja som sice o par rokov starsia ako ty, cize preto moji uz boli na dochodku, cize deti mam este len v puberte teraz, a uprimne, na vnucata sa necitim.este tak 10 rokov 😅.
@anonym_035ce0 ja pomôžem, ale žiadne tké že budem mať program a posuniem ho lebo treba varovať
@anonym_autor "žiadne také, že budem mať program" -> a je v tvojich predstavách tiež verzia, že mladí majú svoj program? že im to práve teraz nevyhovuje? tak sa neurážaj. Ja mám 46, mladší má 8. Naši rodičia majú cez 70 a chodíme k nim každú nedeľu. Ak sa stane, že neprídeme, lebo ideme na koncert, na výlet alebo jednoducho robíme nič, tiež nám to vyčítajú a mňa to dosť hnevá. Niekedy potrebujem(e) aj čas sami pre seba. Ja ich chápem, len ma mrzí, že oni asi niekedy nechápu nás (keď som u nich a hlavou mi letí to množstvo povinností, ktoré na mňa ešte čaká a robím ich potom v nedeľu večer, keď sú už deti v posteli). Na tvojom mieste by som zmenila prístup a dohodla sa a dcérou vopred - napr. jej zavolaj v stredu, či by si v piatok mohla vziať malého na ihrisko. Nie tak, že k nej teraz nabehneš, že s ním chceš ísť von. To by nahnevalo asi každého.
@anonym_768ac7 potom im budem dobrá no... ako ja pomôžem ale potom nebudem skákať ako budú pískať
@anonym_autor Ty si riadne divna. Tak chces pomoct, ale nebude skakat jak piskaju. Tak chces pomoct dcere aj? Alebo len ked tebe vyhovuje, chces vnuka?
Jezis take mam nervy na teba po precitani prispevku aj tvojich komentarov… nechces ist za psychologom? Podla mna mas problem a si na vnuca majetnicka.
s vnucatkom mas OBJEKTIVNE casu az az a bedakas o svojich predstavach.
Kazdy den s vnucatom? A mama si ho bude vychovavat a travit cas kedy? Ze ty sa tam chces zjavit kedy chces. No piclo by ma z teba. Naozaj znies nezdravo. Mas 47 sa zobud a zi svoj zicot a nenarokuj si na dieto niekoho ineho - si len babka!
Dnes to na mňa akosi doľahlo. Lebo sú tu aj výnimky - ako teraz, že malého neuvidím takmer mesiac. Idú k moru na 14 dní a v ten deň čo sa vracajú ideme my. Ale to samozrejme nie je nikoho chyba to je normálne, to chápem. Len leto má 2 mesiace a keď ho v auguste zase uvidím 7 krát tak je to vlastne 7 krát za celé leto, čo je smutné. Na jeseň bude v našom meste Smejko a Tanculienka, chcela som ho vziať alebo bolo mi povedané že by išli radi oni lebo malý bude mať narodeniny. Jednoducho som si to predstavovala inak ...
@anonym_autor život nie je o našich predstavách. Riešiš na modrom koníku to čo ti jasne povedala dcera. Aj oni chcu byť s malym aj druha babka. Tak sa nepýtaj cudzích ľudí. Je rozumná a teš sa, že nieso úplne odstrihnutá, ako mnoho babiek v tomto zbláznenom svete.
@mandzula raz týždenne ho mám 3 hodinky, chcela by som ho dvakrát ale stým že niektoré dni môžem len tak prísť a na pol hodinku ho len zobrať na hojdačku za domom ... ale to neexistuje, keď som tak zavolala že by som prišla malého pohúpať cítila som z jej strany nervozitu, dovolila mi to ale malého mi ani nenachystala, dala mi najavo že si ho mám vychystať sama lebo ona nemá čas
@anonym_autor vieš čo, nevtieraj sa im, kašli na to !! Su tu diskusie - tak radi by sme mali starych rodičov, ale nemaju zaujem.Založ si diskusiu, že si mlada babka plna elánu a rada by si travila čas s niekym, kto nema starych rodičov.Sice to nie je tvoja pokrvná línia, ale môžte si vytvorit krásny vztah a ked sa osvedčiš, určite budu potrebovat pomoc - straženie.Hladaj ine cesty, ak ti na tom tak záleží Život robi naschvaly - niekto chce a nemôže, niekto by potreboval a zas stari rodičia nemaju zaujem a takych pripadov tu bolo xy. Len sa stačí rozhliadnuť okolo seba ♡
A ako travis svoj cas ked nemas vnuka? Mam pocit, ze si sa prilis upla na predstavu, ze bude len s tebou, lenze on ma svojich rodicov, ma aj druhych starych rodicov. Ten cas s nim treba zadelit tak aby bol s kazdym ale najviac s rodicmi. Babicky a dedkovia su bonus.
Zacni si hladat nieco cim vyplnis volny cas, mas najvyssi cas, si este relativne mlada. Na penzii sa scvoknes od nudy a okolie sa scvokne z teba. To chces?
Ty si presne, ako moja sesternica. Má 49 rokov a 5 mesačného vnuka. Ten malý je u nich minimálne 2-krá do mesiaca na celý víkend od nejakých 2 mesiacov. Každý deň ho chodí kočíkovať na niekoľko hodín, niekedy ho má aj celý deň. Proste, ako to bolo jej dieťa a nie dieťa jej syna.
Ty si presne, ako moja sesternica. Má 49 rokov a 5 mesačného vnuka. Ten malý je u nich minimálne 2-krá do mesiaca na celý víkend od nejakých 2 mesiacov. Každý deň ho chodí kočíkovať na niekoľko hodín, niekedy ho má aj celý deň. Proste, ako to bolo jej dieťa a nie dieťa jej syna.
@anonym_3a9e89 Divim sa, ze to nevesta dovoli. Za mna matka dietata je velmi divna, alebo mozno je chora a nevladze sa starat o svoje dieta.
Je to málo my sme bývali dva domy od. Babky a boli sme tam každú chvíľu.. Krásne detstvo 🙏😭❤️
@anonym_035ce0 ja pomôžem, ale žiadne tké že budem mať program a posuniem ho lebo treba varovať
@anonym_autor a teraz prečo nemáš program? Prečo si každý deň vnuka pýtaš?
@anonym_autor "žiadne také, že budem mať program" -> a je v tvojich predstavách tiež verzia, že mladí majú svoj program? že im to práve teraz nevyhovuje? tak sa neurážaj. Ja mám 46, mladší má 8. Naši rodičia majú cez 70 a chodíme k nim každú nedeľu. Ak sa stane, že neprídeme, lebo ideme na koncert, na výlet alebo jednoducho robíme nič, tiež nám to vyčítajú a mňa to dosť hnevá. Niekedy potrebujem(e) aj čas sami pre seba. Ja ich chápem, len ma mrzí, že oni asi niekedy nechápu nás (keď som u nich a hlavou mi letí to množstvo povinností, ktoré na mňa ešte čaká a robím ich potom v nedeľu večer, keď sú už deti v posteli). Na tvojom mieste by som zmenila prístup a dohodla sa a dcérou vopred - napr. jej zavolaj v stredu, či by si v piatok mohla vziať malého na ihrisko. Nie tak, že k nej teraz nabehneš, že s ním chceš ísť von. To by nahnevalo asi každého.
@anonym_1a610b presne ako u nás. Mám 46, syn má 10, naši 73. A mame je stále málo, koľko času u nich trávime, nevidí, že aj ja mám domácnosť, že potrebujem vypnúť, že chceme ísť na výlet, lebo oni už len doma, nanajvýš na záhradku.
Nemám problém nachystať ho, ale prišlo mi to ako naschvál... prišla si nečakane nebudem ti ho chystať
@anonym_autor V zivote mi ani moja mama, ani svokra neprisli neohlasene a veru bybsom bola velmi prekvapena necakanej navsteve a nevyhovovalo by mo to. Ale ony su normalne a vedia, ze sa maju vopred ohlasitz dokonca aj ked mama mala nieco v okoli, tak to vedela vopred a ked sa chcela zastavit, tak sa ohlasila, rovnako ako svokra, ktora byva kusok od nas.
Treba sa dohodnut tak, aby to vyhovovalo obom stranam.
47 rocna mlada zena a nemas kamaratky a konicky? Nikam nechodis? Muz golf a ty sedis doma🙈
Nenapisala si tu nic zle, predtym nez si prisla si zavolala ci mozes, nezjavila si sa tam bez ohlasenia. Naozaj nerozumiem tymto prehnanym komentarom. Je pochopitelne, ze by si s nim chcela byt viac. Naozaj su babky co su s detmi kazdy den, alebo aj vobec lebo ziju na druhom konci sveta. Joj keby nase babky mohli byt s nasimi detmi viac, ake by to bolo super. Keby si ho ten jeden den v tyzdni nemala len 3 hodky, asi by si uz tolko nebazila po dalsich a dalsich dnoch. Ja som nikdy nelimitovala moju mamu kedy moze byt a detmi. To som skor ja prosila ju ci moze, ked som potrebovala vybavit veci.
Neboj sa, to sa este moze zmenit. Len nerob ziadny natlak, nevycitaj, iba povedz ze by ta to potesilo. Netlac sa im do priazne. Musis si najst nejaky konicek, ak sa ti to doteraz mepodarilo nevadi, urcite najdes. Mas 47 ty inak nepracujes?
@anonym_3a9e89 Divim sa, ze to nevesta dovoli. Za mna matka dietata je velmi divna, alebo mozno je chora a nevladze sa starat o svoje dieta.
@anonym_523d37 Matke dieťaťa je to podľa mňa jedno. Je úplne v poriadku, lebo ona ten čas o samote využíva inak (kamošky, fitko, a tak). Len babka si vynahrádza asi to čo si neužila pri svojich deťoch, keďze ich mala tiež nonstop jej mama.
@anonym_autor vieš čo je smutné milá babka? Že Ty už potom nebudeš skákať ako budú oni pískať ale Ty si tá čo to od nich očakáva teraz. Prečo si pre boha živého myslíš, že to dieťa bude celé weekendy u Teba? Ja sa na weekend vždy teším, že konečne nebudem musieť pracovať a konečne sa po týždni budem môcť venovať deťom. Vypočuť ich, ísť na výlet, proste byť s nimi. A nie, že celý týždeň človek rieši prácu a na weekendy si ich zoberie babka. Ďalšia vec, ktorá je chorá, že počítaš koľko krát si mesačne s tým dieťaťom a ešte to ideš priemerovať za leto 🤦🏻♀️ hrabe Ti? My odchádzame do Chorvátska od polovice júla a prídeme na konci augusta. A úprimne vôbec mi nenapadlo pýtať sa rodičov, či sú s tým ok. Máme možnosť a proste odchádzame letovať k moru. Váž si čo máš a nespoliehaj sa na to, že Tvoje predstavy sú totožné s predstavami Tvojej dcéry.
To ti je zatazko sa ohlasit vopred? Je to zaklad slusnosti a je jedno ku komu ides. Uvedom si nejdes iba k dcere ale aj k jej manzelovi. Dcera ti to pekne vysvetlila a aj tak si nedas povedat. Tolko budes otravna az s tebou prerusia kontakt uplne, potom uz asi budes spokojna.
Dnes to na mňa akosi doľahlo. Lebo sú tu aj výnimky - ako teraz, že malého neuvidím takmer mesiac. Idú k moru na 14 dní a v ten deň čo sa vracajú ideme my. Ale to samozrejme nie je nikoho chyba to je normálne, to chápem. Len leto má 2 mesiace a keď ho v auguste zase uvidím 7 krát tak je to vlastne 7 krát za celé leto, čo je smutné. Na jeseň bude v našom meste Smejko a Tanculienka, chcela som ho vziať alebo bolo mi povedané že by išli radi oni lebo malý bude mať narodeniny. Jednoducho som si to predstavovala inak ...
@anonym_autor a nemozes ist s nimi? My vela bravame maminu/svokru. Ved sa z deti tesia aj ony.. ja im to neodopieram. Ale ano, mame vela vlastneho programu, ale teda, bravame aj ich..

@anonym_autor ty si jak moja svokra. Prisť za detmi kedy to iba JEJ vyhovuje. ked jej to nevyhovuje lebo kamarátky ,ona , ona,ona tak mame smolu. vidi deti tak raz za 1,5-2 mesiace a to byva od nas 10 minut autom. A na druhej strane moja mama. Stačí jej povedať , že mi nie je dobre alebo, že nemá kto ist pre deti a hopla, zrusí si program a ide. A ja som za nu nesmierne vdacna, lebo sa nevnucuje, nasilu si nevydupava pritomonost vnucat a je tu ked treba. Deti ju miluju a najradsej by u nej boli kazdy den.