Sama doma v noci
Ahojte prišla som si po radu... možno to niekomu príde smiešne ale aj tak to skúsim...ako zvládate keď ste samé doma v noci...môj muž robí na tri smeny čiže každý tretí týždeň má nočnú a to je pre mňa utrpenie neviem zaspať v noci sa často budím a stále myslím na blbosti ako napríklad zlodej a kadečo takéto...jednoducho sa bojím...niekedy spím úplne v pohode celú noc ale niekedy je to katastrofa ale keď je muž doma tak spím ako bábätko. Niekedy idem k našim ale už je to asi nápadne že vždy sa k ním dovalím keď má muž nočnú 😄 Máte nejaké rady ako to zvládať??
U nás keď muž je prec, tak si nasackujem deti ku mne do postele a zasvietim na chodbe...spím ako bábätko a deti tiež...
Tak ja si to uzivam, sama na velkej posteli 😀 asi preto,ze to nie je casto... som tiez na byte a nikdy ma take hluposti nenapadli a to sa ani nezamykame a som tu este aj s 2 detmi.. ale celkovo sa mi zda,ze ked muz nie je vecer doma,tak si viem aj lepsi poriadok spravit s detmi aj ich vo vacsom klude ulozit do postele..
My byvame tiez na byte, na prizemi a okna zo spalne hned vedla detskeho ihriska na ktore moze ktokolvek kedykolvek prist,manzel pracuje tiez na smeny a prve Romy som nemohla spavat,hrozne som sa bala a aj ked som spala tak som sa zobudila na co najtissie tuknutie alebo zvuk a uz som do rana nespala. Ten strach bol ovplyvneny Este z detstva. Najhorsie to bolo ked tu prislo vela utecencov (byvame v Rakusku), to mi trvalo aj 4hodiny aby som zaspala a mala Ako taky spanok. No po tolkych rokoch som si zvykla, manzel hrava s utecencami futbal tak viem ze sa neni coho bat, su to obycajni ludia a tu v meste nerobia absolutne ziaden problem. Problem bol v mojej hlave. no po case som si zvykla a spim uplne v pohode a ziaden strach ;) musim mat len zamknute🙂 drzim ti palce a skus sa o tom porozpravat s partnerom🙂
Ja si vzdy ked mame muza na nocnej vezmem k sebe do postele syna aby ma strazil 😀 a este si aj svietim . Neviem koho si vezmem do postele ked bude velky 🙄😀😀😀. To uz budem mat isto psov ale zas by som sa bala aby v noci nieco nepoculi,dosrala by som sa 😀😀
Mne pomáhalo nechať zapnutú telku a načasovať vypnutie aby nešla celu noc alebo ak nemáte telku v spálni tak na laptope alebo mobile si pusti niečo. Ja som si ale po čase zvykla a už úplne v pohode aj na wc zájdem 🙈😂
@bluka2 https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/cierny-duch/ prijemne citanie 😄 ale snad to bol tien
Všetko je to o zvyku. Môj chodieval preč aj na týždeň v kuse den/noc a v pohode. Syn spával sám a ja sama v spálni bývame v dome. Mňa skôr vedel na strašiť syn keď si zasvietil na chodbe a stál vo dverách a som sa zobudila na taký zvláštny pocit, že niekto pri mne stoji a kuká 🤣🤣
Neviem ci mas psa,macku,dieta to tiez pomaha na pocit samoty.
Dolezite je neodchadzat inam,ale skusat a zvykat si.vsetko chce cas.stale si povedz ze mas moznost volby pri najhorsom sadnes v noci do auta a pojdes k vasim.
Sprav si vecer medovkovy caj zapni rozpravku alebo nejaku komediu, pozamykaj daj sviecku alebo lampicku a dobre bude len musis preklenut par noci a postupne to.odozneje
Ked som zila tyzdne sama s bezbrannym kojencom v dome bez plota na ulicu aj do zahrady (ktora plynule pokracovala do temneho lesa) a zabezpecenom dverami, ktore by vykopla aj macka, prisne som si taketo predstavy zakazala 🙂
@vv88 aj ja som istý čas bola v takom dome, 3 mesiace. Žiadny plot, pred domom len olivový háj a za domom skleníky, z jednej strany more a z druhej kopce. Dvere by tiež vykopla aj mačka a keď začali štekať pouličné psy, myslela som, že teda asi niekto fakt už ide, ale brala som to s humorom a ešte som sa tam o rok aj vrátila z nostalgie. a to sme mali šťastie na týždeň brutálnych búrok a to začalo byť také, že....v byte je lepšie 😂
Sucitim...poznám to u mňa sa ten strach objavil, keď som sa odsťahovala od rodičov a niekedy sa stalo, že som išla k nim radsej prespat🙂.Najhorsie to bolo, keď som bola tehotná a muž na nočnej, keď som porodila mne veľmi pomohol pocit, že nie som sama...a minulý týždeň bol muž po 3 r na sluzobke a znova som pocítila nepokoj a budila sa v noci každú chvíľu aj sa bála pozrieť na hodiny koľko je hodín, že prebdiem hodiny.To je také psychické úzkosť čím viac sa to blíži, tým viac sa bojíš.A, keď si povieš, že určite nebudem spat, tak nebudes.
Som si myslela, že to len ja mam ten problém 😣ale môj priateľ pracuje čisto len nočné, žijeme v dome v Anglicku.
Celu noc musim mať zasvietené, a to nehovorím, že zaspím cca o 2 v noci. Proste strach ma nepustí aj keď sa snažim nebyť paranoidná 🤷🏻♀️ No citim, že potom cez deň mam problem takto fungovať nedospatá…potom musim dospávať poobede, tiež by priateľ suhlasil aspoň so psom …ale on ani kamery nechce alebo niečo … len mi povie vraj sa nemam
báť, všade zhasiť a spať :D takto by som skôr odpadla od strachu ešte viac …empatické
urob si dieťa... pri novorodencovi spať nebudeš 😀 a keď konečne áno, tak zaspíš aj po stojačky vedľa zlodeja a strašidla, hlavne nech si chvíľku oddýchneš
Napodobne...😂 Ja som taka istá.. Donedávna som si nevedela predstaviť, stravit noc bez partnera... No momentálne je pracovne odcestovaný a ja prežívam muky každú noc 🙈😂 rôzne scenáre mi chodia chlavou, cítim sa jak psychos niekedy... Musím mat svetielko aj telku zapnutu, inak by som nezaspala asi vôbec 🙈😰

@pinaofina Ja som minule tu na MK čítala tému čierny duch ..a potom som sa bála ísť v noci cikať 😄😄😄