icon

Sebaničiteľky

sylvia02
14. okt 2014

Čítam tu strašne veľa rôznych životných osudov,príbehov,problémov a nedá mi nenapísať...ženy zobuďte sa nenechajte sa od tých Vašich chlapov toľko trápiť...život je príliš krátky a príliš pekný,aby ste si nechali ubližovať čo i len jeden deň...pozastavuje sa mi rozum keď čítam,že podvádza ma manžel,nevšíma si ma,ubližuje mi,neprejavuje mi žiadnu nehu,náklonnosť,sex máme raz za mesiac,nedáva mi žiadne peniaze,žiarli , nepomáha mi,nezaujíma sa o deti atd...a Vy sa ešte pýtate,že čo robím zle alebo ako mám zachrániť vzťah,ktorý už dávno neexistuje,možno len vo Vašej hlave...Keď Ťa niekto nemá rád,nezaujímaš ho,si mu ľahostajná,tak prečo Tebe vôbec záleží na takomto človeku,je jedno či je to muž alebo žena...To naozaj tak úboho potrebujete mať takéhoto chlapa pri sebe,len aby ste náhodou nezostali samé alebo s titulom rozvedená??? Nie láska od muža je tá najkrajšia,ale láska od Vašich detí...len tá je úprimná a naozajstná...a pritom im tak veľmi ubližujete...na jednej strane vyhlasujete,že ich milujete najviac na celom svete a na strane druhej dovolíte,aby Vás videli smutné,to ako plačete,ako Vám muž ubližuje,niekedy aj im...Zobuďte sa a zoberte život do svojich rúk a verte mi,že žiadneho chlapa k tomu nepotrebujete,aspoň nie takého,ktorý si Vás neváži a má Vás len ako nejakú handru,slúžku...len toľko som chcela.

Nedovoľte niekomu aby sa stal vo Vašom živote prioritou,keď Vy ste pre neho iba jednou z možností...

digysa
15. okt 2014

@mima4 Zdravotnu moze mat z manzelovej prace- kde muz je na plny pracovny uvazok. Takto to robi vela zien.

Inak mas pravdu, ze zdravotne poistenie je dost drahe... Ale stale to vychadza u nas tak, ze ked mas pracu, tak mas viac, ako zostat doma.
Ked je zena doma, tak nema ani poistenie, ani tie peniaze...takze .....

mima4
15. okt 2014

@digysa cize mate niečo ako "rodinne poistenie", pokial to umoznuje zamestnavatel, ci je zamestnavatel povinny v tomto vyhoviet tomu muzovi, co robi na plny uvazok?

v usa je to tak, kto pracuje, zije slusne - kto nepracuje, moze sa ist rovno past.

na slovensku, kto pracuje ledva preziva (vacsina ludi) - kto nepracuje, ma len mierne znizeny standard zivota ako ten pracujuci ale dokaze prezit.

yanni
15. okt 2014

@digysa to co si ty napisala, je super pre zamestavatela. Ale ako je to s tou zdravotkou. Kolko sa plati, ked sa musis sama poistit? Oplati sa to tej zene? A nemate uz aj vy zakonnu? Ved Obama cchel volaco zaviest? nepreslo to?
Inak aj ja si platim sama zdravotky. Socialne odvody nemam, len dane. Ale som statny uradnik. Riadne statny 😀 😀 😀 tzw. Beamtin. my platime len dane. Dravotne privatne je dobrovolne. Ja si platim 50 % a 50 % mi da zamestavatel, cize stat. Cize v praxi je to tak, ze Fakturu od lekara dostanem domov a musim ju celu zaplatit ja. Len jeden exeplar poslem na moji privatnu zdravorku a jeden exemplar statu (zamestavatelovi) a ti mi kazdy 50 % poukazu na konto. Ale mesacne tej privatnej platim poplatok. Akurat, ze mi ho nestrhavaju z platu. Mne sa to oplati, lebo zarabam vela. Taki, co tu robia na nejakych 25 % neviem ako to riesia.

mawka
15. okt 2014

@digysa hej a ked poviem, ze ako zivnostnicka byvala a byvala sestra s takym nizkym platom budem mat dochodok na slovensku o hovne, suma sumarum, ja tam mesacne drbnem 200 eur pocas obdobia mojich 21-65 rokov hej, a v 65 mi vyrataju, ze mam narok na 236 Eur mesacny dochodok. s takym dochodkom vydrzim chudnut a zivorit mozno 5-10 rokov a umriem, takze mna stat ojebal na velkych prachoch a dostanem hovno nazad. no a ked toto ja niekomu poviem, ze seriem ja odvadzat nasmu statu, tak na mna pozeraju ako na debila a ze co preco dochodok, bla bla bla... hej... supper dochodok. moja mamka ma 63 rokov a ide naspat oaptrovat do zahranicia, pretoze slovensky dochodok ma 230 eur, odrobene roky riadne, ziadne materske de facto hej, sla do prace velmi skoro, potom nejaky cas robila v cechach, to ma doplatok asi 50 e a nejakych 50 e z rakuska. len tam dlhe roky nebolo mozne, aby sa opatrovatelka zamestnala a ked to uz zaviedli, tak tam bola posledne tri roky no. takze ma 330 e dokopy, aktivna zena, ktora este chce zit, cestovat, ktora nie je zvyknuta sediet na zadku, proste cista katastrofa ano.... tatko ma skvely dochodok da sa povedat, robil banika na uzemi CR plus ma nejaku polovicnu invaliditu v CR, takze fajn. no ale aj tak im to nestaci. nasi su moderni, proste nie su to typicki dochodci, ktori len sedia na zadku. maju este kopu planov. chceme ist navstivit tetu do skotska /mimochodom - ako 50 rocna sa rozviedla, zbalila a s novym partnerom vypadli tam a maju sa paradne/ no a ako z takeho trapneho dochodku si moze kupit letenku hej? no tak mamca po vymene klbu, plna elanu ide znovu makat. ale ide aj to ze sice musi, ale ona aj chce 😀 uz jej doma z dochodku drbka. moj otec je na dochodku od maja a nevie sa dockat, kedy si po op ramena na buduci rok najde nejaky job 😀

digysa
15. okt 2014

@yanni Ano, to je druha alternativa...ta zakonna poistka, ale maju ju len ludia do urciteho platu. A stoji velmi malo.

S poistovnou je to tak..AK ju zamestnavatel plati, tak ju musi platit kazdemu zamestnancovi ( nie je povinny platit celu rodinu, ale je vela firiem, ktore to robia.)
Ak zamestnavatel poistenie vo firme nema, tak nikto nema zdravotne poistenie. Kazdy sa musi postart o svoju poistku sam.
Zamestnavatel je povinny zabezpecit poistenie (ak ho ma) iba zamestnancom na plny prac. uvaz.
Napr. my mame v robote 6 ZIEN na polovicny uvazok.

cacianka
15. okt 2014

@mawka ...to boli len prudko vymyslené názvy, tieto reality nepozerám( ani spevákov, ani talenty, ani záhradkárov - to sú skôr prejavy úbohosti, komplexov, nízkeho IQ, exhibicionizmu a pod.)
chobotiny nepozerám, tak ani neviem ako sa to volá, to radšej dr. KOSTIČKU, D. Dána, a úplne klasické detektívky. Prečítam si aj slovenskú tvorbu -ale už naozaj je na jedno kopyto, tak ako sa mi po 5 tituloch prejedla steelová, tak teraz "tzv. slovenské " autorky. Láska ako hovado, on sa zmenil na tyrana, ona sa strašne trápila, ale pozbierala sa...... Na druhej strane sa nečahám ani na super intelektuálov, lepšie zlatý stred....
Prepáčte za trochu odbočenie od témy, ale aj to treba 😅 😀

mawka
15. okt 2014

@cacianka no evita vydavatelstvo ma teraz sekciu s ruzovou kniznicou 😀 preto som reagovala. a ano, kosticky, kosticky, to je moje. proste je to tak. a hentie TV programy nesledujem. viem, ako sa volaju, lebo to je v kazdych novinach uz pomaly, ale nesledujem. co sa mi pacilo, tak od jojky serial pod povrchom, take velmi tvrde a velmi zo zivota. ale nejake burlive vina alebo 458. cast chlapov, ktori neplacu, tak to ma nebralo nikdy.

yanni
15. okt 2014

@cacianka
@mawka baby co je to ta evita?
Inak musim sa priznat, ze aj ja si obcas kosticku pozriem a Castle. Ale zial len tak raz za uhorsky rok. Telku nekukame. A ked chlop stiahne z netu, tak uz v posteli na buku jeden taky bavorsky ze krimi serial ale totalne srandovny. Vzdy sa zacina vetou, mame mrtvolu. 😀

mawka
15. okt 2014

evita urbanikova ma svoje vydavatelstvo evita press. vydava paperbacky ci jak sa to vola. niektore boli fajn, ale v poslednej dobe brak jak svina.

mawka
15. okt 2014
skye58
15. okt 2014

@mima4 Ciastocne suhlasim, ale napriklad ja som z Bratislavy, teda nie sóm dedinske dievca a napriek tomu som uz v 15 spoznala svojho Pana Praveho 🙂 On mal 21 a vsetci ma varovali, ze nam to nevydrzi...A teraz sme spolu uz viac ako 10 rokov, mame 2 rocneho synceka a stale sa milujeme 🙂 A hoci som nic ine nevyskusala, nechyba mi to, toto je presne to, co som chcela 🙂 To len tak, ze velmi vseobecne si to napisala 🙂 Ale inak suhlasim 🙂

yanni
15. okt 2014

@mawka aha. No ja ziadnu evitu nepoznam. Ale priznavan, co sa tyka SK, velmi v obraze nie som. Len trosku politiku pocitam a co mi nasi porozpravaju.

mima4
15. okt 2014

@skye58 ja ti prajem, aby vam to vyslo 🙂 a cele to co som pisala, urcite to nie je ze "vsetky", ale vnimam to tak ze "vacsina".

mima4
15. okt 2014

@mawka ani ja evitu nepoznam..
inak, ja necitam ani zenske casopisy.. proste ma neoslovuju, u svokry prelistujem novy cas pre zeny..inak, o nicom..

mawka
15. okt 2014

@mima4 netusila by som tiez kto je evita, ale kedze jej prva knizka bola o mojom sefovi, no neprecitaj si 😀 😀 ako to myslim fakt. ten pan, s ktorym uz niekolko rokov zije je moj byvaly sef. inak najlepsi sef akeho som kedy mala. potom si si este dve knihy precitala a finito. uz ma od nej nezaujlalo nic.

adeala
15. okt 2014

@mima4 "plne s tebou suhlasim emoticon ale vysvetluj to tu 19-22 rocnym dievčatám, pre ktore je svet "gombička" a už ti len vypisuju, ze si odrodia a šup na karieru a budu si uzivat ako 35 rocne, kym ich rovesnicky budu vtedy riesit 5-8 rocne deti emoticon"

Plne spĺňam túto kategóriu a strašne ma zaujíma, prečo myslíš, že to tak nemože byť? Prosím, nechcem sa hádať, aby sme sa dobre pochopili, vážne ma to zaujíma.

digysa
15. okt 2014

@mawka
@mima4
@yanni Baby ja nic ine necitam iba politiku. Teraz som musela trochu pribrzdit, lebo som mala normalne nervy, z politickeho diania, tak som si dala prestavku.
Tie zenske magaziny prelistujem len obrazky, co sa nosi, novy make-up, kabelky ale vobec to necitam. Prestala som to citat hned po porode.
Ja nemam cas na citanie a preto ked si mam vybrat, co mam citat, tak citam politiku.

@skye58 presne ako to mima4 napisala, tak to je. Vynimky su v kazdych pripadoch, ale zial my piseme o vacsine a nie o vynimkach. Ja ti tiez zelam, aby vam to vydrzalo.,

digysa
15. okt 2014

@adeala moze to tak byt, ale vacsinou tie mety a ciele a presavzatia zostanu len snami a vacsina zien to dosiahne iba po to dieta..... " Jej, tuzim po dietatku, chcem byt mama teraz a tu".
No a z mamy zostane mama az kym deti nevyrastu a potom sa z nej stava zatrpknuta "svokra" ktorej zat/nevesta zobrali deti a teraz nema svete co robit....

digysa
15. okt 2014

@mima4 Citujem: v usa je to tak, kto pracuje, zije slusne - kto nepracuje, moze sa ist rovno past.

na slovensku, kto pracuje ledva preziva (vacsina ludi) - kto nepracuje, ma len mierne znizeny standard zivota ako ten pracujuci ale dokaze prezit.

Ano, presne tak to je a nie inak.

adeala
15. okt 2014

@digysa to je fajn, bála som sa, že to bude niečo závažnejšie, o čom neviem a vy áno (predsa máte skúsenosti a nebudem sa hrať, že ich mám tiež neúrekom.. ), Ja na tom reálne pracujem už teraz a budem celú dobu na materskej, ktorú chcem využiť tak do doby 1 roku. A prácu mám, samozrejme, tiež, inak by som na deti nemyslela. Len aby som mohla len začať budovať kariéru v tom, v čom chcem, tak ma čaká minimálne ďalších 7 rokov štúdia (reálne to bude oveľa viac), takže medzitým by som rada porodila a získala pracovné skúsenosti z oboru, ktorý mi potom pomože (chcem sa venovať nezamestnanosti a teraz som personalistka). Takže to snáď nebude nemožné.

digysa
15. okt 2014

@adeala kolko mas rokov?

mima4
15. okt 2014

@adeala všetko je mozne, ale na slovensku, aspon co ja vnimam, je pravdepodobnost tohto postupu extremne biedna a vela dievčat to sice ma v snoch, ale realita zvykne človeka dost prefackat. Hlavne, ked prave ta vacsina zien konci vo vztahoch s miestnymi debilmi, nevzdelavaju sa a zivot okolo domacnosti a deti im "učaruje" natolko, ze su dlhe roky doma. A kedze neraz nemaju podporu doma, na vsetko su same, mozu snivat o nejake sebarealizacii. Vidim to aj v realite, aj tu na konovi, kde problem zamstnanosti (nie kariera, ale vobec hocijaka praca) je znacne viditelny.
Prave teraz fici tema s otazkou preco zeny maju tak skoro deti (citala si ju, ze?), no mne vacsina nazorov tych mladych dievcat fakt pripada nezrela, bez sajnu o realite...

barborazilina
15. okt 2014

@mima4 preco, ak je na Slovensku tak strasne, tu zostavas?

mima4
15. okt 2014

@barborazilina lebo ja milujem Slovensko 🙂

barborazilina
15. okt 2014

@mima4 aha fajn ... nevyznievalo to tak ...

digysa
15. okt 2014

@barborazilina No a to ma kazdy mudry clovek zo svojej rodnej zeme odist? To by bolo ake riesenie? Co takto sa pokusit nieco zmenit v tej rodnej vlasti?

(apropo. ja som zo svojej vlasti neodisla stylom: nepaci sa mi tu, idem prec. U mna to bola cisto nahoda. Ja som sa nahodou na Slovensku mala velmi dobre).

vejula
15. okt 2014

@mima4 v tomto sa asi proste nikdy nezhodneme, ja tvrdím, že slobodna vôla je relatívny pojem a tak trošku iluzia. Ked si len zobereš fakt, že tvoj mozog rozhoduje za teba, čo na to povedať. To dokazali vyskumy, mozog vykazoval už hodnoty typické pre proces rozhodnutia sa ešte pred tym, ako si to samotný človek uvedomil, že toto je jeho volba. Takže, je to dosť diskutabilné 😉

alby2014
15. okt 2014

@mima4
Precitala som si tu diskusiu o mladych maminach a nazory dievcat a zarazila ma jedna vec. A to veku...v 40tke si budem uzivat.... Mam chut na nich kricat a za co zlata moja, ved uzivat si da aj s detmi, cestovat, vidiet nove veci , ale na to musis mat predtym nejake financie a ked ich nemas, ked si mlada, tak v 40tke, len tak padnu z neba? Resp. v 40tke zacnem karieru, lebo som mala 22 prve dieta teraz mam 28 cakakm tretie a nelutujem. Mna osobne sokuje aj fakt, ze tie dievcata doslova odmietaju manzelstvo ...lebo naco, pritom v len vzdelani SS a mladom veku je to zpravneho hladiska jedine, co ich ochrani pred ulicou. A potom si dookola tu mozem citat temy ako je zo svokrou zle ( mna to sokuje v mojom okoli totiz NIKTO nezije ani s rodicmi, nieto este so svokrou a myslela, som, ze tak uz dnesna generacia ani nefunguje), muz sa mi nevenuje, mame dlhy, ma milenku... A hlavne, ze aj mne vsetciv raveli, ze neodkladat deti aj mojim kamaratkam, ale my sme sa chceli vydat aj mat deti, len som si nevzala prveho, co bol a praveho najst nam trvalo dlhsie... Ja som rpi citani tej diskusie mala pocit, ze snad je rok 1976.

barborazilina
15. okt 2014

@digysa Nie nema odist ... ako si na toto prisla ? to som to takto napisala ? ak ano tak som sa zle vyjadrila ... ja som na Slovensku a mam sa dobre a nemam v plane odist ... ale nemam rada ludi co sa stazuju ... ak sa mi nepaci tak sa zariadim ...

digysa
15. okt 2014

@alby2014 Kde je ta diskusia?

@barborazilina mam pocit, ze sa nechapeme. Ja ako prosperujuci clovek, ktory pracuje, odvadza dane, zamestnava desiatky ludi a je prinosom pre spolocnost hadam mam pravo sa stazovat, resp. diskutovat o tom, ako by sa ta spolocnost, ktoru dotujem vlastnymi peniazmi, dala zlepsit. Nemyslis?

Ale....ak som doma, nemam ukoncene vzdelanie, nemam pracu, kvalifikaciu, mam 3 deti, o ktore sa mi prakticky stara stat.......tak musim drzat hubu a krok a byt vdacna aj za tu almuznu, co mi stat dava, aby som neumrela hladom, ked som sa nedokazala o seba postarat.

Nie je stazovanie, ako stazovanie. Neviem, ci si postrehla.......ale my sme tu vsetky, ktore sa nestazujeme, ale nieco so svojim zivotom robime....zato tie SEBANICITELKY povacsine nemaju volu urobit a zmenit nic.

CItas to tu odzaciatku?