icon

Sebecká matka

lesankavh
11. sep 2022

Ahojte chcela by som sa poradiť ohľadom mojej mamy,kedže má takáto situácia začína hnevať .
Ide o to,že mi veľmi dáva najavo ako je na tom finančne lepšie ako ja s mojou rodinou .Napríklad :skoro každý deň mi volá čo si nové kúpila (posteľ,sedačku )dnes mi volala že si bola kúpiť novú skriňu.
Na tom nie je nič zle,nech si kupuje čo chce,lenže ona občas hodí poznámku “každý si je strojcom svojho štastia”
Viem,že myslí nás .
Sme normálna 4- členná rodina ,bývame v dome ktorý rekonštuujeme ,máme auto,veľkú záhradu svoje ovocie zeleninu .
Minule prišla k nám,išla som jej otvoriť dvere na terase a ona “otvor už tú buďu”
Rozpráva,že ona by tak nemohla žiť ako my ,len mne to povie pred mužom si nedovolí .
Keď mi telefonuje tak sa chváli koľko má peňazí ,že mi toľko určite nemáme…
Strašne mi vyciciava energiu .
Najradšej by som s ňou netelefonovala ,ale nechcem kaziť vzťahy v rodine,môj otec je fajn.
Keď má prísť k nám na návštevu,už deň vopred má chytá nervozita s nej.Je to zlý človek,konšpirátor,egoista 😢neviem ako už mám na ňu reagovať .😞

lesankavh
autor
11. sep 2022

@sidicek aj kvôli svojim detom aby mali babku,kvôli môjmu otcovi ktorý by sa trápil 😌

minilla
11. sep 2022

Tvoja mama trpi pravdepodobne hlbokym pocitom menejcennosti, zakomplexovanosti a frustracie, pretoze stastny, vyrovnany a spokojny clovek nema dovod rozpravat inej osobe, toboz dcere, taketo veci. Takito ludia nevedia inak, je to ich sposob ako si ulavit a aspon na chvilku sa citit, v tej ich vnutornej biede, lepsie. Su to vnutorne smutni a nestastni ludia (aj ked paradoxne navonok sa snazia posobit spokojne a radi prezentuju, co maju, co dosiahli a pod.) Nevedia si pomoct sami. Cez ponizovanie, vysmievanie a nadradovanie sa nad inych si riesia svoju zakomplexovanost.

Si stastna, spokojna? Tvoja vlastna rodina (muz, deti) funguje? Mate pekne vztahy? Ak ano, toto vsetko moze mamu vnutorne iritovat, a preto tak reaguje. Drazdi ju to, pretoze kdesi hlboko by to chcela tiez, ale si je vedoma, ze to mat nebude. Nemoze za svoje spravanie, nevie to inak, je to jej kompenzacny mechanizmus a ina uz tiez nebude (bolo by to pre nu az prilisne vystupenie z komfortnej zony).

Ak sa ta to dotyka, ci dokonca zranuje, strategia je neobhajovat, nevysvetlovat (to je voda na myn), odpovedat len kratko: Fajn/ Ked myslis. Bodka. Cim viac sa budes snazit mamu o comsi presvedcit, alebo sa obhajovat (napr. tu tvoju “budu”) o to viac bude pokracovat. V zavere, jej nejde o to sa ti chvalit, co konkretne si kupila, ci zhodit tvoj dom. Je to len jej fraza, prostrednictvom ktorej si ulavuje. Pretoze vidi, ze to na teba plati.

elizabet173
11. sep 2022

@lesankavh veď jej neber telefón a stretnutia obmedz na absolútne minimum. Môžeš jej aj poslať SMS, že jej správanie je primitívne a zrejme jej ide o to, aby ti ublížila, takže bude lepšie, keď si volať nebudete a stretnete sa len na rodinných oslavách. Si veľmi submisívna, mne keby povedala, že otvor tú búdu, tak by som ju ani dnu nepustila, povedala by som jej, že zrejme je pod jej úroveň do tej búdy vojsť, tak bude najlepšie, keď sa otočí a pôjde domov a zabuchla by som pred ňou dvere

elizabet173
11. sep 2022

@lesankavh tvoje deti takú babku nepotrebujú, dáva im príklad primitívneho správania, čo nepotrebujú a otec môže prísť aj bez nej, alebo ho môžete zobrať na výlet

mikadooo
11. sep 2022

@lesankavh hmm no tak ja by som jej jednoducho nezdvíhala - napísala niečo v zmysle, že sorry, nemám čas 🤷 a hotovo. Tak raz za tri dni by som jej dvihla 😄. A časom stále menej a menej. Nech si nájde inú obeť.

sidicek
11. sep 2022

@lesankavh no len, aby aj vnúčatá za chvíľku necastovala nadávkami. Neviem k čomu je dobrý kontakt detí s touto "babkou" A ľutovať otca? Ved to on si ju vybral a nehnevaj sa, ale dovolil jej byt hnusnou k vám deťom, nestopol ju.

lesankavh
autor
11. sep 2022

@minilla dakujem za vysvetlenie 🙏nevedela som pochopiť prečo je taká😞ale už rozumiem

lesankavh
autor
11. sep 2022

@elizabet173 raz som ju vyhodila z domu preč,ale to som už vybuchla maximálne 🤯🤯🤯
Lenže ona sa zahrala na obed pred mojim mužom aj svojim mužom úplne to pretočila proti mne ,že som nevďačná dcéra,vyhadzujem vlastnú matku ako mi ona pomáha a ja sa tak hrozne správam a sa rozplakala herečka .Lenže to ako má ponižovala,ako rozprávala že ona by tak nežila ako ja ,otrasná obývačka ,kuchyňa všetko zle v našom dome .Tak som vybuchla a bolo zle .

minilla
11. sep 2022

@lesankavh rado sa stalo 🙂

tiika
11. sep 2022

@lesankavh Ako radia ini, obmedzila by som kontakt s ňou na úplne minimum. Inak to nevidím. Žiadna vidina zmeny, tvoje reakcie, vysvetľovanie tu nepomôžu. Ak by volala, ospravedlnila by som sa, ze nemám čas, zavolám, keď budem môcť.. nech ti neberie energiu, nerobí zlý deň, nedepta ta. Stráž si svoj pokoj i šťastie.

Podľa toho čo píšeš, musí byt veľmi nešťastná osoba a preto si neustále nieco dokazuje. Ty si jedna z mala, u ktorých to ide, keďže ostatní ju odstrihli. Možno aj jej mama alebo niekto iný jej robili zle, rana, ktora sa nezahojila, veľké sklamanie z niečoho (mozno zo seba, že “skončila” ako upratovačka). Preto to prenáša na teba, ma potrebu to vracať, dokazovat si, že je lepšia, v tom nachádza úľavu, uspokojenie.

Ak to tak je, pomohlo by jej o tom hovoriť, otvoriť sa, nájsť u niekoho prijatie, pochopenie. Skúsila by som sa jej opýtať i na detstvo. A to, že robí upratovačku, neznamena, že je menej hodnotný človek. Mala by sa prijať, taká aká je. Aj keď nie uplne, no mohlo by to pomôcť.

maminkadeticiek
11. sep 2022

Prestan sa s nou kontaktovat,dvihat jej telefon.

elizabet173
12. sep 2022

@lesankavh ako to mohla zahrať pred tvojím mužom a otcom, keď vedia, aká je? A keby to aj hrala, nech debatuje s nimi, ja by som odišla z miestnosti, keby ona do nej vošla. To nie je mama, ale zakomplexovaná osoba, ktorá v živote nič nedokázala a takto si potrebuje zvyšovať svoje ego

lesankavh
autor
12. sep 2022

@elizabet173 ona to hrala pred nimi aké je chúďatko ,ale nikto jej neveril ,môj otec s ňou žije 30 rokov tak vie čo je zač .
Môj muž ju tiež už prekukol .😞
Ona si potrebuje niečo dokazovať ,ale na svojej dcére ?choré a smutné😞

ludka1402
12. sep 2022

Ahoj, naozaj ta nechcem nijako viac ranit, ale skus sa na to cele pozriet inac, z pohladu otca.
Otec, ktory vie aka je jeho zena (o tom vobec nepochybujem, dokonca si myslim, ze urcite vie viac, ako si len dokazes predstavit) a tvari sa, ze on nic, ze je pod papucou, ze nechce konflikty a pod, tiez nie je ok. Neviem, ci niekedy citala o vztahoch narcis matka - obetny baranok - dcera, tam je to dost jasne. Proste tvoja mama sa nepretvaruje, vies aka je, ona sama to vie, okolie to vie. Ale otec je ina kapitola - moze ist o skryteho narcisa a mama je vlastne jeho hlasna truba, predlzena ruka. Skus si toto viac vsimat. Ale mozem sa mylit, tak prepac.

andrea169
12. sep 2022

@lesankavh áno aj podľa mna to minilla úplne vystihla . Ešte skús nazrieť do jej detstva ..

lesankavh
autor
12. sep 2022

@ludka1402 určite vie viac ako ja.Viem,že ho jeden čas podvádzala,mohla som mať tak 15.
Registrovala som to aj hádky
Otec je vorkoholik,má postavený dom ,ktorý skoro cely postavil sám.On vkuse niečo robí okolo domu,aj to čo nie je potrebné (mení plot,betónuje )nevenuje sa detom ani vnúčatám tiež len sebe

lesankavh
autor
12. sep 2022

@andrea169 detstvo hm🤔5 detí,jej matka aj otec radi pili potom bola každodenná hádka bitka.
Najmladší syn bol stále na prvom mieste ,aj tak to dopadlo,dostal rodičovský dom ,súrodencov vyplatil len moja mama bola vydedená nedostala nič .Možno aj pre to vydedenie je taká 🤔🤔🤔

nikky6
12. sep 2022

ak sa jej nepaci, kde byvate, tak nech tam nechodi. ako aj ked je to tvoja mama, ja by som taketo rec neakceptovala a pekne krasne by som jej to aj povedala, ze ak o tom mieni stale tocit, tak nech mi radsej ani nevola

andrea169
12. sep 2022

@lesankavh je takou aj preto , veď detstvo je veľmi podstatne pri formovaní .. ja viem že je ťažké akceptovať jej správanie , nech to je už z akéhokoľvek dôvodu ale vidíš každý si niečo nesieme so sebou a často nie svojim pričinením . Ber ju aká je a ty si ži svoj život podľa svojich predstav . Želám vám všetko dobre a je veľmi fajn že si aká si napriek tomu s akou mamou si vyrastala .. cítiť z teba zdravý úsudok a dobrú energiu ✊🌺

yoxinka
12. sep 2022

@lesankavh
Áno, tvoja mama je zranený a frustrovaný človek. Problém je, že to celé hádže na teba. Moja mama je tiež dieťa alkoholikov, tiež furt bitky, hádky doma a bol večne odstrkovaná rodičmi, ako 19ročná ušla z domu. Matka jej tiež bežne do píč, stríg a neviem čoho nadávala. Mama bola nešťastná a ešte k tomu aj otehotnela s chlapom, ktorý a ňou nič nechcel mať len ten sex a tak sa vrátila domov k rodičom ešte aj tehotná. Bitky a hádky si pamätám ako decko aj ja. Jej brat od rodičov ušiel, keď mal 15. Povedal, že s mamou bývať nechce a nasťahoval sa k babke, až tak odveci to bolo u nich. Moja mamina je dodnes osamelý človek, nikdy už nemala žiadneho chlapa, žila v podstate len pre mňa a tp viem, že chcela ísť na potrat. Paradoxne sa mama nakoniec vzdala práce, aby mamu, ktorá jej celý život ubližovala, doopatrovala, lebo všetky deti sa na ňu vykašľali. Potom sme mojej mamine trochcu pomohli finančne, spravila si nejaké rekvalifikačné kurzy, našla prácu. Dnes normálne funguje, pracuje, miluje svoje vnúčatá. Ja s ňou nemám moc vzťah, lebo sme sa v istom momente dosť vzdialili, ale veľmi si vážim, ako svoj život napriek nepriazni osudu zvládla a obdivujem ju za to. Takže to, že je tvoja mama zo zlého prostredia, ju neospravedlňuje a v žiadnom prípade by sa nemala správať tak, ako sa správa.

lesankavh
autor
12. sep 2022

@andrea169 dakujem pekne 🙂

lesankavh
autor
12. sep 2022

@yoxinka máš pravdu,mohla by byť vďačná za dobrého muža ,dobré deti,zdravé vnúčatá ale ona stále len to materiálne hľadá .
Hovorila,že keď bude mať dovolenku vezme staršiu dcérku aspoň na jednú noc ,dcéra sa tešila ,ale nič z toho .Lebo kaderníčka,nákupy,psovi sa potrebuje venovať atď.
Hnevá má to,rodina na poslednom mieste 😢

yoxinka
12. sep 2022

@lesankavh
Ale ja nerozumiem, prečo sa na ňu tak fixuješ. Ja by som takej žene nedala deti ani na hodinu. Načo? Prečo? Že je ich babka? Ale, prosím ťa. Veď sama píšeš, že jej na tvojich deťoch vlastne nezáleží. Prečo sa od nej proste neodstrihneš a nezačneš si žiť svoj život bez jej toxického vplyvu? Kontakt úplne minimálny až žiadny a ži pre svoju rodinu.

0silvia0
12. sep 2022

@lesankavh vobec ju neries a nezamyslaj sa nad tym aka je, preco taka je a aka by mala byt. Oslobod sa od toho. Ona sa tvojim analyzovanim nezmeni. Ber to tak, ze takato bude vzdy a ty sa s tym musis len naucit zit.
Mam tiez sebestrednu mamu, ale keby taketo nadavky a vulgarizmy pouzivala ako tvoja, tak ju zo slusnosti len pozdravim a nic viac s nou neriesim. Ziadne navstevy, telefonaty. Komunikacia len ano nie. Prosim ta naco? Naco sa nou vobec zaoberas? Nechaj ju zit jej pomyleny svet...

lesankavh
autor
12. sep 2022

Asi som veľmi mäkká,chcem aby vzťahy v rodine boli dobré,bez konfliktov.
Keby som bola iná povaha tak už dávno sa s ňou nebavim,len ja stále v nej hľadám to dobre 😞

truthy
12. sep 2022

Podľa mňa by vám prospela nejaká tá odluka. Ak si vy s manželom a deťmi žijete šťastne, tak nikým by som si tento pocit nedala vziať. Matka by sa mala naučiť, že niektoré veci je najlepšie, ak si proste nechá pre seba

yoxinka
12. sep 2022

@lesankavh
Ale aké dobré vzťahy bez konfliktov? Veď píšeš, že s mamou sa nebaví pomaly celá rodina, ty si pre ňu chudobná pi*a a tvoje deti ju otravujú … aké vzťahy cihceš ty zachraňovať??? Čo zachraňuješ tým, že si necháš mamou nadávať do chudery a že nechávaš urážať seba a svoju rodinu??? Ja už nemám z rodiny nikoho len mamu a tetu a teta to je taký prípad ako tvoja mama a bavím sa s ňou, keď sa náhodou stretneme a celá komunikácia je “ahoj”. V istom bode som s ňou úplne prerušila kontakty, lebo som tie jej hlody a výplody nedávala. Proste nenechám si zasierať život toxickými ľuďmi, aj keď je to rodina. Mám manžela, deti, mám priateľov, ktorí ma úprimne majú radi … a to stačí.

0silvia0
12. sep 2022

@lesankavh ale ona ma v sebe dobre. Najlepsie na nej je to, ze je zivym prikladom akou matkou nikdy v zivote nechces byt. Naco su ti napovrchu dobre vztahy v rodine, ked vo vnutri su vase vztahy plesnive a zle? Nikoho tym neoklames, ani seba nie. Tvoje deti ked budu mat urcity vek babku aj tak prekuknu a budu od nej bocit. Nehraj sa na rodinnu spasitelku, pomenuj veci pravymi menami a neboj sa byt tou, ktora narobi v rodine poriadky. Nemusis ziadne kriky a hadky, staci ignor...

lesankavh
autor
12. sep 2022

Dakujem dostala som tu dosť názorov aj rád.
Budem s ňou čo najmenej komunikovať a žiť si šťastne bez nej.

0silvia0
12. sep 2022

@lesankavh a hlavne sa nou nenechaj rozhadzat a vyviest z miery. Rob tak, aby si sa ty dobre citila. Tvoja vulgarna matka nech si zije svoj divny zivot, vidis, ze nikto na nu nie je zvedavy... nemusis sa obetovat prave ty.