Sebecký brat
Pekny den prajem vsetkym chcela by som vediet nazor inych ludi a tak trochu sa aj vyzalovat lebo ma to trapi. jedna sa o mojho brata. Vopred chcem napisat ze si nemyslim ze je vyslovene zly clovek teda aspon v to dufam je mi to brat. Ale pride mi ze je moc sebecky a trapi ma to aj skrz mamu. Pokusim sa priblizit take hlavne veci co mi vadia ze co si o tom vy myslite. Prvou vecou urazu je to ze mama zije s bratom uz teraz v jeho dome v ktorom sme zili cely zivot. Dostal cast po otcovych rodicoch a cast odkupil. Vtedy som nebola zamestnana nemala som ako pomoct. Mama ma dlhodobe problemy skrz ktore sa tiez velmi nema ako osamostatnit to nechcem ale riesit. Ja byvam rok s priatelom v podnajme v jednoizbaku takze k nam mama nema velmi kam ist zatial kym nebude nieco ine..Noa mam pocit ze ako ma brat dom dost spysnel a aj ked mame sluboval hory doly dost to zneuziva ze zije unho aj ked len dalo by sa povedat v malej garzonke ktora je sucastou pristavby domu. Ona mu do nicoho nezasahuje v podstate od neho nic nevyzaduje. Plati vsetko ako treba chccela aj za najom ale brat odmietol. Noa teraz k veci. Co ma hneva a uz aj mamu kedze mi to povedala ale ona sa citi podradena ze byva unho a nechce sa hadat. Brat si nedavno nasiel priatelku mama sa tesila ze konecne lebo doteraz mal u nej mamahotel navarene a vsetko okolo. Ma 30r. Tak ze snad uz bued samostatny. No opak je pravdou. Chodi k frajerke po robote a nasledne aj tak stale pride k mame sa najest takmer denne. Cez vikend pride aj s frajerkou a vyzaduje aby im dala jest. Mama sa uz aj ohradila a on sa zdul chvilu dal pokoj a potom znova. Ona nemala naozaj lahky zivot a doteraz to nema lahke a brat chce napr ked ma prist ta jeho aby upiekla kolac a taketo veci chodi za nou ze co ide varit a ze mohla by to a to apod. Samozrejme mama to nerobi ale je to otravne pre nu. Ona rada da aj pomoze hej ale toto mi uz pride cez ciaru. Nehovoriac o tom ze ta jeho frajerka je strasne leniva cele dni spi a nic nechce robit. Ale co si nasiel to ma. Dalsia vec ze brat strka nos do maminych financii a to iste robil aj mne ked som este zila s nimi. Dostal od mamy nejake peniaze co ona mala po rodicoch a cast si nechala. Ona sa nestarie kam dava a on ze obcas pride a hovori jej ze dufa ze nemina tie peniaze a pod. Po smrti jej rodica kratko mimochodom si zacal narokovat na majetok po nom aj ked tvrdil ze nic nechce. Je toho viac ale nebudem to tu vsetko pisat aj to ako sa sprava no je mi to luto a neviem ako to poriesit. Co si o tom myslite? Viem ze musi si to hlavne mama dat do poriadku asi
preco sa cudujes, ved aj u vas uprednostnili brata. ci otec ci stari rodicia. a ze brat planuje? tak on , jej brat rata s tym, ze sestra ktora sa vydala neskoro a nema uz deti ani mat nebude, tak hadam da neterke co i tak nevyuzitva ked je v zahranici. Ona je taka blba ze to tak naozaj dopadne. Lebo oni su jej jedina rodina a nebude chciet si ich pohnevat.
Este by ste mohli spravit to, aspon kym nemate deti, vziat si do podnajmu vacsi byt, napr. aspon 2 izbovy a vziat mamu k sebe. to co plati mama na dome , by ste spolu utiahli. prenajom garsonky ci dvojizbaku nie je az taky rozdiel v sume. urcite nie tolko co mama plati v dome a navyse by nemusela zivit a varit bratovi a jeho frajerke.
To by bolo najlepšie, keby ste šli byvať spolu, Ak to z nejakeho dovodu nie je možne, potom domov dochodcov, ale zas takym sposobom, že beru cloveka aj s diagnozou a moja znama si tak vybavila jednoizbovy byt, ma tam kuchynu izbu kupelku obrovsky balkon a pritom byvala v 4 izbovom byte s manželom a už to dalej s nim nevladala tak si našla takyto penzion pre dochododcov a maju tam aj varenu stravu v cene, ak by ste boli ochotny tu 100ku doplácať mimochodom aj brat by mohol
Lebo veľa možností nemate.
@negymama cudujem sa na tom ze si niekto planuje za zivota rodica co bude mat po jeho smrti..
jojoj, takych je, niektori ale diskretne mlcia
@negymama asi ano ale co ma taky clovek za hodnoty ked majetok je viac ako vlastny rodic
Čuduješ? Nečuduj. Moja teta doslovne spakovala starkú a vybavila jej domov dôchodcov, len aby mohla speňažiť jej byt. Našu rodinu samozrejme z dedičstva vyhodili, keďže starká na ňu prepísala byt pod sľubmi, že všetko rozdelí. Nevideli sme ani cent a o tom, že je starká v DD sme sa dozvedeli od cudzích ľudí. A to išlo asi len o 10 000 eur. Žiadne milióny.
Toto ja nikdy nepochopim. ked sa niekto stara o rodicov, je to z lasky a akejsi vdačnosti, čo mi do života dali a nie pre majetky, a že ma niekto na toto žaludok vydediť toho, kto sa staral najviac, na vracanie by mi bolo zo samej seba ale to su rozne odrody ludi mimo moje chapanie

@karolinakr ano presne.. a to som este nespominala, ze kamoska sa vydala neskoro, az 40 rocna a v tom dome zila dlho s mamou, vrazala do rekonstrukcii a zariadenia domu svoje peniaze, brat nikdy nemal cas ani peniaze, vsak on je chudak on ma rodinu, deti a oni sa chodili len k mame naobedovat a dat mame opatrovat vnucata. Takze domcek v meste mal do tom vsetkom velku hodnotu a mama tiez, ze mala ten "charakter" vacsiu cast posunut bratovi, ale to bola taka rodina kde bol vzdy muzsky potomok cennejsi. dievca sa mohlo aj pretrhnut...