icon

Sesternicina dcéra nám pokazila hi-fi vežu

malav
19. aug 2023

Caute zeny,pred dvomi tyzdnami sme mali navstevu - sesternicu s jej dvojrocnou dcerou. Ona vsetko malej dovoli, tak ako inak, aj u nas sa dieta cinilo a sprtalo do nasej veze v obyvacke, hrala sa s tym gombikom co vysuva priehradku, kde sa dava CDcko. Ked som prisla z kuchyne som si to vsimla a snazila som sa malu zabavit inou hrackou, ked jej mama nevedela nic povedat. No a dnes si moje deti chceli vlozit CD do prehravaca a uz je to pokazene, nereaguje tlacitko, ktore to ma vysunut.
Nahnevana som na to, lebo uz sa jej asi nemozem ozvat a povedat, pred dvomi tyzdnami mi tvoje dieta pokazilo vezu 🙄 ci mozem? Co by ste robili?

Strana
z2
thereisabear
19. aug 2023

Nabudúce by sme sa stretli niekde vonku, viac by som to neriešila. Ale to som ja, ak máš potrebu, môžeš sa ozvať aj po 2 týždňoch.

petamich
19. aug 2023

nie po dvoch tyzdnoch by som sa jej uz urcite neozvala

zuza265
19. aug 2023

Ani ja by som to uz neriesila. A ako pisu baby - so buducna by som ich asi nepozvala k nam domov ak nevie aspon ako tak korigovat dieta na navsteve.

minesasubu
19. aug 2023

Tak to zamrzi , po 2 tyzdnoch by som jej kvoli tomu nepisala ale ked bude vhodná prilezitost tak medzi recou by som jej spomenula ze sa pokazila veža
myslim ze to pojde opravit aj my sme takto mali pokazené snad sa opraví 🙂

tosomja
19. aug 2023

@malav ja by som to neriešila ani v ten deň, keby to pokazila. No stalo sa. Dieťa má 2 roky, jej mama mohla zakročiť, no ale tak zakročila si ty. Možno by sa to pokazilo aj vám. Zase 2r dieťa neverím že dokáže pokaziť. 🙈 chápem, keby vytrhla zásuvku z veže, alebo niečo rozbila, ale gombík asi nie.

deti95060810
19. aug 2023

u nás by bola naposledy....
nabudúce len u nej doma, popr. niekde v cukrárni, na ihrisku, ....
keď takto bude sestr. robiť raz - dva bude mať všetko zničené...

malav
autor
19. aug 2023

@tosomja tak ja neviem, kolko sa s tym hrala a co este robila, nebola som tam, nakladala som v kuchyni na taniere. Ked som prisla, drzala tu zasuvku a stlacala gombik,cize veza chcela zasuvku vtiahnut a ona ju rukou drzala, takze neviem, podla mna to mohla takto pokazit...

malav
autor
19. aug 2023

@zuza265 no uz k nam veru nepridu, predtym detom v detskej rozryla penovu hraciu podlozku, teraz toto. 🤨

lauriik
19. aug 2023

Tak ty nevies s istotou povedat, ci to pokazilo jej dieta. Po dvoch tyzdnoch to riesit je strasne neskoro. Keby sa to stalo na tej navsteve aj sa na to zrovna pride tak jasne, ozvala by som sa. Ale toto su len tvoje dohady.

niekto2hy
19. aug 2023

Za 2týždne to mohol pokaziť aj Samo a Sato...😎

larisa
19. aug 2023

Ja by som mamu dcerou viac k nám domov nepozvala ani by som ich nepustila do bytu ak by náhodou prišli nečakane bez pozvania. Radšej by som sa s nima vybrala niekam von do mesta napríklad do cukrárne.

dadis
19. aug 2023

Veza je uz taka zastarala vec, ze ma hodnotu asi 2 eura. Som myslela, ze to uz doma ani nikto nema 🙈

roja01
19. aug 2023

Nie je dolezite ci je vec stara, alebo moderna. Kazdy clovek by sa mal snazit, aby sa priroda co najmenej zatazovala odpadom. Na to je dobre uzivat veci dokial funguju.

dadis
19. aug 2023

@roja01 No ale kolko realne moze mat taka veza rokov, aby tu niekto kvoli tomu zakladal diskusiu?

diablikovci
19. aug 2023

Rodina - nerodina u nás bolo zakázané sa hrať s elektronikou. Napr moja mama nám povedala aby sme vybrali hračky s ktorými sa môžu hrať deti keď prídu na návštevu zvyšok bolo zakázané. A to dieťa sa mohlo poskladať do kocky a nie nedalo sa.

lauriik
19. aug 2023

@dadis tiez ma hned napadlo, kto doma este ma vezu a pusta si hudbu na cedeckach 🤷🏼‍♀️

pohodacka03
19. aug 2023

@dadis my sme si kupovali "nedavno"(2-3roky)malu vezu kvoli CD+USB pre deti a ja som si pustala pri vareni radio.

dadis
19. aug 2023

@pohodacka03 ja uz ani cd nemam 🙈..som myslela, ze radio pocuvaju uz len dochodcovia 🙈

sense
19. aug 2023

@dadis toez sa hlásim do klubu old school, mam vežu a počúvam aj rádio aj CDcka. A dokonca určite by som niekde nasla aj kazety.

pohodacka03
19. aug 2023

@dadis do dochodku mam este daleko 😄😄. Ale k telke sa velmi nedostanem pri detoch tak aspon radio. A mame aj CD kopu. Luto nam je ich vyhodit, niekedy si pustime zo srandy a spominame co sme v tom case robili ked ficali dane pesnicky 😂.

@autorka po 2 tyzdnoch by som bola ticho, ale verim ze 2 rocna mohla pokazit(moj pokazil tlacidlo na hlasitost 😕😐), no aj tvoje deti medzitym. No radsej ich nevolat na navstevu 🤷😬

dadis
19. aug 2023

@pohodacka03 Ja som specialny pripad, ja uz ani TV nemam 🙈..hudbu/podcasty pocuvam len zo spotify a radio mam len v aute, ktore mam len po meste a teda lezie mi riadne na nervy aj tych 15min, co v nom sedim 🙈, len prepinam stanice, aby nebola reklama, ci prazdne tliachanice moderatorov

niekto2hy
19. aug 2023

@dadis Nie všetko je v streamovacích službách.

moonlight1210
19. aug 2023

@malav podla opisu, ze dieta drzalo tu vysuvaciu cast proti ťahu motorceka, to mohla pokazit.

babulkomale
19. aug 2023

@dadis no, moj prehravac z prvej vyplaty stale frci deckam na CD rozpravky a coskoro uz bude starozitnost. Ina elektronika, novsia, je uz davno pokazena...

roja01
19. aug 2023

@dadis, ja si vazim i starych veci. Dokial sluzia, je dobre. Aj mne sa pacia moderne veci, ale ak mam staru, este mi netreba novu. Poznam mladych ludi, ktori nielen hovoria o minimalisme v ramci byvania, ale aj ziju minimalisticky.

dusankomoj
19. aug 2023

Aj mi máme vežu a dokonca, keď sa k tomu dostanem,tak si kúpim aj gramofón. A vôbec sa preto necítim ako vykopávka😉

dadis
19. aug 2023

@roja01 Prave o minimalizme hovorim aj ja. Preco by som pred 3 rokmi kupovala vezu na CD, ked ta technologia uz vtedy bola davno za zenitom. Mam bluetooth reproduktor a telefon 🤷‍♀️

lujza123
19. aug 2023

@malav ja by som sa ozvala, aj po 2 týždňoch, no a čo.
Slušne, milo ale úprimne. Zistili sme ze mame poukazenu vežu po tom co sa s ňou tvoja dcérka hrala. Prosím nabudúce dávaj na ňu väčší pozor.
Nech sa s tým sesternica vysporiada ako chce. Možno bude urazená, ale možno to bola len jej chvíľkova nepozornosť a nabudúce si bude dieťa viac strážiť na navsteve

U mňa už bolo veľa kamosiek s deťmi (ale teda rovnako to platí aj pre návštevy so psami). Vždy keď sa mi niečo nepáči ozvem sa, Sorry ako môj dom moje pravidlá. Niektoré návštevy úplná pohodicka, ale niektorí majú svojich potomkov (miláčikov) za polobohov ktorých v zábave a kreatívnom ničení nesmie nič obmedzovať. Nie, naozaj nechcem aby mi 2 ročne dieťa behalo po dome s čokoládovym koláčom v ruke, skákalo po sedačke, hralo sa s figúrkami z 200 ročného betlehemu, motalo sa okolo elektroniky. Pripadne čokle behat vnútri po dome s vyskakovať na sedačku. Ničte si svoj dom.

kepassa
19. aug 2023

To je jedno ci ide o vykopavku z čias dinosaurov a ci ta vec ma hodnotu hoci uz iba 2 € ako niektore pisete. Ide tu o to, ze autorkina sesternica neriesi svoju dvojrocnu a nechávajú za sebou znicene veci. Preco to ma tolerovat lebo je ta vec staršieho data...? A?
Urcite sa treba dobuducna ozvat. Ak este bude navsteva u vas rovno povedat, ze nie toto nie. Ivi, dozri prosim Ta na malu, nech to nechyta, pretoze tomu nerozumie, macka gombiky a deckam to nepojde...Razne,priamo,vecne
A rovno by som zredukovala navstevy. Niektori rodicia neriesia nic. Nechapem to. Nemam to rada, neuznavam toto vobec. Dieta je male, ok jasne, ze este nechape, vsak ale od toho su tu rodicia. Vysvetlia dietatu.Urcuju im hranice..nie ze ich dieta moze vsetko na svete aj nicit inym detom ich veci...

oslo1
19. aug 2023

Mala si jej normalne povedat aj starej a aj mladej, ze to nie je hracka.
U mna takto Bola kamoska aj so synom, vtedy Mal okolo dvoch rokov, tak som obidvom povedala, ze moj kuchynsky robot neni hracka.

Strana
z2