icon

Sestra chce, aby som jej darovala vajíčka.

23. dec 2019

Ahojte, moja sestra má už veľmi dlho problémy s počatím. Skoro 4r, nemá už moc príležitostí a na klinike kam chodí jej odporučili aby sa popýtala po rodine či by nebola možnosť darovať jej vajíčka. Vraj by to výrazne zvýšilo jej šance úspešne donosiť. Ja sa do toho moc nevyznám, ale o tejto procedúre som si čo to prečítala. Avšak ju nechcem podstúpiť, som úplne zdravá a mám dobrú kondíciu, nemala som ani deti, ale nechcem ísť do anestézy a neviem ako to sestre povedať. Je to odo mňa asi sebecké, ale nechce sa mi absolvovať lekárov a pichať si hormóny. Navyše neviem akoby som to brala keby to vyšlo a narodilo sa v podstate dieťa, ktoré bude geneticky moje a jej manžela (viem, že časť DNA by bola aj jej). Desí ma celá táto predstava. Mama ma do toho tlačí samozrejme, myslíte si, že existuje cesta ako jej to šetrne oznámiť? Investovali do toho už kopec peňazí a ja to viem, ale necítim sa ohĺadne toho dobre. Povedala som jej aby mí dala čas na rozmyslenie no...

monika5481
24. dec 2019

Myslím si, že je dosť detičiek na adopciu, tak by som určite povedala nie...

vrabcek15
24. dec 2019

Ahoj prajem ti veľa sily aby si celý ten tlak ustála a aby si sa tomu nepoddala.. Vôbec nechápem ako ti sestra mohla "zaželať" tu neplodnosť 😰😰ani sa nečudujem že ich nemôžu mať.. Toľko zlosti čo majú v sebe... A to co povedla tvoja mama tak to je že no coment.. Sa drz

lenqua_12325
24. dec 2019

Tak sa vyspi s jej mužom, máš to zadarmo a prirodzene 😀 dieťa po pôrode bude mať otca písaného jej muža a ty ako matka sa ho vzdas a ona si ho súdnou cestou privlastni.

ukulela
24. dec 2019

Nemyslí už na to, uži si s priateľom Vianoce. Sestra je už zrejme posadnuta myslienkou na dieťa a išla by aj cez mŕtvoly. Ak je aj v Čechách darcovstvo anonymné, asi by som sa obrátila na toho lekára, ako si dovolil niečo také navrhnúť. Naozaj si myslím, keby si ustúpila a nevyšlo by im to, tak by šli ďalej, tlačili ťa do vynosenia .... Všetko zle. Ak sa sestra spamätá, príde sa ospravedlniť. Ak nie, kašli na to.

timilv
24. dec 2019

Po tomto výstupe by som asi s rodinou skončila... Mama by mala byť Tvojou oporou a nie Ti robiť peklo za to, že nechceš podstúpiť zákrok. Keby je to niečo, čo má zachrániť život, tak chápem, ale ak im máš zachraňovať manželstvo, tak to je ich problém a nie Tvoj.
Ja by som nemala problém darovať vajíčka, ale mala by som problém ich darovať tak, že by som to dieťa potom videla vyrastať.... Čo by si robila, keby sa Ti napríklad nepáčil štýl ich výchovy, alebo by si nesúhlasila s ich konaním? Nemohla by si nič, lebo podľa zákona- matka je tá, čo privedie dieťa na svet...
A čo keď sa to dieťa raz všetko dozvie? Ako to bude ono brať?
Švagor nech sa aj s peniazmi niekam strčí, peniaze nie sú všetko, ako sa sám už mohol presvedčiť.

miadi
24. dec 2019

@petkazamborska presne ako pišes ked Boh chce bude mat ked nie tak nie. Moze sa aj na hlavu postavit moze využit aj sestrine vynutene vajicka a dieta z toho nebude. Ale to co ty pišeš je uz emocionalne vydieranie. Rodila som v 18tt viem co je tuzba po dietati čakam prirodzene rainbow baby. Neodsudzujem umele oplodnenie zufale ženy robia zufale činy. Ale ist si za svojim aj cez mrtvoli? Tebe pomohlo ked ti sestra slubila vajicka.. nieco ti kliklo v hlave ukludnila si sa a otehotnela si prirodzene. Ked je zena vyrovnana ze bude ako mà byt nie ako ona mega moc chce otehotniet vtedy sa skor zadari. Preto aj casto pari co adaptovali nasledne mali vlastne bio deti lebo sa Ta šialenà tužba mat čo nemam uspokojila tym cudzim dietatkom. Ty mas velke stastie ze ti sestra slubila vajicko no nemozes tu niekomu radit nech slubuje nieco co nechce urobit len aby sa stal zazrak. Sestra ktora jej žela neplodnost len preto ze jej nechce vyhoviet si ani dieta nezaaluži. Mà iba 31. A je zufala akoby mala 45 moze dalej skušat umele alebo si adoptovat alebo sa zmierit stym ze deti mat nebude. No nemoze vidiet svoju sestru ako nastroj na riešenie svojho problemu. Aj keby jej 21r sestra ozaj nikdy v buducnosti nechcela mat deti a ani ich nemala. Mà na to pravo. Aj na to aby niekde v čechach nežilo jej bio dieta ktore by jej sestra milovala. Cele je to o tom ze pan manzel chce svoje bio dieta, co je prirodzene no v tejto situacii sebecke robit nàtlak na tretiu osobu. Je to nemoralne.

tukanec
24. dec 2019

si silna zena, ked v 21 rokoch vies odolat takemuto natlaku rodiny. Tvoja mama, sestra a svagor su sebecki, nie ty. Prajem ti vela sil a aj napriek vsetkemu pohodove sviatky. Rozhodla si da podla svojich pocitov a teda spravne

pebu
Autor odpoveď zmazal
oslo1
24. dec 2019

AJ som si myslela, ze ti pride sestra cistit zaludok, ako si jej pokazila zivot.
Ono, ja by som si skor polozila otazku, ak by si Isla do prveho ivf a to by nevyslo, lebo ocividne je problem v tvojej sestre, tak by ta nutila asi AJ do dalsieho a dalsieho. Lebo vsak ty si zdrava.
Vies co, presla som si neplodnostou manzela, viem si predstavit to tvojej sestry zufalstvo.
Nenechaj sa vtiahnut do tejto nechutnej skatedej hry.
Velmi som na teba hrda, ze si v takom mladom veku vyzreta osobnost a nenechavas sa vmanipulovat do niecoho, a cim nie si vnutorne stotoznena.
Predpokladam, ze svagor sa za nejaky cas s tvojou sestrou rozide, ona skonci na psychiatrii a ztohto vsetkeho budu vynit teba. Prosim ta, nerob veci, s ktorymi nie si stotoznena, lebo sa to nakoniec AJ yak obrati proti tebe.
Drzim ti palce, nech sa situacia utrasie, este by som ale ocakavala niekolko hysterickych vystupov, ci uz osobne, cez telefon, alebo email.

dilino
24. dec 2019

dobré robiš nedaj si zničiť zdravie ak by si bola neskôr nedajbože chorá čo tvoja mama bolo by jej to jedno ked ako pišeš že si čierna ovca rodiny nech si a čo aj ja mám matku v ľavej zadnej domov nechodim a je mi dobre aj bez nej ked by mi matka povedala čo tebe že na sviatky nechod domov už by som ich ako rodinu nechcela vydieť ani sa s nimi stretavať musiš pozerať na seba čo je správne a ver mi nie si sebecka tvoja sestra už nevie čo by vymyslela otázka ako som ti už pisalal vložia jej a čo ak nedonosi alebo sa narodi chore nikdy nevieš moja dcérka je postihnuta po chybe lekára najprv bol čas potom žiaľ už nie a ani vo sne by nám nenapadlo že to sa stane môže sa narodiť z nejakou vadou mysliš že by chceli chore švagor by povedal že on take nechce ostalo by to na tebe a potom tvoja mama by povedala čo zasa by bolo zlé na teba že je postihnute nechod do toho ja by som to pre sestru nikdy neurobila a to mám dve a jedna mala problém bola s priateľom nedarilo sa im ked si našla druheho zostala tehotna do pol roka aj on jej bývali ma v pohode už dve deti z inou ženou nerob to kvôli tvoju zdraviu.

dilino
24. dec 2019

@evica01 presne tak jasne že môže s astať že s anarodi chore ved to som jej pisala a čo pootm povedia že enchcu lebo postihnute dieťa to je peklo ked aj bude dospele vždy to bude dieťa aj u nás to tak je prebaľovať, krmiť, za deň 5 krát prezliecť vždy s amu venovať to nieje hračka že odloži do kuta potom čo jej mama povie švagor vyhcani to nebude chcieť a na 21 rokov dieťa v ústave no strach a srdce by mi nedovolilo ho odložiť.

evkano1402
24. dec 2019

presne ako pise @oslo1
Pripravila by som sa na to, ze toto bude pokracovat...
Snad ti daju pokoj s darcovstvom, ale neverim ze prestanu s vycitkami.
Predpokladam, ze toto nebola prva vec, co mama alebo sestra pozadovali po tebe v ramci "rodiny". Neverila by som tomu, keby som nemala podobnu mamu a podobneho surodenca. Su mamy, ktore povazuju niektore zo svojich deti za ich predlzenu ruku.

sara07
24. dec 2019

@lenqua_12325 blázniš to by jej sestra nezniesla , neblbni, to by ubližilo sestre, tu nik nerieši že autorka je ludska bytost, zvláš nie rodina nejak

modrykoniicek
24. dec 2019

@v_alika12 Nič vzlom ale mám o pár rokov viac fakt len zopár a mne by takáto blbina fakt nenapadla.Nie každá 20tnička je v puberte.

amelia000
24. dec 2019

@pebu to je zas odkial ze ked je v cloveku skryta zakernost tak k nej ziadna detska dusa nechce ist?

moonlight1210
24. dec 2019

Tvoja sestra je pod tlakom nezdarov, hormonalnej liecby, ktoru dostavala pri ich pokusoch, boji sa, ze nikdy nebude mat dieta a ma strach, ze preto strati muza, ktory si najde radsej plodnu zenu. (A mozno ju desi aj strata pohodlia a jeho majetku.)

Da sa ju pochopit, ze kona ako kona. Ze je zufala a vrsi si svoju bezmocnost a z nej vyplyvajucu zlost na domnelych vinnikoch (hoci v podstate jedinym “vinnikom” je iba ona sama, aj ked za to nemoze, proste sa tak narodila). Ze zela druhym aj zle veci.
Pochopit sa jej strach a bolest da, ale neda sa akceptovat, co kvoli tomu robi.

Ved ona ta uz hadam vidi iba ako najvhodnejsiu pokusnu mys. Uz v tebe vidi len vhodny zdravy biologicky material, ktory sa da perfektne pouzit a nie cloveka.
A stve ju, ze stojis medzi tym, aby ho ziskala, hoci je vlastne na dosah. Tak ta vnima ako nepriatela a tak sa chova.

Je to chore, kam v mysleni uz zasla a je chore, ze vasa vlastna mama tomu pritakava.
Az sa obavam, ci nesleduje vlastne ciele. Trebars, ze ma z bohateho zata vyhodu a po rozvode by mala akurat zrutenu dceru na krku bez penazi.
Poznam zenu, ktora ma bohateho, ale psychopatickeho muza, ktory ju tyra. Ale kedze k jej rodicom je stedry a sprijemnuje im dochodok, sami ju dotlacili vratit sa k nemu, ked od neho konecne usla. Lebo hadam ich nechce pripravit o dostojny zivot. Tak pri nom trpi a oni zatvaraju nad jej monoklami oci. Akurat jej odporucia, nech ho teda neprovokuje a snazi sa mu vzdy vyhoviet, ze potom ju nebude bit.

No peniaze nemusia byt dovod tvojej mamy.
Skor uz moze byt ovplyvnena tvojou sestrou, ktora vsetky negativa zlahcuje, lebo sama chce vidiet uz len uspesny zisk dietata a nic ine ju uz nezaujima. Tak jej to tak zjednodusene aj prezentuje a tvoja mama si potom tiez mysli, ze vlastne o nic nejde a ty si k sestre bez priciny hnusna a sebecka.

sendricka
24. dec 2019

Ze, ked budes chciet si adoptujes?!
Pane boze ta zena nevie, co robi...
Asi ma svagor peniaze, tak je boh.
Drz sa prosim t a kasli na nich.
Dufam, ze tvoja mama si bude este dlho vycitat tieto vianoce.

dilino
24. dec 2019

tvoja sestra je zakerná zlá a zavistliva tak preto sa jej nedari počať ani vynosiť a tebe zapriala aby si deti nikdy nemala tak mám k tomu jednu vetu KARMA JE ZDARMA aj pre tvoju sebecku matku, sestru a švagra, som zvedava že keby sa tebe narodilo bábätko a oni by nemali čo by robila ja by som jej povedala zakerne ženy nemajú deti ked si mi zapriala aby som nikdy nemala čo praje druhemu nech čaka na sebe keby nebol tvojej matky zať prachaty tak čo tiež by tak zmyšľala keby bol s primeraným plátom nie bohatý tak by asi tak na teba netlačila boji sa že sestru opusti a nič nebude mať bohateho zaťa a že ked budeš mať problémy si adoptuješ v tu chviľu matka nie matka by som jej tak napľula do ksichtu a nikdy by som matku nemala drž sa.

autor
24. dec 2019

Už som sem nechcela ani písať, lebo je to citlivá téma. Ale viete čo aj sestrin manžel mi sem prišiel pred chvíľou, už som sa ako tak upokojila a zrazu on trieskal na dvere. Akože to je magor prvej triedy naozaj, dobreže ma nezbil. Úplne penil, použil podobné argumenty ako sestra, tohto musel priateľ doslova vyhodiť. Ako toto je taký psychický nátlak, kašlem na nich, ani smsku aby som im popriala im nepošlem. Sestra samozrejme stála celú dobu v kúte a plakala, asi aby som si uvedomila čo robím. Mame som zavolala a poďakovala som jej, že milé od nej ako sestru favorizuje a že na mňa ani nepozerá, aj tá sa rozplakala, tak nech si vianoce užijú krásne, po tomto výstupe im ani koláč nedám

janulka1802
24. dec 2019

Že sa takto správa sestra by som ako tak vedela pochopiť zúfalí ľudia robia zúfalé činy ale Tvoja mama to je zlý sen ja by som na nejakú dobu prerušila kontakt ved to je čisté psycho tí ľudia sú totálni sebci bez kúska citu je to veľmi smutné toto čítať a nieto prežívať

sara07
24. dec 2019

však ked má prachy nech si zaplatí babu na vynosenie dietata, spermie da do striekačky, baba vstrekne vyloži nohy a je to, počas tehotenstva ju finančne popdporuje,zaplati za pôrod aj tehotestvo a náklady, pred pôrodom zapíše jeho ako otca a ona po pôrode sa vzdá dietata , sestra si ho osvoji
normálne sa toto robí aj v čechách aj polsku, však keby si dala svoje vajičko aj tak nebude sestrino dieta ale tvoje , s tým nič nenarobí, tak to má jedno , nie takto má svoje a je to ,
magor na entu doslova

dzejsik
24. dec 2019

@joannita aha chapem, takze zhoda nahod u nich ... dakujem za vysvetlenie

dilino
24. dec 2019

policia by hned vzala tvojho sebeckeho švagra čo ako si si mohla dovoliť ju odmietnuť no moha chytila by som dvere a tak nimi tresla žeby hned vypadol sú Vianoce ale je to obyčajny kkt toto urobiť ved to je čisty psychopat nech urobiš čo robiš si zla či by si to urobila bolo by mu niečo zasa by si bola zla teraz si zlá tak čo srať na nich ty si pekné užij Vianoce s tvojim priateľom ty budeš mať deti ked ty budeš chcieť nie ona ti bude diktovať ja by som si vymenila čislo a s nimi prerušila úplne kontakt načo ti ich a ked by tvoja mama mala nevestu bratovu ženu a tvoja sestra by išial za ňou nech to urobi a odmietla by tak čo tvoja mama by ju vylučila z rodiny a robila take cirkusy ty si v poriadku niesi sebecka to oni sú sebecký a ešte mňa by zaujimalo čo na to tvoj priateľ hovori a koľko ste spolu drž sa pekne Vianoce.

miadi
24. dec 2019

@sara07 hej presne tak to robia aj teple zeny ked chcu dieta ibaze ich to nic nestoji poziadaju kamoša alebo kupia anonymne spermie nemusia robit umele oplodnenie jednodcho pocas polodnych dni si to tam streknu a po par x su teho. Sestra ked mà problem vynosit ani s jej vajickami by to nemuselo ist a co potom? Potom by chceli aby im to dieta za poplatok vynosila? Takto si matka nici vztahy v rodine ked toto podporuje. Nechapem tu drzost na vianoce este k tomu dobijat sa k mladej do bytu a plakat tam nech im da svoje vajicka ved fo je chore.

amelia000
24. dec 2019

Urobila si dobre, pozri kolko zien ak by boli pri tebe by sa za teba postavili 🙂

miadi
24. dec 2019

Ja by som na tvojom mieste ked este raz spomenu tvoje vajička im dala... tie slepačie čo mas v chladničke.

dilino
24. dec 2019

@miadi SUPER TOP nápad

pebu
Autor odpoveď zmazal
michaelacabadova
24. dec 2019

@derdia ,tvoja sestra potrebuje v prvom rade psychologa, ak nie psychiatra a manželskú poradňu, nedaj sa zlomiť, jednoducho to dieťa by bolo tvoje, to proste nevymazes.

pebu
Autor odpoveď zmazal