icon

Sestra chce, aby som jej darovala vajíčka.

23. dec 2019

Ahojte, moja sestra má už veľmi dlho problémy s počatím. Skoro 4r, nemá už moc príležitostí a na klinike kam chodí jej odporučili aby sa popýtala po rodine či by nebola možnosť darovať jej vajíčka. Vraj by to výrazne zvýšilo jej šance úspešne donosiť. Ja sa do toho moc nevyznám, ale o tejto procedúre som si čo to prečítala. Avšak ju nechcem podstúpiť, som úplne zdravá a mám dobrú kondíciu, nemala som ani deti, ale nechcem ísť do anestézy a neviem ako to sestre povedať. Je to odo mňa asi sebecké, ale nechce sa mi absolvovať lekárov a pichať si hormóny. Navyše neviem akoby som to brala keby to vyšlo a narodilo sa v podstate dieťa, ktoré bude geneticky moje a jej manžela (viem, že časť DNA by bola aj jej). Desí ma celá táto predstava. Mama ma do toho tlačí samozrejme, myslíte si, že existuje cesta ako jej to šetrne oznámiť? Investovali do toho už kopec peňazí a ja to viem, ale necítim sa ohĺadne toho dobre. Povedala som jej aby mí dala čas na rozmyslenie no...

Strana
z9
eva112014
27. dec 2019

Bola tu aj táto téma. Možno pomôže aj tvojej sestre. Ak sa nerozhodla už inak.

miadi
27. dec 2019

@eva112014 ale oni nemaju problem zohnat vajicka od anonymnej darkyne. Uz to skusili viac x no nejde sestre vynosit plod. A niekto im nakecal ze vajicka od sestry budu vhodnejšie.

eva112014
27. dec 2019

@miadi Pravdu máš, je to vyššie aj napísané. Ďakujem. Je mi však fakt ľúto, že 21 ročné dievča musí riešiť takéto veci.
Pevne verím, že nebude sa musieť odsťahovať kvôli tomu, že to tak ďaleko až nedôjde.
Autorke prajem všetko dobré, hlavne mier a pokoj v rodine.

evica01
27. dec 2019

Viete co si myslim? Ze ten doktor iba ropzraval pribeh o vydarenom oplodneni vajickami od sestry alebo nieco podobne.
Segra so svagrom sa toho chytili. Stavim sa, ze to tak bolo. Doktor si nemohol dovolit povedat im nech sa opytaju sestry o darcovstve.
Alebo je fakt blbec a neratal s tym, ze moze rozhadat celu rodinu.

sara07
27. dec 2019

@evica01 no to by si sa divila, díva sa ti do očí a kludne ti klame, ty vieš že ti klame aj mu dáš otázku že je jasné že sa v tom orientuješ, veselo pokračuje dalej , uplne do pohody alebo niečo popru atd to by som ti mohla rozpravat ... niekedy mám pocit že už nemaju ani srdce snád , tak ako beru uplatky pri plate dobrom plate, to čo on má na mesiac ina rodina ma za štvrtok celá , a zoberie do pohody

sara07
27. dec 2019

@evica01 a ked si pozrieš podmienky darcovstva tak má to byt tak komplet anonymne, že musí mudr vediet že toto sa nerobí sestra neprichadza do uvahy

dilino
27. dec 2019

@eva112014 ja som nikde nenapisala že ju zavraždi ale že jej môže niečo urobiť nie naozaj nič sa jej nemôže stať nie naozaj nemôže len za ňou lozia vydieraju ju ty vieš čo je to mať peniaze najprv začal pekné ale potom už v zlom obťažuju ju a nepozeram krimi je to normálne zo života a jasne povedala nie tak načo chodia dobiedzaju piše skoro ma zbil tak akože je toto čo normálnemu človeku povie raz dajme tomu dvakrát a vždy chodia oni takýto sa nezastavia pred ničim takže asi tak.

sara07
27. dec 2019

@nerya to vieš ale to sa stalo lebo nebol dobry lekár, tento je špičkovy čiže nie je šanca aby sa kopol , oni to tak beru,slepá totálna dôvera k mudr tiež nie je najzdravšia, aj ten najednoduchší zákrok , liečba sa môže proste zmrvit
ale toto švagor a spol neberu do uvahy, ved len to že sa to musí pri celkovej anestézii odoberat by som ako brala stopku , ved to je tiež koktejl chemicky

nerya
27. dec 2019

@sara07 toto asi nebolo mne, či?

sara07
27. dec 2019

@nerya nie ale ten prispevok čo som označila tu už nie je

sellycka13
28. dec 2019

Nech si hľadajú vhodného darcu inde ved prepáčte čo sú padnuti úplne na hlavu Vás nútiť do toho čo nechcete, veď sa chovajú aj s Vašou mamou ako posadnutí.... Sorry no toto čo predvádzajú je už obťažovanie...
A prečítajte si rizika darcovstva... Ked chce sestra silno dieťa nech sa dá na stravu raw vegan a do dvoch rokov má vlastné dieťa bez umelých oplodnení a pod.

dizajnerka
28. dec 2019

Mne sa az nechce verit, ze toto je realna tema a nie vymyslena. Podla reakcii rodiny... Bud sa tak na to upli, ze sa im uplne zatemnil mozog, ze im nedochadza ako sa spravaju k autorke a co od nej chcu a ze je to cele chore, alebo to fakt nemoze byt realne.

ceklis
28. dec 2019

@dizajnerka mám inak ten istý názor. Nechce sa mi veriť, že dokonca všetci traja sú tak mimo. Ešte jedného člena rodiny by som ako tak dokázala pochopiť ale že aj sestra, matka?!?! Neviem. Tie scény čo autorka opísala že sa diali po tom ako im oznámila svoje rozhodnutie. Neviem, dospeli ľudia?!?! Skôr si myslím, že je to vymyslene 🙄

zuzkaz91
28. dec 2019

No ja neviem keď ti toľko vyčítajú že si sebecká tak asi ako človek si bez ohľadu na túto situáciu...už len to že nechceš mať deti....a či by som dala sestre vajíčka? Záleží od vzťahu,keby bol dobrý určite by som dala.

basullinka
28. dec 2019

@zuzkaz91 prosim ta a na zaklade coho ju hodnotis, ze je asi sebecka? Len ze nechce deti? Ma 21 rokov, v tomto veku 90% slobodnych dievcat nechce dieta....naviac, v com inom ma byt clovek "sebecky" ak nie, ked ide o vlastne zdravie a ked sa jedna o nelegalny zdravotny zakrok

zuzkaz91
29. dec 2019

@basullinka s tými 90%si to riadne prehnala...a vyjadrila sa že nikdy nechce deti podľa toho si aj hľadala frajera.

basullinka
29. dec 2019

@zuzkaz91 dolezitejsie ako to, ze ci chce alebo nechce deti je to, ze zakrok, na ktory ju nuti rodina je nelegalny. Koniec. Tu uz akakolvek diskusia o sebeckosti nie je potrebna.

ukulela
29. dec 2019

@zuzkaz91 ja by som ti v 20ke na vysokej prisahala, že deti nechcem. Pred 40kou som porodila dve. Som sebecké? A sestre by si vajíčka nedarovala, je to nelegálne. Lekár, čo im to navrhol, riskuje minimálne licenciu.

airaw
20. feb 2020

Niečo nové?

slavomira1980
22. jún 2020

Fuj to su ale hnusne manipulatorske bestie.. Vsetci do jedneho.
Dufam, ze ta nezlomili.po tom vystuoe, co spravili pred Vianocami, by som sa uz na nich ani nepozrela, nie to este darovala vajicka

jamajka
6. nov 2020

A na ktorej klinike jej to odporučili ak smiem vedieť, lebo všade píšu že je to anonymné? Dosť by ma to zaujímalo. Bolo to u nás či v ČR?

Strana
z9