Sestra nadovšetko
Ahojte. Áno, možno je to blbina, ale chcem počuť aj názor iných žien, čo majú takú situáciu doma a možno aj poradiť, ako vôbec reagovať.
Môj muž má ma sestru, ja som jej písala slušne, že či už vedia na čo sa pokladajú na vianoce rodičom teda mojim svokrovcom. Ze ešte nevedia. Tak som jej navrhla tlakový hrniec, pricom viem, že ho rodičia nemajú a veľmi by im to pomohlo. Neodpísala mi. Povedala som to mužovi, hned si ju zastal, ze ona nemala asi čas
Dnes je to už vyše týždňa, mohla napísat že uvidíme, alebo niečo pritom môjmu mužovi znovu povedala ze by mohol niečo vymyslieť.. Dnes som sa pýtala muza že či sa teda na niečo skladá že nevie ze mu to je jedno ze mam napísať sestre. Hovorím mu ona mi ani po týždni nebola schopná odpísať, ani bu ani mi pri tom je stále prihlásená... Ze ona nemá čas.. Hovorím toto mi nevrav že nemá čas.. Tu skôr ide o to ze nemá záujem.. Teda pravdu povediac od začiatku ako sa poznáme sa nemáme radi a neviem prečo doteraz som na to neprišla a samzorjwme že mi to je aj ľúto, ale nezmením. Potom sa ma opýtal ze aký mám problém? Hovorím prosím? Ty to nevidíš keby mala záujem odpise prečo sa tak chová.. Véd ty by si si ma nikdy nezastal a vždy len ju.. A on mi odpovedal to je jasne. Takže, čo mi na to poviete? Ja už neviem ako sa mam chovať, jednoducho je pre neho sestra viac ako ja a to mi povedal aj pred rokom, keď stále si ju zástava, 100x mu hovorím prečo sa tak chová voči mne odmerano... Ze za to si môžem sama.. Už mi povedal aj ze ju má radšej než mňa... Aký máte názor na to? Prečo sestra je viac ako ja? Ani si nikto nevie predstaviť ako mi to je ľúto
.
@bykaterina už to rieši autorka rok ako písala. Píše, že to riešili pred rokom, neviem či darčeky alebo preferovanie sestry, z napísaného to nie je jasné. Rok by som sa s tým nezaoberala, ale zvysoka kašlala na maniere pani sestry. Ja by som kašlala asi aj na pána partnera, ale autorka chce byť stále za dobrú.
názor ???? Že silou mocou chceš aby si vyberal medzi tebou a sestrou...tiež mám podobný problém ako ty a veru postupom času prichádza, kde je pravda trvalo to pekne prosím 15 rokov , kým si to uvedomil, že asi na tom niečo je , čo mu hovorím...no už viac neriešim, nech si každý robí ako chce..ja tiež mám len jedne nervy... a tlakový hrniec nie je zas až taka položka 70e ..tak by som im ho kúpila sama ( to je 35e pre jedného 35 pre druhého )
@0silvia0 tak ja ju uplne chapem ze chce aby bola aka taka asi rodina, ja tiez uz 20r nakupujem darceky muzovej strane, moj muy na to nema cas a ani mozgovu kapacitu 😀
nieco vymysliet a snazim sa vzdy nieco kupit aby to nebola hovadina- ludom co ma maju v pazi a k tomu bez zalub takze ver ze je to niekedy na palicu, ale neveim urobit to ze mam v riti a nekupim nic, lebo to by bol olej do ohna.. to ze oni zabudnu je OK ale z druhej strany sa to skratka tresta 😀
@bykaterina ale veď pokojne môže kúpiť hrniec ona sama s partnerom a neťahať do toho sestru, keďže sa so sestrou nemajú v láske a sestra nekomunikuje. Ja osobne by som si takéto zbytočné stresy nerobila. Ak by sestra prispela, tak by prispela, ak nie, tak nie. Som už dosť stará na to, aby som zbytočné starosti filtrovala a život si uľahčovala.
@cocolino234 to je tvoj pohlad na svet, ja si napr viem urobit poriadky a povedat co si myslim, ale su ludia co su mudri iba na socialnych sietach a v reale by to nikdy nepovedali .,.. ono sa to jednoducho napise ale empaticky sa vzit do toho cloveka ako by to mal urobit aby ostala ovca cela ...
@0silvia0 ano mohla ale ked chcem napr kupit tlakovy a ten nieco stoji samozrejme a mam RD a hypoteku, tak lepsie sa mi poskladat z niekym, co uplne chapem ze ju oslovila.. lepsie urobit skaldacku ako kupit hovadinu za 20 €z pepca
ja rieism darceky teda solo ako rodina ale na 80 svokrovi ideme kupit spolocny darcek so svagrovcami, ale to som povedala mm ze nech sa s bratcekmi dohodne co idu kupovat ze nech ma do toho nezatahuje, a ze nech nekupuju nejaku hovadinu, Ako kupili minule svokre nausnice a privesok a je to v skrini, ani raz za 15r to nemala na sebe
a ked kupili na zlatu svadbu kupele , pritom svokra neznasa kupele a svokor mal otvorenu ranu na nohe po opercii a nebol tam mozne datum menit pred par rokmi... toto su veci na ktore ludia neberu ohlad nejak, ze musim to mat riadne premyslene , nie len ze idem do tesca a kupim prav co ma napadne a nech si to daju kde chcu aj na luster
Ja som v živote nidky nehľadala hádky.. On mi dal hneď najavo ze ma sestru radšej než mňa a asi žiarlim a je mi to ľúto.. Keď som jej ja neodpísala tak na mňa nahukal že prečo jej neodpisuje to isté mohol povedať aj jej a určite niesom typ co hľadá problém kde nie je.. Len som chcela aby jej povedal ze ved žena ti písala mohla si sa jej vyjadriť to by bolo všetko a nepovedat mi hneď ze sestra nemala čas keď ma čas na iné veci alebo iným odpísať.. Tu ide o to ze on nevidí aká je bezcharakterna.. A ešte keď povie ze on si ju vždy zastane tak nech ide do prdelee... Ja som si práve s ňou chcela vybudovať vzťah aj som si myslela ze uz už ale proste sa to nedá.. A popravde nidky so sa ani s ňou nepohadala alebo niečo sme medzi sebou nemali jednoducho mi prehovirme pár slov a ideme ďalej tu niesu žiadne návštevy alebo niečo.. Takže tu ide o to ze muž si ju vždy vždy zastane a ja som zla ale keď ja neodpíšem som zla ja lebo som neodpísala..
A tlakový hrniec sa dá kvalitný kúpiť aj za vyše 100€ takže tu nejde len o lacnú záležitosť ktru by som si mohla dovoliť sama. Ale ani, asi to spravím tak ako píšete ze kúpime niečo zvlášť a keď príde téma na spoločné.. Bohužiaľ mala si odpísať.. Inak to nevidím...
A ona bola ta ktorá mužovi povedala aby niečo vymyslel.. Tak sme vymysleli spoločne lebo on povedal ze sa do toho nerozumie.. Za dobrotu na zebrotu.. Ale Dkaujem za úprimne komentáre niekedy je dobre si prečítať aj kritiku... Možno niekedy je treba si aj z opačnej strany si uvedomiť a vžiť sa do situácie keby ste takú malú kde vás muž by viac preferoval sestru než vás a dával by vám to najavo a nie iba raz.. Ale Dkaujem všetkým
Si stastny clovek, ak toto je tvoj najvacsi problem. Preco ju nasilu chces tlacit do skladania sa na darcek a presadzujes svoj napad, ked sa jej ocividne do tohto darceka z nejakeho dovodu moc nechce. Skus citat medzi riadkami. Ked nechce, hod to za hlavu, kup svoj.
uplne ta chapem, nerob si z toho stres, kupujte sami a uz nechod do spolkov a ked bude chciet ze spolocne no nech sa menzel cini a nech sa ukaze ich surodenecka laska ako sa vedia dohodnut na niecom..
a nemaj ocakavania, lebo tie su smrt
nebude to lepsie a s tym sa zmier
@bykaterina vieš čo, s niektorými ľuďmi sa naťahovať nedá. My sme tiež riešili ako rodina dar teraz otcovi na 70ku. Vedeli sme čo potrebuje, čo mu treba, ale moja mama začala robiť obštrukcie ako 5ročná a chcela mu kúpiť niečo iné, lebo že ani on jej nič poriadne nekúpil. Ja som dokonale vycvičená pri ľuďoch, s ktorými sa nedá ani dohodnúť, ani vychádzať. Čiže so mnou nikto manipulovať nebude ani zo mňa nikto robiť debila nebude. Ak sa nemieni dohodnúť, vynechávam ju z toho. Tak sme urobili. Zložili sme sa tí, čo sme sa chceli skladať, dokonca sme kúpili aj mame darček (mala o 2 týždne narodky po otcovi tiež, ale nie okrúhle) A vieš čo? Mame to docvaklo, povedala s pokorou, ja som sa sama vytrestala. Nechcela som sa skladať a vy ste ešte aj mne kúpili. Moja mama je emočne premotivovaná a ja som racionálna.
Neznášam manipuláciu a keď na mňa toto niekto skúša, končím ... toto radím aj autorke.
Minule tu bola diskusia, ze sa chceli skladat na drahy darcek svokre. Tusim odstavovac. Potom im svagrovci nechceli poslat peniaze (mozno momentalne nemali, alebo ich tiez niekto natlacil do spolocneho darceka...) a rozhadali sa v rodine. Naco si ludia zbytocne vyrabaju problemy a komplikuju zivot.
@0silvia0 no tak ale to ze nechce lebo ani ona nedostala 😀 no ako MS fakt.
inak toto mi pripomenulo minuly rok moje narodky 😀 , kolegyna mi kupila zreb tusim vianocna loteria ci ako , a davala mi ho s inym darcekom ze vsetko najlepsie bla bla bla a potom som to zacal skabat a mi hovori ze dufam ze nevyhram lebo by ju asi slahlo keby som nieco vyhrala a ona si nechala ten nevyherny zreb... no dovi dopo 😀 ale neboj som jej to tento rok dala na moje meniny vyzrat a pripomenula, ked mi gratulovala ze dufam ze mi nekupila zreb aby to nebolo ako minuly rok
@liljana to si pamatam ale tam bol iny problem ze prachy mali ale nedali, a dohodli sa na splatkach ale nedavali, a ked si pytali prachy tak ako keby cudzie prachy pytali.. ale vsetko je to iba o komunikacii. poviem nemam prachy cau parky, kupim flasu nitrianskeho a k tomu cokoladu v lidli a vybavene..
@bykaterina no to by si musela poznať našu mamu. Síce jej niekedy docvakávajú veci, ale je hrozne ješitná, konfliktná a panovačná a manipulatívna. Čiže ja mám taký tréning pri nej, že môžem ísť robiť mediátora. Aj tak mám už funkciu rodinného mediátora😍
No a tvoja kolegynka je tiež týpek😂
@liljana vy viete prosím čítať? Ona bola tak ktora nám povedala aby niečo muž vymyslel a nie ze mi ju tlačíme..
@0silvia0 no je 😀 ale ja som tiez vycvicena z byvalej prace takze mna len tak nic nerozhodi
a to ako ona jedna uz vobec 😀 , pri nej ani nic ine clovek necaka
tento rok sa mm nieco ze darceky a bolo leto isli sme na oslavu neterke a ja ze co teda kupuje 😀 a on vsak ty zlato .. ja ze nie ze konecne po 20r sa obracia karta.. no vies ako to dopadlo ? dal mi 50 € za to ze mu dam napad na darcek 😀 najlepsi kseft mojho zivota, a teraz pred vianocami ho to tiez len tak lahko neobide
Autorka: Ona bola ta, ktora povedala, aby muz nieco vymyslel. Tak hadam ma vymysliet muz a nie ty. Mala si to nechat na neho a nestarat sa, ked sa takto dohodli. Za dalsie vysvetlis mi na ktoru makovicu idete do spolocnynych darov? To nikdy nerobilo dobrotu, vzdy bol niekto urazeny, nastvany, nespokojny, pozabudnuty... Jaaj oni sa dohodli, ze muz nieco vymysli. Tak mal vymysliet a zabezpecit.
Chceli ste poradit a pocut nazor? 🙂 Dajte konecny termin, neozve sa do tyzdna, kupte svoj darcek a prestante to riesit. Takto sa z nicoho pomaly vytvori rodinna tragedia. A mozno mala sestra iba uplne ine starosti.
tlakový hrniec na vianoce je najmenší problém, ktorý máte... celé tieto skladania sa na darčeky v rodinách, kde sú vzťahy "akože", mi príde divné. vykašľala by som sa na celý tlakový hrniec, kúpila niečo podľa vlastného uváženia alebo to nechala na manžela, keď má taký postoj. ušetríš nervy aj ty, aj muž, aj švagriná. čo sa týka vzťahov, to ťažko posúdiť z jednej situácie, ako sa veci majú. v prvom rade asi treba hodiť reč s manželom, bez výčitiek. i keď ver mi, že ťa chápem, je to ťažké - najmä ak má muž taký postoj, aký má.
inak u nás s mojimi rodičmi máme dlhé roky dohodu, že si kupujeme len maličkosti alebo sa všetci vopred dohodneme, čo kto potrebuje (papuče do práce, čajník, keď sa mamine starý pokazil) a v pohode to funguje. navrhovala som to aj mužovi, ale ten ani počuť, aby sa náhodou nikto nenahneval. roky fungovali tak, že sa dohodol on so sestrou, čo si kúpia (väčšinou knihu) a ja som dostala nejakú "random" kozmetiku alebo niečo také. a švagrovi som vybrala vždy tiež niečo náhodné. proste sa nejako neriešilo, čo nám kúpiť pre potešenie, len šlo o to, aby sme mali "povinne" aj my nejaký dar pod stromom. tiež ma to mrzelo, ale tak môj muž mal postoj, aký mal a ja som rezignovala. tento rok švagriná navrhla darčeky len deťom a dospelákom symbolicky "ponožky". muž je z toho taký nesvoj, ale vieš čo? podľa mňa je to super nápad, možno by také niečo prospelo aj u vás. načo drahé dary od celej rodiny, keď nefunguje to najpodstatnejšie - vzťahy...
nechaj darčeky na muža a máš pokoj svätý. A uvidíš ako bude urgovať sestru potom on. Nerieš, rovno mu povedz, že tento rok darček pre svokrovcov bude riešiť on
Nežiarli na sestru, nemáš prečo.. sestru má rád iným spôsobom ako teba, to je v mojich očiach neporovnateľné.
A darčeky si riešte sami za seba a budeš mať kľud.
ja by som svokrovcom kupila sama za seba darcek a kaslala na dohadovanie s nimi
ked sestra povedala muzovi aby vymyslel, tak nech on vymysli..vidis,si mu chcela pomoct a riesit to s nim a nakoniec si ta ty zla...ze sa staras a riesis.....nabuduce nech si muz vymysli alebo dohodne so sestrou - ked su taka nerozlucna dvojka....
a ja na Tvojom mieste by som uz nic s muzovou sestrou neriesila a ani o nej nehovorila pred muzom....zdvorilo pozdravit, prehodit zopar zdvorilostnych viet na navsteve.. o pocasi a pod. a hotovo....svojich rodicov nech si riesia oni dvaja spolu....
mna by zaujimalo aky darcek dostane sestra 😀

Uz z prispevku zial vidno, ze muza otravujes. So sprostostami.