Sestra navrhuje, aby jej syn u mňa býval. Som sebecká?
Dobrý deň.
Bývam sama v rodičovskom dome, miesta je tu dosť. Sestra sa ma teraz spýtala, či by u mňa nemohol na pár mesiacov zostať jej 26-ročný syn, kým si nájde niečo nové. Zdvihli mu nájom a momentálne sa mu nič rozumné nedarí nájsť.
Lenže ja som už roky zvyknutá bývať sama a úprimne sa mi do toho veľmi nechce. Najviac sa bojím toho, že z pár mesiacov bude nakoniec pol roka alebo rok a potom už bude blbé povedať, že stačilo.
Som sebecká, keď ho k sebe nechcem, hoci mám v dome voľnú izbu?
Sestra to berie tak, ze je to stale tak trochu "jej" dom, aj ked ste sa vyrovnali. Ja tam vidim dost redflagov, akoze preco ho neubytuju rodicia u seba? A ten argument o zdvihnutom najomnom je tiez od veci. Hadam nechce platit kazdy rok menej??? To akoze si povedal, ze kym nenajde podnajom s cenou podla jeho predstav, tak bude u tety? To moze byt aj do dochodku😄
@anonym_23c9d1 chceš mi povedať že ak by ťa sestra s ktorou máš dobré vzťahy poprosila aby jej dieťa z nejakého dôvodu bývalo u teba tak by si napriek dobrým vzťahom povedala nie? ja si dobré vzťahy predstavujem inak…
takže toľko k príbehom…
@biba_18 Ty nemáš ani potuchy o tom, čo sú to naštrbené vzťahy, však? Ináč by si netliachala tieto nezmysly. Synovec príde bývať napríklad na mesiac a potom ho ani po štyroch roch nevedia odpratať, lebo je to lenivé 💩 hlavne, že veď je to rodina, tak hádam ho nevyhodíme na ulicu, že?
@biba_18 Ty nemáš ani potuchy o tom, čo sú to naštrbené vzťahy, však? Ináč by si netliachala tieto nezmysly. Synovec príde bývať napríklad na mesiac a potom ho ani po štyroch roch nevedia odpratať, lebo je to lenivé 💩 hlavne, že veď je to rodina, tak hádam ho nevyhodíme na ulicu, že?
@anonym_1793ba Vsak najmy su take drahe, hadam by ho nevyhodila😄😆
@biba_18 no len sme sa tu nedozvedeli, preco by mal mlady muz ist byvat k tete a dalsie “drobnosti”. Lebo kludne aj ta druha sestra moze byt vychcana a nechce sa jej zivit a zakopavat doma o hnileho syna, nedajboze mu prispievat na najom, tak jej napadlo upratat ho k sestre, ktora si sama zije v dome a najlepsie zadarmo. Ale automaticky zla je podla teba ta, ktora “nechce pomoct”, pricom sa len mozno nechce nechat vyuzivat.
Tych scenarov sa da vymysliet vela, takze kym autorka nenapise ako sa veci maju, tak je zbytocne o tom diskutovat.
@sissy27 Úplne super si to vystihla👍
@anonym_1793ba takže ty nie si bájkarka - lebo podľa teba je synovec nabeton lenivý… a presne, neviem čo sú naštrbené vzťahy, my máme v rodine dobré vzťahy - a autorka zjavne tiež, lebo nepíše nič o svojom synovcovi, iba to že ona chce mať kľud…
Tiež by sa mi to moc nepáčilo..
@anonym_autor sorry, ale rovnaký nárok tam ma bývať tvoja sestra, alebo jej syn, ako ty. Sa nehanbis?
@anonym_a4ea8e keď vyplatila sestru z domu už tam nemá in nárok. Dom je len jej
Samozrejme,ze by som synovca prijala,predpokladam,ze je važny dôvod prečo nemôže bývať u svojich rodičov. A tešila by som sa,že nie som sama a že mi má kto vymeniť žiarovku.. Teraz som prijala do domu neter,ale ja v ňom nonstop nebývam a to za podmienok,pri ktorých by ste tu mnohé len krútili hlavou. Lebo je to rodina,zlaté dievča a ja jej pomôzem aj na úkor môjho pohodlia a mojich plánov.
Keďže si sestru vyplatila už to nieje žiaden rodičovský dom ale tvoj dom!
@anonym_a4ea8e keď vyplatila sestru z domu už tam nemá in nárok. Dom je len jej
@lilian183 samozrejme, len toto vyplatenie neuviedla v prvotnom príspevku, ak si si nevšimla. Napísala, že žije v rodičovskom dome a nie vo svojom
Ano, si sebecka. Je to tvoj synovec, najblizsia rodina. V nasej rodine bola isty cas ubytovana manzelovej sesternice dcera. Dokonca v izbe s mojou dcerou.
Je to tazka situacia. Si sama v dome, ktory ste si ale vysporiadali, takze je tvoj.
Ja by som do toho nesla. Nechapem ako 26 rocny chlap sa nevie postarat o vlastne byvanie. Zdvyhnuty najom? To co je za argument. S tym treba ratat. Tak nech ide do zdielaneho byvana s inymi v jeho veku, alebo k matke. Nechapem preco ta tvoja sestra zatazuje svojim dietatom, ma si ho riesit sama.
Ono po case ti tam dovedie tehotnu partnerku a uz ich z tadial nedostanes.
Je to tazka situacia. Si sama v dome, ktory ste si ale vysporiadali, takze je tvoj.
Ja by som do toho nesla. Nechapem ako 26 rocny chlap sa nevie postarat o vlastne byvanie. Zdvyhnuty najom? To co je za argument. S tym treba ratat. Tak nech ide do zdielaneho byvana s inymi v jeho veku, alebo k matke. Nechapem preco ta tvoja sestra zatazuje svojim dietatom, ma si ho riesit sama.
Ono po case ti tam dovedie tehotnu partnerku a uz ich z tadial nedostanes.
@anonym_98409a kam ten svet speje,keď už ani najbližšia rodina si nemá pomáhať...
@anonym_98409a kam ten svet speje,keď už ani najbližšia rodina si nemá pomáhať...
@anonym_11a91c Pozri. 26 rocny muz (nebavime sa tu o studentovi ktory nedostal intrak, ok?).
Zdvihli mu najom (dnes je to bezne, kazdy normalny clovek s tym rata).
Tak ako chlap bud platim vyssi najom, alebo si najdem lacnejsi.
Jeho riesenie je nastahovat sa k tete. Tu nejde o rodinnu pomoc, tu ide o vychcanost.
A bavime sa o 26 rocnom dospelom muzovi. To ti nic nehovori?
@anonym_11a91c Pozri. 26 rocny muz (nebavime sa tu o studentovi ktory nedostal intrak, ok?).
Jeho riesenie je nastahovat sa k tete. Tu nejde o rodinnu pomoc, tu ide o vychcanost.
@anonym_98409a v príspevku sa píše o dočasnom riešení - napr. že ok, našiel som si bývanie ale musím počkať 2 mesiace kým odtiaľ odíde študent čo skončil školu ... napr ...
@anonym_98409a nevies okolnosti,ja som pomahala 39r.krstnemu synovi po rozvode a ked prisiel o pracu,aj s byvanim,aj psychicky ....lebo to potreboval a lebo sme rodina
@anonym_98409a hovori mi to len jedno,synovec potrebuje pomoc a ja pomôcť môžem,myslim,ze vychcanosť by autorka rozoznať dokázala,asi toho synovca nepozná mesiac. Ty si niekedy podnajom hladala a este k tomu lacný a pritom slušný.?asi nie.
@anonym_98409a nevies okolnosti,ja som pomahala 39r.krstnemu synovi po rozvode a ked prisiel o pracu,aj s byvanim,aj psychicky ....lebo to potreboval a lebo sme rodina
@janinah Dovod je "zysenie najomneho". S cim asi mlady muz nesuhlasil. A novy najom si nebol schopny/ochotny najst. Co teda nechapem, ale OK.
Ide udajne o zopar mesiacov. Ak sa mu nepodari najst nieco "rozumne", tak moze u tety zotrvat aj niekolko rokov. U 26 rocneho chlapa podivne spravanie.
Tiez som istu dobu zila po podnajmoch, ale nikdy sa mi nestalo, ze z niecoho odchadzam (kvoli zvysenej cene najmu) a nemam najdenu novu strechu nad hlavou. Tety a rodicov som neobtazovala, a vonkoncom nie vo veku 26 rokov. 😒
@anonym_98409a hovori mi to len jedno,synovec potrebuje pomoc a ja pomôcť môžem,myslim,ze vychcanosť by autorka rozoznať dokázala,asi toho synovca nepozná mesiac. Ty si niekedy podnajom hladala a este k tomu lacný a pritom slušný.?asi nie.
@anonym_11a91c Vid moj komentar vyssie. Najom som si hladala a niekolkokrat v zivote a aj v zahranici, mojka. Takze preto nemam pochopenie pre tuto situaciu. Este nejaky argumentik?
@anonym_98409a v príspevku sa píše o dočasnom riešení - napr. že ok, našiel som si bývanie ale musím počkať 2 mesiace kým odtiaľ odíde študent čo skončil školu ... napr ...
@biba_18 Sustred sa na prvy prispevok pred tym ako tu zacnes pseudoargumentovat.
Cholap odisiel z povodneho najmu bez toho aby mal poriesene nove byvanie. Velmi zodpovedne. Vek 26.
"Zdvihli mu nájom a momentálne sa mu nič rozumné nedarí nájsť."
@janinah Dovod je "zysenie najomneho". S cim asi mlady muz nesuhlasil. A novy najom si nebol schopny/ochotny najst. Co teda nechapem, ale OK.
Ide udajne o zopar mesiacov. Ak sa mu nepodari najst nieco "rozumne", tak moze u tety zotrvat aj niekolko rokov. U 26 rocneho chlapa podivne spravanie.
Tiez som istu dobu zila po podnajmoch, ale nikdy sa mi nestalo, ze z niecoho odchadzam (kvoli zvysenej cene najmu) a nemam najdenu novu strechu nad hlavou. Tety a rodicov som neobtazovala, a vonkoncom nie vo veku 26 rokov. 😒
@anonym_98409a To je dnesna doba. "Deti" treba ofukovat az do 40-ky. Aby si 26-rocny chlap nevedel najst nove byvanie...smiesne. Ak by nemal tetu, tak co? Siel by pod most?
@biba_18 Sustred sa na prvy prispevok pred tym ako tu zacnes pseudoargumentovat.
Cholap odisiel z povodneho najmu bez toho aby mal poriesene nove byvanie. Velmi zodpovedne. Vek 26.
"Zdvihli mu nájom a momentálne sa mu nič rozumné nedarí nájsť."
@anonym_98409a pôvodný príspevok autorky nepíše nič o tom, že odišiel z podnájmu v ktorom je teraz - iba že sa mu nedarí nájsť lacnejší ... takže či je môj argument pseudoargument je viac než otázne ...
@anonym_98409a To je dnesna doba. "Deti" treba ofukovat az do 40-ky. Aby si 26-rocny chlap nevedel najst nove byvanie...smiesne. Ak by nemal tetu, tak co? Siel by pod most?
@anonym_62acff Dobre napisane. Presne toto mam na mysli.
@anonym_autor ťažko ti tu budeme radiť, keď si nenapisala viac. Napr. Prečo nejde k svojim rodičom? A nie, niesi povinná si ho k sebe nasťahovať. Však je zdravý 26 ročný muž tak nech sa stará sám o seba. Veľmi záleží, aký je on ako človek, ale mate vzťahy , na akú presne dlhu dobu by to išla. Ja osobne by som mala problém si nasťahovať k nám synovcov
od manzela, keďže nemáme žiadne vzťahy v podstate a stretneme sa raz za rok maximálne. Bratovými synov by som nemala problém k sebe vziať, lebo sú ako moje druhé deti. Sme neustále v kontakte a stretávame sa stále. Sprav tak, aby si sa ty cítila dobre a spokojne.
@anonym_autor požiadať ťa môže, na tom nevidím nič zlé. Musíš to prijať? Nie nemusíš. Asi je to na človeku. Ja by som ochotne prijala synovca aj v našom malom byte, pretože sestrine deti milujem a vlastný komfort nestaviam nad potreby a pomoc rodine. Ale pokiaľ by ti to prekážalo tak to sestre normálne vysvetli nech nájdu iné riešenie. Predpokladám, ak synovec doteraz žil v podnájme, nebude chcieť žiť s tebou dlhšie než pár mesiacov, tiež má určite rád svoje súkromie a veci po svojom.
Nie si sebecká. Ani časovo ohraničiť sa to nejako nedá, lebo či a kedy si nájde nový nájom zodpovedajúci jeho (aj finančným) predstavám je otázne. Ver svojej intuícii, už teraz máš pochybnosti, ak pristúpiš na tento návrh, o to ťažšie sa ti bude potom riešiť, že už by mal po x mesiacoch odísť.
@anonym_autor si "super" sestra.... Dúfam, že sa ocitnes niekedy v núdzi a ona ti pomôže tak, ako ty jej
@anonym_62acff cize sfuknutím sviecky na18 torte sa o deti prestať starať?nepomôcť a nič nedať? A komu ,ak nie im?aha,sporiť do ponožky na starobinec... Som clovek,ktorý veľa dostal aj dosť dáva a nemyslim zdaleka len materialne veci. Vôbec si nemyslim,ze z tých podporovaných detí vyrastajú nesamostatní vychcanci. Len sa im okrem financii musi dat aj nieco naviac,nieco oveľa dôležitejšie.
Ty vieš prečo nechceš pomôcť rodine a či tie dôvody sú na toľko vážne

Ja si to moc neviem predstaviť, možno týždeň OK, ale mesiace?!
Je to 26 ročný muž, nie kamoška, sestra, mama..