icon

Sestra sa bojí, že jej porodím na svadbe

25. jún 2022

Ahojte baby.
Neviem úplne čo tu od toho očakávam a bude to dlhšie, ale asi sa potrebujem trochu vysťažovať lebo rodine sa nemôžem a možno mi aj poradíte.
Som vydatá a čakáme vytúžené bábo a mám mladšiu sestru. V nedeľu sme boli na obede u mojich rodičov a sestra sa bude o 2 týždne vydávať, je celkom nervózna a začína jej to prerastať cez hlavu a vybuchuje lebo chce mať všetko dokonalé, to je k situácii.
Po obede som umývala riady v kuchyni, manžel s ocinom išli do záhrady pozerať novú kosačku a mamina sedela s kávou v altánku a sestra zostala sedieť v kuchyni a videla som na nej, že mi chce niečo povedať.
Nakoniec z nej vyšlo že ona sa strašne bojí, že jej porodím na svadbe. Ono ja mám totiž termín v piatok pred svadbou tak jej hovorím, že proste môžem porodiť kľudne aj dnes, málokedy sa to podarí presne na termín a my sme si to nevypočítali naschvál aby som jej rodila na svadbe ale proste stalo sa že to takto vychádza a v takto vysokom tt jej nemôžem nič zaručiť.
Ako poviem rovno, že sa ma to dotklo lenže ona nepochopila a ešte pokračovala, že aj keby nie, tak sa ma všetci budú len vypytovať a brucho mi chytať a keby áno, tak rodičia jej odídu zo svadby so mnou do nemocky a vlastne si ani nezatancujem ani nevypijem ani družičkovské šaty nebudem mať ako ostatné, lebo by som v nich vyzerala ako vandel a že ona si to tak nepredstavovala.
Proste naštvala ma aj hormóny spravili svoje a už som sa neovládla a vynadala som jej, že sa celý svet netočí len okolo jej svadby a dieťa sa nebude pýtať na svet podľa jej harmonogramu a že je rozmaznaný fracek. Ona sa rozplakala a vykričala mi že nemám na tú svadbu ani chodiť a bude to pre všetkých lepšie a ruší mi pozvanie.
Ja som nahnevaná odišla domov (čo som asi nemala robiť ale tak nerozmýšľala som, lebo mi prišlo že žiarli a nemá rada naše bábo a ozvali sa medvedie pudy a prášila som domov).
Povedala som to doma manželovi a že on na tú svadbu pôjde lebo jemu pozvanie nezrušila a že predsa by asi bolo lepšie aby som zostala doma a mala pekne tašku do pôrodnice nachystanú ako sa natriasať na svadbe.
Volala mi aj mama ktorej sestra všetko vyslepičila a že vraj mám chápať že je v predsvadobnom strese a ona to tak nemyslela a nemám byť na ňu taká prísna lebo ona sa len bojí že jej pokazím jej veľký deň a že možno budem mať už aj po pôrode a budem v nemocke alebo oddychovať doma a nemám to dopredu ani riešiť a urážať sa.
Ako ja neviem čo mám teraz robiť, lebo som vlastne ja vyšla z toho ako tá zlá a nechápavá sestra (inak sestra nekomunikuje, neopsravedlnila sa a stojí si za tým čo povedala) a všetci to berú že len mnou mlátia hormóny a že je normálne povedať tehotnej žene, že pôrodom pokazí niekomu svadbu.
Ja teda neviem kedy porodím (bodaj by som vedela) ale ak to do svadby nebude, tak ja neviem či tam teda mám ísť alebo nie keď mi zrušila pozvanie, lebo zase pred ostatnou rodinou ktorá o konflikte nevie budem za debila čo sestre neprišiel na svadbu.

sojorez
25. jún 2022

Len aby sestru z tych nervov nesvaclo o zem na vlastnej svadbe a aby do nemocnice neleteli s nou. Manzel ma tiez zvlastnu predstavu o zodpovednosti, ked on necha zenu pred terminom doma a pojde sa bavit na svadbu...

bluka2
25. jún 2022

@missdiva taká dohoda by podľa mňa nemala zmysel, že ju budú viesť do nemocnice jej rodičia, keď má ocividne vlastného muža a oni vydávajú mladšiu dcéru v tom čase...

bluka2
25. jún 2022

Tak vidím, že pre nich je to asi logické, sorry "
rodičia, že chcú byť aspoň na chodbe keď sa im prvé vnúča narodí "

missdiva
25. jún 2022

@bluka2 ale pise v tom uvodnom prispevku, ze ak zacne rodit "tak rodičia jej odídu zo svadby so mnou do nemocky"

mogaa
25. jún 2022

no ak jej rodičia povedali že chcú byť aj pri pôrode, teda v nemocnici, tak sa ani nečudujem že je z toho taká aká je....veď ak by to na teba na svadbe prišlo, len odtiekla plodová voda, tak predpokladám že aj rodičia by na svadbe teda asi neostali a išli by s tebou do nemocky....tak to by naozaj nebolo bohvie čo pre nevestu....

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
54tinka54
25. jún 2022

No nemala ti to podať štýlom že ak porodis v ten deň tak jej pokazis svadbu. Jasne že by bola najradšej keby si tam bola a bavila sa bez toho aby si nemusela riešiť to že čo ak práve vtedy to na teba príde… ale takto to vyšlo no čo.. nemala ona plánovať svadbu na dátum keď máš ty rodiť 😂
Počuj a nie je aj ona tehotná? Že k tomu predsvadobnému stresu sa pridružili aj tehotenské hormóny a preto je taká 😀

jazula
25. jún 2022

Ach, tak rodičom treba vysvetliť, že bez ohľadu na to, že to bude prvé vnúča čakať hodiny na chodbe v nemocnici je blbosť. Veď aj tak bábo uvidia najskôr na druhý deň a nie hneď po pôrode…tiež asi pozerajú priveľa filmov 😉

jaskolka
25. jún 2022

Preoac, ale mne fakt to príde ako veľmi divne rodinné vzťahy.. Tak sestra stresuje ci neporodis na svadbe,a nebudeš väčšia hviezda, ako ona, az ti z toho zakaze tam vôbec ísť, rodičia z nejakého dôvodu chcú sa trepať do nemocnice s tebou, pritom vydávajú dcéru, a vôbec ich pri pôrode nepotrebuješ, a muž, ktorý práveže ma byt ten, aký tam bude s tebou, ta plánuje doma nechať a on sa pôjde baviť na svadbu?
Veď to je ako scenár na nejakú cesku komédiu, že žene sa dotrepe celá familia do izby, a ona im ukazuje bábätko v perinke
Ale v reáli to tak absolútne nefunguje, torz myslím, že veľa filmov pozerajú

bluka2
25. jún 2022

@missdiva ok, musím nabudúce čítať lepšie, teraz trochu chápem aj sestru. Ale dalo sa to vyriešiť tak, že autorka rodičom zatrhne tento blbý nápad. Akože fakt, čo chcú na tej chodbe robiť?

777januska777
25. jún 2022

Teraz ako si dopisala to posledne, ze rodiacia chcú čakať na chodbe v nemocnici, tak sestru aj chápem. Akože z akého dôvodu chcú oni byť na chodbe v nemocnici? Obe sa chovate hlúpo. Takže vyriešila by som to tak, ze rodičov by som zrušila, žiadne trávenie času v pôrodnici ak by sestra mala svadbu, pekne by noci na svadbe a sestre by som sa ozvala a nechovala sa ako trúba urazena a normálne by sme si to vysvetlili.

bluka2
25. jún 2022

Mňa by ešte zaujímalo, čo za charakter je ten ženích, lebo česká komédia to vystihla fantasticky 😀

martinaju
25. jún 2022

Po prve nikdy by som sestre nepovedala že nekde na svaebu aj keby jej mala odtiect voda v kostole. Po druhe tvoj muž ide? Moj by chytil nervy nešiel by a trvalo by velice dlho kym by s nou vobec prehovoril.

loliki
25. jún 2022

Tehotenstvo trvá zvyčajne 9 mesiacov. Prečo si vybrala tvoja sestra takýto termín, keď máš rodiť? Ak jej to vadí, mala presunúť termín svadby ona a nie teraz ti niečo vyčítať. Lebo ty s termínom pôrodu asi nepohneš. Keď sa začne bábo pýtať na svet - svadba nesvadba - bude pôrod. Len ju potom nevolaj za krstnú, nevyzerá to na dobré vzťahy.

sara07
25. jún 2022

tak ked začneš rodit na tej svadbe celá sa zvrtne či ako chceš alebo nie , všetci budu hlavne rodičia mimo myslou aj keby tam ostali
ja keby som bola na tvojom mieste že mám termín tak v tomto speku by som sedela doma s manželom a nešla na svadbu
čo sa týka manžela keby zahlasil že ako oni ide a ty doma rod boha to by bola scéna
toto je jej den a má to byt jej svadba, nikdy sa to nezopakuje nikdy
ty ked si sa vydávala si si užila svoj den nie ?
odviezt ta v tichosti sa nepodarí ani keby si chcela proste, si zober že vychadzate z kostola a odtečie ti voda,
a ked budeš doma , to v tichosti odideš a zavolá sa ráno že malé je na svete
a čo ked nebude na svete ráno ale neskôr budu na tej chodbe , zase ty si mala rodičov na svojej svadbe berieš to ako samozrejmost nie
že má presvadobny stres ako kto ho nemal ruku na srdce , nemá nereálne požiadavky su veci ktoré k tomu patria
ked začneš rodit just cez obrad , tak jasno ideš preč automaticky aj rodičia, hlavy na teba, a ten okamih slubu manželskeho v čudu totálne
ako prehanate obe ano ale pravda je že by si mala ostat doma ked máš tak blizko termin iné je mesiac

jankalukasova
25. jún 2022

Z môjho pohľadu ste mimo všetci.
1. Chápem sestru, ja som tiež mala pred svadbou nervy na pochode, milión ľudí po mne chcelo milión vecí. Či by nemohli aj tamto a ono, či môže na svadbe zostať ich vodič, či nemôžem ešte dodatočne urobiť taký ústupok a onaký. Či môžem ja byť v kaderníctve ráno 6:00, lebo inej sa tak skoro nechce... A x iných vecí 😖🙈
Na svadbách sa naozaj dejú tie najdivnejšie veci, akože niekomu prídu "gratulovať" kukláči, že dieťa urve neveste pol sukne, prípadne do nej niekto utrie čokoládové ruky. A áno, viem si predstaviť, že by sa Ti tam spustil pôrod a naozaj by celá atmosféra bola sústredená na narodenie Vašeho dieťaťa. Tvoja sestra bude nevesta a právom chce mať pozornosť v ten deň pre seba (takto sa to však nerobí).
2. Chápem Teba. Čakáš prvé dieťatko, máš pred pôrodom, to je čas, kedy už je To vlastne všetko jedno, sústredíš sa na seba a na dieťa. Zrazu vnímaš, že taká svadba je oproti pôrodu vlastne sranda. Toto Tvoja sestra ale nevie. Príde na to v momente, keď bude mať pred pôrodom sama.
3. Nechápem Tvojho muža. Považujem za scestné aby on na svadbu išiel a Ty si sedela doma (ak by si mala už po pôrode, tak ok, pôjde zagratulovať, dá si nejakú mňamku a pôjde domov)
4. Tvoji rodičia si vypočuli len jednu časť "príbehu" a mali by počuť aj Tu Tvoju.
No a ešte by som napísala, že tak ako sa celý svet netočí okolo svadby Tvojej sestry, tak sa celý svet netočí okolo narodenia Tvojho dieťaťa.
Keď si vedela, že si tehotná a plánovala sa svadba, mali ste si do sestrou ujasniť, že nebudeš družička, že prídete a bude tam koľko budeš vládať, prípadne, že sa po jedle zoberiete domov.
Ako sestry teraz spolu superíte o to, ktorá má ktorú chápať a ustúpiť. Stretli ste sa ale obe na prahu dvoj najväčších životných udalostí a ani jedna nechce pochopiť tu druhú.

komplikovana
25. jún 2022

tiez mi to pride tak, ze vsetci pozeraju vela filmov a nevedia sa zzit s realitou. Naco maju byt rodicia pri porode, ked to moze trvaj aj hodiny. Akoze je normalne, ze si sestra vysnivala svatbu snov, no necakane situacie sa mozu stat. Ale aby boli kvoli tomu hadky a dokonca anulovanie pozvania vlastnej sestre? To mi pride prehnane. Ja na tvojom mieste by som na tu svatbu sla, podla toho ako by si sa citila zdravotne. (ak dovtedy neporodis) Ignorovala by som, ze nejaka hadka bola. Trochu mi pride cudna aj reakcia manzela. Hlavne to rozdychaj, ukludni sa, nestoji ti to za tie nervy. Ludi neprerobis.

autor
25. jún 2022

@777januska777 ja som ich o to neprosila a ani ich tam nechcem, sami sa tam pozvali a potom si to sestra vybila na mne. Ale mama to podľa mňa povedala len tak a nešli by, lebo tú svadbu veľmi prežíva a rieši so sestrou každý detail a podľa mňa chcela len vyzerať ako dobrá stará mama a kvôli nej sme sa takto rozhádali.

bluka2
25. jún 2022

@sara07 pravdepodobnosť, že v kostole odtecie voda je pre hodinovej omši asi tak 0,0000001%

derdia
25. jún 2022

Podla mna sestre vadi, ze ty by si bola stredobodom pozornosti... A pokialje takato osrala s prepacenim by somjej celu svadbu.. Lebo normalne by si tammala byt ako jej sestra... Ako aj dokazala pomysliet, ze ti zrusi pozvanie? Ja by somnesla pokial by sa neprisla ospravedlnit... A inak uz aj tak tu dokonalu svadbu pokazilalebo vsetci sa budu pytat kde si...a tvojim rodicom aj ostatnym budes chybat... Proste to posrala to a nechaj ju nech si tu svoju svadbicku uzije a respektuj jej prianie... Hlupana je to. A netrap sa. Aj ja mam aestru, ktora to posrala, a nezaujima ma.

martinaju
25. jún 2022

A načo rodičia chcu byt na chodbe? 🤦🏽‍♀️ Pošlu fotku a dovidenia. Stale su ake take opatrenia a prist rodit s polkou rodiny je uzasne by som poslala rodicov kade lahsie uz len s tymto napadom a nie ešte po tom čo vlastne dali najavo ze na tej svadbe ani nemas byt.

777januska777
25. jún 2022

Pozvať si ich nemusela, mala si im to ale vyslovene zakázať a problém by bol vyriešený. Teraz ste sa pohádali ako dve sliepky pre také hlúposti.

missdiva
25. jún 2022

@bluka2 ja si myslim tiez, ze vlastne ani nie je na vine sestra. Ta zrejme spanikarila ked jej mama oznamila, ze ak vtedy druha dcera porodi pojdu do nemocnice. Rodicia vytvorili problem, zavolala by som sestre a povedala jej, ze ja tam rodicov nechcem takze nehrozi, ze jej odidu zo svadby.
Myslim, ze potom sa znormalizuje a tiez sa ospravedlni, ze to tak nemyslela...

pribinak
25. jún 2022

Rodičia chcú byt na chodbe? Minimálne tvoja mama zabudla že ako dlho trvá pôrod? Či ona si mysli, že ty kychnes a dieťa bude na svete?

Ja začínam aj chápať tvoju sestru. Tvoji rodiča vyvolali cely tento konflikt
Sa im môžete obe poďakovať

kengurica
25. jún 2022

Na takéto nevesty vymysleli majú amíci krásne výstižné pomenovanie - "bridezilla" (bride+godzilla).
Tvoju sestru to vystihuje dokonale..... V ten deň chce, aby sa svet točil okolo nej. Nemá náhodou aj požiadavka, že nikto nemôže byť krajší ako ona, nechty môžu mať iba v telovej farbe, šaty v pastelových farbách, nie kratšie ako pod kolená, nie podpätky vyššie ako 7cm, vlasy podľa 3 uvedených typov, a vraj boli prípady, že si budúca nevesta nezelala, aby rok do jej svadby (top event storočia) žiadna družička neotehotnela, a podobné podmienky pritiahnuté za vlasy...
Tvoja sestra je vážne šibnutá....aby žiarlila na tehotnú sestru, že jej ukradne pozornosť na jej svadbe?
S touto povahou dostane ešte facky od života... čo na tie jej nálady hovorí ženích?

mariejenka
25. jún 2022

Hmmm,vase vzťahy neboli nikdy najlepšie však? Ty vo vysokom štádiu tehotenstva umyvas riady po 5 dospelých ľuďoch,kym jedna serbe kavej v altánku,a druhá ma nervy na cucky,lebo jej isto planujes porodiť na svadbe,a brat oboch rodičov do pôrodnice. Akoze ozaj konec toto.
A korunu debilistanu nasadil tomu tvoj muz aj tvoja mama. A celkovo ten nápad rodičov trepať sa do pôrodnice... myslím si,ze ani ich nepustia na chodbu,v nemocnici su stále prísnejšie opatrenia. Ale k veci. Sestre rupli nervicky, ked sa dozvedela o pláne rodičov,a uz sa u nej spustila lavína domyšlania ze co ked na jej svadbe,a pôjdu preč,jaaaaj jaaaaaj....

jarmila2010
25. jún 2022

@martinaju ja tiez,velax tu nechapem,kde na tych chlapov zeny chodia...vacsinou su na zaciatku vztahov...kedy by partnerky mali v nich mat 100% oporu a oni sa spravaju,ako totalni sebci

matovicova
25. jún 2022

Preboha tvoja sestra pozerá príliš veľa amerických filmov. Úplne v máličko prípadoch sa stáva, že na začiatku pôrodu odtecie plodová voda.. Veď to si ani nikto z hostí nemusí všimnúť, že máš prvú kontrakciu. V tichosti sa s mužom vytratis a ideš do nemocnice. Ja som normálne stihla pricestovať aj do čiech na pôrod.

Skúste si so sestrou ešte samé dve v kľude k tomu sadnúť. Urob kompromis a povedz, že nebudeš chcieť rodičov v nemocnici - načo tam budú na chodbe platní x hodín, nech ostanú na svadbe. Opýtaj sa ešte s kľudom sestry, či naozaj neprehodnoti rozhodnutie - nebudete mať peknú spomienku na svadbu bez sestry 🍀

bluka2
25. jún 2022

@kengurica to sme mali aj my na poslednej svadbe, taký dresscode, že som zháňala asi týždeň veci pre seba a moje 2 deti. Že aké farby, žiadne vzory, .... Keby som nevedela, ako moje deti milujú svadby, možno (určite) by som sa na to vykašľala 😁

mariejenka
25. jún 2022

@martinaju moj rovnako, ale toto je tak absurdné, celá situácia.