Zdravotné komplikácie pred svadbou: Ako riešiť situáciu?
Blíži sa naša svadba o pár týždňov a bola naplánovaná pre 50-60 hostí. Už všetko máme vybavené aj pozvánky rozdané. Svadba bola už dlho plánovaná. Lenže ja som tehotná v 5. mesiaci a začali mi nejaké zdravotné komplikácie. Teraz našťastie nie som PN, ale cítim na sebe, že to nie je dobré a mám skôr oddychovať. Zvažujem s priateľom či nechať svadbu ako je pre hostí na zábavu alebo ponechať miesto aj termín, ale po obrade to "rozpustiť" a mať krátky obed len s rodičmi a súrodencami? Termín presúvať nechceme ani zrušiť. Chceme sa vziať kvôli nám dvom. Neviem ako zareaguje rodina, ale viem že priatelia to pochopia. Len tá rodina že bude sklamaná, totiž každý sa tešil na veľkú svadbu. Prídeme o nejaké zálohy, ale to je možno do 1000€.
Ak by som mala komplikacie (ale vramci normalneho fungovania), tak by sme mali obrad, obed s rodicmi a surodencami uplne na pohodu (a kludne aj u nas na terase) a to je vsetko.
Ci nejaka teta ci kamoska bude sklamana by ma netrapilo. I tak kazde cudo trva len tri dni a zas az tak to tych ludi nezaujima (nemyslim v zlom), neboj sa.
Ako rozpustiš svadbu po obrade? Zagratulujte,dajte dary a chodte domov,lebo ja s vami vecerať nemôžem,ale s rodičmi môžem..,tak toto urcite nie. Zruš vsetko a zoberte sa s 2 svedkami.bez vecere a bez hostiny.
Ako si to rozpustenie po obrade predstavuješ?
Ako rozpustiš svadbu po obrade? Zagratulujte,dajte dary a chodte domov,lebo ja s vami vecerať nemôžem,ale s rodičmi môžem..,tak toto urcite nie. Zruš vsetko a zoberte sa s 2 svedkami.bez vecere a bez hostiny.
@janinah normálne im dá dopredu vedieť, že kvôli zdravotným problémom nebude veľká hostina so zábavou, ale iba malé pokojné posedenie s najbližšou rodinou a pozvanie k svadobnemu stolu žiaľ musí zrušiť… kto bude chcieť aj tak prísť na obrad, tak príde, zagratuluje, pripadne tomu prispôsobí dar a kto nie, tak nie, podľa mňa úplne v poriadku
@janinah normálne im dá dopredu vedieť, že kvôli zdravotným problémom nebude veľká hostina so zábavou, ale iba malé pokojné posedenie s najbližšou rodinou a pozvanie k svadobnemu stolu žiaľ musí zrušiť… kto bude chcieť aj tak prísť na obrad, tak príde, zagratuluje, pripadne tomu prispôsobí dar a kto nie, tak nie, podľa mňa úplne v poriadku
@lindous Áno, takto som to myslela, že vopred dáme vedieť, že sa zmení posedenie.
@janinah prečo by sa mali brať o dvoch svedkoch, bez rodiny? Nech hostinu zrušia a dajú si obed s rodičmi a súrodencami...
Podľa mňa je úplne ok, že nie každý,kto príde na obrad , pôjde na posedenie
Normálne vysvetliť situáciu v predstihu aby vedeli a hotovo
Žiadny problém a hlavne, keď ide o zdravie
je to na tebe ako sa rozhodnes, hlavne im to daj asap vediet, ze sa rusi pozvanie k svadobnemu stolu, aby zvazili ci teda pridu vobec aspon na obrad a ak aj ano tak nemusia tak riesit oblecenie kadernika dary ...
Rieisla by som to hned aj kvoli rezervaciam, nemusi to byt uplne prijemne aj pre nich ze im to takto vypadne hudba, sala, catering vyzdoba
Neviem,či sa to dá tak narýchlo všetko zrušiť, bez veľkej straty financií. Ale ak áno, ok. Len to daj férovo vedieť všetkým, či ľuďom,kt.si čas rezervujte na tvoju svadbu a reštaurácií,foto,atď.
Inak mi napadlo ešte riešenie ....svadbu normálne majte, či sedieť iba s rodinou,či sedieť s o pár ľuďmi viac až taký rozdiel nie je. Jednoducho, všetko nechajte tak, no a ty keď sa po obrade, po nejakom úvode v sále nebudeš cítiť ok, pôjdeš domov a ľudia sa zabavia....koľko svadieb už tak bolo. Nakoniec možno budeš na celej svadbe....v kludovom režime.

@anonym_autor ak by som mala zdravotne komplikacie, tak by som svadbu zrusila. Kazdy normalny pozvany host to pochopi, a kto nie je to jeho problem. Ale teda rozhodnutie by som nenechavala na poslednu chvilu ale riesila to hned.